همه چیز درباره مالیات شرکت‌ها

تهیه اظهارنامه مالیاتی شرکت‌ها

مالیات در تمامی کشورها از جمله ایران به‌عنوان یکی از مهم‌ترین منابع درآمدی دولت شناخته می‌شود. به طوری که تمامی اشخاص حقیقی و کلیه شرکت‌های ثبت شده در ایران موظف به پرداخت مالیات هستند. در واقع مالیات قسمتی از درآمدهای اشخاص است که به دولت پرداخت می‌شود و دولت این مبالغ را صرف هزینه‌های عمومی می‌کند.

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

به دلیل بالا بودن تعداد اشخاص حقوقی، پرداخت کردن مالیات شرکت‌ها نه تنها در ایران بلکه در همه کشورهای دنیا مهم است. از این رو اطلاع داشتن از نحوه محاسبه مالیات شرکت‌ها و پیدا کردن پاسخی برای کلیه سوالاتی که درباره مالیات در ذهن دارید، به شما کمک می‌کند هزینه‌ها و درآمدهای خود را بهتر مدیریت کرده و سود بیشتری به دست آورید. چون متاسفانه هر ساله شرکت‌های زیادی به دلیل آگاهی نداشتن نسبت به قوانین و مقررات مالیاتی شرکت‌ها، مشمول جریمه‌های سنگین مالیاتی می‌شوند.

اما مالیات شرکتها چند درصد است؟ چند نوع مالیات وجود دارد؟ نحوه محاسبه  و استعلام مالیات چگونه است؟ برای پرداخت مالیات شرکتها، چه مراحلی را باید طی کرد؟ اظهارنامه مالیاتی شرکت‌ها چیست؟ در این مقاله از خوارزمی ثبت قصد داریم به تمامی این سوالات پاسخی مختصر و مفید بدهیم.

مالیات شرکت‌ها

انواع مالیات شرکت‌ها

آیا بعد از ثبت شرکت مالیاتم افزایش می یابد؟ تمامی شرکت‎های ثبت شده در ایران موظف به پرداخت مالیات هستند. به طور کلی مالیات شرکت‌ها انواع مختلفی دارد که شامل موارد زیر می شوند:

  • مالیات بر درآمد شرکت‌ها: کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول مالیات بر درآمد می‌شوند. این نوع مالیات درصد مشخصی از درآمد اشخاص را شامل می‌شود و برای هر شخص مبلغ متفاوتی خواهد بود.
  •  مالیات بر ارزش افزوده: این نوع مالیات از انواع مالیات غیرمستقیم است و به ارزشی که کالا در فرایند تولید پیدا کرده است تعلق می‌گیرد. مالیات بر ارزش افزوده در چند مرحله پرداخت می‌شود.
  • مالیات بر دستمزد و حقوق: بر اساس ماده 1 قانون مالیات‌های مستقیم، کلیه اشخاصی که در داخل کشور به فعالیت‌های اقتصادی مشغول هستند، باید برای پرداخت این نوع مالیات اقدام کنند.

از دیگر انواع مالیات می‌توان به مالیات بر عملکرد، مالیات تکلیفی و مالیات بر اموال و املاک اشاره کرد.

اظهارنامه مالیاتی شرکت‌ها تنظیم اظهارنامه مالیاتی شرکت‌ها

آیا بهتر است شرکت ثبت نکنم تا مالیاتم کمتر شود؟ گفتیم که تمامی شرکت‌های ثبت شده در اداره ثبت شرکت‌ها باید مالیات پرداخت کنند. برای پرداخت مالیات ابتدا باید حوزه مالیاتی شرکت مشخص شود. پلمپ دفاتر تجاری اقدامی است که باید در مرحله بعدی انجام شود. پس از آن باید اظهارنامه مالیاتی شرکت را تنظیم کرد. اظهارنامه مالیاتی سندی است که برای تعیین میزان مالیات شرکتها تنظیم شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اولین قدم برای تهیه و ارائه اظهارنامه مالیاتی شرکت‌ها، پر کردن فرم الکترونیکی آن است. البته قبل از این کار باید در اداره دارایی ثبت‌نام کرده، پرونده مالیاتی تشکیل داده و کد اقتصادی دریافت نمایید. ثبت اظهارنامه مالیاتی تنها پس از ثبت‌نام در اداره دارایی امکان‌پذیر خواهد بود. پس از اینکه مراحل ثبت‌نام را طی کردید، یک شناسه به شما تعلق می‌گیرد. در نهایت می‌توانید با استفاده از رمز عبور و کد رهگیری، مراحل پر کردن فرم اظهارنامه مالیاتی شرکت‌ها را طی کنید.

فرم الکترونیکی اظهارنامه مالیاتی در سایت سازمان امور مالیاتی کشور وجود دارد که می‌توانید آن را دریافت نمایید. اظهارنامه مالیاتی شرکت‌ها باید حداکثر تا پایان تیرماه هر سال به اداره امور مالیاتی تحویل داده شود. ارائه نکردن اظهارنامه مالیاتی در موعد مشخص، تخلف بوده و شرکت را مشمول جریمه می‌کند.

مدارک مورد نیاز برای تشکیل پرونده مالیاتی شرکت‌ها

اشخاص حقوقی برای تشکیل پرونده مالیاتی باید مدارک زیر را ارائه کنند:

– اصل و کپی اساسنامه شرکت

– اصل و کپی آگهی تاسیس شرکت

– اصل و کپی شرکت نامه

– اصل و کپی آگهی تغییرات شرکت

– اصل و کپی شناسنامه کلیه اعضای هیئت مدیره (صفحه اول)

– اصل و کپی کارت ملی تمامی اعضای هیئت مدیره

– یک کپی از فیش تلفن محل شرکت

– گواهی امضای اشخاص صاحب امضا در شرکت که در یکی از دفاتر اسناد رسمی تایید شده باشد.

– دفترچه ثبت‌نام اشخاص حقوقی (مشخصات شناسایی شرکت)

– فیش واریز مبلغ دو هزارم سرمایه اولیه شرکت در بانک ملی

تهیه اظهارنامه مالیاتی شرکت‌ها

سوالات متداول

– کدام شرکت‌ها مشمول مالیات هستند؟

کلیه شرکت‌هایی که در ایران به ثبت می‌رسند، باید مالیات تمامی درآمدهای خود در ایران یا خارج از کشور را پرداخت نمایند.

– مالیات بر درآمد شرکت‌ها چگونه محاسبه می‌شود؟

برای محاسبه مالیات بر درآمد شرکت‌ها، ابتدا باید سود و ضرر شرکت را محاسبه نمود. در نهایت پس از کسر معافیت‌های مالیاتی، باید 25 درصد از مبلغ باقی مانده را به‌عنوان مالیات پرداخت نمود.

– کدام شرکت‌ها مشمول معافیت مالیاتی می‌شوند؟

شرکت‌هایی که در حوزه‌های کشاورزی، تعاونی، تولیدی، معدنی و.. فعالیت می‌کنند، از پرداخت مالیات شرکتها معاف می‌باشند.

– من سوالات زیادی در مورد مالیات شرکتها دارم. چطور می‌توانم جواب درستی برای این سوالات پیدا کنم؟

شما می‌توانید با مراجعه به سایت خوارزمی ثبت و مطالعه مقالات درج شده روی سایت، اطلاعات زیادی درباره مالیات شرکتها به دست آورید. علاوه بر این می‌توانید با کارشناسان خوارزمی ثبت تماس گرفته و اطلاعات کامل‌تر و جامع‌تری را دریافت کنید.

در حال ارسال
نظرات کاربر
0 (0 رای)
نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان