سامانه جامع ثبت شرکت ها

امکانات سامانه ثبت شرکت‌ها

تا همین چند سال پیش اگر کسی قصد ثبت شرکت داشت، باید به‌صورت حضوری به اداره ثبت شرکت‌ها مراجعه می‌کرد. این اقدام به دلیل زمان‌بر و پرهزینه بودن، چندان راهکار عملی و مناسبی نبود. به طوری که روند ثبت شرکتها به کندی انجام می‌شد و مراجعین را خسته می‌کرد. مشکلات مراجعه حضوری به اداره ثبت شرکت‌ها باعث شد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور راهکاری جدید و مدرن برای انجام دادن کارهای مربوط به شرکت‌ها ارائه کند. راه‌اندازی سامانه جامع ثبت شرکت‌ها اشخاص را از مراجعه حضوری به اداره ثبت اسناد و املاک کشور بی‌نیاز کرده و فرایند ثبت شرکت را بسیار آسان و بی دردسر نموده است.

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

سامانه جامع ثبت شرکتها در حقیقت قسمتی از سایت ثبت اسناد و املاک کشور است که خدمات متنوعی را در زمینه ثبت شرکت ارائه می‌دهد. ثبت شرکت، ثبت تغییرات شرکت، پذیرش اظهارنامه پلمپ دفاتر تجاری، درخواست کد فراگیر و ثبت‌نام اظهارنامه دفتر ثبت تجاری از جمله خدمات این سامانه به شمار می‌آیند. در حال حاضر تمامی مراحل ثبت شرکت از ارائه درخواست تا درج آگهی در روزنامه رسمی را می‌توان به‌صورت کاملا غیر حضوری و آنلاین و از طریق این سامانه انجام داد. اگر تصمیم دارید شرکتی را به ثبت برسانید، باید نحوه استفاده از امکانات سامانه جامع ثبت شرکت‌ سهامی خاص را یاد بگیرید. در ادامه این مقاله از خوارزمی ثبت قصد داریم به معرفی این سامانه و امکانات آن و همچنین آموزش ثبت شرکت در این سامانه بپردازیم.

ثبت شرکت

معرفی سامانه جامع ثبت شرکت‌ها

قبل از راه‌اندازی سامانه جامع ثبت شرکتها، افراد برای تاسیس و ثبت شرکت یا موسسه غیر تجاری باید به‌صورت حضوری به اداره ثبت شرکت‌ها مراجعه کرده و درخواست ثبت شرکت خود را ارائه می‌دادند. در این روش، کلیه مراحل ثبت شرکت از جمعه تقدیم اظهارنامه، تهیه و ارائه مدارک مورد نیاز و درج آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی به‌صورت کاملا حضوری پیگیری می‌شد. علاوه بر روند تاسیس یک شرکت، کلیه اقدامات مرتبط با این شخصیت حقوقی از جمله تغییرات اساسی شرکت، پلمپ کردن دفاتر قانونی، ایجاد تغییر در هیئت مدیره و بازرسین و ارائه اظهارنامه دفتر ثبت تجاری هم به‌صورت حضوری انجام می‌شد. راه‌اندازی سامانه جامع ثبت شرکتها به آدرس irsherkat.ssaa.ir، تحولی نوین بود که فرایند ثبت شرکت را آسان‌تر و کم‌هزینه‌تر کرده است. در ادامه این مقاله به بررسی امکانات این سامانه می‌پردازیم.

سامانه جامع ثبت شرکت‌ها

امکانات سامانه جامع ثبت شرکت‌ها: قسمت اول

از جمله امکانات سامانه جامع ثبت شرکت‎ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

– تاسیس و ثبت شرکت: در قانون تجارت هفت نوع شرکت تعریف شده است که شامل شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی، شرکت مختلط سهامی، شرکت مختلط غیر سهامی، شرکت نسبی، شرکت تعاونی و شرکت‌های سهامی عام و خاص می‌شوند. کلیه اشخاصی که قصد راه‌اندازی و ثبت شرکت در تهران یا شهرستان‌ها را دارند، می‌توانند با مراجعه به سامانه جامع ثبت شرکت‌ها، کلیه اقدامات مرتبط با ثبت شرکت یا موسسه غیر انتفاعی را به‌صورت غیر حضوری انجام دهند.

– صورت جلسه تغییرات: بر اساس قانون، کلیه تغییرات شرکت‌ها از جمله تغییرات اعضای هیئت مدیره یا بازرسین، تغییر اساسنامه یا تغییر مبلغ سرمایه شرکت باید در اداره ثبت شرکت‌ها به ثبت برسد. به دلیل موثر بودن این تغییرات بر حقوق اشخاص ثالث، کلیه تغییرات شرکت‌ها باید در روزنامه رسمی به چاپ برسد. کلیه اشخاص حقوقی می‌توانند در قسمت (ثبت صورت جلسه تغییرات) تمامی تغییرات شرکت را به ثبت برسانند.

– درخواست کد فراگیر: کلیه اشخاصی که از کشورهای دیگر در ایران ساکن هستند باید کد فراگیر دریافت کنند. این کد فراگیر در واقع نوعی مجوز برای انجام دادن فعالیت‌های گوناگون در ایران محسوب می‌شود. دریافت کد فراگیر هم از سامانه جامع ثبت شرکت‌ها امکان‌پذیر است.

امکانات سامانه ثبت شرکت‌ها

امکانات سامانه جامع ثبت شرکت‌ها: قسمت دوم

– پذیرش اظهارنامه پلمپ دفاتر قانونی: تمامی تاجران موظف به نگهداری دفاتر تجاری هستند. دفاتر تجاری 4 مورد هستند که شامل دفتر کل، دفتر روزنامه، دفتر دارایی و دفتر کپیه می‌شوند. کلیه خرید و فروش‌ها و مراودات تجاری تجار باید در این دفاتر به ثبت برسد. در این میان، دفتر روزنامه و دفتر کل باید پلمپ شوند. پلمپ دفاتر تجاری به این معنی است که پیش از درج شدن چیزی در این دفاتر، مامور اداره ثبت شرکت باید کلیه برگ‌های آنها را شمرده و پلمپ کند. برای ارائه درخواست پلمپ دفاتر قانونی هم می‌توانید از بخش (ثبت‌نام اظهارنامه پلمپ دفاتر قانونی) اقدام نمایید.

– اطلاعات عمومی اشخاص حقوقی: به دست آوردن اطلاعات هویتی اشخاص حقوقی از دیگر امکانات سامانه جامع ثبت شرکتها می‌باشد. اگر مایلید اطلاعات هویتی اشخاص حقوقی از جمله موسسات یا شرکت‌ها را به دست بیاورید، می‌توانید شناسه ملی شخص حقوقی مزبور را در سامانه جامع ثبت شرکتها وارد کنید.

– اظهارنامه دفتر ثبت تجارتی: طبق قانون تجارت تمامی تاجران موظف هستند نام خود را در دفتر ثبت تجارتی درج کنند. دفتر ثبت تجارتی برای شناختن تاجرانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که در یک ناحیه ساکن هستند. برای ثبت‌نام در دفتر ثبت تجارتی کافی است وارد سامانه جامع ثبت شرکتها شده و در قسمت اظهارنامه دفتر ثبت تجارتی اقدامات لازم را انجام دهید.

در حال ارسال
نظرات کاربر
0 (0 رای)
نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان