آیا بهتر است شرکت ثبت نکنم تا مالیاتم کمتر شود؟

مزایای ایجاد شخصیت ‎حقوقی

انجام‌دادن فعالیت‌های تجاری در قالب شخص‌حقوقی از چه محدودیت‌ها و مزایایی برخوردار است؟ آیا با ثبت شرکت، باید مالیات بیشتری پرداخت کنم؟ نحوه تعیین مالیات اشخاص حقوقی چگونه است؟ چه تفاوتی بین مالیات اشخاص حقوقی و حقیقی وجود دارد؟ این ها برخی از سوالاتی است که صاحبان مشاغل و اصناف مختلف درباره مالیات اشخاص حقوقی و حقیقی می پرسند. بحث مالیات یکی از مهم‌ترین مسائلی است که هنگام تاسیس شرکت مطرح می‌شود.

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

بسیاری از افرادی که به فعالیت‌های تجاری مشغول هستند، با این تفکر که فعالیت در قالب یک شخص‌حقوقی باعث افزایش میزان مالیات آنها می‌شود، به فعالیت‌های تجاری خود به‌صورت انفرادی ادامه می‌دهند و هرگز برای ثبت شرکت اقدام نمی‌کنند. اما آیا این تفکر درست است؟ در ادامه این مقاله، ضمن پاسخ به این سوال که آیا بهتر است برای پرداخت‌نکردن مالیات بیشتر، شرکت ثبت نکنم، به بررسی مزایای ثبت شرکت می‌پردازیم. پس از آن، اطلاعات مختصری را درباره مالیات اشخاص حقیقی و حقوقی در اختیار شما قرار می‌دهیم تا بتوانید با کنار هم قراردادن این اطلاعات، برای تاسیس یا عدم تاسیس شرکت تصمیم بگیرید.

ایجاد شخصیت‌حقوقی
ایجاد شخصیت‌حقوقی

آیا بهتر است برای پرداخت مالیات کمتر، شرکت ثبت نکنم؟

در پاسخ به این سوال که آیا بهتر است برای ثبت شرکت اقدام نکنیم تا مالیات کمتری بپردازیم، باید دو فرض را به‌صورت جداگانه بررسی کرد. چنانچه شرکتی را تاسیس کرده‌اید اما با این هدف که مشمول مالیات بیشتر نشوید برای ثبت آن در اداره مربوطه اقدام نمی‌کنید، بهتر است بدانید فعالیت‌های اشخاص‌حقوقی تجاری تا زمانی‌که به ثبت نرسیده‌اند، قانونی نیست. درواقع ثبت شرکت است که باعث ایجاد یک شخصیت‌حقوقی واحد و مستقل شده و به این شخصیت‌حقوقی اعتبار می‌دهد.

اما چنانچه هنوز فعالیت‌های تجاری خود را به‌صورت انفرادی ادامه می‌دهید و شرکتی تاسیس نکرده‌اید، بد نیست بدانید طبق قانون، هیچ اجبار و الزامی برای این کار وجود ندارد. البته انجام‌دادن برخی فعالیت‌های تجاری تنها در قالب شخص‌حقوقی امکان‌پذیر است. به‌عنوان‌مثال، بیمه باید حتما در قالب شرکت انجام شود. اما مواردی از این قبیل، استثنا محسوب می‌شوند. برای انجام‌دادن اکثر فعالیت‌های تجاری، لزومی به ایجاد شخصیت‌حقوقی نخواهدبود. بااین‌حال، تاسیس این شخصیت‌حقوقی، مزایای بسیاری دارد و منطقی به نظر نمی‌رسد که تنها به بهانه نپرداختن مالیات، از این مزایا صرف‌نظر کرد.

مزایای ایجاد شخصیت ‎حقوقی
مزایای ایجاد شخصیت ‎حقوقی

مزایای ثبت شرکت

ازجمله مهم‌ترین مزایای ثبت شرکت، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

– فعالیت قانونی و رسمی: پس از به ثبت رسیدن این شخصیت‌حقوقی، تمامی فعالیت‌های آن به‌طور کاملا رسمی و قانونی انجام‌شده و از اعتبار بیشتری برخوردار خواهدبود. این شخصیت‌حقوقی پس از ثبت‌شدن، تحت حمایت و کنترل قانون قرار می‌گیرد. همین مسئله باعث می‌شود اشخاص‌حقوقی در مقایسه با اشخاص‌حقیقی بهتر بتوانند اعتماد و اطمینان اشخاص ثالث را برای همکاری جذب کنند.

– امنیت شغلی بیشتر: قانون برای اشخاص‌حقوقی، مزایا و امتیازات زیادی در نظر گرفته‌است. ازجمله این مزایا و امتیازات، می‌توان به اعطای وام و تسهیلات اشاره کرد. حمایت‌های قانونی دولت از اشخاص‌حقوقی، باعث می‌شود آنها با اطمینان خاطر و امنیت‌شغلی بیشتری به فعالیت‌های تجاری بپردازند.

– مسئولیت مشترک: اشخاص‌حقیقی باید به‌تنهایی مسئولیت کلیه اقدامات خود را به‌عهده بگیرند. درحالی‌که در شرکتها، کلیه شرکا در مقابل اشخاص ثالث دارای مسئولیت هستند. درواقع این مسئولیت بین کلیه شرکا تقسیم می‌شود.

– شفافیت جزئیات: کلیه اطلاعات مرتبط‌با تعداد شرکا، میزان سهم و مسئولیت هریک از آنها، کلیه حقوق قانونی شرکا و.. به‌طور کامل و با جزئیات در اساسنامه شرکت درج می‌شود. اساسنامه یک سند مکتوب است که در‌صورت لزوم، قابلیت استناد خواهدداشت. به‌همین‌دلیل، چنانچه اختلافی بین شرکا پیش بیاید یا درمواردی‌که با اشخاص ثالث مشکلی ایجاد شود، می‌توان با مراجعه به اساسنامه، راه‌حلی برای موضوع پیش‌آمده پیدا کرد.

– حضور در مزایدات و مناقصات: امکان حضور در بسیاری از مزایدات و مناقصات بزرگ که از سود زیادی برخوردار هستند، تنها برای اشخاص‌حقوقی وجود دارد.

– دریافت یا اعطای نمایندگی: اخذ نمایندگی از شرکتهای داخلی یا خارجی بزرگ، اغلب تنها برای اشخاص‌حقوقی امکان‌پذیر است.

– اطلاع‌رسانی به اشخاص ثالث: کلیه اطلاعات و تغییرات مهم اشخاص‌حقوقی باید در روزنامه‌رسمی درج شود. تاریخ به ثبت رسیدن شرکت، مشخصات اعضای هیئت‌مدیره، افراد دارای حق امضا، آدرس، موضوع و میزان سرمایه، ازجمله این موارد هستند که باید برای مطلع شدن مردم، در روزنامه‌رسمی چاپ شوند.

مالیات اشخاص حقوقی و حقیقی
مالیات اشخاص حقوقی و حقیقی

میزان مالیات اشخاص حقوقی و حقیقی

اکنون که با مزایای ثبت شرکت آشنا شدیم، باید میزان مالیات اشخاص حقوقی و حقیقی را بررسی کنیم. میزان مالیات اشخاص حقیقی، به میزان درآمد آنها بستگی دارد. به‌طورکلی قانونگذار سه نرخ مالیات برای اشخاص‌حقیقی در نظر گرفته‌است که سه گروه درآمدی را شامل می‌شود:

– تا 50 میلیون تومان درآمد در سال: 15 درصد مالیات.

– بین 50 تا 100 میلیون تومان درآمد در سال: 50 میلیون تومان اول، 15 درصد و 50 میلیون تومان دوم، 20 درصد مالیات.

– بیشتر از 100 میلیون تومان درآمد در سال: 50 میلیون تومان اول، 15 درصد، 50 میلیون تومان دوم، 20 درصد و مبلغ باقی مانده، 25 درصد مالیات. درمورد مالیات اشخاص حقوقی تفاوتی ندارد که میزان درآمد آنها چقدر است و نرخ مالیات کلیه اشخاص‌حقوقی، 25 درصد در نظر گرفته می‌شود.

در حال ارسال
نظرات کاربر
0 (0 رای)
نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان