ثبت حسابداری تشکیل شرکت تضامنی

برای بررسی شرایط و نحوه ثبت حسابداری شرکت تضامنی بهتر است ابتدا به بررسی شرکت تضامنی و تعریف آن بپردازیم. شرکت تضامنی، یک شرکت تجاری است که تحت نام خاص با شراکت دو یا چند نفر به وجود می‌آید. این شرکت از شراکت دو یا چند فرد با هدف شروع یک تجاری یا انجام فعالیت‌های تجاری تاسیس می‌شود. شرکای شرکت تضامنی در مقابل پرداخت بدهی‌های شرکت، مسئول هستند. به عبارت دیگر، در صورتی که دارایی و سرمایه شرکت برای پرداخت بدهی‌ها کافی نباشد، تمام شرکا با سهم کم یا زیاد در پرداخت بدهی سهمی یکسان دارند. دلیل نام‌گذاری شرکت تضامنی به همین علت است؛ زیرا تمام اعضا برای تاسیس شرکت، ضامن می‌شوند.

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

فرآیند تاسیس شرکت تضامنی شامل مراحلی است. یکی از کارهای مهم، ثبت حسابداری تشکیل شرکت تضامنی است. در صورتی که درگیر تاسیس شرکت تضامنی هستید و با چالش‌های ثبت این شرکت سر و کار دارید، احتمالا این سوال برایتان پیش آمده است که ثبت حسابداری تشکیل شرکت تضامنی چیست و چگونه انجام می‌شود؟ در ادامه قصد دارید به سوال‌های احتمالی شما پیرامون این مطلب پاسخ دهیم. شما عزیزان در صورت بروز هر گونه مشکل می‌توانید با کارشناسان ثبت خوارزمی تماس بگیرید و یا فرم مشاوره زیر را پر کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.

نحوه تشکیل شرکت تضامنی

بر اساس ماده 118 قانون تجارت، شرکت تضامنی زمانی تاسیس می‌شود که سرمایه نقدی تادیه و سهم الشرکه، قیمت گذاری شده و تسلیم شده باشد. برای ثبت شرکت تضامنی لازم است اساسنامه و شرکت نامه به همراه سایر مدارک مورد نیاز به اداره ثبت شرکت‌ها ارائه شود و تاییدیه نام شرکت هم دریافت شده باشد. در مقاله شرایط ثبت شرکت تضامنی و همه چیز در مورد شرکت تضامنی اطلاعات بیشتری در خصوص نحوه ثبت آن می توانید مطالعه بفرمایید.

حساب‌های شرکت تضامنی

در شرکت تضامنی ما با 5 نوع حساب رو به رو هستیم. در ادامه به بررسی هر کدام از این حساب‌ها و ثبت حسابداری تشکیل شرکت تضامنی می‌پردازیم:

حساب سرمایه شرکا

سرمایه شرکای شرکت تضامنی باید در دفتر شرکت به ثبت رسیده باشد. برای ثبت این موضوع دو روش وجود دارد. این دو روش، سرمایه متغیر و سرمایه ثابت نام دارند که روش سرمایه متغیر در کشور ما چندان کاربردی ندارد.

حساب وام

در انجام فعالیت‌های تجاری شرکت تضامنی ممکن است شرایطی پیش آید که شرکت وجه نقدی نیاز داشته باشد. در چنین حالتی، اگر یکی از شرکا وجه نقد در اختیار داشته باشد و تمایلی به افزایش سرمایه خود در شرکت نداشته باشد، می‌تواند به شرکت وام دهید و مبلغی را به صورت سالانه تحت عنوان بهره دریافت کند.

حساب برداشت

حساب برداشت باید در دفاتر به نام هر کدام از شرکای شرکت تضامنی ثبت شود. پس از پایان دوره مالی شرکت، مانده حساب برداشت شرکت تضامنی به حساب جاری هر کدام از شرکا واریز خواهد شد. شرکای شرکت تضامنی باید توجه داشته باشند که برداشت از این حساب ممکن است به منزله برداشت وام از شرکت تلقی شود.

حساب جاری

در روش ثابت برای ثبت حسابداری تشکیل شرکت تضامنی، باید یک حساب جاری برای هر کدام از شرکا افتتاح شود تا بعضی از مبادلات مالی بین شرکتا و شرکت تضامنی صورت گیرد.

حساب اندوخته عمومی

حساب اندوخته عمومی برای جمع‌آوری بخشی از سود سالانه شرکت تضامنی است.

حسابداری تقسیم سود و زیان در شرکت‌های تضامنی

بر اساس ماده 112 قانون تجارت، در صورتی که هیچ توافق و توضیحی در رابطه با تقسیم سود و ضرر میان شرکای شرکت تضامنی در حساب سرمایه شرکت ثبت نشده باشد، سود و ضرر شرکت بر اساس میزان سهم هر یک از شرکا بین آن‌ها تقسیم می‌شود. شما عزیزان در صورت بروز مشکل یا سوال می‌توانید با کارشناسان ثبت خوارزمی تماس بگیرید و سوالت خود را در رابطه با ثبت حسابداری تشکیل شرکت تضامنی مطرح کنید.

 

ثبت حسابداری سرقفلی شرکت تضامنی

ممکن است بپرسید که حسابداری سرقفلی چیست؟ منظور از حسابداری سر قفلی در شرکت تضامنی، مازاد ارزش جاری یک دارایی است که نسبت به مجموع ارزش آن به شکل مشهود یا غیر مشهود مشخص می‌شود. در زمان ورود شریک جدید به شرکت تضامنی اگر توافق گردد شریک جدید به اندازه مبلغ سرمایه خود در شرکت سهیم شود، یک حساب به عنوان حساب سرقفلی افتتاح می‌شود تا  ارزش سرمایه سرقفلی شرکای قدیمی شرکت محاسبه شود.

 

جمع‌بندی

شرکت تضامنی یکی از مهم‌ترین شرکت‌های تجاری در کشور است. تشکیل این شرکت در چهارچوب ضوابط و قوانین مشخصی انجام می‌شود. در این مطلب سعی کنیم اطلاعایت را در رابطه با ثبت حسابداری شرکت تضامنی در اختیار شما قرار دهیم. اصلی‌ترین ویژگی شرکت‌های تضامنی، ضمانت تمام شرکا برای تاسیس شرکت و چرداخت بدهی‌های شرکت است. حسابداری شرکت تضامنی یکی از موارد حائز اهمیت در تاسیس شرکت است که در این مطلب به بررسی آن پرداختیم.

در حال ارسال
نظرات کاربر
0 (0 رای)
نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان