مالیات شرکت‌های خدماتی

مالیات شرکت‌ها

شرکت‌های زیادی در ایران به ثبت می‌رسند که با در نظر گرفتن نوع فعالیت، در دسته‌های گوناگون قرار می‌گیرند. یکی از انواع شرکت‌هایی که این روزها طرفداران زیادی در ایران دارد، شرکت خدماتی است. شرکت خدماتی همانطور که از نامش پیداست، با ارائه خدمات مختلف به افراد کسب درآمد می‌کند.

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

در واقع این نوع شرکت کالای خاصی را به فروش نمی‌رساند. از جمله شرکت‌های خدماتی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

– شرکت‌های مالی

– مشاوران، پزشکان

– نمایشگاه‌های اتومبیل

– مراکز ارتباطات رایانه

– وکیلان و کارشناسان دادگستری

– صاحبان تالارها، هتل‌ها، متل‌ها، بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها، خانه‌های سالمندان و زایشگاه‌ها.

– صاحبان دفاتر اسناد رسمی و دفاتر رسمی ازدواج و طلاق

– صاحبان رستوران‌ها، تالارها و آشپزخانه‌ها

– مراکز خدماتی نظافتی

– شرکت‌های تبلیغاتی

طبیعتا شرکت‌های خدماتی هم مانند تمامی شرکت‌هایی که در ایران به ثبت میرسند باید مالیات پرداخت کنند. اما نحوه محاسبه مالیات شرکت‌های خدماتی چگونه است؟ در ادامه این مقاله قصد داریم به بررسی نحوه محاسبه مالیات شرکت‌های خدماتی و همچنین معافیت‌های مالیاتی این نوع شرکت‌ها بپردازیم. پس از مطالعه این مقاله چنانچه سوالی راجع به مالیات شرکتهای خدماتی داشتید، می‌توانید با کارشناسان موسسه خوارزمی ثبت تماس گرفته و اطلاعات کامل‌تری را دریافت کنید.

شرکت خدماتی

 

نحوه محاسبه مالیات شرکت‌های خدماتی

نخستین اقدامی که موسسان پس از به ثبت رساندن یک شرکت باید انجام دهند، پلمپ کردن دفاتر تجاری و انتخاب یک حوزه مالیاتی است. کلیه شرکت‌ها فارغ از نوع محصولی که به فروش می‌رسانند یا خدماتی که ارائه می‌کنند، مشمول مالیات هستند. اما این مالیات چقدر است و شرکت‌های خدماتی باید چند درصد از درآمد خود را به‌عنوان مالیات پرداخت کنند؟

براساس ماده 105 قانون مالیات‌های مستقیم، کلیه شرکت‌های خدماتی باید 25 درصد از درآمد سالیانه خود را به سازمان امور مالیاتی کشور پرداخت کنند. پرداخت نکردن مالیات توسط شرکت‌، میتواند این شخصیت حقوقی را از مزایا و تسهیلات قانونی متعددی محروم کند. البته باید توجه داشته باشید که هر شرکت با در نظر گرفتن فاکتورهای متعددی مانند میزان درآمد و نوع فعالیت‌های خود، باید مبلغ متفاوتی را به‌عنوان مالیات پرداخت کند.

کلیه شرکت‌های خدماتی وظیفه دارند حداکثر تا 4 ماه پس از پایان سال مالی، اظهارنامه مالیاتی خود را تکمیل کرده و برای سازمان امور مالیاتی کشور ارسال نمایند. اما ممکن است برای بسیاری از مودیان مالیاتی این سوال پیش بیاید که محاسبه مالیات شرکت‌های خدماتی چگونه انجام می‌شود؟

اولین اقدام برای محاسبه مالیات شرکت‌های خدماتی، تعیین نوع مالکیت شرکت است. شرکت‌های خدماتی ابتدا باید کلیه درآمدها، دارایی‌ها، سرمایه و بدهی‌های خود را محاسبه کنند. این شرکت‌ها سپس با کسر هزینه‌ها، اظهارنامه مالیاتی خود را تنظیم کرده و در سازمان امور مالیاتی کشور ثبت می‌نمایند.

مالیات شرکت‌ها

اظهارنامه مالیاتی شرکت‌های خدماتی

گفتیم که اولین قدم برای محاسبه و پرداخت مالیات شرکت‌های خدماتی، تنظیم اظهارنامه مالیاتی است. اظهارنامه مالیاتی شرکت‌های خدماتی یک دفترچه است که مودیان مالیاتی باید با در نظر گرفتن عملکرد شرکت خود، آن را تکمیل کرده و به اداره امور مالیاتی کشور تحویل دهند. اظهارنامه مالیاتی سند بسیار با اهمیتی است که کلیه فعالیت‌های مالی شرکت در آن به ثبت رسیده است. تکمیل اظهارنامه مالیاتی شرکت‌های خدماتی پس از محاسبه نمودن سود و ضرر شرکت امکان‌پذیر خواهد بود.

از جمله اطلاعاتی که باید در این سند درج شود می‌توان به درآمدها، هزینه‌ها، دارایی‌ها، بدهی‌ها، معافیت‌های مالیاتی و سرمایه شرکت اشاره کرد. پس از تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیاتی، سازمان امور مالیاتی کشور باید حداکثر طی یک سال اقدام به بررسی این سند و ارسال ابلاغیه و برگ تشخیص به شرکت مزبور کند. نکته‌ای که باید در مورد اظهارنامه مالیاتی مورد توجه قرار گیرد، این است که حتی شرکت‌هایی که تا یک سال پس از به ثبت رسیدن هیچ فعالیتی ندارند هم باید این سند را تنظیم و ارسال کنند.

معافیت مالیاتی شرکت‌های خدماتی

معافیت مالیاتی شرکت‌های خدماتی

همانطور که گفتیم کلیه شرکت‌ها باید از همان ابتدای تاسیس و به ثبت رسیدن، برای تنظیم اظهارنامه مالیاتی خود اقدام کنند. در اغلب موارد شرکت‌هایی که به تازگی ثبت شده‌اند در مقایسه با شرکت‌های قدیمی‌تر فعالیت کمتری دارند. قانونگذار برای این گونه شرکت‌ها معافیت مالیاتی شرکت‌های تازه تاسیس را در نظر گرفته است. البته برای بهره‌مندی از این نوع معافیت مالیاتی، باید ضوابط و قواعد مشخصی رعایت شود. به‌عنوان مثال درصورتی‌که شرکتی امور عام‌المنفعه و خیرخواهانه انجام دهد، می‌تواند از معافیت‌های مالیاتی بهره‌مند شود. اما چه شرکت‌هایی از پرداخت مالیات معاف هستند یا مشمول تخفیف مالیاتی می‌شوند و آیا امکان استعلام مالیات شرکت‌ها وجود دارد؟ شرکت‌های خدماتی زیر مشمول معافیت یا تخفیف مالیاتی می‌شوند:

– شرکت‌های سهامی و تعاونی: این شرکت‌ها مشمول 25 درصد تخفیف مالیاتی می‌شوند.

– شرکت‌های جهان‌گردی و ایران‌گردی که دارای پروانه بهره‌برداری هستند: این شرکت‌ها از 50 درصد تخفیف مالیاتی برخوردار می‌شوند.

– کلیه شرکت‌هایی که در حوزه نشر مطبوعات فعالیت می‌کنند.

– کلیه شرکت‌های دارای مجوز از وزارت ارشاد که در حوزه‌های فرهنگی و هنری فعالیت می‌کنند: این شرکت‌ها مشمول معافیت مالیاتی می‌شوند.

– کلیه شرکت‌های تعاونی

در حال ارسال
نظرات کاربر
0 (0 رای)
نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان