شرکت تضامنی چیست؟ شرایط شرکا و هیات مدیره

بر اساس قوانین کشور، افرادی که قصد انجام یک سری فعالیت‌های تجاری را دارند، موظف هستند فعالیت‌های تجاری خود را در یک چهارچوب مشخص پیش ببرند. از این رو، افراد می‌توانند شرکت‌های تجاری واحدی را بر اساس معیارها و ساختارهای مشخص شده تاسیس کرده و در قالب‌ آن شرکت تجاری، امور اقتصادی خود را پیش ببرند. در حقوق تجاری شرکت تضامنی یک نوع شرکت تجاری است.

این شرکت تجاری با هدف انجام فعالیت‌های تجاری چندین نفر با مسئولیت تجاری به وجود می‌آید. گاهی اوقات، قوانین و مقررات پیرامون تاسیس شرکت تضامنی موجب سردرگمی افراد می‌شود. شما عزیزان برای دریافت مشاوره می‌توانید با کارشناسان ثبت خوارزمی تماس بگیرید و یا فرم مشاوره زیر را پر کنید.

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

در صورتی که شما هم شرایط ثبت شرکت تضامنی را دارید، اما به طور مناسب با آن آشنا نیستید، بهتر است با ما همراه شوید تا در ادامه به معرفی شرکت تضامنی بپردازیم:

تعریف شرکت تضامنی

بر اساس ماده 116 قانون تجارت، شرکت تضامنی یک شرکت با نام مخصوص است که بین دو یا چند نفر تشکیل می‌شود و هدف آن انجام امور تجاری است. بهتر است بدانید که حداقل تعداد شرکای شرکت تضامنی، دو نفر است. یعنی یک نفر به تنهایی نمی‌تواند شرکت تضامنی احداث کند. تمام افراد در برابر تعهدات خود مسئول هستند. در صورتی که شرکت تضامنی به شخص یا اشخاصی بدهکار باشد، تمامی افراد شریک در شریک نسبت به مسئولیت خود موظف با پرداخت قرض‌های شرکت هستند.

نام شرکت تضامنی

یکی از دغدغه‌های اساسی در زمان تاسیس یک شرکت تجاری یا هر شرکت دیگری، نام‌گذاری آن شرکت است. تمامی شرکت‌ها از قوانین خاصی برای نام‌گذاری پیروی می‌کنند. یعنی شما نمی‌توانید هر نامی را برای شرکت تضامنی انتخاب کنید. بهتر است بدانید که نام شرکت تضامنی هم از قوانین مشخصی پیروی می‌کند. یک نکته مهم در مورد نام شرکت تضامنی، وجود عبارت شرکت تضامنی در نام شرکت است. همچنین باید نام یکی از شریکان شرکت در نام‌ شرکت تضامنی آورده شود.

یک نکته دیگر در مورد نام‌گذاری شرکت تضامنی، مشمولیت نام شرکت بر نام تمام شرکا است. به عبارت دیگر، در صورتی که نام شرکت شامل نام تمام شرکا نباشد، باید به انتهای نام شرکت، عبارت‌هایی نظیر، و شرکا، و برادران و عبارت‌های مشابه افزوده شود. در صورتی که هر کدام از نکات گفته شده رعایت نشود،  نام شرکت تضامنی نامعتبر خواهد بود. شما عزیزان برای اطلاع از شرایط انتخاب نام معتبر شرکت تضامنی می‌توانید با کارشناسان ثبت خوارزمی تماس بگیرید.

مدارک لازم برای ثبت شرکت تضامنی

جهت ثبت شرکت تضامنی به یک سری مدارک نیاز است. لیست مدارک موردنیاز برای ثبت این شرکت تجاری، در ادامه آورده شده است:

  • دو نسخه تقاضانامه
  • دو نسخه شرکت‌نامه
  • دو نسخه اساسنامه
  • دو نسخه صورت‌ جلسه هیات ‌مدیره
  • دو نسخه صورت ‌جلسه مجمع عمومی موسسین
  • اصل گوهی عدم سوء پیشینه اعضا هیات مدیره و مدیرعامل
  • اصل وکالتنامه وکیل دادگستری (این مدرک در صورتی نیاز است که شما یک وکیل را برای ثبت شرکت مامور کرده باشید)
  • اصل مجوز فعالیت ( در بعضی از موارد، شرکت برای انجام فعالیت‌هایش نیاز به دریافت مجوز از مراجعه ذیربط دارد)
  • فیش واریزی
  • فرم تعیین نام به ترتیب نام‌های موردنظر برای شرکت

هیات مدیره شرکت تضامنی

یکی دیگر از نکات مهم در زمان تاسیس شرکت تضامنی، نحوه انتخاب هیات مدیره است. بر اساس قوانین و مقررات و طبق ماده 120 قانون تجارت، هیات مدیره شرکت تضامنی ممکن است یک یا چند نفر باشند. هیات مدیره شرکت تضامنی ممکن است از افراد فعال در داخل شرکت انتخاب شوند یا از خارج شرکت باشند. همچنین ممکن است هیات مدیره از شریکان شرکت تضامنی انتخاب شوند. برای انتخاب هیات مدیره شرکت تضامنی می‌توان به شرکت‌نامه مراجعه کرد و بر اساس یک رای‌گیری، افراد را انتخاب کرد.

نکته دیگری که در رابطه با هیات مدیره شرکت تضامنی وجود دارد، حدود اختیارات اعضای هیات مدیره است. بهتر است بدانید که اعضای هیات مدیره شرکت تضامنی اجازه دارند هر فعالیتی را در جهت اداره شرکت انجام دهند. البته ممکن است اعضای هیات مدیره بر اساس قوانین شرکت، از انجام بعضی کارها منع شده باشند. همچنین بر اساس قوانین و مقرراتی که وجود دارد، اعضای هیات مدیره نمی‌توانند استعفا دهند یا توسط کسی عزل شوند. عزل یا استعفا هر یک از اعضای هیات مدیره تنها در صورتی امکان‌پذیر است که تمام شرکای شرکت در مورد آن، اتفاق نظر داشته باشند.

شرکای شرکت تضامنی

حداقل تعداد شرکای شرکت تضامنی دو نفر است. این دو نفر می‌توانند اشخاص حقیقی یا حقوقی یا ترکیبی از اشخاص حقیقی و حقوقی باشند. جالب است بدانید که در قانون تجارت، هیچ قوانین و شرط و شروطی برای شرکای شرکت تضامنی تعریف نشده است و هر شخصی اجازه دارد شریک این شرکت تجاری شود. البته نکته قابل توجه این است که اغلب شرکت‌های تضامنی بین دوستان و آشنایان به وجود می‌آیند و دلیل آن هم، مسئولیت سنگین شرکا و مدیرعامل شرکت و وجود هماهنگی و توافق بین اعضا است.

جمع‌بندی

شرکت تضامنی یکی از شرکت‌های مهم تجاری در ایران است که موضوعاتی نظیر نام شرکت، سرمایه شرکت، شرکا و مدیرعامل شرکت و … در مورد آن اهمیت پیدا می‌کنند. در این مطلب سعی کردیم شرکت تضامنی را به شما معرفی کنیم و اطلاعات مختصری را پیرامون آن بررسی کنیم.

در حال ارسال
نظرات کاربر
0 (0 رای)
نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان