مراحل ثبت شرکت ساختمانی

مهندسان، پیمانکاران و کارشناسان حوزه ساخت و ساز علاقه زیادی به ثبت شرکت ساختمانی دارند. البته محبوب بودن ثبت این نوع شرکت خیلی هم دور از انتظار نیست. فعالان حوزه ساخت و ساز با ثبت شرکت می‌توانند بدون هیچ محدودیتی به کسب و کار خود ادامه داده و در این راه پیشرفت کنند. همچنین انجام بسیاری از پروژه‌های دولتی ساخت و ساز که سود فراوانی دارند، تنها از طریق ثبت شرکت امکان‌پذیر است.

در این مقاله از ثبت خوارزمی قصد داریم مراحل ثبت شرکت ساختمانی، مدارک و شرایط لازم برای ثبت آن را معرفی کنیم. در صورت داشتن هرگونه سؤالی در این زمینه می‌توانید با تکمیل فرم مشاوره با کارشناسان حقوقی در ارتباط باشید. کارشناسان حقوقی ثبت خوارزمی در اسرع وقت با شما تماس می‌گیرند.

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

شرکت ساختمانی چیست؟

اگر قصد ثبت شرکت ساختمانی را دارید، ابتدا لازم است بهتر با مفهوم این شرکت‌ها آشنا شوید. شرکت ساختمانی، شرکتی است که مسئولی انجام عملیات‌های ساختمانی، تأسیساتی و تجهیزاتی را طبق قوانین کشوری بر عهده دارد. سهام و دارایی‌های این شرکت متعلق به افراد حقیقی و حقوقی است که در ضوابط تعاونی درج شده‌اند.

تمامی پیمانکاران و مهندسان جهت عقد قرارداد‌های قانونی و رسمی در بخش ساختمان‌سازی و عمران نیاز به ثبت چنین شرکت‌هایی خواهند داشت. مسئولیت ساخت و ساز‌های گسترده در سطح شهری و برون شهری تماماً بر عهده شرکت‌های ساختمان‌سازی و عمرانی ثبت شده است.

نکات مهم در ثبت شرکت ساختمانی

برای ثبت شرکت ساختمانی، نکات و شرایط مهمی وجود دارند که باید به آن‌ها توجه داشته باشید. بدون رعایت این امور هرگز نمی‌توانید شرکت ساختمانی خود را با موفقیت به ثبت برسانید. در ادامه این بخش به این موارد مهمی می‌پردازیم.

انتخاب موضوع فعالیت شرکت ساختمانی

برای ثبت شرکت ساختمانی باید حوزه فعالیت شرکت و تمامی فعالیت‌های جانبی آن نیز به صورت دقیق مشخص شوند. پروژه‌های عمرانی شامل حوزه‌هایی همچون راهسازی، اسکله‌سازی، ساخت کلیه ساختمان‌های اداری، مسکونی، تجاری، صنعتی و… می‌باشند. هر کدام از این پروژه‌ها خود به بخش‌هایی همچون حفاری، مقاوم‌سازی، اسکلت‌سازی، خاکبرداری و… دسته‌بندی می‌شوند.

انتخاب نام مناسب برای شرکت ساختمانی

انتخاب نام فارسی، معنادار، سه سیلابی، تک و خاص برای شرکت ضروری است. در واقع نام شرکت باید به گونه‌ای باشد که برای شرکت دیگری در حوزه مربوطه به کار نرفته باشد. کلماتی مانند پیمانکاری، معماری، مهندسی و… را در صورت ارائه مدارک تحصیلی معتبر مربوط به آن می‌توان در نام شرکت به کار برد.

انتخاب قالب مناسب برای شرکت ساختمانی

موضوع دیگری که ممکن است در ثبت شرکت ساختمانی موجب سردرگمی زیادی برای افراد شود، نوع قالب شرکت است. انتخاب نوع قالب برای شرکت بسیار مهم می‌باشد. با توجه به آن که مدارک و شرایط لازم برای ثبت شرکت در هر کدام از قالب‌ها با هم فرق می‌کند. در انتخاب قالب شرکت باید به میزان سرمایه اولیه، تعداد مؤسسان و شرکاء، و نحوه فعالیت شرکت توجه کرد.

قالب مناسب برای ثبت شرکت ساختمانی

بسیاری از متقاضیان ثبت این سؤال را دارند که بهترین قالب برای ثبت شرکت ساختمانی کدام است؟ در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که شرکت ساختمانی عمدتاً در قالب‌های سهامی عام، سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود ثبت می‌شود.

البته شرکت‌های سهامی عام بسیار گسترده بوده و حوزه فعالیت وسیع‌تری دارند. بنابراین این شرکت‌ها جزء بزرگ‌ترین شرکت‌های ساختمانی قرار می‌گیرند. از این رو سهامی خاص و مسئولیت محدود از محبوبیت بیشتری برخوردار هستند. قالب سهامی خاص برای ثبت شرکت ساختمانی بهترین است. زیرا این شرکت‌ها اعتبار بیشتری داشته و راحت‌تر می‌توانند از تسهیلات بانکی و دولتی بهره ببرند.

مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت ساختمانی

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت ساختمانی مستقیماً بستگی به نوع قالب انتخابی شما برای ثبت شرکت دارد. بنابراین مدارک لازم طبق نوع قالب شرکت شما تعین می‌شوند. اما به صورت کلی ارائه مدارک زیر برای ثبت شرکت ساختمانی ضروری هستند.

  • ارائه اظهارنامه، اساسنامه، صورتجلسه مجمع عمومی مؤسسین، صورتجلسه هیئت مدیره هر کدام در دو نسخه و امضاء شده توسط تمامی سهامداران و اعضای هیئت مدیره
  • ارائه مجوز‌های مربوط به حیطه کاری
  • کپی شناسنامه و کارت ملی بازرسین
  • ارائه کپی برابر اصل مدارک شناسایی و هویتی مربوط به مؤسسان و اعضای هیئت مدیره شرکت
  • معرفی نامه نمایندگان حقوقی در صورتی که سهامدار شخص حقوقی باشد.
  • گواهی عدم سوء پیشینه اعضای هیئت مدیره
  • وکالت نامه در صورت انجام امور توسط وکیل

جهت کسب اطلاعات دقیق‌تر در مورد مدارک لازم برای ثبت هر نوع شرکت ساختمانی تنها کافیست با کارشناسان حقوقی ثبت خوارزمی تماس بگیرید. کارشناسان خبره مؤسسه ثبت خوارزمی پاسخگوی تمامی سؤالات و ابهامات شما در این زمینه خواهند بود.

مراحل ثبت شرکت ساختمانی

مراحل ثبت شرکت ساختمانی تفاوت چندانی با ثبت شرکت‌های دیگر ندارد. بنابراین روند کلی ثبت این شرکت به صورت زیر است.

۱) تمامی مدارک لازم برای ثبت شرکت ساختمانی بر اساس نوع قالب تعیین شده را آماده‌سازی کنید.

۲) حداقل ۵ مناسب طبق نکات گفته شده به ترتیب اولویت‌بندی برای شرکت انتخاب نمایید. نام‌ها سه سیلابی و غیرتکراری باشند.

۳) وارد سامانه اداره ثبت شرکت‌ها شده و وارد قسمت درخواست ثبت شرکت شوید. تمامی اطلاعات خواسته شده را با دقت وارد نمایید.

۴) بعد از ثبت دقیق اطلاعات، مدارک خواسته شده را بارگذاری کرده و منتظر دریافت تأییدیه اینترنتی بمانید.

۵) با دریافت تأییدیه اینترنتی، مدارک و رسید پرداخت‌های لازم را به وسیله پست به آدرس داده شده در تأییدیه ارسال نمایید.

۶) در صورت تأیید نهایی مدارک، اجازه صدور آگهی در روزنامه کثیر الانتشار صادر خواهد شد.

۷) بعد از ۳۰ روز و در صورت نبود هیچ گونه اعتراضی، آگهی برای بار دوم چاپ شده و ثبت شرکت ساختمانی نهایی می‌شود.

اخذ رتبه‌بندی شرکت یا گرید ابنیه

بعد از ثبت شرکت ساختمانی برای شرکت در مناقصه‌ها و مزایده‌های دولتی باید نسبت به اخذ رتبه‌بندی شرکت اقدام نمایید. هیچ کدام از مراکز دولتی نمی‌توانند با شرکت‌هایی که فاقد رتبه‌بندی هستند، قرارداد ببنند. رتبه‌بندی شرکت می‌تواند به کلی نشان دهنده وضعیت و عملکرد شرکت در حوزه فعالیت خود باشد. مدارک لازم برای اخذ گرید ابنیه به صورت زیر هستند:

  • ارائه تقاضانامه اخذ گرید
  • اجاره نامه یا کپی سند مالکیت
  • ارائه مدارک شناسایی کامل مربوط به اعضای شرکت
  • مدارک ثبتی شرکت همچون آگهی تأسیس، آگهی آخرین تغییرات، اساسنامه، اظهارنامه، تقاضانامه
  • ارائه آخرین اظهارنامه مالیاتی شرکت
  • کپی قرارداد‌ها و مفاصا حساب آن‌ها
  • کد اقتصادی شرکت
  • مدارک مهندسی شرکت

جمع‌بندی

در این مقاله از سایت ثبت خوارزمی به صورت کامل به نحوه ثبت شرکت ساختمانی و باید و نباید‌های آن پرداختیم. اگر قصد دارید شرکت ساختمانی خود را در مدت زمان کمی به ثبت برسانید، بهتر است از راهنمایی‌های حقوقی در این زمینه بهره ببرید. کارشناسان حقوقی ثبت خوارزمی همیشه آماده خدمت‌رسانی به متقاضیان عزیز خواهند بود.

در حال ارسال
نظرات کاربر
0 (0 رای)
نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان