مدارک لازم جهت ثبت شرکت ساختمانی

ثبت یک شرکت ساختمانی برای افراد نا آشنا به مراحل، شرایط و مدارک آن، پروسه‌ای پر ابهام و چالش به شمار می‌رود پس اگر می‌خواهید شرکت ساختمانی یا ابنیه ثبت کنید باید اطلاعات کافی در این زمینه داشته باشید. حیطه‌ی ساختمان‌سازی یکی از مواردی است که به دلیل تنوع و گسترگی حرفه‌های مشغول در آن، نیازمند کارگروهی متشکل از انواع مدیران، پیمانکماران، مهندسین و کارگران می‌باشد اما پیش از هر چیز، اقدامات لازم جهت ایجاد شرکتی که افراد بتوانند به شکل قانونی در آن مشغول فعالیت شوند ضروری می‌باشد. به همین منظور اولین اقدام لازم، ثبت یک شرکت ساختمانی می‌باشد. درصد بالایی از افرادی که قصد چنین کاری را دارند به علت پیچیدگی بالای آن منصرف می‌شوند پس در صورت بروز هرگونه مشکل در روند ثبت یا مواجه شدن با سوال و ابهام می‌توانید با مشاورین حرفه‌ای و متخصصین ما در این حوزه ارتباط برقرار کرده و یا ثبت شرکت خود را به ما بسپارید.

شرکت ساختمانی چیست؟

یکی از نیازهای اساسی افراد برای زندگی، داشتن سرپناه است. با در نظر داشتن نرخ رشد جمعیت و افزایش بافت فرسوده‌ی شهری طی سال‌های جاری. مسکن‌سازی به یکی از ضروریات جامعه بدل شده و افراد زیادی را برای وارد شدن به این حیطه‌ی شغلی ترغیب کرده است. به جهت آن که ساخت ساختمان نیازمند رعایت استانداردهای جدی بوده و هماهنگی افراد شاغل در آن ضروری است، مسئولیت ساخت و ساز به شرکت‌های ساختمانی دارای مجوز سپرده شده است. منظور از شرکت ساختمانی، شرکتی است که بر طبق قوانین کشور به منظور انجام عملیات‌های ساختمانی، تاسیساتی و تجهیزاتی به وجود آمده و سهام و دارایی‌های آن متعلق به افراد حقیقی یا حقوقی مندرج در ضوابط تعاونی باشد. پیمانکاران و مهندسان برای عقد قراردادهای قانونی در بخش عمران و ساختمان‌‍سازی، نیاز به ثبت چنین شرکت‌هایی دارند.

شرایط لازم برای ثبت شرکت ساختمانی

1-  انتخاب موضوع فعالیت: شامل انجام پروژه های عمرانی مانند راه‌سازی، اسکله‌سازی، ساخت کلیه ابنیه‌‌ی مسکونی، اداری، تجاری و صنعتی می‌باشد. هر کدام از این حوزه‌ها، خود شامل عناصر جزئی‌تری مانند اسکلت‌سازی، مقاوم‌سازی، حفاری، خاک‌برداری و غیره می‌شوند. از دیگر حوزه‌های کاری فعالیت‌های ساختمانی نیز می‌توان به پروژه‌های تاسیساتی، سیستم‌های حافظتی، سیستم‌های امنیتی و دیگر حوزه‌ها اشاره کرد. فعالیت‌های جانبی نظیر طراحی و اجرای نما، طراحی داخلی و دکوراسیون، فضاسازی، محوطه‌سازی، ساخت فضای بازی و ساخت فضای سبز نیز می‌توانند جزو موضوعات مربوطه به شمار آیند.

2- انتخاب نام شرکت: انتخاب یک نام برای ثبت شرکت لازم است. این نام می‌بایست فارسی و معنادار باشد که نسبت به نام دیگر شرکت‌ها متمایز بوده و در حیطه‌ی فعالیت خود یکتا باشد. امروزه از نام‌های سه سیلابی (سه کلمه‌ای) برای ثبت شرکت‌ها استفاده می‌شود تا مشابهی برای آن یافت نشود. کلماتی مانند “پیمانکاری” و “معماری” و یا ترکیباتی نظیر “مهندسین مشاور” و “شرکت حقوقی” که بیانگر موضوع فعالیت شرکت باشند را نمی‌توان به عنوان نام شرکت به کار برد مگر آن‌که متقاضی، مدرک تحصیلات عالی مورد قبول مربوط به آن کلمه را ارائه نماید.

3- انتخاب قالب شرکت: یکی از رایج‌ترین سردرگمی‌ها برای ثبت یک شرکت، انتخاب قالب شرکت می‌‌‌باشد خصوصا که مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت‌ها در قالب‌های مختلف قدری با هم تفاوت دارند. شرکت‌های ساختمانی را می‌توان در قالب شرکت سهامی خاص و یا شرکت با مسئولیت محدود به ثبت رساند. شرکت سهامی خاص دارای اعتبار بیشتری نسبت به شرکت با مسئولیت محدود می‌باشد و برای فعالیت‌های عمرانی بهتر است چرا که برای اخذ تسهیلات بانکی و شرکت در مناقصات دست بازتری دارد. پیش از ثبت شرکت ساختمانی سهامی خاص باید چند نکته توجه داشت:

الف) حداقل سرمایه یک میلیون ریالی در زمان تاسیس شرکت سهامی خاص لازم است.

ب) حد الق 5 نفر (شامل: 3 نفر عضو هیئت مدیره و دو بازرس) برای ثبت چنین شرکتی لازم است.

پ) تمامی سهام‌داران مسئولیت تضامنی در قبال کلیه اقدامات مربوط به ثبت دارند.

مدارک لازم برای ثبت شرکت ساختمانی

  • دو برگ اظهارنامه شرکت سهامی خاص (امضا شده توسط همه‌ی سهام‌داران)
  • دو جلد اساسنامه شرکت سهامی خاص (امضا شده توسط همه‌ی سهام‌داران)
  • دو نسخه صورت‌جلسه مجمع عمومی موسسین (امضا شده توسط هیات‌مدیره و بازرسان)
  • دو نسخه صورت‌جلسه هیئت مدیره (امضا شده توسط مدیران منتخب مجمع)
  • اقرارنامه شرکت (امضا شده توسط همه‌ی اعضای هیات‌مدیره)
  • کپی شناسنامه و کارت‌ملی همه‌ی سهام داران (برابر اصل شده)
  • معرفی‌نامه نماینگان حقوقی (در صورتی که سهام‌دار شخص حقوقی باشد)
  • مجوزهای مربوط به حیطه‌ی کاری (در صورت نیاز)
  • گواهی بانکی پرداخت حداقل 35% سرمایه شرکت
  • اصل گواهی عدم سوء‌پیشینه‌ی همه‌ی اعضای هیات‌مدیره
  • وکالت‌نامه (در صورتی که امور ثبتی به توسط وکیل انجام شود)

مراحل ثبت شرکت ساختمانی

برای ثبت شرکت ساختمانی ابتداعا باید مدارک ذکر شده را به شکل کامل تهیه نمایید سپس حد اقل 5 نام را طبق قوانینی که توضیح داده شد انتخاب کرده و طبق اولیت شماره‌گذاری کنید. با مراجعه به سامانه‌ی اینترنتی اداره‌ی ثبت وارد شده و کلیه اطلاعات درخواستی را به صورت دقیق تکمیل نمایید. پس از ثبت نام کامل تقاضای شما طی چند روز آتی بررسی خواهد شد و سپس نتیجه اعلام می‌گردد. در صورت پذیرش اینترنتی، باید مدارک از طریق پست به اداره ارسال گردد و بارکد پستی در سامانه درج شود. اگر کارشناس ثبت نقص یا اشتباهی در پرونده مشاهده نکند، مسئول اداره دستور ثبت در دفتر ثبت شرکت‌ها را صادر کرده و مدارک در دفتر مذبور ثبت می‌شوند. در پایان هزینه‌ی آگهی موضوع ثبت شرکت را پرداخت نموده و در روزنامه‌های کثیرالانتشار رسمی کشور چاپ می‌کنید. همه‌ی این اقدامات می‌بایست کاملا تخصصی و به شکل بی‌نقصی انجام شوند زیرا امکان دارد با کوچک‌ترین اشتباه پرونده‌ی شما رد و یا دچار نقص گردد. به همین منظور کارشناسان و مشاوران ثبت خوارزمی آماده‌ی کمک رسانی به شما عزیزان می‌باشند تا بدون دغدغه و اضافه‌کاری در سریع‌ترین زمان ممکن به هدف خود که ثبت شرکت ساختمانی باشد برسید.

مدارک لازم جهت اخذ گرید ابنیه

  • تقاضای اخذ گرید ابنیه
  • کارت‌ملی و شناسنامه اعضای شرکت
  • مدارک ثبتی (اساسنامه، اظهارنامه، تقاضانامه و روزنامه تاسیس)
  • اجاره‌نامه یا کپی سند مالکیت
  • کد اقتصادی شرکت
  • کارت پایان‌خدمت اعضای مذکر شرکت
  • مدرک مهندسی (یک مهندس با 3 سال سابقه بیمه و یک مهندس بدون سابقه کار)
  • آخرین اظهارنامه مالیاتی
  • کپی قراردادها و مفاصا حساب آن‌ها
در حال ارسال
نظرات کاربر
0 (0 رای)
نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان