برای ثبت شرکت چه کنیم؟

مراحل تاسیس شرکت

شرکت، اجتماع دو یا چند نفر است که هدف از تشکیل آن، انجام‌دادن فعالیت‌های تجاری و کسب‌سود می‌باشد. برای این‌که بتوانید فعالیت‌های تجاری خود را در قالب شرکت انجام دهید، باید حتما شرکت موردنظر را در اداره ثبت شرکت ها به ثبت رسانده و برای آن یک شخصیت حقوقی ایجاد کنید. درحال‌حاضر ثبت شرکت ازنظر قانونی امری الزامی به‌شمار می‌رود و مزایای زیادی هم برای شرکا دارد.

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

به‌عنوان‌مثال، تاسیس شرکت باعث نظم‌گرفتن فعالیت‌ها و همچنین قانونی‌شدن آنها می‌شود. تاسیس شرکت، فرآیند شرکت در مزایدات و مناقصات و همچنین اخذ وام و تسهیلات بانکی را آسان‌تر می‌کند. نکته مهم دیگری که درمورد این شخصیت حقوقی وجود دارد، این است که مشتریان راحت‌تر به شرکت‌ها اعتماد می‌کنند. اما شاید بپرسید برای ثبت‌کردن یک شرکت، چه اقداماتی را باید انجام داد؟ در ادامه این مقاله، قصد داریم روند ثبت شرکت را بررسی کنیم.

مهم‌ترین اقدامات برای تاسیس شرکت
مهم‌ترین اقدامات برای تاسیس شرکت

مهم‌ترین اقدامات قبل از ثبت شرکت

– انتخاب نوع شرکت:  اولین قدم برای تاسیس یک شرکت، مشخص‌کردن نوع آن است که باید با دقت و حساسیت زیادی انجام شود. قانون تجارت شرکت‌های سهامی‌عام و خاص، شرکت بامسئولیت‌محدود، شرکت تضامنی، شرکت نسبی، شرکت تعاونی تولید و مصرف، شرکت مختلط سهامی و شرکت مختلط غیرسهامی را مشخص کرده‌است که شما می‌توانید با در نظر گرفتن فاکتورهای مختلفی ازقبیل میزان سرمایه، تعداد شرکا، میزان مسئولیت آنها و..، یک مورد را برای انجام فعالیت‌های تجاری خود انتخاب کنید. البته شرکت سهامی‌خاص و شرکت با‌مسئولیت‌محدود در ایران طرفداران بیشتری دارد. اگر مایلید در آینده در مناقصات و مزایدات شرکت کنید، بهتر است شرکت سهامی‌خاص را انتخاب نمایید. البته برای تاسیس شرکت سهامی‌خاص، باید سه نفر شریک وجود داشته‌باشد. درحالی‌که دیگر شرکت‌ها، با دو نفر شریک قابل ثبت هستند.

انتخاب نام شرکت: برای انتخاب نام شرکت، باید ضوابط و مقررات ویژه‌ای را مدنظر قرار دهید. به‌عنوان‌مثال، نامی که برای شرکت انتخاب می‌کنید، باید حداقل سه سیلاب (بخش) داشته و دارای ریشه فارسی باشد. در غیر این‌صورت، توسط کارشناسان اداره ثبت شرکت ها تایید نمی‌شود. شما می‌توانید 5 نام که ویژگی‌های ذکرشده در قانون را دارند، به اداره ثبت شرکت ها پیشنهاد دهید. کارشناسان، مناسب‌ترین نام را برای شرکت انتخاب می‌کنند.

– تعیین مشخصات و موضوع فعالیت شرکت: اطلاعات کلی شرکت ازجمله آدرس مرکزاصلی، اعضای شرکت و مهم‌تر از همه موضوع فعالیت شرکت باید در این مرحله مشخص شوند.

روند تاسیس شرکت
روند تاسیس شرکت

روند ثبت شرکت: قسمت اول

پس از اینکه نوع و اعضای شرکت را مشخص کردید، باید به پایگاه اینترنتی اداره ثبت شرکت ها به آدرس http://irsherkat.ssaa.ir مراجعه کرده و مراحل ثبت شرکت را پشت سر بگذارید. پس از ورود به این سایت، باید وارد قسمت پذیرش درخواست ثبت شرکت شوید. سپس یک فرم روی صفحه نمایش داده می‌شود که باید اطلاعات خواسته‌شده را در قسمت‌های مختلف آن وارد کرده و مدارک خواسته‌شده را بارگذاری کنید.

اولین بخش از این فرم‌ها، به اطلاعات متقاضی ثبت شرکت اختصاص دارد. این اطلاعات شامل نام و نام‌خانوادگی، تابعیت، سمت متقاضی در شرکت، کدملی، شماره تلفن‌همراه و.. را شامل می‌شود. پس از اینکه کلیه اطلاعات خواسته‌شده را تکمیل کردید، یک تاییدیه پذیرش به شما داده می‌شود که باید آن را نزد خود نگهداری کنید. در نهایت باید مدارکی که در قسمت‌های قبل بارگذاری کرده‌اید (ازجمله اساسنامه، اظهارنامه و شرکتنامه شرکت) را ازطریق اداره پست (پست سفارشی) به آدرسی که در تاییدیه پذیرش درج شده‌است، ارسال نمایید.

مدارکی که باید به آدرس خواسته‌شده ارسال شود، موارد زیر را شامل می‌شوند:

– دو نسخه از کلیه مدارک شرکت که به امضای تمامی اعضا رسیده‌اند.

– کپی مدارک‌هویتی تمامی اعضای شرکت اعم‌از کارت‌ملی و شناسنامه.

– گواهی عدم‌سوء‌پیشینه کلیه اعضای شرکت

– پرینت تاییدیه پذیرش و تایید نام

نکته‌ای که باید درمورد مدارک موردنیاز برای ثبت شرکت موردتوجه قرار دهید، این است که برای ثبت‌کردن هریک از شرکت‌های مشخص‌شده در قانون تجارت، مدارک متفاوتی موردنیاز خواهدبود.

مراحل تاسیس شرکت
مراحل تاسیس شرکت

روند ثبت شرکت: قسمت دوم

پس از اینکه مدارک ذکرشده را ارسال کردید، کارشناسان اداره ثبت شرکت ها، درخواست ثبت شرکت که توسط شما ارائه شده‌است و همچنین کلیه مدارک ارسال‌شده توسط شما را مورد بررسی دقیق قرار می‌دهند. اگر ایرادی در مدارک ارسالی یا درخواست شما وجود داشته‌باشد، ایراد رفع‌نقص صادر خواهدشد و شما باید در یک مدت مشخص، برای رفع‌نقص پرونده اقدام کنید. اگر در مدت مشخص شده ایراد مزبور را رفع نکنید، درخواست شما رد می‌شود.

اما چنانچه پرونده شما ایرادی نداشته‌باشد یا رفع‌نقص پرونده در مدت مشخص‌شده انجام شود، یک پیش‌نویس آگهی تاسیس شرکت توسط کارشناسان اداره ثبت شرکت ها تهیه می‌شود. این پیش‌نویس آگهی به فرد متقاضی ثبت شرکت یا وکیل شرکت تحویل داده می‌شود. سپس رئیس اداره ثبت شرکت ها دو نسخه از پیش‌نویس آگهی را امضا می‎کند. یکی از این نسخه‌ها در پرونده شرکت در اداره باقی می‌ماند و نسخه دوم به متقاضی ثبت شرکت تحویل داده می‌شود.

اقدام دیگری که باید در این مرحله انجام شود، پرداخت هزینه‌های ثبت شرکت (حق الثبت) است. این آگهی در روزنامه‌رسمی و یکی از روزنامه‌های کثیرالانتشار واقع در مرکزاصلی شرکت درج می‌شود و چنانچه کسی نسبت به آن اعتراضی نداشته‌باشد، شرکت به‌صورت رسمی تاسیس خواهدشد.

در حال ارسال
نظرات کاربر
0 (0 رای)
نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان