نحوه اعتراض به برگ موقت مالیاتی

نحوه اعتراض به برگ موقت مالیاتی یکی از سؤالات بسیار متداول مودیانی است که به برگ موقت مالیاتی خود اعتراض دارند. مالیات توسط سازمان امور مالیاتی کشور از مودیانی پرداخت می‌شود. هر ساله میزان مالیات هر شخص حقیقی و حقوقی توسط سازمان امور مالیاتی کشور تعین شده و به وی ابلاغ می‌گردد.

مودیان نیز باید طبق مهلتی که دارند، نسبت به پرداخت مالیات خود اقدام نمایند. اما گاهی اوقات پیش می‌آید که مودیان نسبت به میزان مالیات صادر شده توسط سازمان امور مالیاتی اعتراض دارند. در این حالت اعتراض باید به صورت کتبی ثبت شود.

در این مقاله از سایت ثبت خوارزمی قصد داریم به نحوه ثبت اعتراض به برگ موقت مالیاتی و مراحل بررسی اعتراض بپردازیم. اگر در این زمینه سؤال یا ابهامی داشتید، فرم مشاوره رایگان سایت را تکمیل کنید. کارشناسان حقوقی ثبت خوارزمی در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

برگ موقت مالیاتی چیست؟

قبل از آن که به نحوه اعتراض به برگ موقت مالیاتی بپردازیم، می‌خواهیم مقداری این برگ را معرفی کنیم. به برگ موقت مالیاتی، برگ تشخیص مالیاتی نیز گفته می‌شود. تمامی مودیان حقیقی و حقوقی جهت پرداخت مالیات خود باید اظهارنامه مالیاتی خود را تقدیم سازمان امور مالیاتی کشور کنند. این سازمان نیز بر اساس سود و زیان و گردش مالی مودیان به صدور برگ موقت مالیاتی می‌پردازد.

این برگ موقت به مدت ۳۰ روز اعتبار دارد. در صورت عدم اعتراض مودی به میزان مالیات محاسبه شده توسط اداره امور مالیاتی کشور، برگ موقت به برگ قطعی مالیات تبدیل می‌شود. برگ موقت مالیاتی غیر قابل اجتناب بوده و مودی موظف به پرداخت کامل آن می‌باشد. در غیر این صورت مشمول جریمه خواهد شد.

مدت زمان مهلت اعتراض به برگ موقت مالیاتی

بر اساس ماده ۲۳۸ ق. م. م مدت زمان مهلت اعتراض به برگ موقت مالیاتی ۳۰ روز است. یعنی از تاریخی که برگ تشخیص مالیاتی توسط اداره امور مالیاتی صادر می‌شود تا یک ماه مودی حق دارد به مفاد برگ مالیاتی اعتراض کند.

عدم اعتراض به میزان مالیات قابل پرداخت در برگ تشخیص مالیات در مهلت داده شده به منزله قبول آن توسط مودی می‌باشد. درنتیجه برگ موقت مالیاتی به برگ قطعی مالیاتی تبدیل خواهد شد.

اگر قصد اعتراض به برگ موقت مالیاتی خود را دارید، پس بهتر است هر چه زودتر دست به کار شوید. زیرا وقت زیادی ندارید. ثبت اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی باید و نباید‌های زیادی داشته و انجام آن به دانش حقوقی بالایی نیاز دارد. در غیر این صورت امکان رد اعتراض شما بالا خواهد بود. برای ثبت اعتراض بهتر است با کارشناسان حقوقی خبره و مجرب ثبت خوارزمی در ارتباط باشید. کارشناسان حقوقی در ثبت اعتراض مالیاتی قدم به قدم همراه شما خواهند بود.

مراحل اعتراض به برگ موقت مالیاتی

برای ثبت اعتراض به برگ موقت مالیاتی خود می‌توانید هم به صورت حضوری و هم به صورت غیرحضوری اقدام نمایید. برای اقدام حضوری لازم است به اداره امور مالیاتی شهر یا استان خود مراجعه نمایید. اما اگر قصد مراجعه غیرحضوری را ندارید، بهتر است از طریق درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی به نشانی https://my. tax.gov.ir/ مراجعه نمایید.

اگر قبلاً در این سامانه ثبت نام کرده‌اید، تنها کافیست برای ورود اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید. در غیر این صورت لازم است ابتدا ثبت نام کرده و سپس وارد حساب خود شوید.

در قسمت درخواست‌ها در سمت راست صفحه می‌توانید ثبت به ثبت اعتراض به برگ موقت مالیاتی خود اقدام نماید. در هنگام ثبت اعتراض به صورت آنلاین و حضوری باید تمامی اسناد و مدارک خود را مبتنی بر اشتباه بودن محاسبه مالیاتی ارائه دهید.

در واقع ممیز سازمان امور مالیاتی بر اساس بررسی مدارک و اسناد ارائه شده اقدام به قبول کردن یا رد اعتراض شما می‌کند. در این حالت اگر مودی نظر ممیز مالیاتی را بپذیرد، پرونده مختومه می‌شود. در غیر این صورت پرونده اعتراض به برگ موقت مالیاتی جهت بررسی بیشتر به هیئت حل اختلاف مالیاتی فرستاده خواهد شد.

بررسی اعتراض در هیأت حل اختلاف مالیاتی بدوی

در صورت عدم توافق مودی و ممیز مالیاتی، پرونده اعتراض به برگ موقت مالیاتی به هیئت سه نفره حل اختلاف ارجاع داده می‌شود. این هیئت سه نفره متشکل از ممیز مالیاتی، قاضی دادگستری، نماینده صنف، اتاق بازرگانی یا سازمان حسابرسی است. مودی در طی این جلسه باید تمامی مدارک و مستندات خود را جهت اعتراض به برگ موقت مالیاتی ارائه کند.

هیئت حل اختلاف بدوی بر اساس این مستندات اقدام به صدور رای خواهند کرد. البته رای صادر شده توسط این هیئت قطعی نخواهد بود. زیرا در صورت قانع نشدن مودی، وی می‌توانید پرونده اعتراض به هیأت حل اختلاف مالیاتی تجدید نظر ارجاع دهد.

بررسی پرونده توسط هیأت حل اختلاف مالیاتی تجدید نظر

مودی بعد از صدور رای توسط هیأت حل اختلاف بدوی تا ۳۰ روز فرصت دارد اعتراض خود را به هیأت حل اختلاف ثانویه ارجاع دهد. مراحل رسیدگی به پرونده اعتراض در هیأت حل اختلاف مالیاتی تجدید نظر با رسیدگی هیأت حل اختلاف مالیاتی بدوی کاملاً متفاوت است. در این جلسه بهتر است تمامی مدارک و مستندات شامل استعلام‌های پرونده‌های مالیاتی را به همراه داشته باشید. اگر مودی شخص حقوقی باشد، به همراه داشتن تمامی قرارداد‌ها، سند سمت مدیر عامل، فاکتور‌های صادره، آگهی آخرین تغییرات، دفاتر کل و روزنامه ضروریست.

ارجاع پرونده به شورای عالی مالیاتی

اگر مودی به رای صادره از هیأت حل اختلاف مالیاتی ثانویه نیز معترض باشد، پرونده به شورای عالی مالیاتی ارجاع داده می‌شود. شورای عالی مالیاتی متشکل از ۲۵ نفر اشخاص صاحب‌نظر، کارشناس و متخصص در امور مالیاتی، حقوقی، حسابرسی، مالی و اقتصادی است.

این اشخاص دارای حداقل مدرک کارشناسی بوده و به پیشنهاد رئیس سازمان امور مالیاتی کشور و وزیر امور اقتصادی و دارایی انتخاب می‌شوند. پرونده اعتراض به برگ موقت مالیاتی توسط این شورا به صورت کامل بررسی و شکایت مودی رد و یا پذیرفته می‌شود.

بررسی اعتراض مالیاتی توسط هیأت منتخب وزیر

آخرین هیئتی که رسیدگی به پرونده اعتراض به برگ موقت مالیاتی را به عهده دارد، هیئت سه نفره منتخب وزیر است. این هیأت به صورت مستقیم توسط حکم وزیر امور اقتصادی و دارایی انتخاب می‌شود.

همچنین دستور ارجاع پرونده به این هیئت نیز با وزیر است. اگر اعتراض مودی توسط این هیئت نیز رد شود امکان افزایش مبلغ مالیات به صورت قابل توجهی وجود خواهد داشت.

دیوان عدالت اداری، آخرین مرجع رسیدگی به اعتراض به برگ موقت مالیاتی

رای صادره توسط هیأت سه نفره منتخب وزیر در خصوص اعتراض به برگ موقت مالیاتی در دیوان عدالت اداری قابل شکایت و پیگیری است. مودی می‌تواند نسبت به رای صادره توسط این هیئت اعتراض خود را به دیوان عدالت اداری تقدیم نماید.

جمع‌بندی

در این مقاله از سایت ثبت خوارزمی، به نحوه اعتراض به برگ موقت مالیاتی و مراحل آن توسط مودی حقیقی یا حقوقی پرداختیم. اگر شما نیز به مبلغ مالیات صادر شده توسط سازمان امور مالیاتی اعتراض دارید، با کارشناسان حقوقی در ارتباط باشید. کارشناسان حقوقی ثبت خوارزمی می‌توانند به شما در زمینه ثبت اعتراض مالیاتی کمک شایانی کنند.

نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان