نحوه ارائه اظهارنامه سالیانه مالیاتی اشخاص حقیقی

اظهارنامه سالیانه مالیاتی اشخاص حقیقی

یکی از مهم‌ترین تکالیفی که در قانون مالیات‌های مستقیم برای کلیه اشخاص شاغل تعیین شده است، تنظیم و ارسال اظهارنامه سالیانه مالیاتی اشخاص حقیقی می‌باشد. کلیه افراد شاغل از جمله تاجران و صاحبان کسب‌وکار باید فرم‌های خواسته شده را به‌صورت سالیانه تکمیل کرده و به اداره امور مالیاتی کشور ارسال کنند. از جمله مواردی که در اظهارنامه سالیانه مالیاتی اشخاص حقیقی درج می‌شود، میزان سود، درآمد، دارایی، معافیت‌ها و سرمایه‌های شخص است.

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

سازمان امور مالیاتی کشور، با بررسی اظهارنامه مالیاتی که یک کارنامه مالی به شمار می‌رود، میزان مالیات اشخاص حقیقی را مشخص می‌کند. به دلیل اهمیت زیادی که تنظیم و ارسال اظهارنامه مالیاتی دارد، در این مقاله از خوارزمی ثبت قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم. پس از مطالعه این مقاله چنانچه سوالی راجع به اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی و روند تنظیم آن داشتید، می‌توانید از طریق فرم بالا با کارشناسان موسسه خوارزمی ثبت تماس گرفته و اطلاعات کامل‌تری دریافت کنید.

کلیه اشخاص شاغل با عمل کردن به وظایف مالیاتی خود از جمله تنظیم و ارسال به موقع اظهارنامه سالیانه مالیاتی اشخاص حقیقی، می‌توانند از تسهیلات و معافیت‌های مالیاتی که قانونگذار برای آنها در نظر گرفته است، بهره‌مند شوند. اما تنظیم و ارسال اظهارنامه سالیانه مالیاتی اشخاص حقیقی چگونه انجام می‌شود و چه مدارکی نیاز دارد؟ برای پیدا کردن پاسخ برای این سوالات، با ما همراه باشید، همچنین میتوانید برای مطالعه در خصوص تعریف ارزش افزوده به مقاله مربوطه مراجعه بفرمایید.

مالیات اشخاص حقیقی

مراحل تنظیم اظهارنامه سالیانه مالیاتی اشخاص حقیقی

 

همانطور که در در مقاله ای با عنوان نحوه ارائه اظهارنامه سالیانه مالیاتی شرکت‌ها با روش ثبت اظهارنامه اشخاص حقوقی آشنا شدید، برای تنظیم و ارسال اظهارنامه سالیانه مالیاتی اشخاص حقیقی، باید مراحل زیر را پشت سر بگذارید:

– ابتدا وارد سامانه عملیات الکترونیک مالیاتی به آدرس www.tax.gov.ir شوید. استفاده از امکانات این سامانه، منوط به ثبت‌نام در آن است. پس ابتدا در سامانه ثبت‌نام کرده و سپس با استفاده از رمز عبور و کد کاربری خود وارد شوید. امکان دانلود نرم‌افزار سامانه هم برای اشخاص حقیقی وجود دارد.

– در مرحله بعدی باید اطلاعات خواسته شده را در فرم‌هایی که از قبل آماده شده و در سامانه یا نرم‌افزار قرار گرفته‌اند وارد کنید. این اطلاعات شامل ترازنامه، اطلاعات هویتی و دیگر اطلاعات حسابداری شخص حقیقی می‌باشد. توصیه می‌شود پس از تکمیل کردن اطلاعات خواسته شده، یک پرینت از آن گرفته و صحت اطلاعات را به‌طور کامل و دقیق بررسی کنید.

– سپس اظهارنامه مالیاتی که اکنون تکمیل شده را به سازمان امور مالیاتی کشور ارسال نمایید. پس از اتمام این مرحله، به شما یک کد رهگیری داده می‌شود که باید آن را در جایی نگهداری کنید. دریافت کد رهگیری به شما این امکان را می‌دهد که صدور الکترونیکی قبض مالیاتی خود را درخواست کنید. سپس می‌توانید با کمک یکی از روش‌های پرداخت، مالیات خود را پرداخت کنید.

اظهارنامه سالیانه مالیاتی اشخاص حقیقی

چه اشخاصی از پرداخت مالیات معاف هستند؟

 

شاید این سوال برای شما پیش بیاید که کدام دسته از اشخاص حقیقی از پرداخت مالیات معاف هستند؟ چه مشاغلی مشمول معافیت مالیاتی هستند؟ برخی اشخاص حقیقی که به مشاغل خاص اشتغال دارند، از پرداخت مالیات معاف هستند. این مشاغل شامل کشاورزی، دامداری، پرورش ماهی، پرورش طیور، پرورش زنبور عسل، صیادی، ماهی‌گیری و.. می‌باشد.

البته این اشخاص هم وظیفه دارند اظهارنامه سالیانه مالیاتی اشخاص حقیقی را تکمیل و ارسال نمایند. پس از بررسی اظهارنامه مالیاتی و تعیین مبلغ مالیات این افراد، این مبلغ ضرب در صفر خواهد شد. در واقع می‌توان گفت بهره‌مندی از معافیت مالیاتی، مستلزم تسلیم اظهارنامه خواهد بود. عدم ارسال اظهارنامه مالیاتی، این اشخاص را مشمول جریمه می‌کند.

اظهارنامه مالیاتی

سوالات متداول

 

– ارسال اظهارنامه مالیاتی در حال حاضر چگونه انجام می‌شود؟

روند تنظیم اظهارنامه سالیانه مالیاتی اشخاص حقیقی در گذشته به‌صورت کاغذی انجام می‌شد. اما در حال حاضر کلیه فرایندهای مربوط به تنظیم و ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی به‌طور الکترونیکی انجام می‌گیرد.

– اشخاص حقیقی مشمول مالیات، چه افرادی را شامل می‌شود؟ چه کسانی باید مالیات پرداخت کنند؟

کلیه افراد شاغل از جمله کارخانه‌دارها، صاحبان فروشگاه‌های کوچک و بزرگ، کاسبان، تاجران و افراد دارای کارت بازرگانی اشخاص حقیقی به شمار می‌روند که باید در موعد مشخص شده قانونی، اظهارنامه مالیاتی را تکمیل و به اداره امور مالیاتی کشور ارسال کنند.

– ارسال اظهارنامه مالیاتی در مشاغل شراکتی چگونه است؟ آیا تمامی شرکا باید اظهارنامه تهیه کنند؟

در مشاغلی که به‌صورت شراکتی اداره می‌شوند، نیازی نیست تمامی شرکا اظهارنامه مالیاتی را تهیه کنند و یکی از آنها به نمایندگی از تمامی شرکا می‌تواند این کار را انجام دهد.

– ارسال اظهارنامه مالیاتی الکترونیکی از طریق کدام سامانه انجام می‌شود؟

با ورود به سامانه عملیات الکترونیکی مالیاتی به آدرس www.tax.gov.ir می‌توانید به راحتی و با استفاده از فرم‌های مهیا شده در سایت، اظهارنامه مالیاتی خود را تکمیل و به‌صورت الکترونیکی ارسال نمایید.

– ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی چقدر مهلت دارد؟

مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی و مدارک مرتبط با آن، تا 3 ماه پس از اتمام سال مالیاتی می‌باشد. در واقع کلیه اشخاص حقیقی می‌توانند تا 31 خرداد ماه هر سال اظهارنامه مالیاتی خود را ارسال کنند.

– آیا امکان رفع ایرادات یا اصلاح اظهارنامه وجود دارد؟

بله. تا یک ماه پس از ارسال اظهارنامه مالیاتی می‌توانید نسبت به اصلاح و رفع ایرادات آن اقدام کنید.

در حال ارسال
نظرات کاربر
0 (0 رای)
نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان