پرداخت مالیات شرکت ها

پرداخت مالیات شرکت ها

نه تنها در ایران، بلکه در همه کشورها، شرکت‌‌ها موظف به پرداخت مالیات هستند. پرداخت مالیات شرکت‌ ها بر اساس قوانین خاصی انجام می‌شود که در صورت تخطی از آنها، صاحبان کسب‌و‌کار موظف به پرداخت جریمه‌های سنگینی می‌شوند.

مالیات یک هزینه مالی اجباری است که توسط دولت از افراد، مشاغل و سایر نهادها گرفته می‌شود. مالیات معمولاً به‌عنوان درصدی از درآمد، فروش یا ارزش دارایی محاسبه می‌شود و برای تأمین مالی خدمات عمومی و زیرساخت‌ها استفاده می‌شود. دولت از درآمد مالیاتی برای پرداخت هزینه‌هایی مانند آموزش، مراقبت‌های بهداشتی، ایمنی عمومی و حمل‌و‌نقل و غیره استفاده می‌کند.

مالیات پرداختی شرکت‌ها انواع مختلفی دارد و میزان آن به درآمد، دارایی و سایر عوامل وابسته است. ما در این‌جا اطلاعات مفیدی را درباره جنبه‌های مختلف مالیات شرکت‌ها در اختیار شما قرار می‌دهیم.

همچنین، در صورت وجود سوال می‌توانید با کارشناسان ثبت خوارزمی تماس بگیرید و یا فرم مشاوره زیر را پر کنید.

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

پرداخت مالیات شرکت ها

 

انواع مالیات شرکت‌ها

شرکت‌ها انواع مختلفی از مالیات را پرداخت می‌کنند. به‌طور کلی، پرداخت مالیات شرکت ها به دو دسته مستقیم و غیرمستقیم تقسیم می‌شود.

مالیات مستقیم

مالیات‌های مستقیم مالیات‌هایی هستند که مستقیماً بر اساس درآمد یا دارایی بر شرکت‌ها تحمیل می‌شوند. نمونه‌هایی از مالیات‌های مستقیم شامل «مالیات بر درآمد» و «مالیات بر دارایی» است. مالیات‌های مستقیم معمولاً ماهیتی مترقی دارند، به این معنی که با افزایش درآمد یا ثروت مالیات دهندگان، افزایش می‌یابند. این کار برای اطمینان از توزیع عادلانه بار مالیات، بین مالیات‌دهندگان و ترویج برابری اجتماعی انجام می‌شود.

  • مالیات بر درآمد: برطبق قوانین مالیات مستقیمِ شرکت‌ها، که در سال 1366 وضع شد، هر شرکت ایرانی باید درصدی از درآمد خود را که در ایران یا خارج از ایران کسب کرده به عنوان مالیات پرداخت کند. بر اساس این قانون، درآمد شرکت‌ها، پس از کاهش زیان‌های حاصل از منابع غیرمعاف و کسر معافیت‌های مقرر مشمول مالیات به نرخ بیست و پنج درصد (25٪) خواهند بود.
  • مالیات بر دارایی: مالیات بر دارایی، مالیاتی است بر املاک و مستغلات وضع می‌شود. این مالیات بر اساس ارزش ملک، از جمله زمین و هرگونه سازه روی آن محاسبه می‌گردد. شرکت‌ها موظف هستند که در مدت دو ماه از تاریخ تاسیس، نیم در هزار سرمایه اصلی خود را به‌عنوان مالیات بر دارایی، که با نام حق تمبر و سهام و سهم الشرکه خوانده می‌شود به دولت پرداخت کنند. این مالیات با نام مالیات بر سرمایه شرکت نیز خوانده می‌شود.

مالیات غیرمستقیم

مالیات غیرمستقیم شرکت‌ها، مالیات‌هایی هستند که بر کالاها و خدمات وضع می‌شوند. نمونه‌هایی از مالیات‌های غیر‌مستقیم شامل مالیات بر ارزش افزوده (VAT) و حقوق گمرکی (مالیات بر واردات) است.

  • مالیات بر واردات (حقوق گمرکی): حقوق گمرکی مالیاتی است که بر کالاهایی که به یک کشور وارد می‌شود، تعلق می‌گیرد. این مالیات معمولاً درصدی از ارزش کالاهای وارداتی است و به منظور محافظت از صنایع داخلی در برابر رقابت خارجی گرفته می‌شود. مالیات حقوق گمرکی بسته به نوع کالای وارد‌شده و کشوری که از آن وارد می‌شود، می‌تواند متفاوت باشد. در حال حاضر بر اساس ماده یک قانون امور گمرکی، این مالیات معادل چهار درصد (4%) ارزش گمرکی کالا تعیین شده است.
  • مالیات بر ارزش افزوده: مالیات بر ارزش افزوده (VAT) نوعی مالیات است که بر کالاها و خدمات در هر مرحله از تولید، از مواد اولیه تا محصول نهایی اعمال می‌شود. این مالیات توسط مصرف‌کننده پرداخت می‌شود.

شرکت‌ها مالیات بر ارزش افزوده را با دریافت آن از مشتریان خود هنگام فروش کالا یا خدمات و واریز آن برای دولت پرداخت می‌کند. آنها ابتدا مالیات بر ارزش افزوده‌ای را که برای هزینه‌های تجاری خود پرداخت کرده‌اند از مالیات بر ارزش افزوده‌ای که از مشتریان خود دریافت کرده‌اند کسر کرده و مابه‌التفاوت را به دولت می‌پردازند. این به این معنی است که شرکت‌ها به‌عنوان جمع‌کننده مالیات از طرف دولت عمل می‌کنند.

نرخ مالیات بر ارزش افزوده برای کالاهای مختلف متفاوت است؛ اما به‌طور متوسط 9 درصد محاسبه می‌شود.

پرداخت مالیات شرکت ها

روش پرداخت مالیات شرکت ها

در گذشته پرداخت مالیات به روش حضوری بود، اما در حال حاضر پرداخت مالیات شرکت‌ها تنها به شکل اینترنتی و از طریق سامانه امور مالیاتی کشور انجام می‌شود. صاحبان شرکت‌ها باید پس از ثبت‌نام در این سامانه، نسبت به ثبت اظهارنامه مالیاتی خود اقدام کنند. اظهارنامه مالیاتی بر اساس اسناد معاملاتی شرکت و در هر سال یکبار ثبت می‌شود. پس از درج این اظهارنامه، مالیات شرکت بر اساس اطلاعات درج‌شده، محاسبه می‌شود. پس از صدور الکترونیکی قبض مالیاتی، صاحبان شرکت‌ها می‌توانند مالیات خود را به شکل آنلاین پرداخت کنند.

کارشناسان ثبت خوارزمی می‌توانند با در اختیار قرار‌دادن مشاوران مالیاتی، به شرکت‌ها کمک کنند تا مالیات خود را به حداقل رسانده و به راحتی پرداخت کنند.

سخن آخر

شرکت‌ها به عنوان واحدهای تولید درآمد، موظف به پرداخت مالیات به دولت هستند. این مالیات در دو غالب مستقیم و غیر‌مستقیم پرداخت می‌شود. مالیات مستقیم شرکت‌ها شامل مالیات بر درآمد و مالیات بر دارایی است. مالیات غیر‌مستقیم شامل مالیات بر ارزش افزوده و مالیات گمرکی است. همه این مالیات‌ها صرف عمران و آبادانی کشور می‌شود. کارشناسان ثبت خوارزمی می‌توانند تمام سوالات شما را درباره مالیات شرکت‌ها پاسخ داده و امور مالیاتی شما را برعهده بگیرند.

در حال ارسال
نظرات کاربر
0 (0 رای)
نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان