بدهی مالیاتی شرکت ها

بدهی مالیاتی شرکت ها

همه اشخاص حقیقی و حقوقی، از جمله شرکت‌ها، موظف هستند به‌شکل سالانه اظهارنامه مالیاتی خود را برای سازمان امور مالیات کشور ارسال کرده و مالیاتی را که این سازمان برای آنها مشخص می‌کند، پرداخت کنند. چنانچه شرکت، مالیات مقرر‌‌شده را در زمان مشخص پرداخت نکند، مشمول «بدهی مالیاتی» خواهد شد. برای پرداخت این بدهی، لازم است ابتدا مبلغ بدهی مالیاتی استعلام شده و در مرحله بعدی نسبت به پرداخت آن اقدام گردد. اگر بدهی مالیاتی شرکت ها در زمان مقرر تسویه نشود، شرکت مورد نظر به عنوان «بدهکار مالیاتی» شناخته شده و به جریمه‌های گزافی متهم می‌شود.

در صورتی که درباره بدهی مالیاتی و جرایم آن سوال دارید، می‌توانید با کارشناسان ثبت خوارزمی تماس بگیرید و یا فرم مشاوره زیر را پر کنید.

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

بدهی مالیاتی شرکت ها

عدم‌پرداخت بدهی مالیاتی شرکت ها چه عواقبی دارد؟

بر اساس ماده 275 قانون مالیات‌های مستقیم، عواقب عدم‌پرداخت بدهی مالیاتی شرکت‌ ها شامل ممنوعیت از یک یا چند فعالیت شغلی و همچنین، ممنوعیت از صادرشدن برخی از اسناد تجاری به مدت شش ماه تا دو سال است. بر اساس این قانون، اعمال موارد فوق، مانع عواقب کیفری برای شخص حقیقی صاحب شرکت نمی‌گردد. به عبارت دیگر، عواقب عدم‌پرداخت بدهی مالیاتی شرکت ‌ها، هم شرکت و هم صاحبان آن را تحت تاثیر قرار خواهد دارد.

با توجه به عواقب وسیع و گاهی شدید عدم‌پرداخت بدهی مالیاتی شرکت‌ ها، استعلام بدهی و پرداخت آن در وقت مقرر، اهمیت زیادی دارد.

استعلام بدهی شرکت‌‌ها به روش‌های زیر انجام می‌شود.

روش‌های استعلام بدهی مالیاتی شرکت ها

در گذشته، برای استعلام بدهی مالیاتی و پرداخت آن، نیاز به مراجعه حضوری به مراکز ذی‌ربط و پرداخت به‌شکل حضوری بود. اما در سال‌های اخیر، با گسترش دولت الکترونیک، تمام امور مالیاتی از جمله استعلام بدهی و پرداخت آن به‌شکل آنلاین انجام می‌شود.

برای استعلام بدهی می‌توان از «شماره ملی» صاحب شرکت و یا از «شناسه ملی» استفاده کرد. شناسه ملی، در حقیقت همان شماره ملی است که برای هر شرکت به‌شکل مجزا صادر شده و نشان‌دهنده هویت کسب‌وکار است.

برای استعلام بدهی مالیاتی شرکت ها لازم است مراحل زیر را در پیش بگیرید:

 

  1. به سایت سازمان امور مالیاتی کشور مراجعه کنید و بر روی سامانه اطلا‌ع‌رسانی مالیاتی کلیک کنید. لازم به ذکر است در صورتی که قبلا در این سامانه ثبت‌نام نکرده‌اید، لازم است ابتدا اقدام به ثبت‌نام و دریافت کد اقتصادی نمایید.

  1. پس از ورود به صفحه، بر روی «استعلام بدهی مالیاتی» کلیک کنید. لازم به ذکر است که می‌توانید بدون گذراندن مرحله اول، با استفاده از لینک سایت، به‌شکل مستقیم وارد همین صفحه شوید.

  1. در صفحه باز‌شده، می‌توانید با وارد‌کردن شماره ملی یا شناسه ملی و همچنین، رمز عبور وارد درگاه ملی شوید. در این مرحله رمز یک‌بار مصرف به شماره‌ تلفنی که قبلا ثبت کرده‌اید، ارسال می‌شود.

  1. رمز دریافتی را در کادر زیر وارد کنید تا به سامانه وارد شوید.

  1. پس از ورود به سایت، همان‌طور که در شکل زیر مشاهده می‌کنید، بدهی مالیاتی شرکت را استعلام کرده و سپس اقدام به پرداخت آن کنید.

لازم به ذکر است که کارشناسان مالیاتی ثبت خوارزمی نیز می‌توانند به وکالت از شما کلیه اقدامات مربوط به استعلام بدهی مالیاتی و پرداخت آن را انجام دهند.

بدهی مالیاتی شرکت‌ها بر چه اساسی مشخص می‌شود؟

بدهی مالیاتی شرکت‌ها بر اساس میزان مالیاتی است که لازم است در طول سال پرداخت کنند. این مالیات نیز بر اساس اظهارنامه مالیاتی که شرکت هر ساله برای سازمان امور مالیاتی ارسال می‌کند و پس از راستی‌آزمایی مشخص می‌شود.

با این حال، اگر یک شرکت اظهارنامه مالیاتی و سایر اظهارنامه‌ها، مانند صورت معاملات فصلی خود را برای سازمان امور مالیاتی ارسال نکند، باز هم مشمول مالیات خواهد شد. این مالیات بر اساس تحقیقی که سازمان امور مالیاتی انجام می‌دهد مشخص می‌شود (برای مثال گردش مالی، کارتخوان و….). در این شرایط علاوه بر مالیات، شرکت مجبور به پرداخت جریمه‌های ناشی از عدم‌ارسال اظهارنامه مالیاتی هم خواهد بود.

پس از مشخص شدن مالیات، شرکت موظف به پرداخت آن در زمان مشخصی است (چه اظهارنامه را ارسال کرده باشد و چه سازمان امور مالیاتی میزان مالیات را مشخص کرده باشد). اگر شرکت، مالیات مشخص‌شده را پرداخت نکند، مشمول «بدهی مالیاتی» خواهد شد.

در صورت استعلام و پرداخت مالیات در این مرحله، دولت جریمه اضافی را برای شرکت در نظر نخواهد گرفت. اما اگر بدهی مالیاتی پرداخت نشود، شرکت مورد نظر، به‌ عنوان بدهکار مالیاتی شناخته شده و مشمول مجازات‌ها و هزینه‌های زیادی خواهد شد.

کارشناسان ثبت خوارزمی می‌توانند با ثبت و ارسال اظهارنامه مالیاتی، صورت معاملات فصلی، استعلام بدهی و پرداخت آن، شرکت شما را از مشکلات فوق حفظ کنند.

سخن آخر

بدهی مالیاتی شرکت ها به معنای مبلغی از مالیات است که شرکت از پرداخت آن در زمان مورد نظر سرباز زده است. چنانچه این بدهی پرداخت نشود، شرکت به عنوان بدهکار مالیاتی شناخته شده و مشمول جرایم زیادی خواهد شد.

 

 

 

نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان