تفاوت گزارش فصلی ارزش افزوده و معاملات فصلی

مالیات

اغلب مواقع کسب و کارها و صاحبان مشاغل درباره پرداخت انواع مالیات از جمله مالیات بر ارزش افزوده، مالیات بر درآمد، مالیات‌های مستقیم و غیر مستقیم، استرداد مالیات بر ارزش افزوده، گزارش فصلی، اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده، بخشودگی‌های مالیاتی، جرایم مالیاتی، کد اقتصادی و سایر قوانین مالیاتی دغدغه‌های زیادی دارند. هر سال قوانین و مقررات جدیدی در حوزه مالیاتی کشور تصویب می‌شود که بر پبچیدگی‌های آن می‌افزاید و مودیان مالیاتی را سردرگم می‌کند. تمام مودیان مالیاتی باید بر این قوانین اشراف کامل داشته باشند تا با مشکلاتی مثل تاخیر پرداخت و جرایم مالیاتی رو به رو نشوند. اگر شما نیز به عنوان یک مودی مالیاتی با چنین چالش‌هایی مواجه هستید، با پر کردن فرم مشاوره ثبت خوارزمی با کارشناسان این مجموعه در تماس باشید تا از آخرین تغییرات قوانین مالیاتی اطلاع پیدا کنید.

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

چه تفاوتی بین گزارش فصلی ارزش افزوده و معاملات فصلی وجود دارد؟

تهیه گزارش فصلی جزو آن دسته از مواردی است که کسب و کارها و صاحبان مشاغل را با چالش‌های زیادی رو به رو کرده است. گزارش سه ماهه یا گزارش فصلی به فعالیت‌های اقتصادی اشاره دارد که در فصل‌هایی از سال تهیه می‌شوند و هدف آنها ارائه گزارش وضعیت کاری در یک مدت زمان مشخص می‌باشد؛ اما مودیان مالیاتی بین گزارش فصلی ارزش افزوده و معاملات فصلی سردرگم شده و نمی‌دانند که این دو چه تفاوت و شباهت‌هایی با یکدیگر دارند؟

مالیات

هر دو اصطلاح معامله فصلی و ارزش افزوده درسال‌های اخیر وارد قوانین مالیاتی کشور شده و از این لحاظ برای مودیان تا حدودی نامفهوم می‌باشند. از زمانی که قانون معاملات فصلی در سال 1380 به تصویب رسیده و از آن زمان لازم الاجرا شده، بعضی مودیان ارزش افزوده و معاملات فصلی را یکی می‌دانند؛ اما بین این دو نوع مالیات تفاوت‌هایی وجود دارد. در این مقاله با ما همراه شوید تا تفاوت بین مالیات فصلی و ارزش افزوده را بهتر درک کنید.

گزارش فصلی چیست؟

چنانکه گفتیم بر طبق ماده 169 قانون مالیاتی کشور، تمامی شرکت‌ها، سازمان‌های تجاری و اقتصادی موظف هستند در یک بازه زمانی خاص، گزارشی از عملکرد مجموعه خود را به سازمان مالیاتی ارائه دهند تا وضعیت آن شرکت، موسسه یا سازمان در طول یک فصل مورد بررسی قرار بگیرد. این گزارش شامل اطلاعاتی مانند هزینه، درآمد، سود وزیان، تعداد فعالیت‌های انجام شده و فروش می‌باشد. مودیان مالیاتی معمولا این گزارش را با عناوینی مانند صورت گزارش سه ماهه و گزارش خرید و فروش فصلی می‌شناسند و با گزارش فصلی ارزش افزوده تفاوت‌هایی دارد. در مالیات فصلی تمام جزئیات خرید و فروش در مدت زمان معین که معمولا سه ماه می‌باشد، تهیه و تمام اشخاص حقیقی و حقوقی موظف هستند، گزارش تمام معامله‌های تجاری خود را در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دهند. با تهیه این گزارش، سرعت ارزیابی مالیاتی افزایش پیدا کرده و معامله‌های انجام شده از شفافیت کاملی برخوردار می‌شوند.

گزارش فصلی ارزش افزوده چیست؟

ارزش افزوده طبق ماده 3 قانون مالیات بر ارزش افزوده، به تفاوت بین ارزش کالا در زمان تولید، عرضه و خرید آن گفته می‌شود که در دوره معینی از مودیان مالیاتی اخذ می‌گردد. در واقع مالیات بر ارزش افزوده نوعی مالیات است که مصرف‌کننده نهایی آن را پرداخت می‌کند. مالیات بر ارزش افزوده طبق یک اظهارنامه مالیاتی از صاحبان مشاغل و کسب و کارها اخذ می‌شود؛ اما بین گزارش فصلی ارزش افزوده و گزارش فصلی تفاوت‌هایی وجود دارد که با شناخت بهتر این تفاوت‌ها مشمول پرداخت جریمه‌های مالیاتی نمی‌شوید.

گزارش فصلی ارزش افزوده

تفاوت ارزش افزوده با صورت معاملات فصلی

اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده و گزارش فصلی (معاملات فصلی) در 4 مورد با همدیگر فرق دارند. قبل از هر چیز باید به این نکته توجه کنید گه گزارش فصلی، یک ابزار یا پل ارتباطی بین سهامداران و مدیران شرکت محسوب می‌شود که از طریق آن تمامی عملکرد شرکت مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. تفاوت گزارش فصلی ارزش افزوده و گزارش فصلی عبارت است از:

  • ماهیت صورت وضعیت: اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده عوارضی است که بابت فروش کالا و خدمات به سازمان امور مالیاتی پرداخت می‌شود؛ اما گزارش فصلی فقط با هدف شفاف‌سازی و ارزیابی مالیاتی انجام می‌پذیرد.
  • تفاوت در زمان ارسال گزارشات: برای ارسال گزارش مالیات بر ارزش افزوده، مودیان مالیاتی موظف هستند تا حداکثر 15 روز پس از پایان هر فصل اقدام کنند. در حالی که برای ارسال گزارش فصلی، مودیان پس از پایان فصل، 45 روز فرصت دارند.
  • مالیات پرداختی: معامله فصلی، مشمول هیچگونه پرداخت مالیاتی نیست؛ اما کسانی که موظف به ارسال اظهارنامه مالیاتی ارزش افزوده هستند، مکلف به پرداخت مالیات می‌باشند.
  • مرجع رسیدگی‌کننده: مرجع قانونی مالیات بر ارزش افزوده، قانون مالیات‌های غیر مستقیم است و مرجع رسیدگی‌کننده گزارش فصلی، قوانین مالیاتی مستقیم می‌باشد.

جمع بندی مطالب

اغلب مودیان مالیاتی میان گزارش فصلی ارزش افزوده و گزارش فصلی (معاملات فصلی) تفاوتی قائل نیستند. در حالی که این دو از نظر مرجع رسیدگی‌کننده، پرداخت مالیات، زمان ارسال گزارش‌ها و زمان ارسال با یکدیگر تفاوت دارند. تهیه هر گزارش با پیچیدگی‌های زیادی مواجه است و در صورت انجام محاسبات اشتباه، با جرایم مالیاتی زیادی رو به رو می‌شوید. برای تهیه درست گزارش‌ها، با کارشناسان ثبت خوارزمی در تماس باشید.

گزارش فصلی

در حال ارسال
نظرات کاربر
0 (0 رای)
نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان