اظهارنامه صورت وضعیت خرید و فروش فصلی چیست؟

مالیات

ماده 169 قانون مالیات‌های مستقیم، تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی را موظف به ثبت‌نام در نظام مالیاتی و ارسال گزارشات کلیه معاملات و خرید و فروش‌های خود کرده است. این اقدام از طریق پورتال سازمان امور مالیاتی کشور انجام می‌شود. هدف از این قانونگذاری، شفافیت کلیه معاملات و درآمدها در تمامی کسب‌وکارها می‌باشد. (همچنین بخوانید: مالیات شرکت‌ها بر عهده کیست؟) اما مودیان مالیاتی چند بار در سال باید گزارشات فصلی خود را تهیه و ارسال کنند؟

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

کلیه مشمولین مالیات باید 4 بار در طول سال گزارشات مالیاتی خود را به سازمان امور مالیاتی کشور ارسال کنند. انجام ندادن این کار، می‌تواند شخص حقیقی یا حقوقی را مشمول جریمه‌های مالیاتی کند. اما صورت وضعیت خرید و فروش فصلی چیست و چگونه باید تهیه و ارسال شود؟ در ادامه این مقاله از خوارزمی ثبت قصد داریم به این سوالات پاسخ دهیم. پس از مطالعه این مقاله چنانچه سوالی راجع به صورت وضعیت خرید و فروش فصلی داشتید، می‌توانید با کارشناسان موسسه خوارزمی ثبت تماس گرفته و اطلاعات کامل‌تری را دریافت کنید.

انواع گزارشات صورت وضعیت خرید و فروش فصلی

گزارشات صورت وضعیت خرید و فروش فصلی با در نظر گرفتن نوع اطلاعات آنها، به موارد زیر تقسیم‌بندی می‌شوند:

  • گزارش صادرات
  • گزارش عرضه به مصرف‌کننده نهایی
  • اطلاعات پرداخت قراردادها
  • گزارش خرید
  • گزارش واردات
  • گزارش دریافت قراردادها
  • گزارش فروش
  • گزارش اجاره
  • گزارش پیش فروش
  • گزارش حق‌العمل کاری و مدیریت پیمان

ارسال اظهارنامه صورت وضعیت خرید و فروش فصلی

اظهارنامه صورت وضعیت خرید و فروش فصلی همانطور که از نامش پیداست بر خلاف اظهارنامه سالیانه  باید به‌صورت فصلی تنظیم و ارسال شود. تنظیم و ارسال این اظهارنامه به سازمان امور مالیاتی کشور کمک می‌کند به کتمان مالیات یا فرار مالیاتی مودیان پی ببرد. در ادامه مهلت‌هایی که برای ارسال این اظهارنامه‌ در نظر گرفته شده است، مورد بررسی قرار می‌گیرد:

– صورت وضعیت معاملات فصل بهار: حداکثر تا پانزدهم مرداد ماه

– صورت وضعیت معاملات فصل تابستان: حداکثر تا پانزدهم آبان ماه

– صورت وضعیت معاملات فصل پاییز: حداکثر تا پانزدهم بهمن ماه

– صورت وضعیت معاملات فصل زمستان: حداکثر تا پانزدهم اردیبهشت ماه سال آینده.

نکات مهم تنظیم اظهارنامه صورت وضعیت خرید و فروش فصلی

 

از مهم‌ترین نکاتی که باید هنگام تنظیم اظهارنامه صورت وضعیت خرید و فروش فصلی مورد توجه قرار گیرد، مانند نحوه ارائه اظهارنامه سالیانه مالیاتی شرکت‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

– در فهرستی که از معاملات فصلی تهیه می‌شود، باید نام مشتریان و نوع کالای خریداری یا فروخته و خدمات ارائه شده مشخص شود. کلیه مواردی که کالایی بازگشت خورده باید به‌صورت جداگانه در قالب یک فهرست مجزا آماده شود.

– در فهرست معاملات فصلی قسمت‌هایی وجود دارد که نباید چیزی در آنها نوشته شود. بخش مربوط به کد اقتصادی، خدمات و کد نشانی باید سفید باقی بمانند.

– در بخش‌های مشخص شده برای خریدار و فروشنده، باید نام و نام خانوادگی خریدار و فروشنده به‌صورت کامل درج شود.

– در فهرست معاملات فصلی قسمتی وجود دارد تحت عنوان شرح کالا یا خدمات ارائه یا فروخته شده که باید به‌صورت مفصل تکمیل شود. استفاده از عبارات مختصر در این قسمت توصیه نمی‌شود.

– اشخاص حقیقی یا حقوقی که در زمینه ارائه خدمات فعالیت دارند، باید نوع خدماتی که ارائه می‌دهند را به‌صورت صریح و کامل در قسمت شرح خدمات درج کنند.

– کلیه لیست‌های مرتبط با اظهارنامه صورت وضعیت خرید و فروش فصلی از جمله لیست فروش، لیست خرید، لیست پرداخت و لیست دریافت باید به‌صورت جداگانه تنظیم و به اداره امور مالیاتی تحویل داده شود.

– کلیه شرکت‌هایی که به امور پیمانکاری اشتغال دارند، باید تمامی قراردادهای خود را در قالب‌هایی که از قبل تهیه شده است، تنظیم و ارسال نمایند.

مالیات

چه معاملاتی در صورت وضعیت معاملات فصلی درج نمی‌شود؟

 

در ادامه معاملات و هزینه‌هایی که نباید در اظهارنامه صورت وضعیت خرید و فروش فصلی آورده شوند را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

– حقوق و دستمزد: نیازی به ثبت حقوق و دستمزد در اظهارنامه صورت وضعیت خرید و فروش فصلی نیست.

– سود سپرده و جرایم بانکی: نیازی به ثبت سود، جریمه‌ها و کارمزد بانک‌ها، موسسات اعتباری بانکی، صندوق‌های حمایت از توسعه بخش کشاورزی، صندوق تعاون و صندوق‌های قرض‌الحسنه در اظهارنامه صورت وضعیت خرید و فروش فصلی نخواهد بود.

– شارژ ساختمان: مبلغی که برای نگهداری ساختمان مرکز فعالیت پرداخت می‌شود، نباید در صورت وضعیت خرید و فروش فصلی آورده شود.

– پرداخت‌های به دولت: کلیه مبالغی که تحت عنوان جریمه، دیرکرد، عوارض، حق ثبت، حقوق گمرکی، حق تمبر و.. به دستگاه‌های اجرایی تعلق می‌گیرد، نباید در جدول ثبت آورده شود.

– سهام و اوراق بهادار: حق تقدم سهام، خرید و فروش سهام یا اوراق بهادار و سود این سهام‌ها نباید در اظهارنامه صورت وضعیت خرید و فروش فصلی درج شود.

– کمک‌های دریافتی: کلیه جوایز، کمک‌ها یا هدایایی که شرکت تحت هر عنوانی به جز کسب درآمد دریافت می‌کند، نباید در گزارشات فصلی آورده شود.

– حق عضویت: حق عضویتی که اعضای احزاب، انجمن‌ها، تشکل‌های غیر دولتی یا مجامع حرفه‌ای پرداخت می‌کنند، لازم نیست در گزارشات فصلی آورده شوند.

در حال ارسال
نظرات کاربر
0 (0 رای)
نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان