مالیات شرکت‌ها چند درصد است؟

مالیات شرکت‌ها

یکی از مهم‌ترین مسائلی که باید در هر کسب‌وکار مورد توجه قرار گیرد، محاسبه و پرداخت نمودن مالیات است. اما مالیات چیست؟ مالیات به مبلغی گفته می‌شود که دولت‌ها از کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی دریافت کرده و در راستای بهبود امکانات و تامین کردن هزینه‌های عمومی مصرف می‌کنند. از آنجا که شرکت‌ها همواره به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین پرداخت‌کننده‌های مالیات شناخته می‌شوند، باید اطلاعات کافی از نحوه محاسبه مبلغ مالیات و روند پرداخت آن داشته باشند. چون نداشتن اطلاعات در این زمینه می‌تواند شرکت‌ها را مشمول جریمه‌های سنگین مالیاتی کرده و آنها را از تشویق‌ها و معافیت‌های مالیاتی محروم نماید.

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

اما شاید این سوال برای شما پیش بیاید که مالیات شرکت‌ها چند درصد است؟ مبلغ مالیات چگونه محاسبه و پرداخت می‌شود؟ چند نوع مالیات وجود دارد؟ در ادامه این مقاله از خوارزمی ثبت قصد داریم شما را با مهم‌ترین مباحثی که پیرامون مالیات مطرح می‌شود، آشنا کنیم. چنانچه پس از مطالعه این مقاله سوالی راجع به انواع مالیات، میزان و نحوه پرداخت آن داشتید، می‌توانید با کارشناسان موسسه خوارزمی ثبت تماس گرفته و اطلاعات کامل‌تری را دریافت کنید.

مالیات شرکت‌ها

انواع مالیات شرکت‌ها

انواع مالیات شرکت‌ها شامل موارد زیر می‌شود:

– مالیات مستقیم: این نوع مالیات همانطور که از نامش پیداست، به‌صورت مستقیم و با در نظر گرفتن میزان دارایی و درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی دریافت می‌گردد. مالیات بر درآمد و مالیات بر دارایی از انواع مالیات‌های مستقیم به شمار می‌روند. مالیات بر درآمد یا مالیات حقوق از درآمدهای ناشی از فعالیت‌های تجاری اشخاص دریافت می‌شود. مالیات بر ارث و مالیات بر حق تمبر از انواع مالیات بر دارایی به شمار می‌روند. از انواع مالیات بر درآمد می‌توان به مالیات مشاغل، شرکت، حقوق و دستمزد، مستغلات و کشاورزی اشاره کرد.

– مالیات غیر مستقیم: این نوع مالیات بر هزینه خدمات و کالا افزوده شده و به‌صورت غیر مستقیم از مصرف‌کنندگان دریافت می‌شود. از انواع مالیات غیر مستقیم می‌توان به مالیات بر واردات و مالیات بر مصرف و فروش اشاره کرد. از جمله مصادیق مالیات بر مصرف و فروش می‌توان به مالیات سیگار، نوشابه‌های غیر الکلی، حق اشتراک تلفن خودکار، فرآورده‌های نفتی، اتومبیل‌های داخلی و.. اشاره کرد.

انواع مالیات

مالیات شرکت‌ها چقدر است؟

اما برگردیم به سوالی که در ابتدای مقاله مطرح کردیم. مالیات شرکت‌ها چند درصد است و چطور محاسبه می‌شود؟ کلیه شرکت‌هایی که دارای مجوز فعالیت از اداره ثبت شرکت‌ها هستند، موظف به پرداخت مالیات می‌باشند. این نوع مالیات از انواع مالیات مستقیم است که به درآمد حاصل از فعالیت‌های تجاری و سودآور این شرکت‌ها تعلق می‌گیرد. مالیاتی که به شرکت‌ها تعلق می‌گیرد، 25 درصد است.

نکته قابل توجهی که بهتر است در مورد مالیات شرکت‌ها بدانید، این است که استفاده از سامانه صندوق فروش که نوعی سیستم حسابداری فروش به‌صورت کامپیوتری است، ده درصد از مالیات شرکت‌ها در دو سال اول فعالیت آنها کم می‌کند. محاسبه مبلغ مالیات امری پیچیده و تخصصی است و توصیه می‌شود به شرکت‌های متخصص در این حوزه سپرده شود. علاوه‌براین قوانین و مقررات مالیاتی که بر شرکت‌ها اعمال می‌شود و نحوه محاسبه مبلغ مالیات، بستگی به نوع فعالیت این شخصیت حقوقی دارد.

مالیات شرکت‌های سهامی خاص در ایران

یکی از مهم‌ترین دلایلی که شرکت سهامی خاص را تبدیل به یکی از محبوب‌ترین شرکت‌ها در ایران کرده است، قوانین مالیاتی خاص این شخصیت حقوقی است. نکته مثبت شرکت سهامی خاص این است که مالیات این شرکت تنها ده درصد در نظر گرفته شده است. روند پرداخت مالیات با تهیه و پلمپ دفاتر تجاری آغاز می‌شود. اما دومین ویژگی مهم شرکت سهامی خاص، معافیت‌های مالیاتی متعددی است که با شرایط خاصی در مورد این شخصیت حقوقی اعمال می‌شود. از جمله معافیت‌های مالیاتی شرکت سهامی خاص می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

– کلیه شرکت‌های سهامی خاص که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز بگیرند، از 50 درصد معافیت مالیاتی برخوردار خواهند شد.

– کلیه شرکت‌های سهامی خاص فعال در حوزه جهانگردی و ایرانگردی از 50 درصد معافیت مالیاتی بهره‌مند می‌شوند.

– تمامی شرکت‌های سهامی خاص دانش بنیان از پرداخت مالیات معاف هستند.

– کلیه شرکت‌های سهامی خاص فعال در حوزه‌های کشاورزی، معدنی و تولیدی از پرداخت مالیات معاف هستند.

– شرکت‌هایی که در زمینه صادرات محصولات کشاورزی فعالیت می‌کنند، نیازی به پرداخت مالیات ندارند.

– شرکت‌های ادغام شده و کلیه شرکت‌های فعال در حوزه مطبوعات و انتشارات از پرداخت مالیات معاف هستند.

معافیت‌های مالیاتی شرکت سهامی خاص

تشکیل پرونده‌های مالیاتی شرکت‌ها

کلیه شرکت‌ها پس از راه‌اندازی و تاسیس، باید حداکثر تا 2 ماه پس از به ثبت رسیدن با مراجعه به اداره امور مالیاتی، پرونده مالیاتی تشکیل دهند. از جمله مدارکی که برای تشکیل پرونده مالیاتی باید ارائه شود، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

– اصل و کپی آگهی تاسیس شرکت

– اصل و کپی اساسنامه و اظهارنامه ثبت شرکت

– اصل و کپی مدارک هویتی کلیه اعضای هیئت مدیره (کارت ملی و شناسنامه)

– اصل و کپی آگهی آخرین تغییرات شرکت

– کپی فیش تلفن شرکت

– اصل فیش واریز دو هزارم سرمایه شرکت در بانک ملی

– تکمیل نمودن دفترچه مشخصات شناسایی در دفترچه ثبت‌نام اشخاص حقوقی

در حال ارسال
نظرات کاربر
0 (0 رای)
نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان