اظهارنامه سالیانه مالیاتی چیست؟

اظهارنامه مالیاتی

اظهارنامه سالیانه مالیاتی سندی است که باید هر ساله توسط مودیان مالیاتی تهیه و ارسال شود. طبق قانون مالیات‌های مستقیم کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که دارای کسب‌وکار، شغل یا بنگاه اقتصادی هستند، باید اظهارنامه سالیانه مالیاتی خود را در موعد مشخص آماده و به اداره امور مالیاتی کشور ارسال نمایند. عدم ارسال اظهارنامه مالیاتی می‌تواند اشخاص را مشمول جریمه مالیاتی به میزان 30 درصد از مبلغ مالیات مشخص شده نماید.

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

در حال حاضر کلیه مراحل تنظیم و ثبت اظهارنامه مالیاتی به‌صورت غیرحضوری و الکترونیکی انجام می‌گیرد و نیازی نیست افراد برای این کار به ادارات مختلف مراجعه نمایند. در ادامه این مقاله قصد داریم ضمن ارائه توضیح مختصری از اظهارنامه سالیانه مالیاتی، روند تنظیم و ارسال این سند مهم مالیاتی را توضیح دهیم. پس از مطالعه این مقاله چنانچه سوالی راجع به اظهارنامه مالیاتی یا روند تنظیم و ارسال آن داشتید، می‌توانید با کارشناسان موسسه خوارزمی ثبت تماس گرفته و اطلاعات کامل‌تری دریافت کنید.

تا سال 1391 روند تهیه و ارسال اظهارنامه مالیاتی به‌صورت حضوری انجام می‌شد و مودیان مالیاتی می‌بایست اظهارنامه‌های کاغذی خود را به اداره امور مالیاتی ارسال می‌کردند. پرهزینه و زمان‌بر بودن این روند، باعث راه‌اندازی سایت امور مالیاتی شد. اما چطور باید اظهارنامه سالیانه مالیاتی را تنظیم کرد؟ با ما همراه باشید.

روند تنظیم اظهارنامه سالیانه مالیاتی

 

برای تنظیم اظهارنامه سالیانه مالیاتی باید دو مورد را به یاد داشته باشید:

– شناسه ملی یا کد ملی: اشخاص حقیقی برای تنظیم اظهارنامه مالیاتی باید کد ملی خود را به کار ببرند. درحالی‌که شرکت‌ها باید از شناسه ملی خود برای این کار استفاده کنند. اشخاص حقوقی برای دریافت شناسه ملی خود باید به سایت سازمان ثبت اسناد و املاک قوه قضائیه مراجعه کنند.

– سال مالیاتی: سال مالیاتی از یکم فروردین شروع شده و تا 29 اسفند ماه ادامه دارد. چنانچه سال مالی شرکت شما با سال مالیاتی مطابقت ندارد، آنچه ملاک محاسبه اداره دارایی قرار می‌گیرد، سال مالی شرکت خواهد بود.

اولین قدم برای تنظیم اظهارنامه سالیانه مالیاتی، ثبت‌نام در سامانه است. پس از ثبت‌نام و دریافت رمز عبور، می‌توانید مدارک خواسته شده را در بخش‌های مختلف سایت بارگذاری کنید.

مدارک مورد نیاز برای تکمیل اظهارنامه سالیانه مالیاتی

 

از جمله مدارکی که برای تکمیل اظهارنامه سالیانه مالیاتی مورد نیاز است، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

– کلیه مجوزهایی که شرکت از مراجع قانونی مختلف گرفته است.

– کلیه مدارک شرکت که شامل اساسنامه، شرکت‌نامه و آخرین تغییرات شرکت می‌شود.

– موضوع فعالیت شرکت.

– سند مالکیت یا اجاره‌نامه مرکز اصلی شرکت.

– کپی شناسنامه و کارت ملی کلیه اعضای هیئت‌مدیره و اشخاص صاحب امضا.

– گواهی ترازنامه اشخاص حقوقی یا حقیقی.

– صورت سود و زیان تمامی افرادی که قانون وظیفه تنظیم اظهارنامه عملکرد را بر عهده آنها قرار داده است.

– مبلغ کلیه درآمدهای حاصل از فروش شرکت در داخل یا خارج از کشور.

– صورت بهای تمام شده کلیه کالاها و خدماتی که توسط شرکت عرضه یا فروخته شده است.

– گواهی‌های گردش حساب که دارای مهر شرکت باشند.

– کارت بازرگانی (در‌صورتی‌که شخص حقیقی یا حقوقی دارای کارت بازرگانی باشد).

– تمامی قراردادهایی که شرکت با دیگر اشخاص حقیقی یا حقوقی دولتی یا خصوصی منعقد کرده است.

– سند کلیه مالیات‌هایی که توسط شرکت پرداخت شده و سازمان امور مالیاتی کشور آن را تایید کرده باشد.

 

 

مراحل ارسال اظهارنامه الکترونیکی مالیاتی

 

برای ارسال اظهارنامه سالیانه مالیاتی خود، باید مراحل زیر را یکی پس از دیگری طی کنید:

– ابتدا آدرس سامانه عملیات الکترونیک مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور را در مرورگر خود جستجو کنید.

– سپس روی قسمت (اظهارنامه الکترونیکی) کلیک کرده و اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی را انتخاب نمایید. سپس صفحه‌ای باز می شود که در انتهای آن می‌توانید یک لینک آبی رنگ را ببینید. با کلیک روی این لینک، وارد صفحه دیگری می‌شوید. در این قسمت، عبارت (ورود به سامانه پیش ثبت‌نام و ثبت‌نام الکترونیک) را می‌بینید که باید روی آن کلیک کنید.

– در مرحله نهایی باید کد کاربری و رمز عبور خود را در قسمت‌های مشخص شده وارد کنید. اگر از قبل در سامانه ثبت‌نام نکرده‌اید، باید یک حساب کاربری برای خود ایجاد کنید. چون استفاده از امکانات سامانه امور مالیاتی کشور، منوط به ثبت‌نام در آن است.

تاریخ بررسی اظهارنامه‌های مالیاتی

 

بر اساس ماده 156 قانون مالیات‌های مستقیم، اداره دارایی موظف است حداکثر تا یک سال پس از دریافت اظهارنامه سالیانه مالیاتی و دیگر مدارک و مستندات، این اسناد و مدارک را مورد بررسی قرار داده و مالیات شرکت را مشخص کند. سپس اداره دارایی یک برگ تشخیص برای شخص حقوقی صادر می‌کند. مهلت قانونی اعتراض به این برگ تشخیص، 3 ماه است. بررسی اعتراض به برگ تشخیص توسط کمیسیون انجام می‌شود.

شاید این سوال برای شما پیش بیاید که آیا امکان اصلاح اظهارنامه سالیانه مالیاتی وجود دارد؟ کلیه مودیان مالیاتی می‌توانند حداکثر تا یک ماه پس از ارسال اظهارنامه مالیاتی، با مراجعه به سازمان امور مالیاتی کشور، آن را اصلاح کنند. ماده 226 قانون مالیات‌های مستقیم این بازه زمانی را برای اصلاح و رفع نقص مندرجات اظهارنامه مالیاتی تعیین کرده است.

در حال ارسال
نظرات کاربر
0 (0 رای)
نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان