قبل از اینکه به بررسی شرایط ثبت شرکت مهندسی عمران بپردازیم، بهتر است ابتدا رشته مهندسی عمران را تعریف کنیم. مهندسی عمران بهعنوان یکی از شاخههای رشته مهندسی، در زمینه طراحی و ساخت سازهها و ساختمانها فعالیت دارد. یک شرکت مهندسی عمران میتواند با ساخت جادهها، ساختمانها، سدها، پلها یا کانالها، درآمد زیادی را نصیب شرکا کرده و آینده بهتری را برای آنها رقم بزند. یکی از مهمترین دلایلی که تاسیس شرکت پیمانکاری را توجیه میکند، حمایتهای دولت از این شخصیتحقوقی است. دلیل حمایتهای دولت از شرکتهای مهندسی عمران، تاثیر قابلتوجهی است که فعالیتهای عمرانی در رشد، شکوفایی و تقویت اقتصاد کشور دارند.
فرم درخواست مشاوره رایگان
ثبت شرکت مهندسی عمران در قالب کلیه شرکتهای ذکرشده در قانونتجارت امکانپذیر است. بااینحال در اغلب موارد، شرکتهای سهامیخاص و بامسئولیتمحدود برای این کار انتخاب میشوند. دلیل اینکه این دو شرکت بیشتر برای انجام فعالیتهای عمرانی انتخاب میشوند، مزایایی است که در مقایسه با دیگر شرکتها دارند. در ادامه این مقاله، قصد داریم بهطور مختصر به بررسی مدارک موردنیاز و مراحل ثبت شرکت مهندسی عمران بپردازیم. چنانچه پس از مطالعه این مقاله سوالی درمورد تاسیس این نوع شرکت داشتید، میتوانید با کارشناسان موسسه خوارزمی ثبت تماس گرفته و اطلاعات کاملی را در اینباره دریافت کنید.
مدارک موردنیاز برای ثبت شرکت مهندسی عمران
مدارکی که برای ثبت شرکت مهندسی عمران موردنیاز است، بستگی به نوع شرکت دارد. به دلیل محبوبیت بیشتر شرکتهای سهامیخاص و بامسئولیتمحدود، تنها مدارک موردنیاز برای ثبت این دو شرکت را معرفی میکنیم. چنانچه مایل به ثبت شرکت مهندسی عمران سهامیخاص هستید، باید مدارک زیر را تهیه و ارائه کنید:
– مدارکشناسایی تمامی سهامداران ازجمله کارتملی و شناسنامه.
– گواهی عدم سوءپیشینه تمامی سهامداران.
– اساسنامه شرکت که به امضای کلیه سهامداران رسیدهباشد.
– اظهارنامه شرکت.
– صورتجلسه مجمع و صورتجلسه هیئتمدیره.
– تعهدنامهای مبنیبر اشتغال نداشتن اعضای هیئتمدیره به مشاغل دیگر.
– فیشبانکی که واریزشدن 35 درصد از کل سرمایه شرکت در یک حساببانکی به نام شرکت را نشان دهد.
– وکالتنامه (چنانچه مراحل ثبت شرکت مهندسی پیمانکاری توسط وکیل انجام میشود).
برای ثبت شرکت مهندسی عمران بامسئولیتمحدود، مدارک زیر باید تهیه و ارائه شوند:
– مدارکشناسایی تمامی شرکا اعماز کارتملی و شناسنامه.
– گواهی عدم سوءپیشینه کلیه شرکا.
– اساسنامه شرکت.
– شرکتنامه و فرم تقاضانامه که تکمیل شدهباشد.
– صورتجلسه مجمععمومی که به امضای کلیه شرکا رسیدهباشد.
– تعهدنامهای که اشتغال نداشتن شرکا به مشاغل دولتی را نشان دهد.
– وکالتنامه (چنانچه روند ثبت شرکت توسط وکیل طی میشود).
مراحل ثبت شرکت مهندسی عمران
- پس از اینکه نوع شرکت را مشخص کردید، باید اعضای هیئتمدیره و مقدار سرمایه شرکت تعیین شود. برای تاسیس و ثبت هریک از شرکتهای قانونتجارت، مبلغی بهعنوان حداقل سرمایه مشخص شدهاست که امکان تشکیل شرکت با مبالغ کمتر از آن وجود نخواهدداشت. حداقل تعداد شرکای شرکتها هم معمولا 2 نفر (اغلب شرکتهای قانونتجارت)، 3 نفر (شرکت سهامیخاص) و یا 5 نفر (شرکت سهامیعام) است. مسئله دیگری که باید در ابتدای تاسیس شرکت مشخص شود، وظایف و اختیارات هریک از شرکا و محلی است که فعالیتهای شرکت قرار است در آن شروع شود.
- پس از مشخصکردن موارد بالا، نوبت به ثبت شرکت مهندسی عمران در اداره ثبت شرکتها می رسد. این کار را هم میتوان بهصورت حضوری و ازطریق اداره ثبت شرکتها و هم بهصورت غیرحضوری و ازطریق سامانه ثبت شرکتها انجام داد. کلیه اطلاعات مربوط به شرکت، شرکا و شخص متقاضی ثبت شرکت باید در سامانه ثبت شرکتها درج شده و کلیه مدارک مرتبط با شرکت باید بارگذاری شوند. پس از تاییدشدن درخواست ثبت شرکت، متقاضی باید کلیه مدارکی که در سامانه بارگذاری کردهاست را ازطریق پست پیشتاز به اداره ثبت شرکتها ارسال نماید. انجام این کار بهصورت حضوری هم امکانپذیر است.
- پس از ارسال مدارک به اداره ثبت شرکتها، یکی از دو حالت زیر به وجود میآید: یا درخواست ثبت شرکت موردتایید واقع شده یا رد میشود. چنانچه درخواست ثبت شرکت رد شود، شخص متقاضی باید نسبت به رفع ایرادات پرونده و ارسال مجدد آن اقدام کند. درصورت تاییدشدن پرونده، کلیه مدارک باید توسط شخص متقاضی امضا شود.
- پس از طیشدن کلیه مراحل بالا، باید آگهی ثبت شرکت در روزنامهرسمی چاپ شود که مردم از بهثبترسیدن این شرکت مطلع شوند. امکان شروع فعالیتهای شرکت پس از درجآگهی وجود خواهدداشت.
سوالات متداول
- چه مقدار سرمایه برای تاسیس شرکت مهندسی عمران لازم است؟
گفتیم که قانون برای تاسیس هریک از شرکتها، حداقل سرمایه متفاوتی را مشخص کردهاست. بااینحال حداقل سرمایه برای تاسیس و ثبت شرکت مهندسی عمران سهامیخاص و بامسئولیتمحدود، صد هزارتومان است.
- از بین شرکتهای قانونتجارت، کدام شرکت برای فعالیتهای مربوطبه مهندسی عمران بهتر است؟
شرکت سهامیخاص و شرکت بامسئولیتمحدود از محبوبیت بیشتری برخوردار هستند و بیشتر از دیگر شرکتها در ایران ثبت میشوند. از بین این دو شرکت، شرکت سهامیخاص میتواند به عنوان یک شرکت مهندسی عمران گزینه بهتری باشد. چون شرکتهای سهامی اعتبار بیشتری دارند و اخذ وام و تسهیلات و همچنین شرکت در مزایدات و مناقصات برای این شرکتها آسانتر است.