مراحل اخذ مجوز مؤسسه آموزشی

اخذ مؤسسه آموزشی یکی از مراحل مهمی است که تمامی افرادی که قصد ثبت مؤسسه آموزشی را دارند، باید آن را طی کنند. امروزه تأسیس مؤسسه‌های آموزشی با استقبال فراوانی از سوی افراد قرار گرفته است. زیرا این مؤسسه‌ها هم می‌توانند به رشد و توسعه علم در یک جامعه کمک کنند و هم منبع درآمد خوبی برای صاحبان مؤسسه باشند. اما مسأله این است که هر مؤسسه و شرکتی اگر بخواهد به صورت رسمی و قانونی فعالیت کند، نیاز به اخذ مجوز از ارگان‌های ذیربط خواهد داشت. اما این مجوز‌ها کدامند؟

باید از چه ارگان‌هایی اخذ شوند؟ نحوه اخذ مجوز مؤسسه آموزشی چگونه است؟ در این مقاله از سایت ثبت خوارزمی به تمامی این سؤالات پاسخ خواهیم داد. برای کسب اطلاعات بیشتر تنها کافیست فرم مشاوره رایگان سایت را پر کنید تا کارشناسان حقوقی در اسرع وقت با شما تماس گیرند.

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

تأسیس مؤسسه آموزشی

قبل از آنکه بخواهیم به اخذ مجوز مؤسسه آموزشی بپردازیم، می‌خواهیم مقداری در مورد این مؤسسات صحبت کنیم. مؤسسه‌های آموزشی به صورت کلی به دو گروه اصلی تقسیم می‌شوند. گروه اول مؤسسه‌هایی هستند که سود به دست آمده از طریق مؤسسه برایشان مهم نیست. در نتیجه سود بدست آمده را در بین خود تقسیم نمی‌کنند. گروه دوم مؤسسه‌هایی هستند که سود بدست آمده از مؤسسه برایشان مهم است و آن را بین شرکاء تقسیم می‌کنند. بیشتر مؤسسه‌های آموزشی جزء گروه دوم محسوب می‌شوند.

به صورت کلی پروسه تأسیس یک مؤسسه آموزشی و تأسیس یک شرکت تجاری بسیار با هم فرق می‌کنند. درنتیجه همان طور که برای ثبت شرکت اقدام می‌کنید نمی‌توانید یک مؤسسه آموزشی را به ثبت برسانید. زیرا شرکت‌ها به دو نوع تجاری و غیرتجاری تقسیم می‌شوند. در حالی که مؤسسه‌ها بیشتر به شرکت‌های غیرتجاری شباهت دارند.

انواع مؤسسه‌های آموزشی کدامند؟

اگر به فکر اخذ مجوز مؤسسه آموزشی هستید، ابتدا باید با انواع مؤسسات آموزشی آشنایی داشته باشید. مؤسسه‌های آموزشی بر اساس سه فاکتور مهم دسته‌بندی می‌شوند. نوع اول مؤسساتی هستند که آن‌ها را بر اساس نوع فعالیتشان دسته‌بندی می‌کنند.

گروه دوم مؤسساتی هستند که بر حسب نوع مالکیتشان تقسیم می‌شوند. مثلاً مؤسسات قسمت تعاونی، مؤسسات خصوصی و مؤسسات دولتی. گروه سوم مؤسسه‌هایی هستند که بر اساس هدف فعالیتشان دسته‌بندی خواهند شد. زیرا هر مؤسسه‌ای جهت نیل به اهداف مشخصی تأسیس می‌گردد. امروزه بیشتر مؤسسه‌های آموزشی از نوع مالکیت خصوصی بوده و از این طریق سود بدست آمده در بین شرکاء تقسیم می‌گردد.

ثبت مؤسسه آموزشی به چه مجوز‌هایی نیاز دارد؟

اخذ مجوز مؤسسه آموزشی برای ثبت رسمی و قانونی آن الزامی است. در واقع زمانی که شما برای ثبت مؤسسه اقدام می‌کنید، از شما مجوز فعالیت را از سازمان‌ها و ارگان‌های ذیربط می‌خواهند. تمامی مؤسسه‌هایی که در انتهای دوره‌های آموزشی خود به ارائه مدرک می‌پردازند، باید مجوز کسب کنند. مهم نیست آموزش به صورت آنلاین و غیرحضوری است یا حضوری، اگر مدرکی در پایان دوره صادر شود، اخذ مجوز مؤسسه آموزشی ضروری است. اما اگر مؤسسه فوق به ارائه هیچ گونه مدرکی به کارآموزان خود نپردازد، نیازی به اخذ مجوز نخواهد داشت.

اخذ مجوز مؤسسه آموزشی باید از سه ارگان وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گیرد. این سه وزارت در خصوص صدور مجوز برای مؤسسه‌های آموزشی مختلف صلاحیت دارند. البته دقت کنید که یک مؤسسه نیازی نیست حتماً از هر سه ارگان مجوز دریافت کند. بلکه با توجه به موضوع فعالیت شرکت ممکن است تنها نیاز به اخذ مجوز از یک ارگان باشد.

اگر قصد ثبت مؤسسه آموزشی را دارید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله ثبت مؤسسه آموزشی را مطالعه نمایید.

کدام موضوعات مؤسسات آموزشی نیاز به اخذ مجوز دارند؟

شاید برای شما هم سؤال باشد که اصلاً اخذ مجوز مؤسسه آموزشی برای چه موضوع فعالیت‌هایی لازم است؟ در واقع مؤسسه باید در چه موضوعاتی فعالیت کند که نیاز به ثبت داشته باشد؟ در زیر موضوعاتی را که برای فعالیت در آنان نیاز به اخذ مجوز خواهید داشت، عنوان کرده‌ایم.

• شرکت‌های دانشگاهی و ثبت شرکت دانش بنیان

• تأسیس فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی

• تأسیس آموزشگاه‌ها جهت برگزاری کلاس‌های کنکور‌های مختلف در سطوح مختلف (کاردانی، کارشناسی ناپیوسته، کارشناسی ارشد و دکترا)

• تأسیس واحد‌های مختلف مؤسسه‌های تحقیقاتی و آموزش عالی (در این نوع مؤسسات تحقیقات علمی را می‌توان با همکاری محققان ملی و بین‌المللی انجام داد. )

• ارائه خدمات فناوری، پژوهشی، آموزش عالی و امور دانشجویی

• مؤسسه‌هایی که جهت ارائه مشاوره و خدمات اعزام دانشجو به خارج از کشور فعالیت دارند.

مدارک مورد نیاز برای اخذ مجوز مؤسسه آموزشی

مسلماً برای اخذ مجوز مؤسسه آموزشی باید یک سری مدارک و اسناد مهم را به ارگان‌های ذیصلاح ارائه دهید. این ارگان‌ها نیز بر اساس مدارک شما تصمیم می‌گیرند که شما صلاحیت تأسیس مؤسسه آموزشی را دارید یا خیر. بنابراین بررسی مدارک و تصمیم نهایی جهت صدور مجوز توسط این ارگان‌ها انجام می‌شود. مدارک لازم جهت اخذ مجوز مؤسسه آموزشی به شرح زیر هستند:

• ارائه اساسنامه (اساسنامه مؤسسات فرهنگی و هنری باید مورد تأیید دفتر توسعه و مشارکت‌های فرهنگی و هنری باشد. ) نمونه اساسنامه مؤسسه آموزشی و فرهنگی را مطالعه نمایید.

• فرم دارای مشخصات عمومی و اطلاعات مربوط به متقاضی

• ارائه پروانه تأسیس مؤسسه

• تأیید مجوز تأسیس برای هنرستان‌های غیردولتی

• مجوز تأسیس برای آموزشگاه آزاد هنری با آموزشگاه‌های سینمایی و سمعی و بصری

• تکمیل فرم درخواست دوره

• تأیید اماکن

• معرفی نامه ادارات یا سازمان‌های آموزش و پرورش در مورد هنرستان‌های دولتی و غیردولتی

• سند مالکیت یا اجاره

• تعهد نامه

جهت کسب اطلاعات بیشتر و دقیق‌تر در مورد مدارک لازم برای اخذ مجوز مؤسسه آموزشی بهتر است با کارشناسان حقوقی در ارتباط باشید. کارشناسان حقوقی ثبت خوارزمی می‌توانند شما را در جمع‌آوری مدارک لازم برای اخذ مجوز راهنمایی کنند. در این خصوص مطالعه مقاله مدارک لازم برای ثبت مؤسسه آموزشی چیست؟ را نیز پیشنهاد می‌کنیم.

مراحل اخذ مجوز مؤسسه آموزشی

حال که با مدارک لازم برای اخذ مجوز مؤسسه آموزشی آشنا شدید، می‌خواهیم به مراحل اخذ این مجوز نیز بپردازیم. برای اخذ مجوز از ارگان‌های ذیربط باید مراحل زیر را طی کنید.

۱) دریافت مجوز از واحد آموزش فرهنگی و هنری اداره کل. این مجوز توسط ادارات شهرستان انجام شده و به متقاضی ابلاغ می‌شود.

۲) درخواست کتبی واحد‌های آموزشی از اداره‌های مربوط به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جهت اجرای دوره‌های مهارتی

۳) درخواست تمدید و گزارش پایان دوره اداره شهرستان از سوی متقاضی ارسال می‌شود. پس از تأیید کتبی، این درخواست به واحد آموزش‌های فرهنگی و هنری کل ارسال خواهد شد.

۴) ابلاغ شرایط بررسی درخواست متقاضی و تقاضای ارائه مدارک

۵) ابلاغ دفترچه قوانین، عناوین درسی و دستورالعمل‌ها به همراه مجوز توسط مسئول آموزش هر شهرستان به متقاضی

۶) بعد از این امور، جهت جذب هنرجویان واجب التعلیم باید با اداره آموزش و پرورش منطقه هماهنگی کنید. جذب هنرجویان بزرگسال از طریق انجام تبلیغات صورت می‌گیرد.

۷) ازین پس تمامی درخواست‌های متقاضی از طریق ادارات شهرستان انجام می‌شود.

اگر قصد اخذ مجوز مؤسسه آموزشی از ارگان‌های ذیربط را دارید، حتماً از مشاوره کارشناسان حقوقی متخصص استفاده کنید. زیرا گاهی اوقات پروسه صدور مجوز می‌تواند بسیار طولانی شده و با چالش‌های جدی مواجه شود. این کار موجب تأخیر زیادی در تأسیس مؤسسه آموزشی خواهد شد. بنابراین اگر قصد دارید در کوتاه‌ترین زمان ممکن مجوز خود را بدون هیچ مشکلی دریافت کنید، حتماً با مؤسسه ثبت خوارزمی در ارتباط باشید.

جمع‌بندی

در این مقاله از سایت ثبت خوارزمی به صورت کامل به اخذ مجوز مؤسسه آموزشی، مدارک لازم و مراحل اخذ آن پرداختیم. همچنین اشاره کردیم که چه مؤسسه‌هایی با چه موضوع فعالیتی نیاز به ثبت دارند. اگر قصد ارائه مدرک رسمی و قانونی را به هنرجویان خود دارید، حتماً باید مجوز داشته باشید.

 

در حال ارسال
نظرات کاربر
0 (0 رای)
نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان