نحوه ارسال اظهارنامه اشخاص حقوقی

مودیان حقوقی با توجه به وضعیت مالی سال جاری خود، اقدام به ارسال اظهارنامه اشخاص حقوقی به سازمان امور مالیاتی کشور می‌کنند. دولت هر ساله بابت خدماتی که به اشخاص حقیقی و حقوقی ارائه می‌کند، از آن‌ها مالیات می‌گیرد. نحوه تکمیل فرم اظهارنامه مالیاتی بسیار مهم است. زیرا وارد کردن هر گونه اطلاعات به اشتباه می‌تواند منجر به صدور مالیات‌های سنگین برای مودی شود. در نتیجه اینکه چگونه اظهارنامه مالیاتی را تکمیل و ارسال می‌کنید بسیار مهم است.

در این مقاله از سایت ثبت خوارزمی می‌خواهیم به نحوه ارسال اظهارنامه اشخاص حقوقی به صورت کامل بپردازیم. در صورت داشتن هرگونه سؤالی، فرم مشاوره رایگان سایت را پر کنید. مشاوران حقوقی در اسرع وقت جهت ارائه راهنمایی با شما تماس خواهند گرفت.

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی چیست؟

قبل از بررسی نحوه ارسال اظهارنامه اشخاص حقوقی، می‌خواهیم مقداری این اظهارنامه را معرفی کنیم. اظهارنامه، کارنامه مالی عملکرد یک سال شخص حقوقی می‌باشد. در اظهارنامه تمامی اطلاعات مالی مربوط به گردش حساب، موجودی، هزینه‌ها، سود و زیان و… شخص حقوقی درج می‌شوند.

اطلاعات مالی سالانه شخص حقوقی از طریق اظهارنامه به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه می‌شود. این سازمان نیز بر اساس اطلاعات درج شده توسط مودی، مبلغی را به عنوان مالیات برای او در نظر می‌گیرد. با این اوصاف نتیجه می‌گیریم که درج اطلاعات صحیح و دقیق در اظهارنامه بسیار مهم است. همچنین مودی باید در زمان تعین شده آن را به سازمان امور مالیاتی کشور تحویل دهد.

ارسال اظهارنامه اشخاص حقوقی چه ضرورتی دارد؟

ارسال اظهانامه اشخاص حقوقی از آن جهتی ضروری است چون هر فرد مودی ملزم به پرداخت مالیات می‌باشد. تمامی مودیانی که توسط سازمان امور مالیاتی کشور موظف به پرداخت مالیات شناخته می‌شوند، باید مالیات خود را تمام و کمال پرداخت نمایند. پرداخت مالیات نیز تنها از طریق ارسال اظهارنامه مالیاتی برای تمامی مودیان امکان‌پذیر است.

اگر مودی اقدام به ارسال درست و به موقع اظهارنامه نکند، شامل جریمه‌های مالی خواهد شد. همچنین این مودیان نمی‌توانند از معافیت‌های مالیاتی و بخشودگی‌های این سازمان بهره ببرند. میزان جریمه مالی می‌تواند ۳۰ درصد از کل مالیات و یا بیشتر نیز باشد.

مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی چقدر است؟

مهلت ارسال اظهارنامه اشخاص حقوقی از اشخاص حقیقی بیشتر می‌باشد. اشخاص حقوقی می‌توانند اظهارنامه خود را نهایتاً ۴ ماه پس از اتمام سال مالی به سازمان امور مالیاتی کشور تقدیم کنند. یعنی اگر اتمام سال مالی را پایان اسفند در نظر بگیریم، اشخاص حقوقی تا پایان تیر ماه سال بعد فرصت ارسال اظهارنامه خویش را دارند. تأخیر در ارسال اظهارنامه موجب جریمه مالی و افزایش نرخ مالیات مورد نظر خواهد شد. البته تحت شرایطی امکان تمدید مهلت ارسال اظهارنامه برای مودیان وجود دارد.

اطلاعات، اسناد و مدارک لازم جهت تکمیل اظهارنامه مالیاتی

برای تکمیل و ارسال اظهارنامه اشخاص حقوقی به یک سری اطلاعات، اسناد و مدارک نیاز است. صحت و سقم این اطلاعات بسیار مهم است. در واقع اگر اطلاعات خواسته شده در فرم‌ها را به اشتباه وارد کنید، مالیات شما به اشتباه محاسبه می‌شود. این کار می‌تواند به منزله کلاهبرداری باشد. بنابراین سعی کنید از صحیح بودن اطلاعات وارده اطمینان حاصل نمایید.

در این بخش به معرفی برخی از مهم‌ترین اسناد مدارک لازم جهت ارسال اظهارنامه اشخاص حقوقی می‌پردازیم.

  • ترازنامه و صورت سود و زیان
  • اطلاعات مربوط به مدارک شرکت و مجوز‌های فعالیت آن
  • میزان درآمد و فروش داخلی و خارجی شرکت
  • گردش حساب، مانده سود و زیان دوره قبل
  • مدارک مربوط به ثبت و پرداخت مالیات دوره قبل
  • مدارک شناسایی مربوط به افرادی که در شرکت حق امضاء دارند
  • اطلاعات مربوط به محل فعالیت شرکت در صورت استیجاری یا مالکیت شخصی
  • ثبت اطلاعات کامل مربوط به قرارداد‌ها، سود و زیان، هزینه‌های قرارداد
  • و…

جهت دریافت لیست کامل مدارک لازم برای ارسال اظهارنامه اشخاص حقوقی تنها کافیست با کارشناسان حقوقی ثبت خوارزمی در ارتباط باشید.

نحوه تکمیل و ارسال اظهارنامه اشخاص حقوقی

یکی از دغدغه‌های اصلی مودیان، نحوه تکمیل و ارسال اظهارنامه اشخاص حقوقی است. در واقع وارد کردن اطلاعات و ارسال و ثبت نهایی اظهارنامه دارای مراحل مختلفی می‌باشد. برای انجام این مراحل لازم است از دانش حقوقی خوبی برخوردار باشید. اگر برای اولین بار است که می‌خواهید اظهارنامه خود را ارسال نمایید، پس بی‌گدار به آب نزنید. زیرا انجام این کار برای اولین بار بسیار چالش برانگیز می‌باشد. توصیه ما این است که حتماً از مشاوره حقوقی خوب و سازنده در این زمینه استفاده کنید.

مراحل ثبت اظهارنامه مالیاتی شخص حقوقی به صورت زیر هستند.

۱) ورود به اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی

۲) تکمیل اطلاعات جداول ارائه شده

۳) محاسبه مالیات شخص حقوقی توسط سامانه

۴) تأیید کردن نهایی اطلاعات اظهارنامه مالیاتی

۵) صدور قبض مالیات و پرداخت آن

۶) بایگانی اظهارنامه مالیاتی ثبت شده

شرکت ثبت خوارزمی با سال‌ها تجربه در زمینه امور حقوقی مربوط به مالیات، بهترین کارشناسان این حوزه را در اختیار دارد. تنها با تکمیل فرم مشاوره رایگان سایت می‌توانید از خدمات ارزنده این مؤسسه حقوقی بهره‌مند شوید. کارشناسان حقوقی ثبت خوارزمی در قدم به قدم ارسال اظهارنامه اشخاص حقوقی در کنار شما خواهند بود.

در ادامه مقاله به بررسی هر کدام از مراحل ثبت اظهارنامه مالیاتی به ترتیب خواهیم پرداخت.

ورود به اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی

اولین قدم جهت ارسال اظهارنامه اشخاص حقوقی، مراجعه به سامانه خدمات الکترونیکی مالیاتی مایتکس به نشانی my. tax.gov.ir است. برای ورود به این سامانه باید در آن حساب کاربری داشته باشید. اگر تاکنون نسبت به ساختن حساب کاربری اقدام نکرده‌اید، ابتدا اقدامات ثبت نام را انجام دهید.

بعد از اتمام ثبت نام، وارد صفحه خود شده و به منوی فهرست پرونده‌ها بروید. گزینه‌های پرونده‌های عملکرد و ارزش افزوده و جزئیات پرونده را انتخاب کنید. سپس گزینه ثبت اظهارنامه اشخاص حقوقی را بزنید. گزینه مشاهده را جهت وارد شدن به صفحه ثبت اظهارنامه جدید انتخاب کنید.

تکمیل اطلاعات جداول ارائه شده

در مرحله دوم ارسال اظهارنامه اشخاص حقوقی باید جداول مربوطه را به صورت کامل با اطلاعات صحیح پر کنید. این جداول شامل حساب‌های بانکی، مشخصات مودی، اطلاعات مربوط به مجوز‌های فعالیت، اسامی هیئت مدیره و مدیر عامل و تعداد کارکنان می‌شود. البته این جداول به صورت خودکار توسط سامانه تکمیل خواهند شد.

تنها لازم است جدول مربوط به تعداد کارکنان توسط مودی تکمیل شود. البته گاهی مواقع اطلاعات جداول به صورت اشتباه درج می‌شوند. در این مواقع خود مودی می‌تواند نسبت به اصلاح اطلاعات اقدام نماید. صحیح بودن اطلاعات هویتی و اطلاعات مربوط به منابع انسانی شخص حقوقی بسیار مهم هستند.

محاسبه مالیات شخص حقوقی توسط سامانه

سامانه در زمان ارسال اظهارنامه اشخاص حقوقی، مالیات قابل پرداخت آن‌ها را بر اساس دو جدول محاسبه می‌کند. سامانه با توجه به اطلاعات موجود در این جداول مقدار مالیات قابل پرداخت را با توجه به معافیت‌ها و بخشودگی‌ها محاسبه می‌کند.

البته مودی تنها در صورتی می‌تواند از بخشودگی‌ها و معافیت‌ها بهره‌مند شود، که کارنامه مالیاتی خوبی داشته باشد. یعنی مالیات‌های قبلی خود را در مهلت مقرر به صورت کامل پرداخت کرده باشد. در غیر این صورت بهره‌مندی از معافیت‌ها دشوار خواهد بود.

تأیید کردن نهایی اطلاعات اظهارنامه مالیاتی

مرحله بعدی ارسال اظهارنامه اشخاص حقوقی، تأیید نهایی اطلاعات درج شده توسط مودی است. پس از آن که مودی تمامی اطلاعات لازم را در فرم اظهارنامه درج کرد، نوبت به ثبت نهایی می‌رسد. قبل از ثبت نهایی، پیش نمایش اظهارنامه برای وی فعال خواهد شد. در این زمان ممکن است مواردی که مودی موظف به تغییر یا اصلاح آن‌ها است، برای او نمایش داده شود. تمامی اصلاحات موجود را انجام داده و بار دیگر اظهارنامه را ثبت نمایید.

صدور قبض مبلغ مالیات و پرداخت آن

بعد از آن که اصلاحات موجود را در ارسال اظهارنامه اشخاص حقوقی انجام دادید، آن را ثبت نهایی کنید. با ثبت نهایی، کد رهگیری و قبض پرداخت مالیات توسط سامانه برای مودی صادر خواهد شد. امکان پرداخت قبض مالیات به صورت آنلاین از طریق درگاه پرداخت الکترونیکی و همچنین به صورت حضوری از طریق مراجعه به بانک امکان‌پذیر است.

بایگانی اظهارنامه مالیاتی تأیید شده و اسناد و مدارک مربوط به آن

بعد از آن که از ارسال اظهارنامه اشخاص حقوقی خود و ثبت آن اطمینان حاصل کردید؛ از آن نسخه چاپی تهیه کنید. تهیه نسخه چاپی و بایگانی اظهارنامه مالیاتی هر سال و مدارک و اسناد مربوط به آن ضروری می‌باشد. زیرا مدارک و اطلاعات مربوط به اظهارنامه هر سال برای تکمیل اظهارنامه سال بعد لازم و ضروری هستند. بنابراین حتماً نسخه چاپی اظهارنامه به همراه مستندات آن را در محل امنی بایگانی کنید.

آیا می‌توان اظهارنامه اشخاص حقوقی را ویرایش کرد؟

یکی از مشکلات مودیان حقوقی، امکان ویرایش و اصلاح اطلاعات بعد از ارسال اظهارنامه اشخاص حقوقی است. در واقع گاهی اوقات پیش می‌آید که مودیان حقوقی اطلاعات را به اشتباه وارد می‌کنند. این اشتباهات موجب محاسبه مالیات‌های سنگین برای مودی خواهد شد. خوشبختانه سامانه ملی خدمات مالیاتی مایتکس این امکان را برای مودیان فراهم کرده است. یعنی مودیان می‌توانند تا یک ماه نسبت به اصلاح اطلاعات موجود در اظهارنامه خود اقدام نمایند. البته توجه کنید که با اتمام مهلت ارسال اظهارنامه، امکان اصلاح آن وجود نخواهد داشت. بنابراین به این نکته توجه کنید.

جمع‌بندی

در این مقاله از سایت ثبت خوارزمی به نحوه ارسال اظهارنامه اشخاص حقوقی به صورت مرحله به مرحله پرداختیم. همچنین مدارک و اطلاعاتی را که برای تکمیل اظهارنامه به آن‌ها نیاز دارید، معرفی کردیم. در صورت داشتن هرگونه سؤال و ابهامی در این زمینه می‌توانید با شماره تلفن‌های موجود در سایت ثبت خوارزمی تماس بگیرید. مشاوران حقوقی آماده پاسخگویی به تمامی سؤالات شما عزیزان هستند.

نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان