شرکت تعاونی چیست؟

شرایط و مدارک لازم جهت ثبت شرکت تعاونی

شرکت تعاونی شرکت است که با اهداف متفاوتی از سایر شرکت‌های دیگر تأسیس و راه‌اندازی می‌شود. به همین دلیل این شرکت از لحاظ قانونی و شرایط‌های مختلفی از جمله پرداخت مالیات تفاوت‌های مهمی با سایر شرکت‌ها دارد. شرکت‌های تعاونی انواع مختلفی دارند که هر کدام در زمینه خاصی مشغول فعالیت هستند.

همچنین ثبت شرکت‌های تعاونی نیاز به داشتن شرایط و مدارک ویژه‌ای دارد. در این بخش از سایت ثبت خوارزمی می‌خواهیم به معرفی کامل شرکت تعاونی و نحوه ثبت آن بپردازیم. در صورت داشتن هرگونه ابهامی می‌توانید فرم مشاوره زیر را در کمتر از چند ثانیه پر کنید. با تکمیل فرم، کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

شرکت تعاونی، چگونه شرکتی است؟

شرایط و مدارک لازم جهت ثبت شرکت تعاونی

شرکت تعاونی شرکتی است که از اشخاص حقیقی و حقوقی مختلفی تشکیل می‌شود. این اشخاص در جهت رفع نیازمندی‌های مشترک خود، ایجاد رفاه و امکانات لازم برای اعضاء و دستیابی به اهداف مشترک کار می‌کنند. کمک متقابل و همکاری از اصلی‌ترین اصولی هستند که شرکت‌های تعاونی بر اساس آن بنیاد نهاده می‌شوند. ماهیت شرکت‌های تعاونی، تجاری نیست. زیرا این شرکت‌ها در جهت رفع نیاز‌های مشترک اعضاء کار می‌کنند. البته در ماده ۲۰ قانون تجارت، شرکت‌های تعاونی جزء شرکت‌های تجاری محسوب شده‌اند. این شرکت‌ها دارای مجمع عمومی، هیئت مدیره و هیئت بازرسی هستند.

در شرکت تعاونی تمامی اعضای هیئت مدیره با هر مقدار سرمایه‌ای که دارند، دارای یک رای هستند. بنابراین رای هر فرد با هر میزان از سرمایه‌ای که وارد شرکت کرده است، با رای فرد دیگری مساوی می‌باشد. طبق ماده ۸، تنها اشخاص حقیقی می‌توانند به عضویت شرکت‌های تعاونی در بیایند. درج عنوان تعاونی بر تابلو و سربرگ‌های این شرکت‌ها الزامی است.

هدف از تأسیس شرکت تعاونی چیست؟

شاید برای شما نیز سؤال باشد که اصلاً هدف از تأسیس شرکت تعاونی چیست؟ چرا شرکت‌های تعاونی به وجود می‌آیند؟ در پاسخ به این پرسش‌ها باید بگوییم که اهداف این شرکت‌ها بسیار گسترده و متنوع هستند. در ادامه به معرفی برخی از این اهداف می‌پردازیم.

  • ایجاد و تأمین اشغال و کار برای تمامی افرادی که نیاز به کار دارند.
  • قرار دادن ابزار و وسایل مورد نیاز برای کار در اختیار کسانی که قابلیت کار کردن دارند، اما فاقد ابزار و وسایل هستند.
  • جلوگیری از کارفرما شدن دولت به صورت مطلق
  • توسعه دادن و استحکام تعاون و همکاری در میان عامه مردم
  • پیشگیری از تمرکز ثروت و سرمایه در اختیار افراد و ارگان خاص
  • توسعه عدالت اجتماعی و بهبود رفاه و وضعیت اقتصادی جامعه
  • رسیدگی به نیاز‌های اولیه و مهم قشر ضعیف جامعه

انواع شرکت‌های تعاونی کدامند؟

شرکت تعاونی انواع مختلفی داشته و بر اساس ملاک‌های مختلفی دسته‌بندی می‌شوند. اما مهم‌ترین دسته‌بندی‌های این شرکت مربوط به نوع فعالیت و نوع عضویت هستند. نوع فعالیت شرکت‌ها می‌تواند بر اساس تولید و یا توزیع دسته‌بندی شود. همچنین نوع عضویت در شرکت به دو صورت تعاونی عام و تعاونی خاص است. در ادامه به معرفی بیشتر هر یک از این دسته‌بندی‌ها می‌پردازیم.

انواع شرکت تعاونی بر اساس نوع فعالیت

انواع شرکت‌های تعاونی کدامند؟

شرکت تولید

شرکت‌های تولید در زمینه تولید و ایجاد اشتغال برای اعضاء فعالیت دارند. حوزه اشغال شامل کشاورزی، دامپروری، دامداری، صنعت و معدن، شیلات، پرورش و صید ماهی، عمران شهری، روستایی و عشایری و… می‌شود.

شرکت توزیع

این شرکت‌ها در امور مربوط به تهیه و توزیع کالا، مسکن و یا خدمات دیگر به اعضاء فعالیت دارند. شرکت تعاونی مسکن، شرکت وام و اعتبار، شرکت توزیع و فروش محصولات، شرکت آموزشگاه‌ها، شرکت تعاونی مصرف و… جزء این شرکت‌ها هستند.

انواع شرکت تعاونی بر اساس نوع عضویت

شرکت عام

شرکت‌های عام، شرکت‌هایی هستند که مشارکت و عضویت عموم مردم در آن آزاد است و متعلق به قشر یا گروه خاصی نمی‌باشد. مؤسسان این شرکت‌ها جهت تأمین بخشی از سرمایه اولیه شرکت یا افزایش سرمایه شرکت از فروش سهام شرکت استفاده می‌کنند.

شرکت خاص

شرکت‌های تعاونی خاص، شرکت‌هایی هستند که متعلق به گروه یا قشر خاصی می‌باشند. بنابراین تنها افراد واجد شرایط می‌توانند در این شرکت‌ها عضو شوند. این گروه‌ها می‌توانند شامل کارگران، کارمندان، دانشجویان، زنان، ایثارگران، کشاورزان، ماهیگیران، دامداران، برخی مشاغل خاص و… باشند.

میزان سرمایه در شرکت‌های تعاونی

میزان سرمایه در شرکت تعاونی فاقد محدودیت بوده و شرکت‌های تعاونی می‌توانند به میزان نامحدودی سرمایه داشته باشند. سرمایه اولیه مورد نیاز برای تأسیس شرکت‌های تعاونی عام ۱۰۰ میلیون ریال و برای شرکت‌های تعاونی خاص ۱۰ میلیون ریال است. تأمین سرمایه اولیه شرکت بر عهده هیئت مؤسس شرکت است.

این هیئت حداقل باید ۵۱ درصد از سرمایه مورد نیاز شرکت را فراهم کنند. اگر سرمایه اولیه شرکت به صورت غیرنقدی باشد، تمامی آورده‌ها باید تحویل داده شوند. لازم به ذکر است که میزان سرمایه هر یک از سهام یک عضو نباید بیشتر از یک هفتم سرمایه کلی شرکت باشد.

هیئت مؤسس شرکت تعاونی می‌توانند از طریق فروش سهام به عموم مردم و یا دریافت وام بدون بهره جهت دریافت سرمایه اقدام کنند. ارگان‌هایی مانند وزارتخانه‌ها، شرکت‌های دولتی، شرکت‌های تحت پوشش دولت، بانک، شورا‌های اسلامی، شهرداری و… وام بدون بهره ارائه می‌دهند.

ثبت شرکت تعاونی چگونه است؟

اگر قصد ثبت شرکت تعاونی را دارید، ابتدا باید از مراجع و سازمان‌های ذیربط، مجوز‌های لازم را دریافت کنید. سپس از طریق سامانه ثبت شرکت‌ها، اقدام به ثبت درخواست تأسیس شرکت نمایید. دریافت مجوز از وزارت تعاون و کار و رفاه اجتماعی، سازمان انبوه سازان، دفاتر رسمی و… ضروری است. این کار بر عهده هیئت مؤسس شرکت می‌باشد. درج تمامی اطلاعات مربوط به هیئت مؤسس و حوزه فعالیت شرکت مربوطه در سامانه ثبت شرکت‌ها الزامی است.

شرایط و مدارک لازم جهت ثبت شرکت تعاونی

انواع شرکت‌های تعاونی کدامند؟

ثبت شرکت تعاونی ملزم به داشتن شرایط خاص و مدارک لازم برای این کار است. بنابراین هر کسی نمی‌تواند جهت ثبت شرکت‌های تعاونی اقدام کند. در این بخش می‌خواهیم به شرایط و مدارک لازم جهت تأسیس شرکت‌های تعاونی به صورت خلاصه‌وار بپردازیم.

شرایط مورد نیاز

  • داشتن تابعیت ایرانی
  • حضور حداقل ۷ نفر جهت تأسیس شرکت
  • عدم عضویت در شرکت‌های تعاونی مشابه
  • عدم داشتن سوء سابقه مالی همانند اختلاس یا کلاهبرداری
  • پرداخت حداقل یک سوم از سرمایه شرکت به صورت نقدی
  • و…

مدارک لازم

  • مجوز دریافت شده از وزارت تعاون
  • تحویل اساسنامه مصوب شده توسط مجمع عمومی
  • صورتجلسه مجمع عمومی
  • ثبت کتبی درخواست ثبت شرکت تعاونی
  • مدارک دعوت از ناظر جهت حضور در اولین جلسه مجمع عمومی
  • پرداخت تمامی هزینه‌های لازم و ارائه رسید
  • و…

جهت دریافت اطلاعات کامل و جامع در مورد شرایط و مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت تعاونی حتماً با کارشناسان حقوقی ثبت خوارزمی در ارتباط باشید. کارشناسان شرکت ثبت خوارزمی در زمینه ثبت انواع شرکت‌ها بیش از یک دهه سابقه دارند. با دریافت راهنمایی‌های صحیح و تخصصی در این حوزه می‌توانید شرکت خود را در کمترین زمان ممکن با حداقل هزینه ثبت نمایید.

جمع‌بندی

در این مقاله از سایت ثبت خوارزمی به معرفی شرکت تعاونی و انواع آن و نحوه ثبت این شرکت‌ها پرداختیم. ‌امیدواریم با مطالعه این مقاله توانسته باشید اطلاعات حقوقی خود را در این حوزه افزایش دهید. اگر به دنبال اطلاعات بیشتر با جزئیات دقیق هستید، باید مشاوره تخصصی از کارشناسان حقوقی دریافت کنید.

در حال ارسال
نظرات کاربر
0 (0 رای)
نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان