شرکت‌های سرمایه‌گذاری | انواع شرکت سرمایه‌گذاری + نحوه ثبت شرکت

انواع شرکت‌های سرمایه‌گذاری

اگر آشنایی نسبی با بازار‌های مالی داشته باشید، احتمالاً تاکنون بار‌ها نام شرکت‌های سرمایه‌گذاری را شنیده‌اید. شرکت‌های سرمایه‌گذاری نقش رگ و پی را برای اقتصاد یک کشور دارند. زیرا این شرکت‌ها از رکود بازار جلوگیری کرده و به پویش همواره آن کمک می‌کنند.

ثبت این شرکت‌ها و اداره آن‌ها نیازمند تخصص و تجربه فراوانی است. شرکت‌های سرمایه‌گذاری انواع مختلفی دارند که بر اساس ملاک‌های مشخصی دسته‌بندی می‌شوند. اگر در مورد ثبت شرکت سرمایه‌گذاری سؤالی دارید، از طریق تکمیل فرم مشاوره زیر می‌توانید با کارشناسان خبره ثبت خوارزمی در ارتباط باشید.

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

با شرکت‌های سرمایه‌گذاری آشنا شوید

انواع شرکت‌های سرمایه‌گذاریبراساس بند ۲۱ ماده یک قانون بازار اوراق بهادار، شرکت‌های سرمایه‌گذاری نهاد‌های مالی هستند که به خرید و فروش سهام‌های بورسی می‌پردازند. این شرکت‌ها فعالیتی همچون صندوق‌های سرمایه‌گذاری دارند که واسطه‌ای برای خرید و فروش سهام شرکت‌های بورسی هستند. شرکت سرمایه‌گذاری از مجموعه‌ای از افراد متخصص در حوزه بازار بورس تشکیل شده است.

افراد متخصص تعین می‌کنند چه زمان و چه مقدار از سهام یک شرکت بورسی یا غیر بورسی را بخرند یا بفروشند که به سوددهی برسند. بنابراین هدف شرکت‌های سرمایه‌گذاری از خرید سهام سایر شرکت‌ها، مدیریت و یا نفوذ در هیئت مدیره آنان نیست. بلکه هدف تنها خرید سهام شرکت‌های سودده و فروش آن در زمان‌های طلایی جهت کسب سود است.

مدت زمان خرید و فروش سهام توسط این شرکت‌های کوتاه مدت بوده و چشم انداز بلند مدتی ندارد. سرمایه یک شرکت سرمایه‌گذاری نباید کمتر از ۱۰۰ میلیارد ریال باشد. در حال حاضر در ایران ده‌ها شرکت سرمایه‌گذاری در بازار بورس فعال هستند.

انواع شرکت‌های سرمایه‌گذاری

فرایند ثبت شرکت‌های سرمایه‌گذاری

شرکت‌های سرمایه‌گذاری خود دارای انواع مختلفی بوده و بر حسب ملاک‌های متفاوتی دسته‌بندی می‌شوند. دسته‌بندی این شرکت‌ها بر اساس نوع فعالیت، نوع مالکیت و پذیرش یا عدم پذیرش در بازار بورس است. هر کدام از این دسته‌بندی‌ها خود دارای زیرمجموعه‌های مشخصی هستند. در ادامه مقاله به معرفی و بررسی هر یک از دسته‌بندی‌های انواع شرکت‌های سرمایه‌گذاری خواهیم پرداخت.

انواع شرکت‌های سرمایه‌گذاری بر حسب نوع فعالیت

انواع شرکت‌های سرمایه‌گذاری بر حسب نوع فعالیت خود به دو دسته شرکت‌های فعالیت عام و شرکت‌های فعالیت خاص تقسیم می‌شوند.

شرکت فعالیت عام

شرکت فعالیت عام نوعی از شرکت‌های سهامی است که سرمایه آن از طریق فروش سهام به مردم تأمین می‌شود. در واقع سرمایه شرکت هم از طریق مردم عادی و هم از طریق مؤسسان شرکت تأمین خواهد شد. سهام شرکت‌های سهامی عام در بازار بورس به صورت اوراق بهادار داد و ستد می‌شود. شرکت‌های سهامی عام، کامل‌ترین نوع شرکت‌های سهامی هستند.

شرکت فعالیت خاص

این شرکت‌ها نوع دیگری از شرکت‌های سهامی هستند که سرمایه آنان توسط خود مؤسسان شرکت تأمین می‌شود. بنابراین تعداد سهامداران کمتر بوده و مدیران آن در واقع سهامداران شرکت هستند. در شرکت سهامی خاص، حوزه اختیارات هر سهامدار محدود به میزان مبلغ سرمایه‌گذاری در شرکت است.

انواع شرکت‌های سرمایه‌گذاری بر حسب نوع مالکیت

جالب است بدانید شرکت‌های سرمایه‌گذاری بر حسب نوع مالکیت نیز دسته‌بندی می‌شوند. نوع مالکیت این شرکت‌ها به صورت دولتی، خصوصی، وابسته به نهاد‌های عمومی غیردولتی و مختلط است. در ادامه به معرفی هر یک از انواع این مالیک‌ها در شرکت‌های سرمایه‌گذاری خواهیم پرداخت.

شرکت با مالکیت دولتی

مالکیت دولتی مربوط به اموالی است که جزء دارایی‌های دولت بوده و به عنوان اموال ملی شناخته می‌شوند. این اموال می‌توانند شامل صنایع و شرکت‌ها در سطح ملی و یا منطقه‌ای باشند. البته اموال شهرداری نیز جزء اموال ملی و دولتی محسوب می‌شوند. به تملک در آوردن هر گونه دارایی توسط دولت به ملی‌سازی شهرت دارد.

شرکت با مالکیت خصوصی

شرکت‌های سرمایه‌گذاری خصوصی دقیقاً در نقطه مقابل شرکت‌های دولتی قرار می‌گیرند. مالکیت در این شرمت‌ها در دست افراد کم و خاصی است. همچنین این شرکت‌ها تا هر میزان سرمایه را می‌توانند در اختیار داشته باشند.

شرکت وابسته به نهاد‌های عمومی غیردولتی

شرکت سرمایه‌گذاری غیردولتی وابسته به نهاد‌های عمومی، شرکت‌هایی هستند که جهت انجام وظایف و خدمات عمومی تأسیس می‌شوند. خدمات و اقدامات این شرکت‌ها جنبه عمومی دارد.

شرکت با مالکیت مختلط

این شرکت‌ها جزء شرکت‌های تضامنی هستند که تحت نام شرکت‌های سهامی قرار نمی‌گیرند. مالکیت این شرکت‌ها در دست چندین شخص است که هر شخص فعالیت‌های کارآفرینی خود را به صورت مستقل انجام می‌دهد. اما هر کدام از این واحد‌ها تحت نام همان شرکت مشترک کار می‌کنند.

انواع شرکت‌های سرمایه‌گذاری بر حسب پذیرش در بورس

شرکت‌های سرمایه‌گذاری از نظر فعالیت یا عدم فعالیت در بازار بورس به دو دسته تقسیم می‌شوند که به معرفی آنان می‌پردازیم.

شرکت پذیرفته شده در بازار بورس

شرکت‌های پذیرفته شده در بازار بورس شرکت‌هایی هستند که سهام آن‌ها در بازار بورس قابل خرید و فروش است. امکان معامله بر روی سهام این شرکت‌ها از طریق اوراق بهادار وجود دارد. معامله سهام شرکت‌های پذیرفته شده با اطمینان بیشتری انجام می‌شود. زیرا این شرکت‌ها برای پذیرش در بازار بورس باید شرایط خاص داشته باشند و از فیلتر‌های مختلف عبور کنند. به نوعی می‌توان این شرکت‌ها را تأیید شده به حساب آورد. به همین دلیل اعتبار آنان نیز بیشتر است.

شرکت خارج از بورس (فرابورس)

بازار فرابورس، بازاری است که سهام آن خارج از بازار بورس عرضه و معامله می‌شود. شرکت‌هایی که برای ورود به بازار بورس تمایلی ندارند و یا از این بازار خارج شده‌اند می‌توانند در بازار فرابورس فعالیت کنند. این بازار برخلاف ایران در اکثر کشور‌های توسعه یافته دنیا بسیار شناخته شده و پرطرفدار است. شرکت سرمایه‌گذاری آفتاب دریا، نخستین شرکتی است که سیستم فرابورس را در ایران راه‌اندازی کرد.

اگر در مورد انواع شرکت‌های سرمایه‌گذاری به توضیح بیشتری نیاز داشتید، تنها کافیست با کارشناسان حقوقی شرکت ثبت خوارزمی تماس بگیرید. کارشناسان توضیحات کامل و جامعی را در مورد انواع شرکت سرمایه‌گذاری به شما ارائه خواهند داد.

فرایند ثبت شرکت‌های سرمایه‌گذاری + مدارک لازم

شرکت‌های سرمایه‌گذاری

ثبت شرکت‌های سرمایه‌گذاری مقداری متفاوت‌تر از شرکت‌های دیگر می‌باشد. برای ثبت شرکت سرمایه‌گذاری ابتدا باید مجوز‌های لازم را از سازمان بورس و اوراق بهادار کشور دریافت کنید. سپس از طریق سامانه ثبت شرکت‌ها اقدام به ثبت درخواست تأسیس شرکت نمایید.

برای دریافت مجوز باید مدارکی همچون پرسشنامه مخصوص متقاضی ثبت شرکت، مشخصات مدیر انتخابی و هیئت مدیره را تحویل دهید. در صورت دریافت تأییدیه و دریافت مجوز برای ثبت شرکت به سامانه ثبت شرکت‌ها مراجعه کنید.

مدارک لازم جهت ثبت شرکت سرمایه‌گذاری

  • ارائه اساسنامه تمام سهامداران
  • اعلام سرمایه اولیه دقیق هر شرکت
  • ارائه مدارک شناسایی تمامی سهامداران و هیئت مدیران
  • ارائه نسخه کپی آگهی تأسیس شرکت در روزنامه
  • توضیح دقیق در مورد موضوع و حوزه فعالیت شرکت
  • ارائه کلیه مجوز‌های لازم جهت تأسیس شرکت

برای ثبت شرکت سرمایه‌گذاری در سامانه ثبت شرکت‌ها می‌توانید با کارشناسان مجموعه ثبت خوارزمی در ارتباط باشید. کارشناسان حقوقی در تمامی مراحل ثبت شرکت در کنار شما خواهند بود.

جمع‌بندی

شرکت‌های سرمایه‌گذاری جزء مهم‌ترین انواع شرکت‌ها هستند که ثبت آن‌ها به زمان زیاد و شرایط خاصی نیاز دارد. بنابراین اگر قصد تأسیس این شرکت‌ها را دارید، هرگز بی‌گدار به آب نزنید. زیرا در شما در این راه به تخصص و تجربه افراد کاربلد نیاز پیدا خواهید کرد. جهت تأسیس انواع شرکت‌های سرمایه‌گذاری می‌توانید روی کمک کارشناسان شرکت ثبت خوارزمی حساب باز کنید.

در حال ارسال
نظرات کاربر
0 (0 رای)
نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان