صفر تا صد مقایسه شرکت تعاونی با سهامی خاص

مقایسه شرکت تعاونی با سهامی خاص

در این مقاله از سایت ثبت خوارزمی می خواهیم به مقایسه شرکت تعاونی با سهامی خاص از مناظر مختلف بپردازیم. امروزه بسیاری از شرکت ها یا در قالب شرکت تعاونی و یا در قالب شرکت سهامی خاص به ثبت می رسند. انتخاب قالب مناسب برای شرکت بسیار مهم است. چرا که قالب های مختلف ثبت شرکت با هم تفاوت هایی دارند. اما این تفاوت ها در چیست؟ چرا انتخاب قالب تا این اندازه مهم است؟

مسلما انتخاب قالب می تواند هم در موضوع فعالیت شرکت و هم در میزان سرمایه و تعداد اعضای آن موثر باشد. به همین دلیل در میان انواع قالب شرکت ها، تفاوت های مهمی وجود دارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید فرم مشاوره رایگان سایت را پر کنید تا کارشناسان در اسرع وقت با شما تماس گیرند.

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

نگاهی به مقایسه شرکت تعاونی با سهامی خاص

مقایسه شرکت تعاونی با سهامی خاصقبل از آنکه به مقایسه شرکت تعاونی با سهامی خاص بپردازیم، ابتدا بهتر است مقداری این دو شرکت را معرفی کنیم. شرکت های تعاونی، به شرکت هایی گفته می شوند که جهت تامین نیازمندی های مشترک افراد یا گروه خاصی تشکیل می شوند.

این شرکت ها جزء شرکت های تجاری و بازرگانی محسوب نمی شوند. زیرا هدف اصلی آن ها تامین نیازهای مشترک، ایجاد دسترسی به تسهیلات بیشتری بانکی و دولتی برای اقشار مخصوصی است. در واقع شرکت تعاونی بیشتر به اعضای خود متکی است نه به سرمایه و میزان دارایی های آن.

شرکت سهامی خاص به شرکت های تجاری و بازرگانی گفته می شود که هدف آن ها انجام تجارت و کسب سود است. هر فردی می تواند نسبت به تاسیس این شرکت ها اقدام نماید و لزوما قرار نیست موسسان آن از یک قشر باشند. هدف از این شرکت ها انجام تجارت و بازرگانی می باشد.

هدف از تاسیس شرکت تعاونی و سهامی خاص چیست؟

در مقایسه شرکت تعاونی با سهامی خاص می توانیم به این نتیجه برسیم که هدف از تاسیس این دو شرکت کاملا با هم متفاوت است. اهداف شرکت تعاونی به صورت زیر هستند.

  • تقویت روحیه تعاون، همکاری و ایثار در میان اعضا
  • تامین نیازمندی های مالی اعضای شرکت
  • ایجاد اشتغال و کار برای افرادی که به آن نیاز دارند.
  • در اختیار گذاشتن ابزار، تجهیزات و وسایل کار در اختیار افراد نیازمند
  • عدم تمرکز ثروت و قدرت در اختیار ارگان ها یا افراد خاصی
  • افزایش عدالت و رفاه اجتماعی در میان قشر ضعیف و آسیب پذیر جامعه

بنابراین اهداف شرکت تعاونی بیشتر جنبه روحی و اجتماعی دارند تا جنبه اقتصادی. هر چند از طریق بهبود اقتصاد و معیشت اعضا هستند که اهداف شرکت تحقق می یابند.

در ادامه مبحث مقایسه شرکت تعاونی با سهامی خاص باید گفت هدف از تاسیس شرکت های سهامی صرفا انجام تجارت و امور بازرگانی با سرمایه ای است که موسسان آن را تامین کرده اند. بنابراین هدف از این شرکت تامین نیازهای قشر ضعیف جامعه یا افزایش روحیه همکاری و تعاون نیست. بلکه موسسان از طریق سرمایه ای که تامین کرده اند به انجام تجارت و کسب سود و درآمد می پردازند.

موسسین و اعضای شرکت تعاونی و سهامی خاص چه کسانی هستند؟

شرکت تعاونییکی از مهم ترین وجه تفاوت ها در مقایسه شرکت تعاونی با سهامی خاص، موسسین آن هستند. موسسان و اعضا در شرکت تعاونی معمولا افرادی هستند که عضو گره خاص یا قشر خاصی از جامعه می باشند. همچنین این افراد می توانند در صنف مشترکی با هم کار کنند. بنابراین موسسین و اعضای شرکت تعاونی باید وجه مشترک هایی با هم داشته باشند.

مثلا شرکت تعاونی کارگران، کشاورزان، شرکت تعاونی معلمان، شرکت تعاونی کارمندان و … . بنابراین موسسین و اعضای شرکت تعاونی حتما باید از قشر خاصی باشند.

در عوض موسسین شرکت سهامی خاص لازم نیست حتما از یک گروه یا قشر خاصی باشند تا بتوانند شرکت تاسیس کنند. بلکه هر فردی با هر شغل و صنفی که در آن فعالیت دارد می تواند نسبت به تاسیس شرکت سهامی خاص اقدام نماید. بنابراین از این نظر هیچ محدودیتی وجود نخواهد داشت.

سرمایه اولیه مورد نیاز برای تاسیس شرکت تعاونی و سهامی خاص

در مقایسه شرکت تعاونی با سهامی خاص از نظر سرمایه و نحوه تامین آن وجه شباهت های بسیاری وجود دارد. سرمایه مورد نیاز برای تاسیس شرکت تعاونی عام 100 میلیون ریال و تعاونی خاص 10 میلیون ریال است.

مورد دیگر در راستای مقایسه شرکت تعاونی با سهامی خاص مبحث مربوط به سرمایه است. حداقل سرمایه لازم برای ثبت شرکت سهامی خاص نیز 10 میلیون ریال می باشد. هم در شرکت تعاونی و هم در شرکت سهامی خاص باید سرمایه اولیه مورد نیاز برای فعالیت شرکت توسط موسسین تامین شود.

در شرکت تعاونی هیئت موسس حداقل باید 51 درصد از سرمایه اولیه شرکت را تامین کرده باشند. در شرکت تعاونی مقدار سهام هر فرد نباید بیشتر از یک هفتم کل مقدار سرمایه شرکت باشد.

در شرکت سهامی خاص نیز هیئت موسس مسئول تامین سرمایه است. حداقل 35 درصد از این سرمایه باید نقدی باشد. در غیر این صورت امکان ثبت شرکت سهامی خاص وجود نخواهد داشت. اموال غیرمنقول و غیرنقدی باید تقویم شوند.

موضوع فعالیت شرکت تعاونی و سهامی خاص چه فرقی دارد؟

یکی از مهم ترین تفاوت در مبحث مقایسه شرکت تعاونی با سهامی خاص، موضوع فعالیت آن ها است. شاید شما نیز این سوال را داشته باشید که شرکت های تعاونی چگونه به کسب درآمد می پردازند. شرکت های تعاونی یا در زمینه تولید یا در زمینه مصرف یا توزیع فعالیت دارند. شرکت تعاونی تولید عموما در زمینه کشاورزی، دامداری، شیلات، معدن، عمران شهری و روستایی، دامپروری و … فعالیت دارد.

شرکت تعاونی مصرف یا توزیع جهت تهیه و توزیع کالای مسکن، نیازمندی ها و سایر خدمات اعضای تعاونی فعالیت می کند. این شرکت ها کالاهای بخصوصی را خریداری کرده و با سود پایین به دست اعضا می رسانند.

آیا سرمایه در هر دو شرکت به صورت سهام در می آید؟

شرکت سهامی خاص در مقایسه شرکت تعاونی با سهامی خاص می توان دریافت که سرمایه هر دو شرکت به صورت سهام در می آید. در شرکت تعاونی هر موسس صرف نظر از تعداد سهام و میزان سهامی که دارد، تنها دارای یک حق رای است. اما در شرکت سهامی خاص این موضوع فرق می کند.

در واقع هرچه سهام یک موسس بیشتر باشد، حق رای بیشتری در شرکت خواهد داشت. بنابراین در شرکت تعاونی میزان سهام هر موسس ملاک قرار نمی گیرد.

شرکت های تعاونی عام امکان شرکت در بازار بورس را دارند. یعنی می توانند سهام خود را به صورت اوراق بهادار عرضه کنند. اما شرکت های سهامی خاص امکان شرکت در بازار بورس و فروش سهام خود را ندارند. چرا که این سهام خصوصی هستند.

شرکت سهامی خاص با انجام اقداماتی می تواند به سهامی عام تبدیل شده و در بازار بورس شرکت کند.

شرایط لازم برای ثبت شرکت تعاونی و سهامی خاص

شرایط لازم برای ثبت شرکت تعاونی و سهامی خاصشرکت تعاونی و شرکت سهامی خاص در شرایط لازم برای تاسیس نیز با هم تفاوت دارند. در ادامه می خواهیم تفاوت های مهم مقایسه شرکت تعاونی با سهامی خاص را بیان کنیم.

  • برای تاسیس شرکت سهامی خاص حداقل 3 نفر موسس و 2 نفر بازرس لازم می باشد. اما حداقل تعداد موسسین برای شرکت تعاونی 7 نفر است.
  • شرکت های تعاونی دارای مجمع عمومی می باشند. اما شرکت سهامی خاص با تعداد کم موسسین مجمع عمومی ندارد.
  • تمامی موسسین شرکت تعاونی و شرکت سهامی خاص حتما باید 18 سال را تمام کرده باشند.
  • موسسان هیچ یک از شرکت های تعاونی و سهامی خاص نباید دارای سوء پیشینه کیفری باشند.
  • داشتن تابعیت جمهوری اسلامی ایران برای موسسان شرکت تعاونی الزامی است. در حالی که موسسان شرکت سهامی خاص می تواند تابعه خارجی باشند.
  • بازرسان نباید رابطه فامیلی با موسسان شرکت داشته باشند.

جمع بندی

در این مقاله از سایت ثبت خوارزمی به صورت کامل به مقایسه شرکت تعاونی با سهامی خاص از نظرهای گوناگونی پرداختیم. شرکت های تعاونی سوددهی بسیار کمتری برای موسسان دارند. چرا که جزء شرکت های تجاری محسوب نمی شوند. اما برعکس، شرکت های سهامی خاص جهت انجام تجارت و کسب سود بیشتر بهترین گزینه می باشند. در صورت داشتن سوالات بیشتر می توانید با شماره تلفن های موجود در سایت تماس بگیرید.

در حال ارسال
نظرات کاربر
0 (0 رای)
نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان