نحوه انتقال برند چگونه است؟

اگر تاکنون قصد ثبت برند داشته‌اید، احتمالاً بار‌ها در مورد نقل و انتقال برند چیز‌های زیادی شنیده‌اید. گاهی اوقات برخی از افراد که قصد انجام فعالیت‌های تجاری در قالب در برند را دارند، به فکر خرید یک برند می‌افتند. شاید فکر کنید که چرا برای ثبت برند اقدام نمی‌کنند؟ خب این می‌تواند به دلیل مزایای انتقال علامت تجاری به جای خرید آن باشد.

در واقع امروزه بیشتر افراد ترجیح می‌دهند به جای خرید یک برند و توسعه آن، یک برند توسعه یافته آماده خریداری کنند. زیرا این گونه در هزینه‌ها، زمان و انرژی فرد صرفه‌جویی خواهد شد.

در این مقاله از سایت ثبت خوارزمی قصد داریم به صفر تا صد نقل و انتقال برند بپردازیم. اگر در این مورد سؤالی داشتید، فرم مشاوره رایگان سایت را پر کنید تا کارشناسان حقوقی ثبت خوارزم در اسرع زمان با شما تماس گیرند.

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

نقل و انتقال برند یعنی چه؟

انتقال برند به مجموعه اقداماتی می‌گویند که در آن همه برند یا قسمتی از آن به شخص حقیقی یا حقوقی دیگری واگذار می‌شود. به این کار، خرید برند نیز می‌گویند. در واقع فروشنده برند، علامت تجاری خود را برای همیشه و یا برای مدت زمان مشخصی در اختیار شخص خریدار قرار می‌دهد. هم شخص فروشنده و هم شخص خریدار می‌توانند جزء اشخاص حقیقی یا حقوقی باشند و از این نظر محدودیتی وجود ندارد.

بسیاری از افراد خرید برند را بسیار بهتر از ثبت برند می‌دانند. فرض کنید شما برای داشتن یک برند ابتدا مجبور هستید تمامی پیچ و خم‌های ثبت آن را انجام دهید. سپس باید هزینه، زمان و انرژی زیادی را صرف توسعه برند و شناخته شدن آن کنید.

در حالی که با خرید یک برند معتبر و باسابقه می‌توانید ره صدساله را یک شبه بروید! در واقع با خرید برند، تمامی امتیاز‌های آن در اختیار شما خواهند گرفت. در نتیجه می‌توانید در قالب علامت تجاری فوق، کسب و کارتان را شروع کنید. با انتقال برند، تمامی حقوق معنوی، مادی و منافع مالک به خریدار منتقل خواهد شد.

انواع روش‌های نقل و انتقال برند کدامند؟

روش‌های مختلفی برای انجام نقل و انتقال برند وجود دارند که بر اساس فاکتور‌های مختلفی دسته‌بندی می‌شوند. انتقال علامت تجاری می‌تواند به صورت اختیاری یا اجباری صورت گیرد. در روش اختیاری، فروشنده به اختیار خود علامت تجاری خویش را به فروشنده واگذار می‌کند. اما در روش اجباری ممکن است مالک اصلی برند فوت کرده و وراث بنا به ناچاری اقدام به واگذاری برند مورد نظر کنند.

البته منظور از اجبار، ناراضی بودن طرفین معامله نیست. بلکه منظور نبود مالک مشخص برای برند است. همچنین توجه کنید که واگذاری برند می‌تواند به دو صورت دائم و موقت (اجاره نامه) صورت گیرد. یعنی فروشنده می‌تواند برای همیشه تمام برند یا بخشی از آن را در اختیار فروشنده قرار دهد. و یا به فروشنده اجازه دهد تنها برای مدت زمان خاصی از برند وی بهره ببرد. به عبارتی دیگر، خریدار امکان استفاده از امتیازات برند را برای مدت زمان مشخصی خواهد داشت. این موارد کاملاً بستگی به تصمیم فروشنده و خریدار در مورد نحوه انتقال برند دارد.

انتقال برند به صورت کامل و محدود (جزئی)

همان طور که در بخش‌های قبلی اشاره کردیم، انتقال برند می‌تواند هم به صورت کامل و هم به صورت محدود صورت گیرد. در انتقال علامت تجاری به صورت کامل، خریدار تمامی طبقات برند را خریداری می‌کند. در واقع هر علامت تجاری دارای طبقات مختلفی است که کالا‌ها و خدمات مربوط به هر طبقه با هم فرق می‌کنند.

در انتقال برند به صورت کامل، خریدار می‌تواند در تمامی طبقات برند به فعالیت بپردازد. اما در انتقال جزئی، خریدار تنها می‌تواند در طبقات مشخصی از علامت تجاری مورد نظر به فعالیت بپردازد. این فعالیت می‌تواند برای همیشه و یا تنها برای مدت زمان مشخصی صورت گیرد.

تنظیم اظهارنامه نقل و انتقال علامت تجاری

یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین مدارک مورد نیاز برای نقل و انتقال برند، تنظیم اظهارنامه است. اظهارنامه باید بین فروشنده و خریدار علامت تجاری تدوین شده و توسط هر دو به امضاء برسد. نکات زیر در تنظیم اظهارنامه نقل و انتقال علامت تجاری مهم می‌باشند.

• شماره اظهارنامه و تاریخ ثبت آن باید درج شوند.

• ارائه وکالتنامه در صورت استفاده از وکیل الزامی است.

• درج اطلاعات کامل مربوط به مالک جدید برند یا همان خریدار شامل اطلاعات هویتی، آدرس، اطلاعات شخصی و…

• درج اطلاعات کامل مربوط به مالک فعلی برند یا همان فروشنده شامل اطلاعات هویتی، نشانی و…

• اگر انتقال برند به صورت جزئی انجام شود، باید نوع کالا و خدمات مورد نظر آن به صورت دقیق مشخص شوند.

• اگر انتقال علامت تجاری در خارج از کشور صورت گیرد، ارائه رونوشت تأیید شده از اداره ثبت مربوطه الزامی است.

مدارک لازم برای نقل و انتقال برند

برای نقل و انتقال برند، فراهم آوردن یک سری مدارک مخصوص الزامی است. با ارائه این مدارک به مراجع ذیربط می‌توانید نقل و انتقال علامت تجاری را تنها در چند ساعت انجام دهید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه تهیه این مدارک، حتماً با کارشناسان حقوقی ثبت خوارزمی در ارتباط باشید. کارشناسان حقوقی می‌توانند شما را در تهیه تمام و کمال این مدارک یاری دهند.

• ارائه مدارک شناسایی کامل فروشنده و خریدار

• شماره ثبتی و شماره اظهارنامه برند و رمز پذیرش اینترنتی

• اسناد مربوط به ثبت برند همچون روزنامه رسمی دوره اول و دوم، گواهینامه مربوط به تصدیق برند و…

• مدارک مربوط به نماینده قانونی در صورت داشتن وکیل یا نماینده

• ارائه رسید مربوط به پرداخت تمامی هزینه‌های انتقال برند

• ایجاد سند صلح ثبت شده یا همان قرارداد در دفترخانه رسمی میان فروشنده و خریدار

• در نقل و انتقال اجباری باید تمامی قوانین توسط وراث رعایت شوند. آماده‌سازی مدارک مربوط به انحصار وراثت یا تعین سهم الارث الزامی است.

شرایط و نکات مهم انتقال برند چیست؟

جهت نقل و انتقال برند تجاری لازم است شرایط و نکات بسیار مهم زیر را در نظر بگیرید:

• در نقل و انتقال علامت تجاری باید برند مربوطه حتماً به صورت قانونی به ثبت رسیده باشد. در واقع انجام استعلام‌های مربوطه در دفتر ثبت اسناد رسمی به همین منظور انجام می‌شود.

• برند باید دارای اعتبار کافی باشد. نقل و انتقال برند‌هایی که از اعتبار آن‌ها گذشته و تمدید نشده‌اند، وجود ندارد.

• بعد از انتقال برند، نوع کالا و خدمات مربوط به طبقه برند نباید تغییر کند. یعنی برند باید در همان طبقه یا طبقات قبلی به فعالیت خود ادامه دهد.

• اگر دو طرف یا یکی از طرفین معامله یک شخص حقوقی باشد، باید هویت مالک و حوزه فعالیت آن به صورت کامل مشخص شود.

مراحل انتقال برند و علامت تجاری

اگر قصد نقل و انتقال برند تجاری را دارید، باید با مراحل آن به خوبی آشنا باشید. نقل و انتقال علامت تجاری از طریق مراحل زیر انجام می‌شود:

۱) ابتدا دو شخص فروشنده و خریدار جهت تنظیم قرارداد یا سند صلح به دفترخانه رسمی مراجعه نمایند.

۲) در دفترخانه رسمی استعلام‌هایی در مورد برند و سابقه آن از اداره مالکیت صنعتی گرفته می‌شود.

۳) سپس سند صلح توسط طرفین معامله امضاء خواهد شد. در مرحله بعد، مالک باید جهت ثبت انتقال علامت تجاری به اداره مالکیت صنعتی مراجعه نماید.

۴) در این مرحله مالک باید درخواست کتبی خود را همراه با سند صلح و سایر مدارک دیگر به اداره تحویل دهد.

۵) در گام آخر نقل و انتقال برند تجاری به صورت قانونی به ثبت رسیده و آگهی آن در روزنامه رسمی چاپ خواهد شد.

جمع‌بندی

در این مقاله از سایت ثبت خوارزمی به باید و نباید‌های انتقال برند تجاری و مدارک و شرایط مورد نیاز برای آن پرداختیم. همچنین مراحل اداری نقل و انتقال علامت تجاری را با هم بررسی کردیم. اگر جهت انتقال علامت تجاری به راهنمایی نیاز داشتید، تنها کافیست با شماره تلفن‌های موجود در سایت تماس بگیرید.

 

در حال ارسال
نظرات کاربر
0 (0 رای)
نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان