ثبت شرکت در منطقه ویژه اقتصادی

بسیاری از افرادی که قصد ثبت شرکت در ایران را دارند، دوست دارند ثبت شرکت خود را در مناطق ویژه اقتصادی انجام دهند. ثبت شرکت در منطقه ویژه اقتصادی هم برای خود شرکت و هم اقتصاد کشور بسیار مفید خواهد بود. زیرا شرکت می‌تواند از برخی از مزایا و امتیازات ویژه این منطقه بهره ببرد. اما آیا ثبت شرکت در این مناطق همانند سایر بخش‌های ایران است؟

آیا هر شرکتی با هر شرایط و قالبی می‌تواند در منطقه ویژه اقتصادی ثبت شود؟ اصلاً منطقه ویژه اقتصادی چیست و چه تفاوتی با منطقه آزاد تجاری دارد؟ در این مقاله از سایت ثبت خوارزمی قصد داریم به نحوه ثبت شرکت در کیش و سایر مناطق ویژه اقتصادی پرداخته و به تمامی این سؤالات پاسخ دهیم. اگر در این خصوص سؤالات و ابهامات بیشتری داشتید، تنها کافیست فرم مشاوره رایگان سایت را پر کنید. کارشناسان حقوقی در اسرع وقت با شماره تلفن شما تماس خواهند گرفت.

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

منطقه ویژه اقتصادی چیست؟

قبل از آن که نحوه ثبت شرکت در منطقه اقتصادی را توضیح دهیم، بهتر است مقداری این منطقه و هدف ایجاد آن را بررسی کنیم. زیرا ممکن است بسیاری از شما با منطقه ویژه اقتصادی آشنا نباشید. مناطق ویژه اقتصادی مناطقی هستند که داخل مرز‌های کشور واقع شده‌اند و از نظر جغرافیایی خارج از مرز نیستند.

این مناطق جهت افزایش اشتغال و سرمایه‌گذاری، کنترل تورم، افزایش صادرات و واردات، افزایش درآمد و تنظیم بازار ایجاد می‌شوند. قوانین کسب و کار و تجارت در این مناطق مقداری با سایر مناطق متفاوت است. قانون تشکیل و اداره مناطق ویژه اقتصادی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۵/۹/۱۳۸۴ به بیان مقررات مربوط به این منطقه می‌پردازد.

بر اساس ماده ۱ قانون تشکیل و اداره مناطق ویژه اقتصادی، از اهداف دیگر ایجاد این مناطق می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

• پشتیبانی بیشتر از فعالیت‌های اقتصادی و تجاری

• برقراری روابط تجاری بین‌المللی و تحرک بیشتر در اقتصاد منطقه‌ای

• انتقال فناوری و افزایش تولید و پردازش کالا

• افزایش صادرات غیرنفتی و ایجاد اشتغال بیشتر

• جذب و تشویق به ایجاد سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی

• افزایش صادرات مجدد، عبور ترانزیت و انتقال کالا

• بهینه‌سازی خدمات برای واحد‌های خدماتی، تولیدی و صنعتی

تفاوت ثبت شرکت در منطقه ویژه اقتصادی با منطقه آزاد تجاری

برخی از افراد فکر می‌کنند ثبت شرکت در منطقه ویژه اقتصادی همان ثبت شرکت در منطقه آزاد تجاری است. اما این طور نیست.

منطقه ویژه اقتصادی با منطقه آزاد تجاری ممکن است از بسیاری جهت شبیه هم باشند، اما تفاوت‌های مهمی نیز دارند. در واقع تفاوت‌های زیر این دو منطقه را از هم متمایز می‌سازند.

• در منطقه ویژه اقتصادی خرده فروشی کالا تنها برای اتباع خارجی امکان‌پذیر است. اما در منطقه آزاد تجاری این امکان هم برای اتباع خارجی و هم اشخاص وجود دارد.

• واحد‌های مستقر در منطقه ویژه اقتصادی از ۵ تا ۱۳ سال در واحد‌های تولیدی و خدمات از پرداخت مالیات معاف خواهند بود. اما در منطقه آزاد تجاری کلیه فعالیت‌ها از زمان ثبت شرکت تا ۲۰ سال از پرداخت مالیات معاف هستند.

• در مناطق آزاد تجاری امکان مبادله ارز و ورود و خروج آن توسط اشخاص حقیقی و حقوقی امکان‌پذیر است. اما در منطقه ویژه اقتصادی این امور پیرو قانون اصلی کشور می‌باشد.

مزایای ثبت شرکت در منطقه ویژه اقتصادی

حال که با منطقه ویژه اقتصادی آشنا شدید، احتمالاً تا حدودی می‌دانید که ثبت شرکت در منطقه ویژه اقتصادی می‌تواند چه مزایایی داشته باشد. مناطق ویژه اقتصادی به صورت کلی آزادی عمل بیشتر به شرکت‌ها داده و این موجب افزایش فعالیت و تحرک تجاری شرکت‌ها می‌شود ثبت شرکت در منطقه ویژه اقتصادی نسبت به سایر مناطق بسیار آسان‌تر و سریع‌تر است.

به همین دلیل در این نوع ثبت شرکت کمتر با چالش‌های گوناگون مواجه خواهید شد. شرکت‌ها در این مناطق می‌توانند از معافیت‌ها و تخفیف‌های مالیاتی بسیار ارزشمندی بهره‌مند شوند. این خود ویژگی بسیار مثبتی برای این مناطق محسوب خواهد شد.

برخی دیگر از مهم‌ترین مزایای ثبت شرکت در منطقه ویژه اقتصادی به صورت زیر هستند:

• تبعیت از قانون کار موجود در مناطق آزاد تجاری در مناطق ویژه اقتصادی

• صدور مجوز مربوط به ساخت و پایان کار به صورت رایگان

• معافیت از پرداخت عوارض گمرکی مازاد بر ارزش افزوده قطعات خارجی در تولیدات

• واردات اثاثیه اداری و ماشین آلات و تجهیزات مربوط به خطوط تولید صنایع بدون پرداخت عوارض گمرکی

• معافیت از عوارض گمرکی تا سقف ارزش افزوده

نحوه ثبت شرکت در منطقه ویژه اقتصادی چگونه است؟

جالب است بدانید نحوه ثبت شرکت در منطقه ویژه اقتصادی تفاوتی با فرایند ثبت شرکت در سایر مناطق کشور ندارد. قبل از ثبت کردن شرکت، ابتدا باید نوع شرکت خود را مشخص کرده و مجوز‌های لازم را برای آن از منطقه مربوطه دریافت کنید. مجوز‌ها بستگی به نوع فعالیت شرکت شما دارند. بعد از دریافت مجوز‌های مربوط باید جهت تنظیم اساسنامه، اظهارنامه یا تقاضانامه شرکت اقدام نموده و سایر مدارک لازم را نیز آماده کنید.

سپس به سامانه ثبت شرکت‌ها مراجعه نموده و درخواست ثبت شرکت خود را ثبت نمایید. در فرم‌های مربوطه باید اطلاعات مربوط به متقاضی و شخص حقوقی را به صورت کامل وارد کنید. دقت کنید که ثبت اطلاعات دقیق، صحیح و کامل در این فرم بسیار مهم است. سپس مدارک خواسته شده را بارگذاری کرده و کد رهگیری دریافت کنید.

در صورت پذیرش درخواست ثبت شرکت در منطقه ویژه اقتصادی، باید مدارک خود را با پست به آدرس درج شده در تأییدیه ارسال نمایید. پس از تأیید حضوری مدارک، آگهی‌های تأسیس نوبت اول و سپس نوبت دوم در روزنامه رسمی چاپ شده و شرکت ثبت خواهد شد.

شرایط لازم برای ثبت شرکت در منطقه ویژه اقتصادی

شرایط لازم برای ثبت شرکت در منطقه اقتصادی کاملاً بستگی به نوع فعالیت شرکت و نوع قالب آن دارد. بنابراین نمی‌توان شرایط خاصی را برای ثبت شرکت در این مناطق در نظر گرفت. اما اگر بخواهیم به صورت کلی به این مسأله نگاه کنیم، برخی از شرایط ثبت شرکت به صورت زیر خواهند بود.

• وجود حداقل ۳ شریک برای شرکت سهامی خاص و ۵ شریک برای شرکت سهامی عام و ۲ شریک برای شرکت با مسئولیت محدود

• عدم سوء پیشینه کیفری شرکای شرکت

• داشتن ۱۸ سال تمام برای مؤسسین شرکت

• حداقل سرمایه شرکت سهامی خاص یک میلیون ریال و شرکت سهامی عام ۵ میلیون ریال است.

• در شرکت سهامی باید پرداخت تمام سرمایه تعهد شده و حداقل ۳۵ درصد آن پرداخت شود.

• داشتن کد اقتصادی، اساسنامه، اظهارنامه یا تقاضانامه شرکت

مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت در منطقه ویژه اقتصادی

برای ثبت شرکت در منطقه ویژه اقتصادی باید یک سری مدارک را به نهاد‌ها و سازمان‌های ذیربط ارائه دهید. این مدارک به صورت زیر هستند.

• اساسنامه، تقاضانامه یا اظهارنامه شرکت

• مدارک هویتی تمامی اعضای شرکت و شرکای اصلی

• گواهی عدم سوء پیشینه کیفری شرکاء

• گواهی مربوط به پرداخت حق الثبت و سایر پرداخت‌ها

• مجوز‌های مربوط به فعالیت ( در صورت وجود)

• وکالتنامه وکیل (در صورت داشتن وکیل)

هزینه ثبت شرکت در منطقه ویژه اقتصادی چقدر است؟

یکی از بزرگترین مزایای ثبت شرکت در منطقه ویژه اقتصادی این است که این نوع ثبت شرکت هزینه کمتری دارد. در منطقه ویژه اقتصادی تخفیفات و معافیت‌های مالیاتی گسترده‌ای وجود دارند. همچنین هزینه دریافت مجوز‌های لازم برای فعالیت در این منطقه بسیار کم می‌باشد. بنابراین اگر در منطقه ویژه اقتصادی شرکت خود را تأسیس کنید، بسیاری از هزینه‌های جانبی را حذف خواهید کرد.

هزینه ثبت شرکت در منطقه ویژه اقتصادی بستگی به نوع قالب شرکت، سرمایه اولیه، تعداد شرکاء، نوع روزنامه رسمی و… دارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و گرفتن استعلام دقیق تنها کافیست با شماره تلفن‌های موجود در سایت ثبت خوارزمی تماس بگیرید. کارشناسان حقوقی می‌توانند به تمامی سؤالات شما در این زمینه پاسخ دهند.

جمع‌بندی

در این مقاله از سایت ثبت خوارزمی به صورت کامل به نحوه ثبت شرکت در منطقه ویژه اقتصادی و باید و نباید‌های پیرامون آن پرداختیم. همچنین منطقه ویژه اقتصادی را به صورت کامل معرفی کرده و تفاوت آن را با منطقه آزاد تجاری بیان کردیم. جهت کسب اطلاعات بیشتری می‌توانید فرم مشاوره رایگان سایت را پر کنید تا بیشتر با کارشناسان حقوقی در ارتباط باشید.

 

در حال ارسال
نظرات کاربر
0 (0 رای)
نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان