هلدینگ ساختمانی چیست؟

شرکت هلدینگ ساختمانی چیست؟

احتمالاً بار‌ها در مورد شرکت‌های هلدینگ و فعالیت آن‌ها در زمینه تجارت و بازرگانی شنیده‌اید. هلدینگ ساختمانی یکی از انواع شرکت‌های هلدینگ می‌باشد که به عنوان شرکت مادر نیز شناخته می‌شوند.

امروزه هلدینگ‌ها نقش بسیار مهمی در پیشرفت اقتصاد و تجارت یک کشور ایفا می‌کنند. زیرا این شرکت با توانایی و قدرت خود می‌توانند مسیر و جهت پیشرفت شرکت‌ها را تغییر دهند. درنتیجه سرنوشت ساز بودن این شرکت‌ها بر کسی پوشیده نیست. اما ساختار شرکت هلدینگ چگونه است؟

هلدینگ‌های ساختمانی در چه زمینه‌هایی مشغول به فعالیت هستند؟ در این مقاله از ثبت خوارزمی می‌خواهمی به صورت کامل به معرفی هلدینگ ساختمانی و بحث پیرامون آن بپردازیم. در صورت داشتن سؤالات بیشتر حتماً فرم مشاوره سایت را پر کنید تا کارشناسان در اسرع وقت با شما تماس گیرند.

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

شرکت هلدینگ ساختمانی چیست؟

شرکت هلدینگ ساختمانی چیست؟شرکت هلدینگ ساختمانی، شرکت‌هایی هستند که دارای زیرمجموعه‌های دیگری می‌باشند. شرکت‌های زیرمجموعه به عنوان شرکت تابعه شناخته می‌شوند. شرکت هلدینگ که به آن شرکت مادر نیز می‌گویند با خرید بیش از ۵۰ درصد سهام شرکت‌های تابعه، سعی در کنترل، نظارت و مدیریت فعالیت این شرکت‌ها دارد.

در واقع شرکت هلدینگ با خرید سهام این شرکت‌ها، در هیئت مدیره آن‌ها نفوذ پیدا کرده و حق رای دارند.

هلدینگ‌های ساختمانی شرکت‌هایی هستند که در زمینه ساخت و ساز، املاک و مستغلات مشغول به فعالیت هستند. یعنی این شرکت‌ها در حوزه‌های دیگر مانند صنایع غذایی، پتروشیمی و… ورود نمی‌کنند.

واژه Holding در انگلیسی به معنی پدر یا مادر است. در واقع این شرکت‌ها نیز همانند پدر و مادر وظیفه هدایت، کنترل و نظارت بر عملکرد شرکت‌های تابعه را به عهده دارند.

ساختار شرکت‌های هلدینگ چگونه است؟

هلدینگ ساختمانی شرکتی است که بسیاری از سهام و سرمایه شرکت‌های زیرمجموعه و تابعه خود را در اختیار دارد. در نتیجه در این شرکت‌ها حق رای داشته و به واسطه همین حق رای در می‌تواند در نوع عملکرد آن‌ها تغییر ایجاد کند.

دقت کنید شرکت‌های هلدینگ در امور روزانه و کوچک شرکت‌های تابعه خود هیچ دخالتی نمی‌کنند. بلکه دخالت آن‌ها در زمینه تصمیمات مهم مدیریتی در شرکت‌های زیرمجموعه است. دارایی‌های شرکت‌های هلدینگ شامل سرمایه، سهام، حقوق ثبت اختراع، املاک و مستغلات، اوراق قرضه و… هستند.

ویژگی‌های شرکت مادر ساختمانی

برای آنکه بهتر با هلدینگ ساختمانی آشنا شوید، می‌خواهیم برخی از ویژگی‌ها و مشخصات این نوع شرکت‌ها را توضیح دهیم. ویژگی‌های شرکت مادر ساختمانی به صورت زیر هستند:

  • این شرکت‌ها مالکیت و کنترل اکثریت سهام را در شرکت‌های زیرمجموعه خود در اختیار دارند.
  • جهت‌گیری استراتژیک برای شرکت‌های تابعه و تأثیر مهم در مسیر و جهت عملکرد آن‌ها
  • در اختیار داشتن تنوع بالایی از شرکت‌های تابعه در خصوص جنبه‌های مختلف همانند ساخت و ساز مسکونی، تجاری، توسعه زیرساخت‌ها و…
  • تأمین مالی شرکت‌های تابعه و تخصیص سرمایه به آن‌ها
  • مدیریت برند و شهرت کل کارگروه هلدینگ به عهده شرکت مادر است. بنابراین ایجاد هویت یکپارچه برای برند و کنترل کیفیت همسان در تمامی شرکت‌های تابعه از وظایف شرکت مادر می‌باشد.

هلدینگ ساختمانی به چه فعالیت‌هایی می‌پردازد؟

هلدینگ ساختمانی به چه فعالیت‌هایی می‌پردازد؟شاید برای شما هم سؤال باشد که هلدینگ‌های ساختمانی دقیقاً در چه زمینه‌هایی مشغول به فعالیت هستند. مهم‌ترین حوزه‌هایی که هلدینگ‌ها مشغول به فعالیت می‌شوند به شرح زیر می‌باشند:

  • سرمایه‌گذاری یا شراکت در خرید و فروش و انجام فعالیت‌های بازرگانی جهت ماشین آلات، مواد و مصالح ساختمانی و هرگونه فعالیت بازرگانی مرتبط با اهداف هلدینگ
  • حضور در بازار‌های پولی و مالی به منظور خرید و فروش سهام
  • طراحی، اجرا و نظارت بر طرح‌ها و پروژه‌های ساختمانی
  • واردات و صادرات انواع محصولات ساختمانی و ماشین آلات مرتبط
  • سرمایه‌گذاری و مشارکت در شرکت‌های لیزینگ
  • انجام مطالعات و بررسی‌های اقتصادی، فنی، مالی، مدیریتی و نظارت بر پیگیری اجرای طرح‌های سرمایه‌گذاری
  • مدیریت، مشارکت و سرمایه‌گذاری در طرح‌ها و پروژه‌های ساختمانی

هلدینگ‌های ساختمانی در چه قالبی به ثبت می‌رسند؟

هلدینگ‌های ساختمانی را می‌توان در قالب‌های مختلفی به ثبت رساند. سهامی عام، سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود جزء این قالب‌ها می‌باشند. البته کارشناسان بهترین قالب برای ثبت هلدینگ‌ها را سهامی خاص می‌دانند. زیرا این شرکت‌ها بهتر می‌توانند به اهداف خود در زمینه هلدینگ دست یابند.

مورد دیگری که باید به آن توجه کنید عدم حضور شرکت سهامی خاص در بورس است. اگر شرکتتان از نوع سهامی خاص باشد، نمی‌توانید سهام خود را از طریق بازار بورس و اوراق بهادار به فروش برسانید.

مزایای تأسیس هلدینگ‌های ساختمانی

مزایای تأسیس هلدینگ‌های ساختمانیتأسیس هلدینگ ساختمانی دارای مزایا و نقاط مثبت بسیاری است. به همین دلیل بیشتر افرادی که شرایط لازم را دارند، نسبت به ثبت این نوع شرکت‌ها اقدام می‌کنند. در این بخش می‌خواهیم به صورت ویژه مزایای ثبت شرکت‌های هلدینگ را معرفی کنیم.

  • تفکیک بین شرکت مادر و شرکت تابعه باعث می‌شود تا شرکت هلدینگ از در برابر بدهی‌ها و خطرات شرکت تابعه محافظت شود. این مدیریت ریسک یک نوع مزیت برای شرکت هلدینگ است.
  • شرکت‌های هلدینگ به راحتی می‌توانند به شرکت‌های تابعه جهت داده و از این طریق سرمایه و دارایی خود را در این شرکت‌ها کنترل کنند.
  • شرکت‌های تابعه هر کدام دارای یک شخصیت حقوقی جداگانه و مشخص هستند. درنتیجه از لحاظ حقوقی به عنوان دو شخص مستقل از هم عمل می‌کنند.
  • شرکت‌های تابعه می‌توانند در زمینه خاصی تخصص داشته باشند. مثلاً معماری، مهندسی عمران، مدیریت پروژه و…. این تخصص‌ها امکان توسعه در زمینه‌های مختلف را برای شرکت مادر فراهم می‌کند.
  • امور مالی، خدمات حقوقی و نیرو‌های انسانی را می‌توان در بین شرکت‌های تابعه به اشتراک گذاشت. این کار کارایی کار گروه را افزایش داده و موجب کاهش هزینه‌ها خواهد شد.

محدودیت‌های مربوط به هلدینگ‌های ساختمانی

شرکت هلدینگ ساختمانی در کنار مزایای بزرگی که دارند، دارای معایب و محدودیت‌هایی نیز هستند. محدودیت‌های شرکت هلدینگ به صورت زیر هستند.

  • مدیریت مجموعه زیادی از شرکت‌های تابعه برای شرکت‌های هلدینگ مقداری سخت و چالش برانگیز است. به همین دلیل این مدیریت به توانایی، تجربه و دانش بالایی نیاز دارد.
  • رکود اقتصادی و نواسانات بازار می‌تواند تأثیر مهمی در عملکرد هلدینگ‌های ساختمانی داشته باشد. چرا که عملکرد این هلدینگ‌ها مستقیماً وابسته به بازار ساخت و ساز است.
  • همکاری مؤثر، تبادل اطلاعات و ارتباط منظم میان شرکت‌های تابعه این هلدینگ‌ها گاهی اوقات بسیار سخت است. مدیریت ارتباطات میان شرکت‌ها بر عهده شرکت مادر می‌باشد
  • قوانین و مقررات مربوط به ساخت و ساز در هر منطقه جغرافیایی ممکن است متفاوت با مکان دیگر باشد. بنابراین کنترل این موضوع که تمامی شرکت‌های تابعه باید در چهارچوب قوانین عمل کنند گاهی اوقات سخت می‌شود.

تأسیس شرکت مادر به چقدر سرمایه نیاز دارد؟

شرکت‌های هلدینگ مخصوصاً شرکت ساختمانی به سرمایه زیادی جهت تأسیس نیاز دارند. زیرا باید این شرکت‌ها به قدری سرمایه داشته باشند تا بتوانند سهام شرکت‌های زیرمجموعه مورد نظر خود را خریداری کنند. درنتیجه شرکت‌های هلدینگ دارای دارایی‌ها و سرمایه بسیاری هستند. جهت ثبت شرکت سهامی عام حداقل یکصد میلیارد ریال و سهامی خاص پنجاه میلیارد ریال سرمایه نیاز است.

مدارک لازم برای ثبت شرکت هلدینگ

ثبت شرکت هلدینگجهت ثبت شرکت هلدینگ ساختمانی مدارک زیادی مورد نیاز است که باید فراهم شوند. اما مهم‌ترین این مدارک به صورت زیر هستند.

  • مدارک شناسایی و هویتی کامل اعضای هیئت مدیره
  • آگهی تأسیس شرکت مادر
  • نامه نمایندگی صادر شده از شرکت مادر جهت ثبت هلدینگ
  • گواهی عدم سوء پیشینه بری نماینده شرکت مادر، اعضای هیئت مدیره، بازرسان و…

جمع‌بندی

در این مقاله از سایت ثبت خوارزمی به معرفی کامل شرکت هلدینگ ساختمانی و باید و نباید‌های فعالیت آن پرداختیم. اگر قصد ثبت شرکت مادر را دارید، حتماً باید سرمایه کافی برای این کار را در اختیار داشته باشید. جهت کسب اطلاعات بیشتر حتماً با شماره تلفن‌های موجود در سایت تماس بگیرید.

در حال ارسال
نظرات کاربر
0 (0 رای)
نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان