مسئولیت شرکت‌های سهامی خاص

چکیده مقاله

شرکت‌های سهامی خاص، شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی سهام آنها است. در این مقاله به مسئولیت شرکا در شرکت سهامی خاص پرداخته شده است.
مسئولیت شرکت‌های سهامی خاص

شرکت‌های سهامی خاص، شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی سهام آنها است. در این مقاله به مسئولیت شرکا در شرکت سهامی خاص پرداخته شده است. مسئولیت شرکت‌های سهامی خاص، بر عهده هیأت مدیره شرکت است و مسئولیت مدیران این شرکت به گونه‌ای است که به تنهایی شرکت را اداره می‌کنند و حتی سهام‌داران شرکت نیز حق دخالت در تصمیم‌گیری‌های شرکت را ندارند.

این را هم بخوانید : تعریف شرکت سهامی خاص طبق قانون تجارت

 میزان مسئولیت شرکا در شرکت سهامی خاص

براساس ماده 118 قانون تأسیس شرکت‌ها (قانون تجارت) به هیأت مدیره شرکت‌های سهامی خاص اختیار تام داده شده است و در نظر گرفته شده است اشخاص طرف حساب چه حق و حقوقی دارند؟ تنها با اساسنامه شرکت و مجمعی با عنوان مجمع عمومی حدود اختیارات مدیران محدود می‌شود و اشخاص ثالت در این زمینه نقش بسزایی ندارند.

در صورتی که به هر دلیلی هیأت مدیره اقدام به اخذ تصمیمی نادرست نماید که منجر به ضرر و خسارت به شرکت و سهامدارا شود، سهامداران می‌توانند با ارائه مدرک معتبر و پس از ثابت کردن قصور هیأت مدیره خواستار جبران خسارات و ضرر و زیان شوند.

در شرکت‌های سهامی خاص میزان مسئولیت هر یک از شرکا به اندازه مبلغ اسمی سهام خود می‌باشد.

میزان مسئولیت هیأت مدیره و سهامداران در شرکت سهامی خاص

همانطور که در بالا ذکر شد، مسئولیت صاحبان سهام که نباید تعداد آنها از سه نفر کمتر باشد، محدود به سهام آنهاست و در صورتی که سرمایه شرکت از مبلغ مقرر کمتر گردد، شرکا موظف هستند تا طی یکسال سرمایه از دست رفته را جبران کند و یا شرکت سهامی خاص را به نوع دیگری از شرکت سهامی و تضامنی تبدیل نماید.

هیأت مدیره مسئولیت انجام مسائل حقوقی شرکت در چارچوب قوانین تجارت را برعهده دارد

پرداخت بدهی شرکت سهامی خاص برعهده چه کسی است؟

از دید قانون مالیات مستقیم مسئولیت بدهی مالیاتی هر شرکتی با آخرین مدیران آن می‌باشد از دید قانون تجارت این بدهی برعهده دیگر سهامداران و یا مدیران قبلی نخواهد بود. پس با توجه به اینکه سهام هرکس در شرکت سهامی خاص براساس آورده‌ی خود است، مسئولیتی در قبال بدهی‌ها نخواهند داشت، اما براساس ماده 1 لایحه قانونی تجارت، اشخاص حقوقی و سهامداران در شرکت‌های سهامی خاص، برای پرداخت بدهی تنها تا مبلغ اسمی سهام خود مسئولیت خواهند داشت، و بیشتر از آن مسئولیت نخواهد داشت.

علاوه بر بدهی‌های معمول شرکت سهامی خاص، بدهی‌های مالیاتی شرکت نیز وجود دارد که پرداخت این بدهی برعهده شرکت بوده و بایستی از محل وجوه و دارایی‌های شرکت پرداخت شود.

سوالات متداول

1- مسئولیت بازرس چیست ؟

طبق ماده 154 لایحه ی اصلاحیه قانون تجارت در مقابل شرکت و اشخاص ثالث مسئول می باشند .

2-میزان مسئولیت افراد در شرکت سهامی خاص چیست ؟

در شرکت‌های سهامی خاص میزان مسئولیت هر یک از شرکا به اندازه مبلغ اسمی سهام خود می‌باشد .

توجه

شما میتوانید از طریق فرم روبه رو درخواست خود را ارسال کنید تا مشاورین ما در کوتاه ترین زمان ممکن با شما تماس بگیرند.
نکته : تمامی مشاوره ها به صورت رایگان انجام میشود.

با پر کردن فرم زیر، پاسخ خود مبنی بر " مدت زمان انجام"، "هزینه" و "مدارک لازم" را بروی تلفن همراه خود دریافت نمایید.

مقالات پایین ،پیشنهاد خوانندگان این مقاله برای مطالعه است.

صفر تا صد تمدید پروانه کسب

یکی از مهم ترین مجوزهایی که تمامی واحدهای کسب باید نسبت به تمدید آن اقدام کنند، پروانه کسب است. تمدید پروانه کسب حداقل باید 30 روز پس از اتمام اعتبار آن صورت گیرد. پروانه کسب، مجوزی است که از سوی اصناف و اتحادیه ها به واحد کسب مربوطه ارائه می شود. بر اساس این مجوز، […]

راهنمای اخذ جواز کسب کافی نت

اگر قصد تاسیس کافی نت دارید، ابتدا باید از اتحادیه صنف فناوران رایانه، جواز کسب کافی نت اخذ نمایید. جواز کسب، جوازی است که اجازه فعالیت قانونی به کسب و کار فوق می دهد. قانونی بودن فعالیت، بهره مندی از تسهیلات و خدمات دولتی، تثبیت موقعیت کسب و کار، جلب اعتماد مشتریان و … از […]

راهنمای اخذ جواز کسب خیاطی

یکی از مهم ترین جوازهایی که خیاطان جهت فعالیت قانونی و رسمی و باید اخذ کنند، جواز کسب خیاطی است. اخذ جواز کسب خیاطی از اتحادیه صنفی خیاطان صورت می گیرد. یعنی این اتحادیه با به عضویت در آوردن خیاط در در صنف خیاطان، به او پروانه کسب اعطا می کنند. دلایل زیادی وجود دارند […]

نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان