ثبت شرکت تعاونی مسکن

ثبت شرکت تعاونی مسکن جهت تأسیس شرکت‌های تعاونی که در حوزه مسکن فعالیت دارند، تأسیس می‌شوند. افراد حقیقی زیادی به ثبت و تأسیس این شرکت‌ها علاقه دارند. اما تأسیس شرکت تعاونی به یک سری شروط و مجوز‌های رسمی نیاز دارد. همچنین افراد حقیقی باید اسناد و مدارک خود را جهت ثبت شرکت به اداره ثبت شرکت‌ها ارائه دهند.

در این مقاله از سایت ثبت خوارزمی می‌خواهیم نحوه ثبت شرکت تعاونی، مدارک و شرایط لازم برای آن را بررسی کنیم. در صورت داشتن هرگونه سؤال و یا ابهامی تنها کافیست فرم مشاوره رایگان سایت را پر کنید. کارشناسان حقوقی زبده شرکت در اسرع وقت با شما تماس می‌گیرند.

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

شرکت تعاونی مسکن چیست؟

قبل از آنکه به چگونگی ثبت شرکت تعاونی مسکن بپردازیم، می‌خواهیم مقداری این شرکت را معرفی کنیم. شرکت‌های تعاونی مسکن، شرکت‌هایی هستند که در راستای تهیه مسکن برای اعضای شرکت فعالیت دارند. همه می‌دانیم که امروزه تهیه مسکن به یکی از معضلات اصلی خانواده‌ها تبدیل شده است.

شرکت‌های تعاونی مسکن با تعاون و همکاری سعی در برطرف نمودن نیاز به مسکن اعضاء دارند. این شرکت‌ها هیچ محدودیتی در انتخاب اعضای خود ندارند. همچنین این شرکت‌ها می‌توانند جهت تأمین سرمایه مورد نیاز خود از وال‌های بانکی و تسهیلاتی که دولت در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد، استفاده کنند.

ثبت شرکت تعاونی مسکن موجب ایجاد عدالت در امر مسکن در بین اقشار جامعه و جلوگیری از متمرکز شدن ثروت در این حوزه می‌شود. برخورداری از امکانات ساختمان مسکونی با کیفیت با قیمت ارزان و مناسب تنها از طریق شرکت تعاونی مسکن امکان‌پذیر است.

کارکرد و حوزه فعالیت شرکت تعاونی مسکن

با ثبت شرکت تعاونی مسکن مانند ثبت شرکت تعاونی تولیدی می‌توانید در بسیاری از حوزه‌ها فعالیت کنید. در واقع حوزه فعالیت این شرکت‌ها اصلاً محدود به فعالیت خاصی نیست. برخی از افراد فکر می‌کنند که شرکت تعاونی مسکن تنها در خصوص ساخت و ساز املاک مسکونی فعالیت دارد. اما واقعیت این است که این شرکت‌ها می‌توانند فعالیت‌های خود را در این حوزه به شیوه‌های مختلفی به انجام برسانند. بر اساس قانون، یک شرکت تعاونی مسکن می‌تواند در حوزه‌های زیر کارکرد خود را نشان دهد.

  • خرید زمین، خانه، املاک، ساختمان‌های مسکونی و… سپس واگذاری آن‌ها به اعضاء به صورت نقد یا قسط
  • ارائه کلیه خدمات مهندسی و عمرانی برای اعضای تعاونی
  • اجاره دادن واحد‌ها و ساختمان‌های مسکونی شرکت به اعضای آن
  • نظارت بر روند ساخت پروژه‌های مسکونی مربوط به شرکت
  • انجام تعمیرات، خدمات عمومی و تأسیسات مربوط به ساختمان‌های عمومی

مدارک لازم جهت ثبت شرکت تعاونی مسکن

برای ثبت شرکت تعاونی مسکن به ارائه برخی از مدارک و اسناد مهم نیاز پیدا خواهید کرد. در واقع این مدارک جهت تأسیس شرکت تعاونی ضروری هستند. برخی از مهم‌ترین این مدارک به صورت زیر می‌باشند.

  • اساسنامه شرکت
  • دعوتنامه مربوط به تشکیل اولین مجمع عمومی عادی
  • صورتجلسه اولین مجمع عمومی عادی مبنی بر تصویب اساسنامه، انتخاب اعضای اولین هیئت مدیره، بازرس یا بازرسان
  • فهرست اسامی و مشخصات کامل مربوط به کسانی که در شرکت حق امضاء دارند.
  • مدارک کتبی قبول مسئولیت اولویت هیئت مدیره شرکت و بازرسان
  • کسب مجوز از وزارت تعاون و ارائه آن
  • تقویم و تسلیم مقدار سرمایه لازم جهت ثبت و تأسیس شرکت
  • صورتجلسه مربوط به انتخاب رئیس هیئت مدیره، نایب رئیس و منشی هیئت مدیره. انتخاب تمامی افراد صاحب امضای مجاز در شرکت و…

اگر در تهیه و تدوین مدارک لازم جهت ثبت شرکت تعاونی مسکن مشکل دارید، می‌توانید با کارشناسان ثبت خوارزمی در ارتباط باشید. کارشناسان حقوقی می‌توانند لیست کامل مدارک را به شما ارائه داده و شما را در تهیه تمام و کمال آن‌ها یاری دهند.

مدارک مورد نیاز برای اخذ پروانه تأسیس شرکت تعاونی مسکن

مدارکی که در قسمت قبل به آن‌ها اشاره کردیم جهت ثبت شرکت تعاونی مسکن لازم هستند. اما بعد از ثبت شرکت، هیئت مدیره شرکت لازم است نسبت به اخذ پروانه تأسیس شرکت تعاونی مسکن اقدام نمایند. برای اخذ پروانه تأسیس ارائه مدارک زیر ضروری هستند.

  • فتوکپی تمامی مدارک مربوط به ثبت شرکت تعاونی که از اداره ثبت شرکت‌ها دریافت می‌شود.
  • ارائه تقاضانامه جهت دریافت پروانه تأسیس به عنوان اداره تعاون مکتوب شده است.
  • کپی آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی

شرکت‌هایی که اساسنامه آن‌ها به تصویب شورای عالی تعاون کشور می‌رسد، ملزم به پرداخت حق التمبر (حق الثبت) و مالیات نخواهند بود. جهت اخذ پروانه تأسیس خود در کوتاه‌ترین زمان ممکن تنها کافیست از طریق شماره تلفن‌های موجود در سایت با کارشناسان در ارتباط باشید.

شرایط لازم جهت ثبت شرکت تعاونی مسکن

برای ثبت شرکت تعاونی مسکن برخورداری از یک سری شرایط مخصوص الزامی است. این شرایط و نکات به صورت زیر هستند.

  • کد ثنا برای تمامی شرکای شرکت
  • تعداد اعضاء نباید از ۷ عضو کمتر باشد
  • داشتن حداقل سن ۱۸ سال برای شرکاء و ارائه گواهی عدم سوء پیشینه
  • تهیه اساسنامه شرکت و امضای آن توسط شرکاء
  • نقل و انتقال سهام به اعضای غیر از شرکت ممنوع می‌باشد.
  • اعضای شرکت حق نظارت دارند اما نمی‌توانند در امور شرکت دخالت کنند.
  • تمامی افراد می‌توانند در شرکت تعاونی عضوء شوند.

نحوه ثبت شرکت تعاونی مسکن

نحوه ثبت شرکت تعاونی مسکن و مراحل آن تفاوت زیادی با ثبت انواع دیگر شرکت‌ها ندارد. تنها مجوز‌ها و مدارک لازم برای ثبت این نوع شرکت متفاوت هستند. جهت ثبت شرکت‌های تعاونی مسکن ابتدا باید نسبت به اخذ مجوز از وزارت تعاون اقدام نمایید.

برخلاف شرکت‌های دیگر، شرکت‌های تعاونی برای ثبت ابتدا باید از وزارت تعاون مجوز‌های لازم را اخذ کنند. اخذ مجوز از اداره تعاون تنها با ارائه طرح‌های توجیهی به این اداره امکان‌پذیر می‌باشد.

بعد از دریافت مجوز می‌توانید جهت ثبت شرکت تعاونی مسکن به سامانه اداره ثبت شرکت‌ها مراجعه کنید. با ورود به سامانه ثبت شرکت‌ها ابتدا اطلاعات خواسته شده را طبق مدارکی که آماده کرده‌اید، وارد نمایید. در درج اطلاعات نهایت دقت را به خرج دهید. پس از ثبت اطلاعات، نوبت به بارگذاری مدارک لازم می‌رسد. بعد از بارگذاری مدارک و ثبت نهایی می‌توانید کد رهگیری را دریافت نمایید.

با دریافت کد رهگیری و اخذ تأییدیه پذیرش، می‌توانید جهت ارسال مدارک خود و رسید پرداخت‌های مربوطه با پست اقدام نمایید. مدارک را به آدرس درج شده در تأییدیه پذیرش بفرستید. بعد از تأیید مدارک می‌توانید نسبت به ثبت آگهی تأسیس در روزنامه رسمی برای نوبت اول و نوبت دوم اقدام نمایید.

جمع‌بندی

در این مقاله به صورت کامل به نحوه ثبت شرکت تعاونی مسکن، شرایط و مدارک لازم برای ثبت و تأسیس آن پرداختیم. شرکت‌های تعاونی بیشتر در قالب‌های سهامی خاص و سهامی عام به ثبت می‌رسند. این شرکت‌ها به دلیل ماهیت خود می‌توانند از مزایا و تسهیلات بسیار خوبی از جانب دولت بهره‌مند شوید. مؤسسه ثبت خوارزمی می‌تواند شما را در جهت رسیدن اهدافتان به صورت قدم به قدم راهنمایی کند.

در حال ارسال
نظرات کاربر
0 (0 رای)
نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان