نمونه اساسنامه ثبت شرکت کامپیوتری

اساسنامه ثبت شرکت کامپیوتری، یکی از مهم‌ترین مدارکی است که هنگام ثبت شرکت باید به اداره ثبت شرکت‌ها ارائه دهید. نحوه تنظیم اساسنامه و قید کردن اطلاعات مهم شرکت در آن جهت رسمیت بخشیدن به فعالیت‌های شرکت مهم است. در واقع اگر شما می‌خواهید فعالیت خود را به یک شخص حقوقی معتبر و رسمی تبدیل کنید، باید حتماً اساسنامه داشته باشید.

در این مقاله از سایت ثبت خوارزمی قصد داریم شما را با چگونگی تنظیم اساسنامه ثبت شرکت کامپیوتری آشنا کنیم. همچنین نمونه‌ای کامل از اساسنامه شرکت کامپیوتری را به شما معرفی خواهیم کرد. در صورت داشتن هرگونه سؤال، تنها کافیست فرم مشاوره رایگان سایت را پر کنید. کارشناسان حقوقی در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

اساسنامه ثبت شرکت کامپیوتری چیست؟

اساسنامه ثبت شرکت کامپیوتری یک سند رسمی است که به فعالیت شرکت کامپیوتری رسمیت و اعتبار می‌بخشد. در اساسنامه تمامی اطلاعات مربوط به شرکت، فعالیت آن، میزان سرمایه و اعضای آن درج خواهند شد. بنابراین با توجه به اساسنامه می‌توان اطلاعات بسیار مفید و کاملی از شرکت به دست آورد. در اساسنامه باید تمامی اطلاعات شرکت به درستی ذکر شوند. در غیر این صورت ثبت آن امکان‌پذیر نخواهد بود. امکان تغییر اساسنامه شرکت در صورت ایجاد تغییرات وجود دارد. یعنی اگر می‌خواهید در قوانین شرکت تغییراتی ایجاد کنید، اساسنامه نیز باید تغییر کند.

اساسنامه ثبت شرکت کامپیوتری شامل تمامی قوانین و اصول مهم شرکت است. در واقع اساسنامه به ما کمک می‌کند تا شرکت را طبق اصول و ضوابط خاص آن اداره کنیم. وجود اساسنامه به فعالیت‌های شرکت نظم و اعتبار خاصی بخشیده و اداره آن را آسان‌تر می‌کند.

چرا تنظیم اساسنامه برای ثبت شرکت کامپیوتری ضروری است؟

شاید فکر کنید که چرا اصلاً تنظیم اساسنامه ثبت شرکت کامپیوتری لازم است؟ در پاسخ به این سؤال باید ابتدا به اهمیت وجود اساسنامه بپردازیم. اساسنامه شرکت همانند شناسنامه برای اشخاص حقیقی است. یعنی اساسنامه است که به نوعی هویت شخص حقوقی را تعیین می‌کند. بنابراین اداره ثبت شرکت‌ها برای آن که با شخص حقوقی آشنا شود، اساسنامه آن را بررسی خواهد کرد.

اداره ثبت شرکت‌ها هیچوقت بدون وجود اساسنامه، ثبت شرکت را تأیید نخواهد کرد. زیرا شرکتی که اساسنامه ندارد، فاقد هرگونه اعتبار است. بنابراین با استفاده از اساسنامه است که موجودیت یک شرکت روشن می‌شود.

در اساسنامه ثبت شرکت کامپیوتری چه اطلاعاتی را درج کنیم؟

شاید برای شما هم سؤال باشد که در اساسنامه باید اصولاً چه اطلاعاتی درج شوند؟ لازم است چه مواردی را در اساسنامه بنویسیم؟ هر اساسنامه حاوی یک سری ماده است که تمامی قوانین و اطلاعات شرکت در آن ماده‌ها جای داده می‌شوند.

اساسنامه دارای فصل‌ها و بخش‌ها مختلفی است:

  • بخش‌های ابتدایی شامل مشخصات شرکت، موضوع فعالیت، نوع فعالیت، نشانی، محدوده فعالیت، میزان سرمایه، تعیین سال مالی و… می‌باشد.
  • بخش‌های بعدی به مجامع شرکت اختصاص دارند. مجمع عمومی، هیئت مدیره، هیئت بازرسان و… جزء این مجامع هستند. در اساسنامه باید درج شود که هر یک از مجامع چه تعداد اعضاء می‌توانند داشته باشند. نحوه انتخاب اعضاء و شرایط لازم برای آن‌ها چگونه بوده و وظایف و حوزه اختیارات آن‌ها چقدر است.
  • در بخش امور مالی اساسنامه ثبت شرکت کامپیوتری باید درج کنید که هر منابع مالی شرکت کدام هستند. همچنین نحوه تقسیم سود و زیان شرکت و وصول بدهی‌ها توسط اعضاء باید کاملاً ذکر گردد. بخش دیگر اساسنامه شرکت کامپیوتری مربوط به موضوع انحلال شرکت است که شرایط انحلال آن باید به چه صورت باشد. همچنین وضعیت دارایی‌های شرکت بعد از انحلال آن چه می‌شود.

نمونه اساسنامه ثبت شرکت کامپیوتری

در این بخش می‌خواهیم یک نمونه اساسنامه ثبت شرکت کامپیوتری را به شما ارائه دهیم. دقت کنید که این اساسنامه تنها یک نمونه بوده و جهت آشنایی بیشتر شما با اساسنامه این نوع شرکت‌ها است. بنابراین اساسنامه هر شرکت با شرکت دیگری فرق می‌کند. زیرا اصولاً ضوابط، قوانین و مشخصات هر شخص حقوقی با شخص دیگر متفاوت است.

جهت تنظیم انواع اساسنامه برای شرکت‌های کامپیوتری می‌توانید با کارشناسان حقوقی ثبت خوارزمی در ارتباط باشید. کارشناسان حقوقی می‌توانند با توجه به نوع شرکت شما، اساسنامه آن را با رعایت کلیه قوانین حقوقی تنظیم نمایند.

فصل اول: مشخصات شرکت

ماده ۱: نام و نوع شرکت حقوقی: …….

ماده ۲: موضوع شرکت: …….

ماده ۳: مدت شرکت: …….

ماده ۴: نشانی شرکت: خیابان…… کوچه……. کدپستی: ……..

ماده ۵: سرمایه شخصیت حقوقی: …….

ماده ۶: تابعیت شرکت: ……..

فصل دوم: ارکان شرکت

ماده ۷: ارکان مرکز عبارتند از:

۱) مجمع عمومی

۲) هیئت مدیره

۳) مدیر مرکز

۴) بازرس

ماده ۸: وظایف و اختیارات مجمع عمومی به صورت زیر هستند:

  • انتخاب و عزل و قبول استعفای اعضای هیئت مدیره پس از تأیید معاونت پژوهش و فناوری
  • اتخاذ تصمیم درباره برنامه و بودجه و سیاست‌های کلی مرکز به پیشنهاد هیئت مدیره در چارچوب اهداف و موضوع فعالیت مرکز
  • بررسی و اتخاذ تصمیم در مورد ترازنامه و حساب سود و زیان سال مالی و سایر صورت‌های مالی ارائه شده از سوی هیئت مدیره
  • اتخاذ تصمیم در مورد هر نوع اندوخته به پیشنهاد هیئت مدیره
  • تعیین حقوق و مزایا و پاداش اعضای هیئت مدیره طبق مقررات جهاددانشگاهی
  • اتخاذ تصمیم نسبت به پیشنهاد هیئت مدیره در مورد سرمایه‌گذاری و مشارکت در سایر مراکز و شرکت‌ها مطابق آیین‌نامه مالی و معاملاتی جهاد دانشگاهی
  • تأیید کلیه آیین‌نامه‌های مرکز اعم از مالی، اداری، تشکیلاتی و غیره که توسط هیئت مدیره در چارچوب مقررات جهاد دانشگاهی به تصویب می‌رسد.
  • نظارت عالیه بر انطباق فعالیت‌های مرکز با مفاد اساسنامه مرکز و مقررات جاری جهاد دانشگاهی توسط بازرس مرکز
  • تهیه نمودار تشکیلاتی مرکز و ارائه آن به رئیس جهاد دانشگاهی

ماده ۷: وظایف و حوزه اختیارات هیئت مدیره به شرح زیر می‌باشد:

  • تهیه و تصویب آیین‌نامه‌های داخلی مورد نیاز مرکز و پیشنهاد آن به معاونت پژوهش و فناوری برای تأیید نهایی در چارچوب مقررات جهاد دانشگاهی
  • تصویب گزارشات مقطعی بودجه و ترازنامه جهت ارائه به مجمع عمومی برای تأیید نهایی
  • پیشنهاد هرگونه سرمایه‌گذاری و مشارکت با اشخاص حقیقی و حقوقی، اخذ وام و افزایش سرمایه جهت درآمدزایی و بهره وری بیشتر به مجمع عمومی مطابق با آیین‌نامه‌های جهاد دانشگاهی
  • انتخاب مدیر مرکز و معرفی به رئیس واحد استان گیلان برای تأیید و صدور حکم پس از تأیید معاون پژوهش و فناوری
  • تنظیم برنامه و بودجه سالیانه در چارچوب مقررات جهاد دانشگاهی
  • تعیین میزان حقوق، مزایا و پاداش اعضای مرکز براساس مقررات جهاد دانشگاهی

ماده ۸: وظایف و اختیارات مدیر مرکز:

  • اجرای مصوبات هیئت مدیره
  • پیگیری عقد قرارداد‌ها و توافق نامه‌ها در چارچوب مصوبات هیئت مدیره
  • پیشنهاد برنامه سالانه و بودجه و… ارائه آن به رئیس هیئت مدیره جهت بررسی در هیئت مدیره

ماده ۱۰: وظایف بازرس شرکت

  • بررسی گزارش سالانه و رسیدگی به ترازنامه، حساب سود و زیان مرکز، تهیه گزارش برای مجمع عمومی.
  • بازرس با اطلاع مدیر مرکز حق مراجعه به کلیه دفاتر، پرونده‌ها، اسناد و مدارک مرکز را خواهد داشت.
  • بازرس حق مداخله در امور جاری مرکز را نداشته و اقدام وی در اجرای وظایف محوله نباید مانع فعالیت‌های مرکز گردد.

فصل سوم: امور مالی

ماده ۱۱: سال مالی

سال مالی از فروردین هر سال تا پایان اسفند ماه همان سال می‌باشد، به استثنای سال اول که از تاریخ شروع به کار مرکز تا پایان اسفند ماه همان سال می‌باشد.

ماده ۱۲: منابع مالی شرکت

  • استفاده از امکانات و کمک‌های غیر نقدی و نقدی جهاد دانشگاهی
  • درآمد حاصل از ارائه خدمات تخصصی
  • استفاده از تسهیلات بانکی و مؤسسات اعتباری

فصل چهارم: انحلال و تسویه

پیشنهاد انحلال مرکز، تسویه آن و یا تغییر موضع فعالیت مرکز انحصارا در اختیار مجمع عمومی و تأیید معاونت پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی می‌باشد.

ماده ۱۳: هیچ یک از واحد‌ها و پژوهشکده‌ها حق واگذاری مراکز خدمات تخصصی جهاد دانشگاهی به بخش خصوصی و یا افراد حقوقی و حقیقی را ندارند.

جمع‌بندی

در این مقاله از سایت ثبت خوارزمی به معرفی کامل اساسنامه ثبت شرکت کامپیوتری و موارد مهم آن پرداختیم. همچنین یک نمونه اساسنامه شرکت کامپیوتری را به صورت کامل معرفی کردیم. ‌امیدواریم با مطالعه این مقاله توانسته باشید اطلاعات مهم و مفیدی را در مورد اساسنامه انواع شرکت‌های کامپیوتری کسب کنید.

 

در حال ارسال
نظرات کاربر
0 (0 رای)
نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان