چرا باید حتما برند خود را ثبت کنیم؟

مدارک موردنیاز برای ثبت علامت تجاری

برند یا علامت تجاری درواقع نشانه‌ای برای به‌وجود‌آمدن نوعی تمایز بین کالاها و محصولات مختلف و یک استراتژی قوی بازاریابی است. به‌عبارت‌دیگر، برند از یک نام، طرح یا مشخصه خاص تشکیل شده‌است که آن محصول یا خدمات خاص را از محصولات و خدمات مشابه و دیگر کسب‌وکارها، متمایز و مجزا می‌کند. در چند سال گذشته شاهد افزایش چشمگیر علامت‌های تجاری در کسب‌وکارهای مختلف هستیم. درصورتی‌که صاحب یک مجموعه یا کسب‌وکار هستید، شاید از خود بپرسید دلیل ثبت علامت تجاری چیست؟ چرا هر مجموعه بزرگ، نیاز به ثبت علامت تجاری خود دارد؟

ثبت برند، از ویژگی‌های مثبت فراوانی برخوردار است که همین ویژگی‌ها، این عمل را به اقدامی حیاتی برای کسب‌وکارها تبدیل کرده‌است. در دنیای امروز که روزبه‌روز شاهد ظهور تکنولوژی‌های جدید و تولید انواع محصولات هستیم، بازاریابی به مسئله‌ای مهم و چالش‌برانگیز تبدیل شده‌است. ثبت علامت تجاری باعث می‌شود محصولات و کالاهای مختلف، تاثیر بیشتری روی مشتری بگذارند. در ادامه این مقاله، قصد داریم به بررسی مهم‌ترین مزایای ثبت برند و معرفی مدارک موردنیاز برای این اقدام بپردازیم.

ثبت برند
ثبت برند

مهم‌ترین نکات درمورد ثبت علامت تجاری

علامت تجاری می‌تواند توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی به ثبت برسد. البته مدارکی که برای ثبت علامت تجاری توسط شخص حقوقی موردنیاز است، با مدارک موردنیاز برای ثبت برند توسط اشخاص حقیقی تفاوت دارد.

– آیا ثبت برند، اجباری است؟ براساس ماده 576 قانون تجارت، ثبت علامت تجاری اصولا اختیاری است و افراد تنها در مواردی خاص، به این کار ملزم هستند. مواردی مثل تولید داروهای خاص، تولید موادغذایی که ظرف‌های خاصی دارند، تولید نوشیدنی‌ها و همچنین تولید لوازم آرایشی و بهداشتی، باید حتما با ثبت علامت تجاری انجام شود.

– دلیل ضرورت ثبت برند: ثبت علامت تجاری بااینکه در اکثر موارد اجباری نیست، از جهات بسیاری ضروری به‌نظر می‌رسد. درصورتی‌که کسب‌وکار شما رشد خوبی پیدا کند، ممکن است افراد سودجویی پیدا شوند که از علامت تجاری شما استفاده کرده یا آن را به ثبت برسانند. درحالی‌که ثبت علامت تجاری، قانونا افراد را از این کار منع خواهدکرد.

– انتخاب عنوان برند: توجه داشته‌باشید که عنوان برند شما نباید با شئونات جامعه یا عفت عمومی مغایر باشد. همچنین در علامت تجاری نمی‌توان از پرچم کشورها یا علامت‌های دولتی که به ثبت رسیده‌اند استفاده کرد.

– مدت اعتبار برند: پس از اینکه اظهارنامه متقاضی تحویل داده می‌شود، علامت تجاری به مدت ده سال معتبر خواهدبود. پس از انقضای این مدت ده‌ساله، صاحب علامت تجاری، 6 ماه فرصت دارد برای تمدید‌کردن علامت تجاری اقدام نماید. به‌طورکلی می‌توان گفت علامت تجاری را بارها می‌توان با پرداخت هزینه‌ای مشخص، تمدید کرد.

مزایای ثبت علامت تجاری
مزایای ثبت علامت تجاری

مزایای ثبت علامت تجاری

– حق استفاده انحصاری: اشخاص حقیقی یا حقوقی که مطابق قانون برای ثبت علامت تجاری خود اقدام می‌کنند، از حق استفاده انحصاری از برند خود برخوردار خواهندشد. این حق انحصاری به صاحب برند اجازه می‌دهد که دیگر افراد را از استفاده از علامت تجاری ثبت‌شده به نام او یا علامت‌های مشابه منع کند. درواقع تنها یک شخص می‌تواند از یک علامت تجاری استفاده کند. عدم تجاوز به این حق استفاده انحصاری، دارای ضمانت اجرا بوده و به شخص این حق را می‌دهد که از افرادی که قصد سوء‌استفاده از علامت تجاری او را دارند، در مراجع قضایی شکایت کند.

– قدرت بیشتر در بازار: ثبت علامت تجاری برای مشتریان هم مزایایی به همراه دارد. آنها با خیال راحت می‌توانند اقدام به خرید محصولات اصل و مرغوب نمایند و دیگر بابت کالاهای غیرمرغوب و تقلبی نگرانی نخواهندداشت. درواقع ثبت برند باعث ایجاد تمایز بین کالاهای مختلف می‌شود که امکان تشخیص کالای اصل از تقلبی را فراهم می‌کند. علاوه‌براین، ثبت علامت تجاری برای کسب‌وکارها و مجموعه‌ها نوعی حسن شهرت ایجاد می‌کند و باعث می‌شود در بازار بهتر عمل کنند.

– قابلیت انتقال: علامت تجاری را می‌توان به دیگر اشخاص حقیقی یا حقوقی منتقل کرد. البته این انتقال باید ثبت شود. انتقال علامت تجاری درواقع به‌معنای اعطای اجازه استفاده از برند می‌باشد که می‌تواند برای مجموعه مورد نظر، درآمدزایی داشته‌باشد. امکان انتقال موقت برند به دیگر شرکت‌ها هم وجود دارد.

– بهبود ارزش سهام: ثبت برند می‌تواند ارزش سهام کسب‌وکار و مجموعه شما را افزایش دهد.

مدارک موردنیاز برای ثبت علامت تجاری
مدارک موردنیاز برای ثبت علامت تجاری

مدارک موردنیاز برای ثبت علامت تجاری

مدارکی که اشخاص حقیقی برای ثبت علامت تجاری باید ارائه دهند، شامل موارد زیر می‌شود:

– مدارک هویتی اعم از شناسنامه و کارت‌ملی صاحب علامت تجاری.

– کپی جوازتاسیس، کپی پروانه‎ساخت، کپی کارت‌بازرگانی و کپی جوازکسب.

اشخاص حقوقی علاوه‌بر مدارک ذکر شده برای اشخاص حقیقی، باید مدارک زیر را هم ارائه کنند:

– کپی روزنامه تاسیس و تغییرات شرکت

– کارت بازرگانی (درصورتی‌که شخص حقیقی مایل به ثبت علامت تجاری حاوی حروف لاتین باشد). پس اگر در برند موردنظر شما تنها از حروف فارسی استفاده شده‌است، نیازی به ارائه کارت‌بازرگانی نخواهدبود.

برای ثبت علامت تجاری، باید به‌همراه کلیه مدارک خواسته‌شده به اداره ثبت شرکت‌ها و مالکیت صنعتی مراجعه کرده و مراحل ثبت برند را به‌صورت کامل طی کنید. درصورتی‌که مدارک شما کامل باشد و از قبل یک علامت تجاری با عنوان موردنظر شما به ثبت نرسیده‌باشد، ثبت علامت تجاری با موفقیت انجام خواهد شد.

نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان