چگونه یک شرکت ثبت کنیم؟

شروط ثبت شخصیت حقوقی

شرکت تجاری یک شخصیت حقوقی است که تاسیس آن توسط دو یا چند نفر، با هدف تجارت و تقسیم سود میان شرکا انجام می‌گیرد. شرکای این شخصیت حقوقی، مال یا تخصص خود را برای رسیدن به هدفی مشترک به اشتراک می‌گذارند. درحال‌حاضر، انواع مختلف شرکت وجود دارد که شرایط و مقررات ویژه‌ای بر هرکدام از آنها حاکم است. قانون تجارت، تعدادی شرکت را مشخص کرده‌است که برای تشکیل هریک، باید از مقررات و شرایط خاصی پیروی شود. شرکتهای ذکر شده در قانون تجارت عبارتند از سهامی عام، سهامی خاص، نسبی، تضامنی، با مسئولیت محدود، مختلط سهامی و مختلط غیرسهامی.

انتخاب یکی از این شخصیت‌های حقوقی، با درنظرگرفتن ملاک‌هایی ازجمله میزان مسئولیت شرکا و مقدار سرمایه انجام می‌شود. یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که هنگام ثبت شخصیت حقوقی باید مورد توجه قرار گیرد، موضوع فعالیت آن است. چون براساس قانون تجارت، برخی فعالیت‌های تجاری باید حتما در قالب شرکت خاصی انجام شوند. پس از انتخاب نوع شخصیت حقوقی، مراحل مختلفی باید برای ثبت آن طی شود. در این مقاله قصد داریم روند ثبت شخصیت حقوقی را بررسی کنیم.

مراحل ثبت شخصیت حقوقی
مراحل ثبت شخصیت حقوقی

روند ثبت شرکت: مرحله اول

درحال‌حاضر می‌توانید به‌راحتی ازطریق سایت irsherkat.ssaa.ir برای ثبت شخصیت حقوقی تجاری اقدام کنید. پس از مراجعه به این سایت، روی بخش پذیرش درخواست شخصیت حقوقی کلیک کرده و نوع شخصیت حقوقی مدنظر خود را انتخاب نمایید. در قسمت بعدی، باید اطلاعاتی که از شما خواسته شده‌است را وارد کنید. سپس صفحه‌ای نمایش داده می‌شود که ابتدا باید نوع شخصیت حقوقی را مشخص کرده و سپس اطلاعاتی ازقبیل نام آن را درج کنید. در این بخش می‌توانید 5 نام پیشنهادی خود برای شخصیت حقوقی را بنویسید.

اسم شخصیت حقوقی باید دارای شرایط خاصی باشد. نام شرکت باید ریشه فارسی داشته و دارای حروف لاتین نباشد. برای اطمینان پیداکردن از تکراری نبودن اسم شخصیت حقوقی، می‌توانید از سایت ilenc.ir کمک بگیرید. در کادر مشخص‌شده برای موضوع فعالیت شخصیت حقوقی، باید اطلاعاتی ازقبیل نوع فعالیت شرکت، مجوزها و مدت‌زمان فعالیت آن را مشخص کنید.

پس از کامل‌کردن این قسمت، به صفحه بعدی که مربوط به اطلاعات مرکز اصلی شخصیت حقوقی است، وارد می‌شوید. در این بخش، باید اطلاعاتی ازقبیل کدپستی، شماره تماس و آدرس مرکز اصلی شخصیت حقوقی را درج نمایید. اگر شخصیت حقوقی دارای ایمیل یا فاکس است، اطلاعات راجع به آن باید در همین بخش درج شود. پس از تکمیل اطلاعات این صفحه، به صفحه سرمایه شرکت هدایت می‌شوید. در این بخش، باید اطلاعات مرتبط با سرمایه اعم‌از سرمایه نقدی و غیرنقدی را درج نمایید. پس از تکمیل‌نمودن اطلاعات این صفحه، به قسمت اشخاص وارد خواهیدشد.

شروط ثبت شخصیت حقوقی
شروط ثبت شخصیت حقوقی

روند ثبت شرکت: قسمت دوم

 

در قسمت اشخاص، باید اطلاعات مربوط به اشخاص حقیقی و حقوقی که در شرکت دارای سمت هستند را در قسمت‌های مشخص شده برای هرکدام، درج کنید. پس از درج کردن اطلاعات مربوط به اشخاص دارای سمت، با انتخاب گزینه ثبت اطلاعات، کلیه اطلاعاتی که در این صفحه نوشته‌اید، ثبت خواهندشد. در قسمت بعدی باید تمامی اطلاعات مربوط به سهام، سرمایه، سمت، تاریخ شروع سمت و وضعیت حق امضای هریک از شرکای دارای سمت که در قسمت قبل مشخص کردید را درج نمایید.

در صفحه‌ای که برای شعبات شخصیت حقوقی در نظر گرفته شده‌است، باید اطلاعات مربوط به شعبه شخصیت حقوقی درج شود. سپس باید اطلاعات راجع به روزنامه شرکت و روزنامه کثیرالانتشار را کامل کنید. پس از طی‌کردن این مراحل، به مرحله اظهارنامه می‌رسید. در این بخش، هم می‌توانید از اظهارنامه‌ای که سیستم به شما پیشنهاد می‌دهد استفاده کنید و هم می‌توانید خودتان اظهارنامه مدنظر خود را تایپ نمایید.

پس از اظهارنامه، نوبت به اساسنامه شرکت می‌رسد. در بخش مربوط به اساسنامه، فرم‌هایی قرار داده‌ شده‌است که باید اطلاعات شخصیت حقوقی را در قسمت‌های مشخص‌شده آن، درج نمایید. در انتها می‌توانید قوانین و مقررات ویژه شرکت خود را هم به آن بیفزایید. سپس باید کپی برابر اصل اساسنامه شرکت را در سامانه ثبت شرکت ‌ها آپلود نمایید. پس از طی‌کردن این مراحل، نوبت به بارگزاری مدارک مشخص‌شده برای شخصیت حقوقی می‌رسد. در قسمت بعدی باید متن صورت‌جلسه شخصیت حقوقی را به صورت کامل و دقیقا مطابق با صورت‌جلسه تایپ کنید.

ثبت شخصیت حقوقی
ثبت شخصیت حقوقی

روند ثبت شرکت: مراحل نهایی

 

پس از ثبت‌شدن تمامی اطلاعات شخصیت حقوقی در سامانه ثبت شرکت ها، سیستم یک تایید پذیرش درخواست برای شما به نمایش می‌گذارد. در این بخش، باید تمامی اطلاعات درج‌شده روی تاییدیه پذیرش را به دقت مطالعه کنید تا از درستی آن مطمئن شوید. پس از اتمام این مرحله، باید مدرک صورت‌جلسه تنظیم‌شده را به‌همراه دیگر ضمائم از طریق پست سفارشی به آدرسی ارسال کنید که در تاییدیه پذیرش درج شده‌است. بعد از این کار، چنانچه صورت‌جلسه ارسالی شما دارای ایراد باشد، برای شما ابلاغ رفع نقص فرستاده خواهدشد که باید ایراد مشخص‌شده را رفع کرده و مجددا ارسال نمایید.

اما درصورتی‌که صورت‌جلسه فرستاده‌شده مورد تایید واقع شود، برای اگهی شدن به روزنامه فرستاده خواهدشد. اگر مدارکی که ارسال کرده‌اید پذیرفته‌شود، اداره ثبت شرکتها دستوری مبنی بر ثبت شخصیت حقوقی صادر خواهدکرد. پس از آن، متقاضی باید برای ثبت شخصیت حقوقی در دفتر ثبت شرکتها اقدام کند.

در حال ارسال
نظرات کاربر
0 (0 رای)
نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان