سامانه دریافت کد اقتصادی سامانهای است که به مودیان این امکان را میدهد تا شماره اقتصادی خود را اخذ کنند. شماره اقتصادی توسط سازمان امور مالیاتی کشور به مودیان ارائه میشود. اما بسیاری از مودیان هنوز با نحوه دریافت این کد و استفاده از سامانه اخذ کد اقتصادی آشنایی ندارند. در گذشته اشخاص برای دریافت کد اقتصادی باید به صورت حضوری به ادارات مربوطه مراجعه میکردند.
امروزه خوشبختانه تمامی مراحل دریافت شماره اقتصادی از طریق سامانه و به صورت کاملاً آنلاین انجام میشود. در این مقاله از سایت ثبت خوارزمی میخواهیم به معرفی سامانه دریافت کد اقتصادی و نحوه دریافت این کد بپردازیم. در صورت داشتن هرگونه ابهامی، فرم مشاوره رایگان سایت را پر کنید. کارشناسان حقوقی در اسرع وقت با شماره شما تماس خواهند گرفت.
فرم درخواست مشاوره رایگان
کد اقتصادی چیست؟
قبل از آنکه به معرفی سامانه دریافت کد اقتصادی بپردازیم، بد نیست مقداری راجع به این کد و کاربرد آن توضیح دهیم. کد اقتصادی یا همان شماره اقتصادی، کدی ۱۲ رقمی است که سازمان امور مالیاتی کشور به مودیان حقیقی و حقوقی اختصاص میدهد. این کد جهت شناسایی شرکتها، کسب و کارها و واحدهای صنعتی در واحدهای مالیاتی ارائه میشود.
کاربردهای دریافت کد اقتصادی
طبق قانون، تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی که در زمینه تولید و توزیع کالا و ارائه خدمات فعالیت دارند، ملزم به اخذ این کد هستند. هر مؤسسه و شرکتی پس از ثبت تنها تا دو ماه فرصت دارد که نسبت به اخذ این کد از سامانه دریافت کد اقتصادی اقدام نماید.
کاربرد اصلی کد اقتصادی در شفافیت مالیاتی و نظارت بهتر بر وضعیت پرداختهای مالیاتی اشخاص مودی است. کاربردهای دیگر این کد عبارتند از:
- واردات و صادرات کالا
- امکان شرکت در مزایدهها و مناقصهها
- عقد قراردادهای دولتی و بینالمللی
- اخذ کارت بازرگانی
- احزار هویت اشخاص در اداره مالیات
- تسریع و تسهیل بررسی دفاتر قانونی مودی
سامانه دریافت کد اقتصادی چیست؟
مزایای کد اقتصادی باعث شدهاند تا بسیاری از مودیان نسبت به اخذ این شماره ۱۲ رقمی اقدام کنند. سامانه دریافت کد اقتصادی به آدرس https://my. tax.gov.ir/ به سازمان امور مالیاتی کشور تعلق دارد.
با استفاده از این سامانه میتوانید به راحتی جهت ثبت نام کد اقتصادی اقدام نمایید. سامانه دریافت کد اقتصادی امکانات دیگری را نیز در اختیار متقاضیان قرار میدهد. برخی از مهمترین خدمات و امکانات این سامانه به صورت زیر هستند:
- ثبت اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی
- ثبت مالیات اجاره املاک
- مالیات بر درآمد مشاغل
- دریافت صورت معاملات
- درخواست ابلاغ الکترونیک
- استعلام بدهیهای مالیاتی
- اخذ و پیگیری کد اتباع
- استعلام وجود پرونده مالیاتی
- صدور صورتحساب مالیاتی
- و…
در صورتی که جهت انجام هر یک از امور فوق در سامانه دریافت کد اقتصادی به راهنمایی نیاز داشتید، با مشاوران حقوقی تماس بگیرید. کارشناسان حقوقی ثبت خوارزمی میتوانند در انجام تمامی امور مالیاتی شما را یاری داده و راهنماییهای لازم را ارائه دهند.
مدارک لازم برای دریافت کد اقتصادی
هم اشخاص حقیقی و هم اشخاص حقوقی با مراجعه به سامانه دریافت کد اقتصادی میتوانند این کد را اخذ کنند. اما ارائه برخی مدارک برای دریافت این کد ضروری است. اشخاص حقیقی و حقوقی بدون داشتن این مدارک نمیتوانند نسبت به اخذ کد اقتصادی اقدام کنند. مدارک لازم برای دریافت شماره اقتصادی اشخاص حقیقی و حقوقی به شرح زیر میباشند.
اشخاص حقیقی
- درخواست کتبی جهت اخذ کد اقتصادی
- سه قطعه عکس رنگی دو در سه شخص متقاضی کد
- فتوکپی تمامی صفحات شناسنامه متقاضی
- فتوکپی مجوز پروانه کسب
- گواهی پرداخت هزینه صدور کد اقتصادی
- تکمیل فرم اطلاعات هویتی شخص حقیقی
- فتوکپی کارت اقتصادی سابق یا فیش کامپیوتری
اشخاص حقوقی
- کپی اساسنامه و اظهارنامه شرکت
- کپی تقاضامه برای مؤسسهها
- ارائه کپی شناسنامه و کارت ملی تمامی اعضای هیئت مدیره شرکت
- دریافت دفترچه از واحد اطلاعات و خدمات اداره دارایی و تکمیل آن
- دریافت فرمهای مربوطه از واحد ثبت و شناسایی اداره دارایی و تکمیل آن
- ارائه سند مالکیت یا اجاره نامه اقامتگاه قانونی شرکت که به تأیید واحد مالیاتی محل رسیده باشد.
- پرداخت مالیات حق التمبر
- کپی پروانه بهرهبرداری یا مجوز تأسیس شرکت
- ارائه دو نسخه کپی آگهی تأسیس و تغییرات ثبتی شرکت
چگونه از سامانه، کد اقتصادی دریافت کنیم؟
برای استفاده از سامانه دریافت کد اقتصادی و اخذ کد از این سامانه ابتدا باید مراحل مشخصی را طی کنید. انجام مراحل پیش ثبت نام، ثبت نام اصلی و تأیید اطلاعات برای دریافت این کد ضروری هستند. همچنین برای طی این مراحل حتماً باید مدارکتان را به صورت کامل و بدون نقص آماده کنید. در غیر این صورت روند اخذ کد از سامانه با مشکل مواجه خواهد شد.
در ادامه مطلب نحوه اخذ کد اقتصادی را به صورت کامل بررسی میکنیم.
در صورت نیاز به راهنمایی جهت کار با سامانه دریافت کد اقتصادی حتماً با کارشناسان ثبت خوارزمی در ارتباط باشید. برای این کار تنها کافیست با شماره تلفنهای موجود در سایت تماس بگیرید یا فرم مشاوره رایگان را پر کنید.
پیش ثبت نام الکترونیکی در سامانه دریافت کد اقتصادی
روند ثبت نام در سامانه دریافت کد اقتصادی با پیش ثبت نام در این سامانه شروع میشود. در این مرحله اطلاعات پایهای از متقاضی گرفته خواهد شد. سپس متقاضی به تأیید نهایی اطلاعات میتواند وارد مرحله بعدی ثبت نام شود. در صورت عدم تأیید اطلاعات، بعد از ۷ روز پرونده به صورت خودکار حذف خواهد شد. برای انجام پیش ثبت نام مراحل زیر را طی کنید.
۱) ابتدا وارد آدرس https://e۳. tax.gov.ir/action/do/show/۲ شده و به پایین اسکرول نمایید.
۲) آیکون قرمز رنگ مربوط به ثبت نام را انتخاب کنید. با انتخاب این گزینه، به صفحه جدیدی راه مییابید. در صفحه جدید بخش دریافت اطلاعات کاربری را انتخاب نمایید.
۳) در این بخش باید شماره ملی، شناسه ملی یا شماره فراگیر را در کادر اول وارد کنید. سپس در کاردهای دیگر نوع شخص، تاریخ تولد و شماره تلفن همراه را درج نمایید. دقت کنید که شماره تلفن همراه باید با کد ملی وارد شده هماهنگ باشد.
۴) سپس کد امنیتی را وارد کرده و گزینه آبی رنگ دریافت اطلاعات کاربری را بزنید.
۵) در این مرحله یک کد به شماره تلفن شما ارسال خواهد شد. با درج کد پیامک شده، شماره تلفن شما تأیید میشود.
۶) در ادامه لازم است اطلاعات خواسته شده را در سامانه تکمیل نمایید. پس از تأیید اطلاعات، نام کاربری و رمز عبور در کمتر از سی دقیقه برای شما ارسال میشود.
مرحله پیش ثبت نام در واقع همان مرحله ساخت حساب کاربری در سامانه دریافت کد اقتصادی است. به عبارتی دیگر، برای استفاده از این سامانه ابتدا باید در آن ثبت نام کرده و حساب کاربری تشکیل دهید.
ثبت نام الکترونیکی جهت اخذ کد اقتصادی
بعد از اتمام پیش ثبت نام الکترونیکی در سامانه دریافت کد اقتصادی، نوبت به انجام ثبت نام اصلی میرسد. برای این کار مراحل زیر را طی کنید.
۱) ابتدا وارد آدرس https://my. tax.gov.ir/ شده و گزینه ورود به درگاه ملی را انتخاب کنید.
۲) سپس اطلاعات حساب کاربری و رمز عبور را وارد کرده تا بتوانید به حسابتان وارد شوید.
۳) در این قسمت باید تمامی اطلاعات خواسته شده را به قدت وارد نمایید. پر کردن فیلدهای اجباری ضروری است.
۴) سپس تعین کنید که مشمول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده میشوید یا خیر.
۵) بعد از وارد کردن اطلاعات، گزینه تأیید اطلاعات را انتخاب کرده و کد رهگیری را دریافت نمایید.
۶) سپس میتوانید کد اقتصادی خود را دریافت کرده و اقدام به چاپ آن کنید.
هزینه اخذ کد اقتصادی از سامانه چقدر است؟
هزینه تشکیل پرونده اخذ کد اقتصادی در سامانه دریافت کد اقتصادی لازم به پرداخت هزینه مشخصی است. این هزینه ممکن است از ۶۰۰ هزار تومان یا یک میلیون تومان متفاوت باشد. بنابراین نمیتوان هزینه مشخصی برای آن تعیین کرد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد هزینه دریافت کد اقتصادی با کارشناسان حقوقی ثبت خوارزمی در ارتباط باشید.
جمعبندی
در این مقاله از ثبت خوارزمی به صورت کامل به معرفی کاربردهای کد اقتصادی و نحوه استفاده از سامانه دریافت کد اقتصادی پرداختیم. همچنین این سامانه و برخی از مهمترین خدمات آن را معرفی کردیم. کار با سامانه اخذ کد اقتصادی ممکن است برای برخی از مودیان چالش برانگیز باشد. در صورت نیاز به راهنمایی فرم مشاوره رایگان سایت را پر کنید.