اگر قصد دارید شرکت خود را تأسیس کرده و به نوعی خودتان رئیس خودتان باشید پس ثبت شرکت را در اولویت قرار دهید! طبق ماده ۱۹۵ قانون تجارت تمامی شرکتهایی که میخواهند به فعالیت تجاری بپردازند، باید ثبت شوند. اما ثبت کردن شرکت نیز به این آسانها نبوده و دارای مراحل، نکات و باید و نبایدهای مختص به خود است.
در این مقاله از سایت ثبت خوارزمی میخواهیم به صورت کلی به معرفی ثبت شرکت و بررسی آن از جهات مختلف بپردازیم. تا این گونه بیشتر و بهتر با کلیات این روند قانونی آشنا شوید. اگر در خصوص تأسیس شرکت سؤالی داشتید، حتماً فرم مشاوره رایگان سایت را پر کنید. در این صورت کارشناسان حقوقی در اسرع زمان با شماره شما تماس خواهند گرفت.
فرم درخواست مشاوره رایگان
ثبت شرکت اینترنتی است یا حضوری؟
سؤالی که بیشتر مراجعان از کارشناسان حقوقی ثبت خوارزمی میپرسند این است که آیا ثبت شرکت آنلاین است یا حضوری؟ در پاسخ به این پرسش باید بگوییم هر دو! در گذشته تمامی مراحل ثبت به صورت حضوری بود که موجب اتلاف وقت و انرژی افراد میشد. اما امروزه تقریباً ۸۰ درصد از روند ثبت رسمی شرکت به صورت اینترنتی و از طریق سامانه اداره ثبت شرکتها انجام میشود.
مراحل انتهایی کار که شامل ثبت نهایی شرکت میشوند با حضور در اداره ثبت شرکتها تکمیل خواهند شد. بنابراین اگر قصد ثبت کردن شرکت را دارید، همین الان نیز میتوانید از طریق سامانه مربوطه اقدام به ثبت نمایید. جهت آشنایی بهتر و کاملتر با این سامانه میتوانید مقاله سامانه ثبت شرکتها را در سایت ثبت خوارزمی مطالعه نمایید.
برای ثبت شرکت به چه مدارکی نیاز داریم؟
مسلماً برای انجام هر کار اداری، ارائه مدارک و اسناد مختلفی نیاز است. ثبت شرکت نیز از این قاعده مستثنی نیست. اگر قصد ثبت کردن شرکت را دارید، ابتدا باید در مورد مدارک و شرایط لازم برای آن تحقیق کنید. پس از اطلاع یافتن از مدارک مورد نیاز باید تمامی مدارک را گردآوری نمایید.
توجه کنید که مدارک لازم برای ثبت هر نوع شرکتی با هر موضوعی متفاوت است. بنابراین نمیتوان یک سری مدارک خاص را برای ثبت تمامی شرکتها کافی دانست. اما مدارکی همچون اساسنامه، شرکتنامه، تقاضانامه، گواهی عدم سوء پیشینه کیفری مدیران یا شرکاء، مدارک هویتی مدیران یا شرکاء و… جزء این مدارک هستند.
تعیین قالب شرکت جهت ثبت شرکت مورد نظر
یکی از مهمترین اقداماتی که مؤسسین شرکت جهت ثبت آن باید انجام دهند، تعین نوع قالب شرکت است. ثبت شرکت در قالبهای مختلفی میتواند انجام پذیرد. شرکتهای سهامی، شرکت با مسئولیت محدود، تضامنی، مختلط غیر سهامی، مختلط سهامی، تعاونی تولید و مصرف، نسبی و… جزء این قالبها هستند. انتخاب قالب مناسب برای شرکت بسیار مهم است. زیرا قالب میتواند کل فعالیتهای شرکت را تحت تأثیر قرار دهد. در انتخاب قالب مناسب باید به موضوع شرکت، تعداد شرکاء، میزان سرمایه و سایر پارامترهای شرکت توجه کنید. در هنگام ثبت کردن شرکت به صورت آنلاین باید نوع قالب آن را مشخص نمایید.
انتخاب نام مناسب جهت ثبت شرکت
انتخاب نام مناسب برای شرکت یکی دیگر از چالشهای مهم-ثبت شرکت است. اداره ثبت شرکتها جهت ثبت انواع شرکت قوانین مختلفی را برای نامگذاری ارائه کرده است. در واقع شما نمیتوانید هر نوع اسمی را برای شرکت خود انتخاب کنید. زیرا ابتدا باید اسمی که انتخاب میکنید مورد تأیید قانون باشد. برای ثبت کردن شرکت باید ۵ اسم سه سیلابی را به ترتیب اولویتبندی در سامانه درج نمایید. در صورت تأیید شدن هر یک از این اسمها، دیگر اسمهای بعدی بررسی نخواهند شد.
اسم شرکت باید غیرتکراری، کاملاً فارسی، معنی دار و مطابق شئونات اسلامی و عرف جامعه باشد. از استفاده از کلمات نامفهوم و مبهم، لاتین، اسامی مشاهیر معاصر و… در این خصوص بپرهیزید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص پیشنهاد میکنیم مقاله نمونه اسم شرکت سه سیلابی را مطالعه نمایید.
چگونه شرکت ثبت کنیم؟
سؤال اصلی این است! چگونه شرکت خود را ثبت نماییم؟ برای ثبت شرکت ابتدا باید مراحل این روند را به صورت اینترنتی از طریق سامانه اداره ثبت شرکتها طی کنید. سپس جهت انجام ثبت نهایی شرکت به اداره ثبت شرکتها یا دفاتر اسناد رسمی مراجعه نمایید. بنابراین فرایند ثبت شرکت ابتدا اینترنتی و آنلاین بوده و سپس به صورت حضوری ادامه پیدا میکند. در ادامه میخواهیم به معرفی مراحل ثبت شرکت بپردازیم.
بخش اول: مراحل اینترنتی و آنلاین ثبت شرکت
برای ثبت شرکت به صورت آنلاین، اینترنتی یا غیرحضوری تنها کافیست طبق مراحل زیر پیش بروید. مطالعه مقاله نحوه ثبت شرکت به صورت آنلاین در اداره ثبت شرکتهادر این خصوص میتواند مفید باشد.
۱) ابتدا به سامانه اداره ثبت شرکتها مراجعه کرده و فرم درخواست ثبت را انتخاب کنید.
۲) وارد بخش ثبت شرکت شده و اطلاعات شخصی خود را وارد نمایید.
۳) در این بخش نوع شرکت (قالب) و اسم شرکت را درج کنید.
۴) موضوع فعالیت شرکت و نوع مجوزهای لازم را تعیین نمایید.
۵) مشخصات شرکت، نوع سرمایه و میزان سرمایه اولیه آن را بنویسید.
۶) اطلاعات مربوط به شرکاء و مؤسسین شرکت از جمله اشخاص حقیقی و حقوقی را وارد کنید.
۷) اطلاعات را ثبت کرده و سمت مربوط به هر شخص حقیقی و حقوقی را در شرکت مشخص کنید.
۸) اگر شرکت شعبی دارد، آنها را مشخص کرده و آدرس مربوط به آنان را درج نمایید.
۹) اساسنامه و اظهارنامه را اصل آن که مصوب شده است را وارد نمایید.
۱۰) در این بخش مدارک خواسته شده را بارگذاری کرده و ثبت نهایی کنید. سپس کد رهگیری را دریافت نمایید.
بخش دوم: مراحل حضوری ثبت شرکت
بعد از دریافت کد رهگیری، بخش دوم ثبت شرکت را باید به صورت حضوری انجام دهید. بعد از ثبت، یک تأییدیه پذیرش دریافت خواهید کرد که یک آدرس مشخص در آن درج شده است. باید مدارک خود را به همراه فیشهای واریزی به آدرس داده شده ارسال نمایید. دقت کنید ارسال تنها باید از طریق پست صورت گیرد. بعد از ارسال مدارک و تأیید آنها میتوانید جهت انجام امور ثبت نهایی به اداره ثبت شرکتها یا دفتر اسناد رسمی مراجعه کنید.
ثبت شرکت چه مدت زمان طول میکشد؟
بسیاری از متقاضیان این سؤال را میپرسند که ثبت شرکت دقیقاً چه مدت زمان طول میکشد؟ پاسخ این سؤال بستگی به فردی دارد که ثبت شرکت را انجام میدهد. اگر ثبت کردن شرکت توسط فردی انجام شود که دانش و سابقه حقوق بالایی داشته باشد، مسلماً مدت زمان زیادی طول نخواهد کشید. زیرا اگر مدارک به صورت کامل و بینقص آماده باشند، فرایند ثبت کردن شرکت بسیار کوتاهتر و سریعتر خواهد شد.
اگر دانش حقوقی بالایی نداشته باشید، ممکن است در این راه با چالشهای مختلف مواجه شده و روند ثبت طولانیتر شود. اما به صورت کلی ثبت شرکت حداقل یک ماه طول خواهد کشید.
جهت ثبت شرکت فوری در تهران و سایر شهرهای ایران تنها کافیست به \”بهترین مؤسسه ثبت شرکت در ایران\” (لینک دهی) مراجعه کنید. کارشناسان ثبت خوارزمی با داشتن صدها پرونده موفق در زمینه ثبت انواع شرکت میتوانند بهترین خدمات ثبت را به شما ارائه دهند.
هزینههای ثبت شرکت کدامند؟
اگر قصد ثبت شرکت را دارید، باید در مورد هزینههای آن نیز بدانید. زیرا اطلاع در مورد هزینهها به شما کمک میکند تا برای بودجه خود برنامهریزی درستی داشته باشید. هزینه تأسیس شرکت به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. نوع قالب شرکت، موضوع فعالیت، سرمایه اولیه، داشتن یا عدم داشتن وکیل و… جزء این عوامل هستند.
هزینههای شرکت شامل هزینه انتخاب و ثبت نام برای شرکت، هزینه درج آگهی در روزنامه، حق الثبت یا حق التمبر و… میشود. البته دستمزد وکیل یا کارمزد مؤسسه حقوقی را نیز باید به این هزینهها اضافه نمایید.
جمعبندی
در این مقاله از سایت ثبت خوارزمی به صورت کلی به نحوه ثبت شرکت و باید و نبایدهای آن پرداختیم. همچنین مراحل ثبت کردن شرکت به صورت آنلاین و حضوری را نیز توضیح دادیم. اگر قصد دارید شرکت خود را فوراً و در کمترین مدت زمان ممکن ثبت کنید، حتماً با کارشناسان حقوقی در تماس باشید. مشاوران ثبت خوارزمی به تمامی سؤالات و ابهامات شما در خصوص تأسیس شرکت پاسخ خواهند داد.