فرایند ثبت شرکت

فرایند ثبت شرکت، فرایندی است که تمامی افرادی که قصد ثبت یک شرکت یا واحد تجاری را دارند، باید آن را طی کنند. تمامی شرکت‌ها و شخصیت‌های حقوقی جهت فعالیت رسمی و بدون محدودیت باید شرکت خود را ثبت کنند. ثبت کردن شرکت در گذشته تنها از طریق مراجعه حضوری به اداره ثبت شرکت‌ها امکان‌پذیر بود. اما امروزه این فرایند تماماً به صورت اینترنتی و غیرحضوری انجام می‌شود.

در این مقاله از سایت ثبت خوارزمی می‌خواهیم به صورت کامل و اختصاصی فرایند ثبت شرکت را بررسی کنیم. اگر با مطالعه این مطلب باز هم سؤالی داشتید، حتماً فرم مشاوره رایگان را پر کنید. کارشناسان حقوقی ثبت خوارزمی در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

فرایند ثبت شرکت به صورت مرحله به مرحله

برای انجام ثبت شرکت ابتدا باید به سامانه اداره ثبت شرکت‌ها به آدرس https://irsherkat. ssaa.ir مراجعه نمایید. از طریق مراجعه به این سامانه باید درخواست فرم پذیرش خود را پر کنید. در واقع درخواست ثبت کردن شرکت از طریق درخواست پذیرش امکان‌پذیر است. این فرم فیلد‌های مختلفی دارد که از شما اطلاعات مختلفی را درخواست می‌کند.

با پر کردن اطلاعات درخواست شده می‌توانید روند ثبت شرکت را انجام دهید. اولین اطلاعاتی که باید پر شوند، اطلاعات مربوط به فرد متقاضی برای ثبت شرکت است. بعد از وارد کردن اطلاعات خودتان به مراحل دیگر نیز خواهید رسید. در ادامه مراحل تأسیس شرکت را به صورت کامل توضیح خواهیم داد.

انتخاب نوع شرکت و نام مناسب برای آن

قبل از هر چیز اگر قصد ثبت شرکت دارید ابتدا باید نوع قالب شرکت و نام آن را مشخص کنید. انتخاب نوع قالب بستگی به میزان سرمایه، تعداد شرکاء موضوع مورد فعالیت و… دارد. در این حین می‌توانید قالب مورد نظر خود را مشخص کنید. بعد از انتخاب قالب شرکت، نوبت به نام شرکت می‌رسد.

دقت کنید که نام شرکت باید سه سیلابی بوده و تکراری نباشد. همچنین دارای معنا و مفهوم روشن و واضح باشد. از به کار بردن عبارات مغایر با شئون اسلامی و عرف جامعه جدا بپرهیزید. ۵ اسم را به ترتیب اولویت وارد کنید.

تکمیل مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت

مسلماً ثبت شرکت به فراهم آوردن مدارک مختلفی نیاز دارد. مدارک مورد نیاز برای هر شرکت با توجه به نوع قالب و موضوع فعالیت آن متفاوت‌اند. یعنی مدارکی که برای شرکت با مسئولیت محدود باید ارائه شوند با مدارک مربوط به شرکت تعاونی تولیدی فرق می‌کنند. بنابراین باید مدارک لازم را طبق مشخصات شرکت فراهم کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد مدارک مورد نیاز برای ثبت هر نوع شرکت حتماً با کارشناسان حقوقی ثبت خوارزمی در تماس باشید.

انتخاب موضوع فعالیت شرکت و مجوز‌های لازم

در این مرحله از تکمیل فرم در سامانه اداره ثبت شرکت‌ها لازم است موضوع و نوع فعالیت شرکت را مشخص کنید. همچنین مدت زمان فعالیت شرکت و نوع مجوز‌های لازم برای ثبت ان نیز باید تعین شوند.

مثلاً باید درج کنید که مدت زمان فعالیت شرکت شما محدود است یا نامحدود. همچنین باید وضعیت مجوز‌های خود را مشخص کنید. با وارد کردن این اطلاعات، گزینه گام بعدی را بزنید.

تکمیل اطلاعات مربوط به شخصیت حقوقی

در این مرحله از ثبت شرکت لازم است کلیه اطلاعات مربوط به شخصیت حقوقی را وارد نمایید. توجه کنید که تمامی اطلاعات وارد شده باید واقعی و صحیح باشند. در غیر این صورت ممکن است فرم پذیرش شما رد شود. این اطلاعات شامل موارد زیر می‌شوند.

  • آدرس دقیق شامل شهر، خیابان، کوچه، پلاک، بلوک، کد پستی و…
  • تمامی شماره تلفن‌های شرکت
  • آدرس مربوط به مرکز اصلی و تمامی شعب شرکت
  • تارنما یا سایت شخصیت حقوقی
  • آدرس الکترونیکی یا‌ایمیل شخصیت حقوقی

انتخاب نوع سرمایه و میزان سرمایه اولیه جهت ثبت شرکت

این مرحله از ثبت شکرت مربوط به امور مالی و سرمایه اولیه شرکت است. ابتدا باید تعین کنید که سرمایه شرکت نقدی یا غیرنقدی است. سرمایه غیرنقدی شامل اموال غیرمنقول خواهد شد. همچنین باید تعین کنید که چه میزان از سرمایه نقدی و چه میزان آن غیرنقدی است. تمامی سهام بی‌نام و بانام در این مرحله ثبت خواهند شد.

مسلماً هر چه سرمایه اولیه شرکت بیشتر باشد، هزینه ثبت یا حق الثبت آن بیشتر خواهد بود. هزینه ثبت یک نوع مالیات بر سرمایه اولیه شرکت است که باید پرداخت شود.

وارد کردن مشخصات مربوط به اشخاص حقیقی و حقوق شرکت

این مرحله از تکمیل فرم ثبت شرکت که بسیار هم حائز اهمیت است، مربوط به اشخاص حقیقی و حقوقی شرکت هستند. در این بخش باید اطلاعات و مشخصات مربوط به تمامی مؤسسین، اعضاء و شرکای اصلی شرکت قید شود. این اعضاء و شرکاء می‌توانند شخصیت حقیقی یا حقوقی باشند.

ثبت نمودن اطلاعات وارد شده و تعیین سمت شخص در شرکت

بعد از کامل نمودن تمامی فیلد‌های مربوط به مشخصات و اطلاعات اعضای اصلی شرکت، نوع به ثبت اطلاعات می‌رسد. بعد از ثبت اطلاعات جهت ثبت شرکت، باید سمت هر یک از اشخاص حقیقی و حقوقی در شرکت تعین شود. این سمت می‌تواند مدیرعامل، رئیس هیئت مدیره، هیئت مدیره، بازرس، عضوء مجمع عمومی و…. باشد.

ثبت شعب مربوط به شرکت

این صفحه از فرایند ثبت شرکت به اطلاعات شعب شرکت اختصاص دارد. اگر شرکت دارای شعب است، باید آدرس تمامی آن‌ها در این بخش درج شوند. همچنین سمت هر شخص و مدت تصدی آن در شعبه مورد نظر باید تعیین گردد. مورد دیگری که بسیار مهم است تعیین روز شروع و روز پایان سال مالی در صفحه روزنامه می‌باشد.

وارد کردن اظهارنامه و اساسنامه ثبت شرکت

یکی از مهم‌ترین بخش‌های ثبت شرکت، ثبت اظهارنامه و اساسنامه ثبت شرکت است. در این بخش باید اساسنامه و اظهارنامه را عیناً مطابق نسخه اصلی در سایت وارد کنید. دقت کنید که نسخه تایپ شده در سایت باید مشابه نسخه اصلی اساسنامه مصوب شده باشد. در غیر این صورت امکان رد درخواست ثبت شرکت وجود خواهد داشت.

بارگذاری مدارک و دریافت کد رهگیری

برای ثبت شرکت لازم است تمامی مدارک خود را به صورت اینترنتی بارگذاری نمایید. در این بخش تمامی مدارکی که لازم است بارگذاری نمایید به شما اعلام خواهند شد. عکس مدارک باید کاملاً واضح، روشن و خوانا باشد. با ارسال مدارک و ثبت نهایی می‌توانید کد رهگیری را دریافت کنید. با کد رهگیری می‌توانید از روند بررسی درخواست خود مطلع شوید.

ارسال مدارک و فیش‌های واریزی با پست

با ارسال مدارک در صورتی که درخواست ثبت شرکت شما قبول شده باشد، یک تأییدیه پذیرش دریافت خواهید کرد. در تأییدیه یک آدرس ذکر شده است که باید مدارک خود را به صورت حضوری و با پست به آدرس مورد نظر ارسال نمایید.

همراه با مدارک باید کلیه فیش‌ها و رسید‌های پرداخت را نیز ارسال کنید. اگر مدارک مورد تأیید باشند، نوبت به ثبت حضور شرکت می‌رسد. برای ثبت حضوری باید در اداره ثبت شرکت‌ها حضور یابید و امور اداری فوق را به انجام برسانید.

درج آگهی تأسیس شرکت در روزنامه رسمی

در صورت ثبت شرکت به صورت حضوری می‌توانید جهت درج آگهی برای نوبت اول اقدام کنید. درج آگهی باید در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار صورت گیرد. در صورت عدم اعتراض، آگهی تأسیس برای بار دوم نیز چاپ خواهد شد. اینگونه روند تأسیس شرکت به پایان رسیده و شرکت به صورت رسمی ثبت می‌شود.

جمع‌بندی

در این مقاله از سایت ثبت خوارزمی به نحوه ثبت شرکت به صورت مرحله به مرحله پرداختیم. تمامی این مراحل به صورت اینترنتی و آنلاین انجام می‌شوند. بنابراین نیازی به مراجعه حضوری نخواهید داشت. در صورت داشتن هرگونه سؤالی تنها کافیست با شماره تلفن‌های موجود در سایت تماس بگیرید. مشاوران حقوقی می‌توانند به تمامی سؤالات و ابهامات شما در این خصوص پاسخ دهند.

 

در حال ارسال
نظرات کاربر
0 (0 رای)
نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان