پلمپ دفاتر قانونی یعنی چه؟

پلمپ دفاتر قانونی یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که باید توسط مودیان در مهلت تعین شده صورت گیرد. احتمالاً بار‌ها در مورد پلمپ دفاتر و نحوه انجام این پلمپ چیز‌های زیادی شنیده‌اید. اما واقعیت این است که هر ساله تعداد زیادی از دفاتر تجاری به دلیل داشتن نواقص مختلف رد پلمپ می‌شوند. بنابراین اگر می‌خواهید این کار را بدون دردسر و به صورت اصولی انجام دهید، به کمک افراد متخصص و باتجربه نیاز دارید.

در این مطلب از سایت ثبت خوارزمی می‌خواهیم به چیستی پلمپ دفاتر قانونی، میزان اهمیت و نحوه انجام آن بپردازیم. اگر در این زمینه به اطلاعات بیشتری نیاز دارید، حتماً فرم مشاوره رایگان سایت را تکمیل کنید. کارشناسان حقوقی در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

پلمپ دفاتر قانونی چیست؟

پلمپ دفاتر قانونی به معنی مهر کردن و شماره‌گذاری دفاتر تجاری، مالیاتی و یا حسابداری است. پلمپ یعنی دفتر مورد نظر تأیید شده و بعد از تأیید مهر و موم می‌شود. بعد از آنکه برای پلمپ دفاتر اقدام می‌کنید، تمامی صفحات آن مهر شده و شماره‌گذاری خواهند شد. اگر دفاتر مربوط به شخص حقوقی باشند، شماره ثبت شرکت یا مؤسسه فوق در آن درج می‌شود.

پلمپ دفاتر قانونی یکی از الزامات بسیار مهمی است که تمامی مودیان حقیقی و حقوقی باید نسبت به انجام آن اقدام کنند. پلمپ دفاتر جهت اظهار میزان هزینه‌ها و درآمد شخص انجام می‌شود. با استفاده از پلمپ دفاتر، سازمان‌های مربوطه می‌توانند بر عملکرد مالی شرکت مورد نظر نظارت کنند.

لزوم پلمپ دفاتر قانونی اشخاص حقیقی و حقوقی

پلمپ دفاتر قانونی برای تمامی مودیان شامل اشخاص حقیقی و حقوقی اهمیت بالایی دارد. هر شخصی اگر تا پایان مهلت داده شده نسبت به پلمپ دفاتر تجاری خود اقدام نکند. مشمول جریمه خواهد بود. در واقع اگر سر فرصت مناسب نسبت به انجام این امور مالی اقدام نکنید، باید مبلغی را به عنوان جریمه مراجع ذیربط بپردازید.

مودیانی که تخلف داشته و جریمه می‌شوند، از تسهیلات مالیاتی منع خواهند شد. در واقع این افراد نمی‌توانند از تخفیفات و بخشودگی‌های مالیاتی بهره ببرند. همچنین شفاف‌سازی عملکرد مالی یک واحد تجاری تنها از طریق پلمپ دفاتر قانونی امکان‌پذیر خواهد بود.

دفاتر قانونی شامل چه دفاتری هستند؟

شاید برای شما هم جالب باشد بدانید که پلمپ دفاتر قانونی دقیقاً شامل چه دفاتری می‌شود؟ دفاتر قانونی و تجاری به صورت کلی شامل دفتر روزنامه، دفتر کل، دفتر دارایی، دفتر کپیه یا ایندکس می‌شوند. دفتر روزنامه، دفتری روزانه جهت ثبت تمامی هزینه‌ها و درآمد شرکت از جمله داد و ستد‌ها، دیون، معاملات اوراق تجاری است. این دفتر باید همه روزه به صورت دقیق تکمیل گردد.

دفتر کل شامل خارج‌سازی معاملات دفتر روزنامه حداکثر برای یک هفته است. یعنی تاجر عملکرد مالی هفتگی خود را در آن درج خواهد کرد. دفتر دارایی به صورت سالانه ثبت شده و شامل کلیه دارایی‌های منقول و غیرمنقول دیون سال جاری است. دفتر کپیه، دفتری است که شخص تمامی تلگراف‌ها، فاکتور‌ها و فارکس‌های خود را باید در آن ثبت نماید.

چه اشخاصی ملزم به پلمپ دفاتر قانونی خود هستند؟

کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که به نوعی مشمول پرداخت مالیات هستند (غیر از کسبه) باید نسبت به پلمپ دفاتر قانونی اقدام کنند. شایان ذکر است که حتی شرکت‌هایی کارکرد مالی و فعالیتی ندارند نیز باید دفاتر تجاری خود را پلمپ نمایند. این اشخاص دفاتر را به صورت خالی یا سفید تحویل خواهند داد.

کلیه تشکل‌های قانونی اعم از مؤسسه‌ها، انجمنها، اتحادیه‌ها و احزاب مختلف ملزم به پلمپ دفاتر تجاری خود هستند. سایر اشخاصی که ملزم به پلمپ دفاتر قانونی خود هستند به صورت زیر می‌باشند:

  • صاحبان هتل‌های سه ستاره و بالاتر
  • دارندگان کارت بازرگانی اعم از واردکنندگان و صادرکنندگان کالا
  • صاحبان کارخانه‌ها، تولیدی‌ها و کارگاه‌های صنعتی
  • صاحبان مشاغل صرافی، فروشگاه‌های زنجیره‌ای
  • بیمارستان‌ها و کلینیک‌های تخصصی درمانی

مدارک لازم برای پلمپ دفاتر قانونی

برای آنکه بتوانید پلمپ دفاتر قانونی انجام دهید، باید یک سری مدارک مشخص را به اداره ثبت شرکت‌ها ارائه دهید. این مدارک برای اشخاص حقیقی و حقوقی متفاوت هستند. برخی از مهم‌ترین مدارک موردنیاز جهت پلمپ دفاتر قانونی به شرح زیر می‌باشند:

اشخاص حقیقی

  • ارائه کپی شناسنامه و کارت ملی
  • ارائه اصل اظهارنامه امضاء شده پلمپ دفاتر تجاری
  • فرم تکمیل شده مربوط به اظهارنامه پلمپ
  • کپی پروانه کسب یا مجوز فعالیت

اشخاص حقوقی

  • ارائه کپی کارت ملی مدیرعامل شرکت + مهر شرکت
  • کپی آگهی روزنامه تأسیس شرکت
  • کپی آگهی روزنامه آخرین تغییرات شرکت
  • اصل یا کپی وکالت نامه وکیل (در صورت داشتن وکیل)
  • ارائه اصل اظهارنامه پلمپ دفاتر تجاری شخص حقوقی

مهلت پلمپ دفاتر قانونی و تجاری

همان طور که قبلاً اشاره کردیم، پلمپ دفاتر قانونی دارای مهلت خاصی است. دفتر روزنامه و دفتر کل برای یک سال مالی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در نتیجه این دفاتر باید قبل از تمام شدن سال مالی، پلمپ شده باشند. در واقع اشخاص باید قبل از تمام شدن اسفندماه، پلمپ دفاتر را انجام دهند. در غیر این صورت مشمول جریمه‌های مالیاتی خواهند شد.

گواهی پلمپ دفاتر قانونی و کاربرد آن

گواهی پلمپ دفاتر قانونی، گواهی است که نشان می‌دهد شخص مورد نظر نسبت به پلمپ دفاتر تجاری خود اقدام کرده است. ارائه دفاتر پلمپ شده برای برخی از امور اداری همچون دریافت کارت بازرگانی و تمدید آن ضروری هستند. بنابراین شخص به جای ارائه دفاتر، می‌تواند گواهی مربوط به پلمپ آن‌ها را ارائه کند. این گونه شخص نشان می‌دهد که نسبت به پلمپ دفاتر تجاری و انجام تکالیف مالیاتی خود اقدام کرده است.

دلایل رد شدن پلمپ دفاتر قانونی

گاهی مواقع ممکن است پلمپ دفاتر قانونی از سوی اداره ثبت شرکت‌ها رد شود. این اتفاق در شرایط مختلفی رخ می‌دهند. اما متداول‌ترین دلایل رد پلمپ دفاتر مالیاتی به صورت زیر هستند:

  • وارد نمودن اطلاعات غیرواقعی و کذب توسط شخص
  • استفاده از دفاتر تجاری مربوط به سال‌های قبل
  • صفحات بیش از حد سفید گذاشته شده
  • پاک کردن، مخدوش کردن یا خط خوردگی مندرجات دفاتر
  • عدم ثبت یک یا چندین فعالیت مالی
  • خارج شدن دفاتر از پلمپ و فقدان یک یا چندین برگه

نحوه پلمپ دفاتر قانونی مرحله به مرحله

در این بخش می‌خواهیم به نحوه پلمپ دفاتر قانونی به صورت مرحله به مرحله بپردازیم. اگر با این وجود در پلمپ دفاتر خود مشکل داشتید، حتماً با شمار تلفن‌های موجود در سایت تماس بگیرید. کارشناسان حقوقی شما را به صورت قدم به قدم راهنمایی می‌کنند.

۱) ابتدا وارد سامانه https://irsherkat. ssaa.ir شده و درخواست خود را مبنی بر اظهارنامه پلمپ دفاتر تجاری ثبت نمایید.

۲) تمامی اطلاعات خواسته شده مربوط به شخص حقیقی یا حقوقی را با دقت وارد نمایید.

۳) پس از وارد کردن صحیح و دقیق اطلاعات و ثبت آن‌ها، شماره پیگیری پلمپ دفاتر نمایش داده می‌شود.

۴) در مرحله بعدی باید نوع دفتری را که تقاضای آن را دارید، ثبت نمایید. این دفتر می‌تواند دفتر روزنامه یا کل باشد.

۵) سپس تعداد برگ‌ها و جلد‌های مربوط به دفتر قانونی را تعیین کنید.

۶) در مرحله نهایی بعد از تأیید اطلاعات به بخش تأیید اظهارنامه پلمپ دفاتر تجاری وارد خواهید شد. در این مرحله لازم است مدارک خواسته شده را وارد نمایید.

۷) بعد از ثبت نهایی، هزینه مربوط به پلمپ دفاتر قانونی را باید پرداخت نمایید. پرداخت هزینه تنها سه روز پس از تأیید اظهارنامه است.

جمع‌بندی

در این بخش از سایت ثبت خوارزمی به معرفی کامل پلمپ دفاتر قانونی، نحوه پلمپ و مدارک لازم برای آن پرداختیم. همچنین مدت زمان مهلت پلمپ این دفاتر و دلیلی رد شدن آن‌ها را نیز بیان کردیم. اگر در زمینه اخذ پلمپ دفاتر مالیاتی خود با مشکل مواجه شده‌اید، اصلاً نگران نباشید. زیرا تنها کافیست با کارشناسان حقوقی ثبت خوارزمی تماس بگیرید. کارشناسان ثبت خوارزمی تمامی تلاش خود را در جهت رفع مشکل شما انجام خواهند داد.

 

نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان