ارسال اظهارنامه اشخاص حقیقی همواره یکی از دغدغههای اصلی اشخاص حقیقی جهت پرداخت مالیات سالانه خود بوده است. زیرا بسیاری از مودیان حقیقی فاقد دانش لازم جهت تکمیل صحیح فرم اظهارنامه مالیاتی و ارسال آن به سازمان امور مالیاتی کشور هستند. مودیان حقیقی موظف هستند هر ساله نسبت به تقدیم اظهارنامه مالیاتی خود به این سازمان اقدام کرده و مالیات محاسبه شده را پرداخت کنند. اما تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیاتی چگونه است؟ برای انجام آن به چه مدارکی نیاز داریم؟
در این مقاله از ثبت خوارزمی قصد داریم به نحوه ارسال اظهارنامه اشخاص حقیقی به صورت مرحله به مرحله بپردازیم. در صورت داشتن هرگونه سؤالی در این زمینه، فرم مشاوره رایگان ثبت خوارزمی را پر کنید. مشاوران حقوقی در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.
فرم درخواست مشاوره رایگان
اظهارنامه اشخاص حقیقی چیست؟
قبل از آنکه به نحوه ارسال اظهارنامه اشخاص حقیقی بپردازیم، میخواهیم به زبان ساده آن را معرفی کنیم. اظهارنامه، یک نوع فرم مالیاتی میباشد که اشخاص حقیقی باید هر سال جهت تکمیل و ارسال آن به سازمان امور مالیاتی کشور اقدام کنند. اشخاص حقیقی در اظهارنامه مالیاتی خود اطلاعات مربوط به میزان درآمد، سود و زیان و گردش حساب خود را ارائه خواهند داد.
سازمان امور مالیاتی نیز بر اساس این اطلاعات و تحقیقات خود، مبلغ مشخصی را به عنوان مالیات قابل پرداخت در نظر میگیرد. شخص حقیقی موظف است در مهلت زمان داده شده، نسبت به پرداخت مالیات اقدام نماید.
ضرورت ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی
ضرورت ارسال اظهارنامه اشخاص حقیقی در ضرورت پرداخت مالیات به سازمان امور مالیاتی نهفته است. تمام اشخاص حقیقی و حقوقی که مشمول پرداخت مالیات هستند، باید نسبت به تسلیم اظهارنامه خود اقدام کنند.
در غیر این صورت عمل شخص به منظور فرار مالیاتی در نظر گرفته شده و فرد بر اساس قوانین موجود جریمه خواهد شد. بنابراین بسیار مهم است که تمام مودیان حقیقی و حقوقی در زمان مقرر نسبت به تکمیل فرم اظهارنامه مالیاتی خود اقدام کنند.
مدارک و اطلاعات لازم جهت ارسال اظهارنامه اشخاص حقیقی
مسلماً تکمیل و ارسال اظهارنامه اشخاص حقیقی به اطلاعات، اسناد و مدارک خاصی نیاز دارد. بدون این اطلاعات، اشخاص حقیقی نمیتوانند نسبت به تکمیل صحیح و کامل فرم اظهارنامه مالیاتی خود اقدام کنند. اگر مودی حقیقی هستید، حتماً نسبت به تکمیل این اطلاعات و اسناد و مدارک اقدام نمایید.
- گردش حساب تعدیلات سنواتی
- مالیاتهای پرداخت شده قبلی
- تمامی صورتهای مالی (صورت سود و زیان و ترازنامه)
- مجوزهای مربوط به فعالیتهای اقتصادی و بازرگانی
- حسابهای بانکی، گردش حساب و موجودیها در سال اخیر
- درآمد حاصل از فروش محصولات در سال جاری
- مانده سود و زیان دوره مالی قبل
- اطلاعات ثبتی موجود در دفاتر قانونی
- قراردادها، مبلغ تمام شده برای هر قرارداد، میزان درآمد و هزینههای آن
- و…
جهت دریافت مدارک لازم جهت ارسال اظهارنامه اشخاص حقیقی با جزئیات دقیق با کارشناسان حقوقی ثبت خوارزمی در ارتباط باشید. کارشناسان حقوقی خبره میتوانند شما را در آمادهسازی مدارک و اسناد لازم یاری دهند.
مراحل تکمیل و ارسال اظهارنامه اشخاص حقیقی
نحوه ارسال اظهارنامه اشخاص حقیقی ممکن است در نگاه اول بسیار سخت به نظر برسد. اما تنها با طی کردن مراحل زیر میتوانید اظهارنامه مالیاتی خود را در مدت زمان کمی ارسال نمایید. البته دقت کنید که این مراحل را با جزئیات و دقت فراوان طی کنید. در غیر این صورت اظهارنامه شما ناکامل و اشتباه خواهد بود. مراحل ارسال اظهارنامه مالیاتی شخص حقیقی به صورت زیر هستند.
۱) آمادهسازی اطلاعات، اسناد و مدارک مورد نیاز
۲) تکمیل اظهارنامه مالیاتی و ارسال آن
۳) پرداخت مالیات محاسبه شده
۴) تهیه نسخه چاپی از اظهارنامه مالیاتی و بایگانی آن
آمادهسازی مدارک و اسناد جهت ارسال اظهارنامه اشخاص حقیقی
برای ارسال اظهارنامه اشخاص حقوقی ابتدا لازم است تمامی مدارک و اسناد لازم جهت تکمیل اظهارنامه را تهیه کنید. تهیه تمام و کمال این مدارک و اطلاعات روند ارسال اظهارنامه مالیاتی شما را سریعتر خواهد کرد.
بعد از تکمیل اطلاعات، به سامانه https://my. tax.gov.ir/ مراجعه کنید. اگر قبلاً در این سامانه ثبت نام نکردهاید، لازم است حتماً در آن ثبت نام کرده و حساب کاربری بسازید. سپس از طریق حساب کاربری خود وارد سامانه شوید.
تکمیل کردن و ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی
جهت ارسال اظهارنامه اشخاص حقیقی ابتدا وارد صفحه اصلی سامانه مایتکس به آدرس https://my. tax.gov.ir/ شوید. در قسمت داشبورد به فهرست پروندههای مالیاتی رجوع کنید. پرونده مالیات مورد نظر را انتخاب کرده و اظهارنامه مربوط را طبق اطلاعات خود تکمیل نمایید. همچنین اگر قصد پرداخت قسطی مالیات را دارید، میتوانید در این مرحله میزان اقساط را مشخص کنید.
دقت کنید که قبل از تأیید نهایی و ارسال اظهارنامه اشخاص حقیقی، حتماً بازبینیهای لازم را انجام دهید. زیرا امکان اصلاح اظهارنامه تنها برای یکبار وجود دارد. بعد از انجام بازبینی، دکمه ثبت نهایی را فشار دهید.
پرداخت مالیات محاسبه شده به سازمان امور مالیاتی کشور
بعد از تکمیل صحیح و ارسال اظهارنامه اشخاص حقیقی و دریافت کد رهگیری و قبوض صادر شده، نوبت به پرداخت مالیاتی میرسد. از طریق چاپ کردن قبض مالیاتی میتوانید به بانک مراجعه کرده و مالیات را حضوراً پرداخت نمایید. همچنین امکان پرداخت مبلغ به صورت آنلاین از طریق سامانه الکترونیکی پرداخت مالیات وجود دارد.
تهیه نسخه چاپی اظهارنامه و اسناد و مدارک مربوطه جهت بایگانی
آخرین مرحله از ارسال اظهارنامه اشخاص حقیقی، تهیه نسخه چاپی اظهارنامه سالیانه مالیاتی و رسید پرداخت آن جهت بایگانی کردن در محلی امن است. یکی از مدارک لازم جهت ارسال اظهارنامه مالیاتی هر سال، اطلاعات مربوط به اظهارنامه مالیاتی سال قبل است.
همچنین بعدها ممکن است شرکت جهت امور مالیاتی خود به این مدارک بایگانی شده نیاز پیدا کند. بنابراین حتماً از اظهارنامه مالیاتی و مدارک و اسنادی که بر اساس آنها اظهارنامه تنظیم شده است، نسخه چاپی جهت بایگانی کردن تهیه کنید.
مهلت قانونی ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی
مسلماً تکمیل و ارسال اظهارنامه اشخاص حقیقی دارای مهلت و مدت زمان خاصی است. مودیان حقیقی باید در مدت زمان داده شده نسبت به ارسال اظهارنامه مالیاتی و پرداخت مالیات خود اقدام نمایند. در غیر این صورت مشمول جریمه خواهند شد.
طبق ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم، کلیه اشخاص حقیقی باید اظهارنامه مالیات بر درآمد خود را در طی یک سال ارائه دهند. مهلت ارسال این اظهارنامه نهایتاً تا پایان خرداد ماه سال بعد است. یعنی شما جهت ارسال اظهارنامه مالیاتی سال ۱۴۰۲ خود، نهایتاً تا پایان خرداد ماه سال ۱۴۰۳ فرصت خواهید داشت.
جمعبندی
در این مقاله از سایت ثبت خوارزمی به چگونگی ارسال اظهارنامه اشخاص حقیقی و مراحل آن به صورت کامل پرداختیم. اگر در ارسال اظهارنامه مالیاتی خود با مشکل مواجه شدهاید، اصلاً نگران نباشید. زیرا کارشناسان حقوقی ثبت خوارزمی میتوانند شما را در تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیاتیتان یاری دهند. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه تنها کافیست با شماره تلفنهای موجود در سایت تماس حاصل نمایید.