چه کسانی می توانند از تبصره ماده 100 استفاده کنند؟

تبصره ماده 100

در مورد تبصره ماده 100 سوالات زیادی وجود دارند. این که چه کسانی مشمول این تبصره خواهند شد؟ چه افرادی با چه شرایطی می توانند از امکانات این تبصره بهره ببرند؟ چه کسانی مجاز به استفاده از امکان پرداخت مالیات مقطوع نیستند؟ دانستن تمامی این مسائل جهت استفاده صحیح از این تبصره و جلوگیری از جریمه های مالیاتی بسیار مهم است. چه بسا افرادی که بدون اطلاع قبلی از این تبصره استفاده کرده اند در حالی که مشمول آن نبوده اند.

در چنین حالتی فرد عمدا یا سهوا مرتکب جرائم مالیاتی خواهد شد. در این مقاله از موسسه ثبت خوارزمی می خواهیم به صورت کامل باید و نبایدهای استفاده از تبصره ماده 100 را توضیح دهیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر، حتما فرم مشاوره سایت را پر کنید تا مشاوران حقوقی در اسرع وقت با شما تماس گیرند.

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

تبصره ماده 100 چیست؟

تبصره ماده 100 چیست؟تبصره ماده 100 یکی جذاب ترین و کارآمدترین مشوق های مالیاتی است که سازمان امور مالیاتی کشور آن را تعین می کند. این تبصره نقش مهمی در حمایت از مشاغل کوچک و تشویق آن ها به پرداخت مالیات خود دارد. طبق این تبصره، مودیانی که مجموع فروش سالانه آن ها تا 100 برابر سقف مالیاتی همان سال باشد، از ارسال اظهارنامه مالیاتی معاف هستند.

اظهارنامه مالیاتی فرایندهای دشواری داشته و مودی باشد روندهای طولانی و طاقت فرسا را طی کند. این درحالیست که تبصره ماده 100 تنها دارای یک فرم است که با تکمیل آن می توانید مالیاتتان را پرداخت کنید. مالیات حساب شده در این فرم مقطوع بوده و مودی حق اعتراض ندارد. چرا که مبنای محاسبه مالیات، اطلاعات اخذ شده از خود مودی و اطلاعات دستگاه های پوز هستند.

بیشتر بخوانید: نحوه ارسال اظهارنامه اشخاص حقیقی

مشمولین تبصره ماده 100 کدامند؟

مشمولین تبصره ماده 100، مودیان حقیقی هستند که صاحب مشاغل کوچک می باشند. مجمع فروش و درآمد این افراد سالانه کمتر از حد تعین شده توسط سازمان امور مالیاتی است. بنابراین لزومی برای ارسال اظهارنامه مالیاتی نخواهند داشت. بلکه تنها کافیست فرم تبصره 100 را تکمیل و ارسال کنند.

  • اصناف
  • کسبه
  • مشاغلی صنعتی
  • صاحبان فروشگاه های زنجیره ای
  • صاحبان مغازه
  • و … جزء این افراد هستند. اگر مجمع درآمد شما کمتر از 100 برابر سقف مالیاتی همان سال باشد، می توانید از این تبصره برای پرداخت مالیات های مستقیم خود بهره ببرید.

چه کسانی مجاز به استفاده از تبصره ماده 100 نیستند؟

مسلما همه مودیان نمی توانند از تبصره ماده 100 جهت پرداخت مالیات خود بهره ببرند. بنابراین بسیار مهم است که مودیان تشخیص دهند که آیا واقعا مشمول این تبصره هستند یا خیر. مودیان حقوقی همانند شرکت ها و موسسه ها نمی توانند از فرم ماده 100 برای پرداخت مالیات خود استفاده کنند.

همچنین افرادی که در گذشته تخلفات مالیاتی داشته اند، مجاز به استفاده از این تبصره نیستند. مودیان که مجموع فروش سالانه آن ها از 100 برابر سقف تعیین شده بیشتر است، مشمول این قانون نمی شوند. صاحبان مشاغل پردرآمد باید این مورد را جدی بگیرند. چرا که در صورت استفاده از این تبصره با جریمه مالیاتی رو به رو می شوند.

مزایای استفاده از تبصره ماده 100

مزایای استفاده از تبصره ماده 100تفاوت اظهارنامه و ماده 100 را می توان در مزایای تبصره ماده 100 جستجو کرد. در واقع این تبصره دارای مزایای بسیاری نسبت به ثبت نام اظهارنامه مالیاتی است. به همین دلیل بیشتر مودیان سعی دارند به جای ارسال اظهارنامه، فرم ماده 100 را ارسال کنند. مهم ترین مزایای تبصره ماده 100 عبارتند از:

  • استفاده از این تبصره به ثبت نام اظهارنامه مالیاتی نیاز ندارد. تنها کافیست فرم ساده ای را تکمیل و ارسال کنید.
  • این تبصره پرداخت مالیات را سریع و آسان کرده است.
  • مالیات محاسبه شده مقطوع خواهد بود.
  • نیازی به نگهداری از اسناد و مدارک مالی نخواهد بود.
  • امکان برخورداری از تسهیلات مالیاتی و پرداخت اقساط برای مودیان وجود دارد.
  • نیازی به تکمیل جداول طولانی اظهارنامه مالیاتی نیست.
  • هزینه اجاره به صورت مستقیم لحاظ می شود.

محدودیت های تبصره ماده 100 که باید بدانید

تبصره ماده 100 مزایای زیادی دارد، اما در کنار آن دارای محدودیت هایی نیز هست. بنابراین این گونه نیست که همه مودیان حقیقی بدون هیچ محدودیتی بتوانند از آن استفاده کنند. محدودیت های این ماده به شرح زیر هستند.

  • مشمولین این تبصره از برخی از معافیت های مالیاتی و تخفیف ها همانند ماده 81 و ماده 169 محروم خواهند شد.
  • مودیانی که در پرداخت مالیات سوء سابقه دارند نمی توانند از این تبصره استفاده کنند. مثلا برخی از مودی ها اطلاعات غلط به سازمان ارائه داده اند یا این که اظهارنامه خود را به موقع ارسال نکرده اند.
  • احتمال رسیدگی به پرونده های مالیاتی مودیان این تبصره به صورت قابل توجهی کاهش می یابد.

مهلت استفاده از تبصره ماده 100 و مالیات مقطوع

مهلت استفاده از تبصره ماده 100 برای هر سال مالی، تا پایان خردادماه سال مالی بعد است. یعنی شما تا پایان خردادماه سال 1404 فرصت دارید که فرم ماده 100 سال 1403 را ارسال نمایید. این مدت زمان برای ارسال اظهارنامه مالیاتی بیشتر است.

لازم است بدانید که ارسال فرم تبصره 100 آسان تر و سریع تر می باشد. به همین دلیل است که مهلت ارسال این فرم کمتر می باشد. اما با این وجود سازمان مالیاتی در شرایط خاصی ممکن است این مهلت را تمدید نماید.

سقف تبصره ماده 100 برای سال مالی 1403 چقدر است؟

سقف تبصره ماده 100 برای سال مالی 1403، 18.000.000.000 ریال می باشد. افرادی که سقف درآمدشان از 100 برابر این سقف مالیاتی کمتر است، نیازی به ثبت نام اظهارنامه مالیاتی نخواهند داشت. اما افرادی که مجموعه فروششان بیشتر از این مقدار است، حتما باید نسبت به ارسال اظهارنامه مالیاتی اقدام نمایند.

شرایط جهت استفاده از تبصره ماده 100

شرایط جهت استفاده از تبصره ماده 100استفاده از تبصره ماده 100 با شرایط ویژه ای همراه است. مودیان حقیقی مشمولین این قانون باید دارای شرایط زیر باشند.

  • مجموع فروش سالانه آن ها کمتر از 100 برابر سقف مالیاتی تعیین شده برای همان سال باشد.
  • مالیات سال گذشته خود را به صورت کامل پرداخت کرده باشند.
  • هیچگونه تخلف مالیاتی را نتوان در سابقه مودی مدنظر پیدا کرد.
  • ثبت فرم تبصره 100 تا پایان مهلت تعیین شده صورت گیرد. تاخیر در ارسال فرم به منزله فرار مالیاتی بوده و موی جریمه خواهد شد.

نحوه ارسال فرم تبصره ماده 100 در سامانه مودیان

یکی از اصلی ترین سوالات مودیان این است که چگونه فرم تبصره ماده 100 را ارسال کنیم؟ برای ارسال این فرم مراحل زیر را طی کنید.

  1. ابتدا وارد سامانه مودیان به آدرس https://my.tax.gov.ir/ شده با وارد نمودن اطلاعات خود وارد حساب کاربریتان شوید.
  2. کد 6 رقمی پیامک شده به شماره تان را وارد کرده گزینه ورود به سامانه را انتخاب کنید.
  3. با ورود به حساب کاربری با کادر قرمز رنگ “جهت ارسال اظهارنامه و عملکرد و توافق تبصره ماده 100 اینجا کلیک کنید” مواجه خواهید شد. روی آن کلیک کنید.
  4. پرونده مالیاتی مدنظر خود را انتخاب کرده و از صحت اطلاعات خود مطمئن شوید. سپس گزینه سبزرنگ “ثبت اظهارنامه و و فرم استفاده از تبصره ماده 100” را انتخاب کنید.
  5. سال، نوع عملکرد و فعالیت و فرم تبصره ماده 10 را در این قسمت انتخاب نمایید. سپس گزینه تایید را بزنید.
  6. در صفحه جدید باز شده، اطلاعات هویتی شما به نمایش در می آیند. در صورت درست بودن اطلاعت، گزینه ذخیره و ادامه را انتخاب کنید.
  7. در این مرحله لازم است تمامی داده ها و اطلاعات مربوط به فروش، هزینه ها و درآمد خود را وارد نمایید. مالیات شما بر اساس همین اطلاعات و اطلاعات اخذ شده از دستگاه های پایانه فروش محاسبه می شود.
  8. گزینه افزودن را انتخاب کنید تا قبض مالیاتی برای شما نشان داده شود. در صورت موافقت با قبض، گزینه صدور قبض را انتخاب کنید.

بیشتر بخوانید:گزارش فصلی چیست؟

جمع بندی

در این مقاله از سایت ثبت خوارزمی به صورت کامل به معرفی تبصره ماده 100 و مودیان مشمول این تبصره پرداختیم. همچنین افراد غیرمجاز برای استفاده از این ماده را به صورت کامل معرفی کردیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر تنها کافیست با شماره تلفن های موجود در سایت تماس بگیرید.

در حال ارسال
نظرات کاربر
0 (0 رای)
نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان