معمولا بعد از ثبت شرکت اشخاص حقوقی باید یکسری اقدامات ضروری انجام دهند که ازجمله میتوان به گرفتن کد اقتصادی و گواهی ارزش افزوده اشارهکرد. به نظر میرسد یکی از چالش برانگیزترین موقعیتهایی که اشخاص حقوقی با آن مواجه میشوند، این است که آیا بعد از ثبت شرکت، مالیات بر ارزش افزوده پرداختی قابل استرداد میباشد؟ استرداد مالیات بر ارزش افزوده جزو آن دسته مواردی است که بحثهای زیادی درباره آن وجود دارد که نیاز به بررسیهای کارشناسانه دارد. به همین دلیل لازم است با مشاورین و کارشناسان ثبت خوارزمی در تماس باشید تا درباره نحوه استرداد، قوانین و استثناهای بازگرداندن اضافه مالیات پرداختی اطلاعات جامع بدست بیاورید.
فرم درخواست مشاوره رایگان
اقداماتی که بعد از ثبت شرکت باید انجام دهید
مهمترین اقداماتی که بعد از ثبت شرکت باید انجام دهید عبارت هستند از پلمپ دفاتر شرکت تازه تاسیس (پلمپ دفاتر تجاری)، تعیین حوزه مالیاتی، تشکیل پرونده مالیاتی و دریافت کد اقتصادی. بعد از ثبت شرکتتان در اداره ثبت، به عنوان یک شخص حقوقی مشمول مالیات میشوید و باید بر اساس نوع شرکت و فعالیت به سازمان امور مالیاتی، عوارض پرداخت کنید. یعنی شما بلافاصله یک مودی مالیاتی محسوب شده و باید به پرداخت مالیات اقدام کنید. مهمترین پرسش این است که آیا با ثبت شرکت ارزش افزوده آنها قابل استرداد میباشد؟ در چه صورت استرداد مالیات بر ارزش افزوده امکانپذیر است؟ قبل از پاسخ به این پرسشها، چنانکه گفتیم اولین کاری که باید انجام دهید، تعیین حوزه مالیاتی و تشکیل پرونده دارایی پساز ثبت شرکت میباشد. درصورتیکه این اقدامات را انجام ندهید با ضمانتهای اجرایی و مجازاتهای قانونی مواجه خواهید شد.
به طور کلی پس از ثبت شرکت شما به عنوان یک شخص حقوقی شناخته میشوید که میتوانید بر اساس آن قراردادهای تجاری منعقد کرده و با شرکا و رقبای تجاری وارد تجارت شوید. از طرفی دیگر شما در برابر سازمان امور مالیاتی مسئول بوده و باید در پایان سال مالی مالیات خود را پرداخت کنید. در غیر اینصورت مشمول پرداخت جرایم مالیاتی میشوید. تمام اشخاص حقوقی و حقیقی بدون استثنا باید کد اقتصادی خود را دریافت کنند؛ زیرا این کد به منزله شناسنامه شما بوده و نشان میدهد که در حوزههای اقتصادی فعال هستید. مهمترین اقدام بعدی، ثبت نام مالیات بر ارزش افزوده و اخذ کد ارزش افزوده میباشد. طبق قوانین، تمام اشخاص حقوقی علاوه بر اینکه باید سالانه مالیاتی پرداخت کنند، موظف هستند هر۳ ماه یکبار مالیات بر ارزش افزوده خود را پرداخت نمایند. نکته بعدی که باید به آن توجه این است که تمامی افراد و شرکتها مشمول پرداخت ارزش افزوده نیستند. مالیات بر ارزش افزوده شامل کسانی است که در تولید کالا و عرضه آن فعالیت میکنند.
آیا استرداد مالیات بر ارزش افزوده امکانپذیر است؟
یکی از سوالات بسیار رایج مودیان مالیاتی از کارشناسان ثبت خوارزمی درباره استرداد مالیات بر ارزش افزوده برای اضافه پرداخت مالیاتی است. آیا بعد از ثبت شرکت، مالیات بر ارزش افزوده قابل استرداد میباشد یا خیر؟ تمامی اشخاص حقیقی یا حقوقی موظف به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده هستند؛ اما شرایطی وجود دارد که امکان بازگشت مالیات اضافه پرداختی وجود دارد. استرداد مالیات اضافه پرداختیهای مودی یکی از مهمترین قوانین اجرایی ارزش افزوده میباشد که طی آن برخی از مؤدیان بهعلت برخی محاسبات اشتباه، بیشتر از مالیات منظورشده به سازمان امور مالیاتی پول پرداخت کردهاند. در چنین شرایطی مودیان مالیاتی میتوانند ارزش افزوده اضافه پرداختی خود را از سازمان امور مالیاتی دریافت نمایند. شما میتوانید مالیات بر ارزش افزوده خود را استرداد نمایید؛ ولی در چه شرایطی میتوانید، آن را انجام دهید.
شرایط و زمان استرداد مالیات بر ارزش افزوده
اضافه پرداخت مالیاتی به دو روش انجام میپذیرد که عبارت هستند از: انتقال اعتبار مازاد به دوره یا دورههای بعدی و ثبت درخواست استرداد مالیات بر ارزش افزوده اضافه پرداختی. یکی از پیشنهادات کارشناسان امور مالیاتی این است به جای استرداد این نوع مالیات بهترین گزینه این است که مالیات اضافه پرداختی به دورههای بعدی انتقال پیدا کند. به عبارتی دیگر انتخاب گزینه استرداد مالیات پرداخت به این معنی است که مجموعه آمادگی کامل برای بررسی و کنترل اسناد و مدارک مربوط به عودت را دارد. این مسئله برای برخی مودیان که ریسکپذیری پایینتری داشته و از نظر زمانی فرصتی کافی برای رسیدگی ندارند، گزینه مناسبی نخواهد بود. مؤدیان مالیاتی مانند ارگانهای دولتی، سازمانها یا شرکتهای بسیار بزرگی نیز هستند که مایل به برگرداندن مبلغ اضافی به نقدینگی خود هستند. در چند حالت میتوانید، ارزش افزوده خود را بازستانی کنید:
- در صورتی که جزو شرکتهایی باشید که به عرضه کالا یا خدماتی اشتغال دارید که بخشی از آن کالاها و خدمات مشمول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده و بخشی دیگر معاف از پرداخت مالیات میباشند.
- مالیات پرداختی بابت خرید ماشین آلات خطوط تولیدی قابل استرداد میباشد.
- هزینهای که بابت مواد اولیه برای تولید کالاها پرداخت کردهاید، عوارض پرداختی آنها، قابل عودت میباشد.
جمع بندی مطالب
اینکه آیا بعد از ثبت شرکت، امکان استرداد مالیات بر ارزش افزوده وجود دارد، جزو پرسشهای بحث انگیزی است اغلب مودیان مالیاتی از کارشناسان ثبت خوارزمی میپرسند. در پاسخ به این سوال باید گفت، استرداد مالیات بر ارزش افزوده اضافه پرداختی، جزو آن دسته از مواردی است که در قانون مالیاتی کشور پیشبینی شده و تمام اشخاص حقوقی میتوانند نسبت به بازگرداندن مالیات پرداختی اضافه خود به دو حالت اقدام کنند. تمام اشخاص حقیقی و حقوقی بدون استثنا، مودی مالیاتی هستند و باید اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده خود را ارائه دهند.