انواع مالیات شرکت‌ها

انواع مالیات شرکت‌هاهاهاها

یکی از مهم‌ترین مسائل مالی که در مورد شرکت‌ها مطرح می‌شود، مالیات است. مالیات شرکت‌ها باید بسیار مورد توجه قرار گرفته و فرایند محاسبه مالیات باید با دقت زیادی انجام شود. چون توجه نداشتن به این مساله و عدم اطلاع از قوانین و مقررات مالیاتی، می‌تواند شرکت را مشمول جریمه‌های مالیاتی کرده و حتی باعث محرومیت این شخصیت حقوقی از مزایا و امتیازهای قانونی شود. کلیه شرکت‌هایی که در سامانه ثبت شرکت‌ها به ثبت رسیده‌اند، باید مالیات پرداخت کنند.

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

تمامی شرکت‌ها (حتی شرکت‌های غیر فعال) باید اظهارنامه مالیاتی خود را در موعد مشخص شده در قانون تنظیم کرده و به سازمان امور مالیاتی ارسال کنند. اما چند نوع مالیات وجود دارد؟ در ادامه این مقاله قصد داریم انواع مالیات شرکت‌ها را معرفی کرده و مورد بررسی قرار دهیم. پس از مطالعه این مقاله چنانچه سوالی راجع به مالیات شرکت‌ها داشتید، می‌توانید با کارشناسان خوارزمی ثبت تماس گرفته و اطلاعات کامل‌تری را دریافت کنید.

به‌طورکلی مالیات شرکت‌ها را می‌توان به سه دسته مالیات بر درآمد، مالیات بر عملکرد، مالیات اموال و املاک، مالیات‌های تکلیفی و مالیات بر ارزش افزوده تقسیم‌بندی کرد. در این بین، مالیات بر درآمد، مالیات بر ارزش افزوده و مالیات تکلیفی از اهمیت بیشتری برخوردار هستند. یکی از مهم‌ترین فاکتورها در تعیین مالیات، نوع شرکت است و به کلیه شرکت‌ها مالیات مشابهی تعلق نمی‌گیرد. در ادامه انواع مالیات شرکت‌ها را بررسی می‌کنیم.

مالیات شرکت‌ها

مالیات بر درآمد و مالیات بر اموال و املاک شرکت‌ها

 

تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی موظف هستند بخشی از درآمدهای خود در ایران یا خارج از ایران را به‌عنوان مالیات بر درآمد به دولت پرداخت کنند. کلیه شرکت‌ها باید پس از محاسبه نمودن مجموع درآمدهای خود و کم کردن معافیت‌ها، برای پرداخت مالیات اقدام کنند. نرخ مالیات بر درآمد 25 درصد پس از کسر هزینه‌ها می‌باشد. کلیه شرکت‌ها می‌توانند تا 4 ماه پس از پایان یافتن سال مالی (تا سی و یکم تیر ماه) نسبت به تکمیل و ارائه اظهارنامه مالیاتی خود اقدام کنند.

مالیات بر اموال و املاک از دیگر مالیات‌هایی است که به شرکت‌ها تعلق می‌گیرد. بر اساس بند 1 ماده 1 قانون مالیات‌های مستقیم، کلیه شرکت‌ها موظف هستند مالیات تمامی اموال و املاک خود را پرداخت نمایند.

 

مالیات بر عملکرد شرکت‌ها

 

یکی از انواع مالیات شرکت‌ها، مالیات بر عملکرد است که با در نظر گرفتن سود و ضرر ناشی از فعالیت‌های شرکت محاسبه می‌شود. مالیات بر عملکرد از مالیات‌های مستقیم است که طبق قوانین و مقررات مالیاتی، به کلیه شرکت‌های ثبت شده تعلق می‌گیرد. برای مشخص شدن مقدار این نوع مالیات، کلیه شرکت‌ها باید اقدام به ثبت کردن تمامی درآمدها و هزینه‌های خود در طول یک سال مالی نمایند. زمانی که مقدار سود و ضررهای شرکت مشخص شد، این شخصیت حقوقی باید 25 درصد از سود خالص خود را تحت عنوان مالیات بر عملکرد به سازمان مالیاتی کشور بپردازد.

انواع مالیات شرکت‌هاهاهاها 

 

مالیات‌های تکلیفی شرکت‌ها

 

مالیات تکلیفی یکی دیگر از منابع درآمد دولت است که محل آن، درآمدها و حقوق‌های کارکنان شرکت‌ها می‌باشد. مالیات تکلیفی برای هر شرکت به نحو متفاوتی محاسبه می‌شود و نمی‌توان درصد مشخصی را برای این نوع مالیات اعلام کرد. مالیات تکلیفی انواع مختلفی دارند که در ادامه به چند مورد از مهم‌ترین آنها اشاره می‌کنیم:

– مالیات تکلیفی حق‌الوکاله

– مالیات تکلیفی حق‌الزحمه‌ها

– مالیات تکلیفی اشخاص حقوقی خارجی و موسسات مقیم خارج از کشور

– مالیات تکلیفی موسسات بیمه

– مالیات تکلیفی نقل و انتقال سهام

یکی از شناخته‎شده‌ترین مالیات‌های تکلیفی شرکت‌ها، مالیات بر حقوق کارکنان شرکت است. کلیه کارفرمایان باید حق مالیات را از حقوق کارکنان خود کم کرده و به سازمان مالیاتی کشور پرداخت کنند.

مالیات تکلیفی شرکت‌ها

مالیات بر ارزش افزوده شرکت ها

 

مالیات بر ارزش افزوده از انواع مالیات غیر مستقیم است که راحت‌تر وصول می‌شود و از اهمیت زیادی برخوردار است. اما شاید بپرسید ارزش افزوده چیست؟ ارزشی که کالا در فرایند تولید پیدا می‌کند را ارزش افزوده می‌گویند. همانطور که می‌دانید مواد اولیه طی تغییراتی که در کارخانه‌ها و کارگاه‌ها‌ بر آنها اعمال می‌شود، تبدیل به کالای نهایی می‌شوند. به‌عنوان‌مثال فرایند ساخت یک میز چوبی را در نظر بگیرید. چوب ماده اولیه ای است که وارد کارخانه یا کارگاه می‌شود. برای تبدیل کردن چوب به میز، به وسایل زیادی مانند چسب، میخ، دستگاه برش و.. نیاز است. هر کدام از این وسایل، ارزش مشخصی دارند که در نهایت به‌عنوان ارزش افزوده به قیمت میز اضافه می‌شود.

بر اساس قوانین مالیاتی کشور، کلیه شرکت‌ها موظف به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده به‌صورت مرحله به مرحله هستند. از زمانی که کالا وارد چرخه تولید می‌شود تا لحظه‌ای که مشتری آن را خریداری می‌کند باید مالیات آن پرداخت شود. این نوع مالیات به قیمت کالا افزوده می‌شود و مشتری که اقدام به خرید کالا می‌کند، در واقع مالیات بر ارزش افزوده را هم پرداخت می‌کند. به‌عبارت‌دیگر شرکت‌های تولیدکننده کالا مالیات بر ارزش افزوده را به‌صورت دوره‌ای پرداخت کرده و در نهایت مبلغ آن را از مشتری می‌گیرند. پرداخت این نوع مالیات از طریق سامانه یکپارچه مالیات بر ارزش افزوده انجام می‌شود.

نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان