ثبت شرکت سهامی خاص در سامانه ثبت شرکت ها

ثبت شرکت سهامی خاص در سامانه ثبت شرکت ها

چکیده مقاله

شرکت سهامی خاص، شرکتی است که بین سه نفر یا بیشتر که معمولا از دوستان و آشنایان یکدیگر می باشند تشکیل شده که سرمایه آن توسط موسسین آن تامین شده و در آن پذیره نویسی و مجمع عمومی موسس وجود ندارد. در بدو تاسیس می بایست سی و پنج درصد از سرمایه شرکت توسط اعضاء در حساب مخصوصی در بانک واریز شود.
ثبت شرکت سهامی خاص در سامانه ثبت شرکت ها

ثبت شرکت سهامی خاص دارای قوانین و پیچیدگی های زیادی می باشد که موسسه ثبت شرکت خوارزمی با تجربه فراوان در زمینه ثبت انواع شرکت ها میتواند مشاور خوبی در کنار شما باشد. با خوارزمی به راحتی و با خیالی آسوده شرکت سهامی خاص خود را ثبت کنید. ثبت شرکت سهامی خاص در سامانه ثبت شرکت ها

شرکت های سهامی خاص متشکل از حداقل 3 نفر عضو هیئت مدیره (سهامدار) و 2 نفر بازرس می باشد که هیچ گونه محدودیتی از نظر تعداد اعضاء و سهامدار ندارد. باید توجه داشت که در این نوع شرکت ها ،  تمامی اعضاء هیئت مدیره دارای سهام می باشند .

این را هم بخوانید : مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت سهامی خاص

حتما دقت داشته باشید که بازرسین شرکت نباید هم فامیلی اعضاء هیئت مدیره باشند و هر ساله باید تمدید شوند.

در شرکت های سهامی خاص،  میزان سرمایه شرکت به صورت سهام بین افراد تقسیم شده و تمامی اعضاء هیئت مدیره باید حداقل دارای یک سهم باشند.

فقط در نظر داشته باشید در صورتی که بخواهید برای اعضاء هیئت مدیره در یک شرکت سهامی خاص از اشخاص حقوقی استفاده کنید ،  باید یک شخص حقیقی را به عنوان نمایده به اداره ثبت شرکت ها معرفی نمایید .

چه نوع کسب و کارهایی شرکت خود از بصورت سهامی خاص ثبت مینمایند

  • شرکتهای عمرانی
  • شرکتهای نفتی
  • شرکتهای پتروشیمی
  • شرکتهای تولیدی
  • شرکتهای بورس
  • شرکتهای دولتی

مدت تصدی اعضاء هیئت مدیره در این نوع شرکت ، بمدت 2 سال بوده و در صورت درخواست نقل و انتقال سهام پس از ثبت شرکت ،  باید 4% از ارزش سهام انتقالی را به اداره دارایی پرداخت کرد.

برتری شرکت های سهامی خاص به مسئولیت محدود ، حوزه اختیارات آن در شرکت در مزایدات و مناقصات دولتی و خصوصی است و لازم است بدانید که فقط شرکت های سهامی خاص قادر به شرکت در مناقصات و مزایدات وزارت نفت و شهرداری هستند.

جالب است بدانید که در سهامی خاص، هیچ محدودیتی در انتخاب زمینه فعالیت نخواهید داشت و می توانید با ثبت آن ، تا سقف 5 الی 10  برابر میزان سرمایه خود ،  از وام و تسهیلات بانکی استفاده کنید .

تعریف شرکت سهامی خاص

شرکت سهامی خاص، شرکتی است که بین سه نفر یا بیشتر که معمولا از دوستان و آشنایان یکدیگر می باشند تشکیل شده که سرمایه آن توسط موسسین آن تامین شده و در آن پذیره نویسی و مجمع عمومی موسس وجود ندارد. در بدو تاسیس می بایست سی و پنج درصد از سرمایه شرکت توسط اعضاء در حساب مخصوصی در بانک واریز شود.

زمان مورد نیاز برای ثبت شرکت سهامی خاص

  • 24 الی 48 ساعت تایید نام شرکت
  • 8 الی 12 روز بعد از امضاء اوراق تحویل اصل آگهی ثبتی
  • 5 الی 7 روز برای دریافت روزنامه رسمی
  • 2 الی 7 روز برای دریافت پلمپ دفاتر به آدرس شرکت

مدت ثبت شرکت سهامی با احتساب دریافت گواهی های عدم سوءپیشینه ۱۴ روز کاری می باشد. این زمان می تواند کمتر باشد که جهت آگاهی از شرایط می توانید با تلفن های موسسه ثبت شرکت خوارزمی (88884117-021) تماس بگیرید.

سمت هایی که میتوان در شرکت های سهامی خاص اتخاذ نمود

  • مدیرعامل
  • رئیس هیئت مدیره
  • نائب رئیس هیئت مدیره
  • عضو هیئت مدیره
  • بازرس اصلی و بازرس علی البدل

ویژگی های ثبت شرکت سهامی خاص

  • حداقل سرمایه برای ثبت شرکت سهامی خاص، یک میلیون ریال معادل یکصد هزار تومان است.
  • در نام شرکت قبل از اسم شرکت یا بعد از آن کلمه خاص باید اضافه شود و این کلمه در کلیه نوشته های شرکت و آگهی ها باید رعایت گردد.
  • سرمایه شرکت سهامی خاص به وسیله خود مؤسسین تأمین می شود و حق صدور اعلامیه پذیره نویسی را ندارند.
  • سرمایه شرکت حداقل باید یک میلیون ریال باشد.
  • هیئت مدیره شرکت سهامی خاص حداقل باید از ۵ نفر باشد.
  • شرکت سهامی خاص حق انتشار اوراق قرضه را ندارد.
  • شرکت سهامی خاص نمی تواند سهام خود را برای پذیره نویسی یا فروش در بورس اوراق بهادار یا توسط بانک ها عرضه نماید یا با انتشار آگهی و اطلاعیه یا هر نوع اقدام تبلیغاتی برای فروش سهام خود مبادرت کند.
  • تعداد سهامداران شرکت سهامی خاص حداقل سه نفر می باشد.
  • حداقل تعداد مدیران ( هیئت مدیره ) سه نفر می باشد.
  • انتقال سهام در این شرکت ها ، مشروط به موافقت سایر شرکاء می باشد.

هزینه ثبت شرکت سهامی خاص

جهت اطلاع از هزینه ثبت شرکت سهامی خاص و شرایط پرداخت آن میتوانید با موسسه ثبت شرکت خوارزمی تماس بگیرید

مدارک لازم ثبت شرکت سهامی خاص

1- تکمیل دو نسخه اظهارنامه شرکت سهامی خاص

2- تکمیل دو نسخه اساسنامه شرکت سهامی خاص

3- ارائه دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومی موسسین

4- کپی شناسنامه برابر اصل شده تمامی اعضای هیات مدیره و سهامداران و بازرسین (در دفاتر اسناد رسمی) و یا وکیل رسمی شرکت

5-کپی کارت ملی برابر اصل شده تمامی اعضای هیئت مدیره و سهامداران و بازرسین (در دفاتر اسناد رسمی)ویا وکیل رسمی شرکت

6- درصورتیکه اعضاء هیئت مدیره یا سهامداران اشخاص حقوقی باشند ، ارائه کپی آخرین روزنامه رسمی  شخص حقوقی و نامه معرفی نماینده( در سربرگ شرکت ) و کپی شناسنامه و کپی کارت ملی برابر اصل شده نماینده شخص حقوقی .

7-در صورت داشتن سهامدار خارجی برای اشخاص حقیقی ارائه کپی برابر اصل پاسپورت و برای اشخاص حقوقی ارائه گواهی ثبت شرکت نزد مرجع ثبت شده حاوی آخرین وضعیت شرکت و همچنین ارائه اصل  و ترجمه وکالتنامه و اختیارنامه وکیل سهامدار خارجی ( اعم از حقیقی و حقوقی)

8-ارائه گواهی عدم سوء پیشینه کیفری کلیه اعضای هیات مدیره ، مدیرعامل و بازرسان شرکت از طرف متقاضی ثبت شرکت. ( مراکز پلیس +10)

9- ارائه اقرارنامه در متن صورتجلسه  جهت کلیه اعضای هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مبنی بر اینکه مشمول ممنوعیت های مندرج در اصل 141 قانون اساسی نبوده و هیچگونه ممنوعیت قانونی موضوع مواد 111 و 126 قانون تجارت برای آنها جهت عضویت در هیات مدیره و مدیرعاملی وجود ندارد . در زیر همین بند نمونه اقرار نامه آورده شده است :

نمونه متن اقرار نامه : کلیه اعضا هیئت مدیره و مدیر عامل  اقرار نمودند مشمول ممنوعیت های مندرج در اصل 141 قانون اساسی و مواد 111 و 126 لایحه اصلاحی قانون تجارت نمی باشند.

10- ارائه اقرار نامه  بازرس یا بازرسان در متن صورتجلسه  مبنی بر اینکه هیچگونه نسبت فامیلی اعم از نسبی و سببی با مدیران و مدیرعامل شرکت تا درجه سوم از طبقه اول و دوم ندارند و خود و یا همسرشان نیز از مدیران و مدیرعامل شرکت بطور موظفی حقوق دریافت نمی دارند .در صورت کشف خلاف مشمول بند 3 ماده 243 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت خواهد بود. ارائه گواهی عدم سوء پیشینه کیفری کلیه اعضای هیات مدیره ، مدیرعامل و بازرسان شرکت از طرف متقاضی ثبت لازم می باشد. در زیر همین بند نمونه اقرار نامه آورده شده است:

نمونه متن اقرار نامه : بازرس ( بازرسین ) اقرار نمودند مشمول ممنوعیت های مندرج در اصل 141 قانون اساسی و مواد 111 و 126 لایحه اصلاحی قانون تجارت نمی باشند.

11- ارائه اصل وکالتنامه یا کپی برابر اصل وکالتنامه .

12-ارائه اصل قیم نامه یا کپی برابر اصل قیم نامه .

13 – پرداخت فیش 000/40 ریال بعنوان هزینه

14- ارائه گواهی بانکی مبنی بر پرداخت حداقل 35% سرمایه اولیه شرکت

مراحل ثبت شرکت سهامی خاص

تمامی افراد می توانند با ورود به سایت http://irsherkat.ssaa.ir (اداره ثبت شرکتها) درخواست به ثبت و تأسیس شرکت یا مؤسسه غیر تجاری نمایند.

۱. در مرحله اول شما بایستی اطلاعاتی نظیر اطلاعات متقاضی، نام شرکت، موضوع شرکت، آدرس دفتر مرکزی شرکت، سرمایه اولیه شرکت، اشخاص شرکت، سهام و سرمایه هر شخص، سمت اشخاص، ارتباط ما بین اشخاص، شعب شرکت، روزنامه و سال مالی، متن صورتجلسه، درج متن اظهارنامه و اساسنامه شرکت، را وارد نمایید.

نکات قابل توجهی که برای انتخاب نام شرکت سهامی خاص وجود دارد به شرح ذیل می باشد :

باید درنام شرکت مطابق با قوانین و مقررات از اسامی خاص استفاده شود. نام شرکت باید دارای ریشه فارسی باشد و در آن از کلملات و عبارات انگلیسی استفاده نشود. نام شرکت نباید با شئونات و قوانین انقلاب اسلامی ایران در تضاد باشد، همچنین از به کار بردن نام های تکراری که قبلاً به ثبت رسیده اند خودداری نمایید.

۲. پس از درج اطلاعات خواسته شده در سامانه، باید منتظر بمانید تا کارشناس مربوطه اطلاعات شما را مورد ارزیابی قرار دهد و در صورتی که هیچ نقص و ایرادی در اطلاعات وارد شده وجود نداشته باشد، بایستی بنا به درخواست اداره ثبت شرکت ها مدارک را به این اداره ارسال نمایید.

۳. در این مرحله شما باید یک پرینت از اوراق چاپی در سامانه تهیه نمایید و به امضاء سایر اعضای شرکت برسانید. سپس مدارک لازم را از طریق پست به صورت سفارشی به آدرس مذکور در تاییدیه پذیرش ارسال کنید. پس از ارسال پستی، باید شماره مرسوله را در سامانه اداره ثبت شرکت ها وارد نمایید.

۴. در صورت عدم وجود نقص در مدارک تقدیمی، کارشناس مربوطه نسبت به تهیه پیش نویس آگهی ثبت اقدام می کند. در این صورت شخص متقاضی باید با همراه داشتن اصل شناسنامه و کارت ملی برای اخذ مدارک ثبتی و همچنین امضاء ذیل دفاتر به اداره ثبت شرکت ها مراجعه نماید.

۵.‌ پس از تأیید تمامی مراحل و دریافت شماره ثبت، بایستی آگهی ثبت شرکت را در روزنامه رسمی به ثبت برسانید.که در این صورت هزینه انتشار آگهی به صورت اینترنتی پرداخت می شود.

۶. پس از درج آگهی در روزنامه رسمی شما می توانید فعالیت خود را رسما ً آغاز نمایید.

آگهی دعوت شرکت سهامی خاص

تنظیم صورتجلسه نیاز به چاپ آگهی دعوت سهامی خاص در روزنامه رسمی دارد

آگهی دعوت مجامع عمومی می بایستی دارای شرایط ذیل باشد :

الف – مشخصات کلی آگهی دعوت مجامع عمومی

1-    در آگهی دعوت مجامع عمومی نام کامل شرکت ذکر شده باشد .

2-    در آگهی دعوت سهامی خاص یا آگهی دعوت شرکت سهامی عام الزاما ذکر شده باشد . (رعایت تبصره ماده 4 لایحه اصلاحی قانون تجارت )

3-    در آگهی دعوت سهامی خاص مجامع عمومی شماره ثبت ذکر شود . ( رعایت ماده 220 قانون تجارت )

4-    در آگهی دعوت سهامی خاص دستور جلسه به صورت مصرح بیان شود . ثبت شرکت سهامی خاص در سامانه ثبت شرکت ها

5-    نوع مجمع عمومی در آگهی دعوت ذکر گردد .

6-     در آگهی دعوت سهامی خاص تاریخ و ساعت تشکیل جلسه ذکر شود .

7-    محل تشکیل جلسه مجمع می بایستی به صراحت در آگهی دعوت قید گردد .

8-   آگهی دعوت سهامی خاص می بایستی دارای مقام دعوت کننده باشد .

9-   آگهی دعوت سهامی خاص در روزنامه کثیر الانتشار شرکت چاپ و منشر شده باشد .

ب- موارد مربوط به تاریخ و مواعد آگهی دعوت

1-    زمان تشکیل جلسه مجمع عمومی با قید ساعت و تاریخ  دقیق در متن آگهی دعوت  جهت انطباق با صورتجلسه مربوطه اعلام گردد .

2-    چنانچه دو مجمع عمومی ( عادی و فوق العاده ) که دارای صلاحیت جداگانه و اختصاصی می باشند ، در یک روز تشکیل گردند می بایستی ساعت تشکیل مجزا و دستور جلسه مشخص ومصرح  بیان شده باشد و صورتجلسات مجزا نیز به تبع آن تنظیم و ارائه گردد .

3-    فاصله بین زمان انتشار دعوت مجمع عمومی و تاریخ تشکیل آن حداقل 10 روز و حداکثر 40 روز می باشد ( رعایت ماده 98 لایحه اصلاحی قانون تجارت )

4-    استناد به مقررات مواعد در قانون آیین دادرسی مدنی در مورد مهلت در ماده 98 قانون تجارت توجیه قانونی ندارد. ثبت شرکت سهامی خاص در سامانه ثبت شرکت ها

5-    اساسنامه شرکت نمی تواند حداقل مواعد مقرر در ماده 98 (از 10 روز کمتر) و حداکثر را (از 40 روز بیشتر )پیش بینی نماید . در صورت مغایرت مواعد مذکور مقررات قانون تجارت حاکم می باشد .

6-     ساعت و تاریخ تشکیل مجمع عمومی در آگهی دعوت نباید با ساعت و تاریخ تشکیل مجمع در صورتجلسه  تنظیمی مغایر باشد .

7-    در مواقعی که کلیه صاحبان سهام در مجمع حاضر باشند نشر آگهی و تشریفات دعوت الزامی نیست .

8-    هر گاه در مجامع عمومی تمام موضوعات مندرج در دستور مجمع مورد اخذ واقع نشود ، هیات رئیسه مجمع با تصویب مجمع  عمومی می تواند اعلام تنفس نموده و تاریخ جلسه بعد را که نباید دیرتر از دو هفته باشد، تعیین نماید ، تمدید جلسه ( تنفس ) محتاج به آگهی دعوت مجدد نیست .

پ – موارد مربوط به محل تشکیل  مجمع در آگهی دعوت

1-    محل تشکیل مجمع می بایستی  با نشانی کامل در آگهی دعوت قید شود .

2-    چنانچه در متن آگهی دعوت سهامی خاص محل تشکیل اقامتگاه و یا مرکز اصلی شرکت ذکر شده باشد می بایستی با متن صورتجلسه مطابق باشد .

3-    تشکیل مجامع عمومی در محل شرکت ( اقامتگاه ) الزامی نیست .

4-    چنانچه در متن آگهی دعوت سهامی خاص نشانی کامل ذکر شده باشد بطوری که نام کامل ساختمان و یا کارخانه بصراحت بیان شده باشد و سهوا مغایرت در شماره پلاک در متن صورتجلسه بیان گردد ، با توجه به قرینه ای که وجود دارد ، اشتباه موثر تلقی نمی گردد  و مانع  ثبت صورتجلسات نمی گردد .

5-    چنانچه محل تشکیل جلسه مجمع عمومی ، دفتر شرکت و یا دفتر اصلی شرکت و یا سایر عناوین ذکر شده باشد با توجه به تصریح ماده 100 قانون مذکور نشانی کامل  می بایستی صراحتا اعلام گردد.

6-     مغایرت و اشتباه در طبقات محل تشکیل جلسه در متن آگهی دعوت و صورتجلسه تنظیمی مرتبط ، چنانچه بدون قرینه باشد ، می تواند اشتباه موثر تلقی شود .

ج – موارد مربوط به دستور جلسه در آگهی دعوت

دستور جلسه می بایستی بصورت مشخص و مصرح در آگهی دعوت بیان گردد . ثبت شرکت سهامی خاص در سامانه ثبت شرکت ها

انحلال شرکت های سهامی خاص

انحلال شرکت های سهامی ( عام و خاص) تحت شرایط ذیل محقق می شود :

الف- هنگامی که موضوع شرکت انجام یافته یا اینکه انجام آن غیرممکن باشد.

ب- چنانچه مدت تعیین شده برای فعالیت شرکت تمام شده باشد. مگر آنکه قبل از خاتمه مدت ، مدت شرکت تمدید شده باشد.

ج- در صورت ورشکستگی

د- در صورت موافقت مجمع عمومی فوق العاده

ه- حکم قطعی دادگاه صالحه

تفاوت شرکت سهامی خاص و شرکت مسئولیت محدود

در شرکت سهامی خاص حداقل ۳۵% سرمایه باید نقداً در یکی از شعب بانکهای منطقه تودیع و گواهی مربوطه ارائه و ۶۵% در تعهد سهامداران باشد در صورتیکه در شرکت با مسئولیت محدود باید ابتدا کل سرمایه توسط شرکا پرداخت گردد.

انتخاب بازرسان اصلی و علی البدل در شرکت سهامی خاص اجباری و در شرکت با مسئولیت محدود مدیران شرکت برای مدت زمان محدود یا نامحدود انتخاب می شوند.

سرمایه در شرکت سهامی خاص به سهام تقسیم و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی آنهاست. سرمایه در شرکت با مسئولیت محدود به سهام یا قطعات سهام تقسیم نمی شوند و شرکا فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات می باشند.

مدیران در شرکت سهامی خاص الزاماً بایستی سهامدار بوده و یا تعداد سهام وثیقه مقرر در اساسنامه را تهیه و به صندوق شرکت بپردازند.

مدیران در شرکت با مسئولیت محدود بصورت موظف یا غیر موظف که از بین شرکاء یا از خارج انتخاب می شوند انجام وظیفه خواهند نمود.

تقویم سهم الشرکه غیر نقدی در شرکت با مسئولیت محدود توسط شرکا صورت می گیرد . شرکا در این خصوص در مقابل اشخاص ثالث مسئولیت تضامنی دارند. تقویم آورده های غیر نقدی در شرکت سهامی خاص با کارشناس رسمی دادگستری خواهد بود . ثبت شرکت سهامی خاص در سامانه ثبت شرکت ها

ثبت شرکت سهامی خاص دارای قوانین و پیچیدگی های زیادی می باشد که موسسه ثبت شرکت خوارزمی با تجربه فراوان در زمینه ثبت انواع شرکت ها میتواند مشاور خوبی در کنار شما باشد. با خوارزمی به راحتی و با خیالی آسوده شرکت سهامی خاص خود را ثبت کنید. ثبت شرکت سهامی خاص در سامانه ثبت شرکت ها

شرکت های سهامی خاص متشکل از حداقل 3 نفر عضو هیئت مدیره (سهامدار) و 2 نفر بازرس می باشد که هیچ گونه محدودیتی از نظر تعداد اعضاء و سهامدار ندارد. باید توجه داشت که در این نوع شرکت ها ،  تمامی اعضاء هیئت مدیره دارای سهام می باشند .

 

 

این را هم بخوانید : مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت سهامی خاص

 

حتما دقت داشته باشید که بازرسین شرکت نباید هم فامیلی اعضاء هیئت مدیره باشند و هر ساله باید تمدید شوند.

در شرکت های سهامی خاص،  میزان سرمایه شرکت به صورت سهام بین افراد تقسیم شده و تمامی اعضاء هیئت مدیره باید حداقل دارای یک سهم باشند.

فقط در نظر داشته باشید در صورتی که بخواهید برای اعضاء هیئت مدیره در یک شرکت سهامی خاص از اشخاص حقوقی استفاده کنید ،  باید یک شخص حقیقی را به عنوان نمایده به اداره ثبت شرکت ها معرفی نمایید .

 

چه نوع کسب و کارهایی شرکت خود از بصورت سهامی خاص ثبت مینمایند

  • شرکتهای عمرانی
  • شرکتهای نفتی
  • شرکتهای پتروشیمی
  • شرکتهای تولیدی
  • شرکتهای بورس
  • شرکتهای دولتی

مدت تصدی اعضاء هیئت مدیره در این نوع شرکت ، بمدت 2 سال بوده و در صورت درخواست نقل و انتقال سهام پس از ثبت شرکت ،  باید 4% از ارزش سهام انتقالی را به اداره دارایی پرداخت کرد.

برتری شرکت های سهامی خاص به مسئولیت محدود ، حوزه اختیارات آن در شرکت در مزایدات و مناقصات دولتی و خصوصی است و لازم است بدانید که فقط شرکت های سهامی خاص قادر به شرکت در مناقصات و مزایدات وزارت نفت و شهرداری هستند.

جالب است بدانید که در سهامی خاص، هیچ محدودیتی در انتخاب زمینه فعالیت نخواهید داشت و می توانید با ثبت آن ، تا سقف 5 الی 10  برابر میزان سرمایه خود ،  از وام و تسهیلات بانکی استفاده کنید .

 

تعریف شرکت سهامی خاص

شرکت سهامی خاص، شرکتی است که بین سه نفر یا بیشتر که معمولا از دوستان و آشنایان یکدیگر می باشند تشکیل شده که سرمایه آن توسط موسسین آن تامین شده و در آن پذیره نویسی و مجمع عمومی موسس وجود ندارد. در بدو تاسیس می بایست سی و پنج درصد از سرمایه شرکت توسط اعضاء در حساب مخصوصی در بانک واریز شود.

 

زمان مورد نیاز برای ثبت شرکت سهامی خاص

  • 24 الی 48 ساعت تایید نام شرکت
  • 8 الی 12 روز بعد از امضاء اوراق تحویل اصل آگهی ثبتی
  • 5 الی 7 روز برای دریافت روزنامه رسمی
  • 2 الی 7 روز برای دریافت پلمپ دفاتر به آدرس شرکت

مدت ثبت شرکت سهامی با احتساب دریافت گواهی های عدم سوءپیشینه ۱۴ روز کاری می باشد. این زمان می تواند کمتر باشد که جهت آگاهی از شرایط می توانید با تلفن های موسسه ثبت شرکت خوارزمی (88884117-021) تماس بگیرید.

 

سمت هایی که میتوان در شرکت های سهامی خاص اتخاذ نمود

  • مدیرعامل
  • رئیس هیئت مدیره
  • نائب رئیس هیئت مدیره
  • عضو هیئت مدیره
  • بازرس اصلی و بازرس علی البدل

 

ویژگی های ثبت شرکت سهامی خاص

  • حداقل سرمایه برای ثبت شرکت سهامی خاص، یک میلیون ریال معادل یکصد هزار تومان است.
  • در نام شرکت قبل از اسم شرکت یا بعد از آن کلمه خاص باید اضافه شود و این کلمه در کلیه نوشته های شرکت و آگهی ها باید رعایت گردد.
  • سرمایه شرکت سهامی خاص به وسیله خود مؤسسین تأمین می شود و حق صدور اعلامیه پذیره نویسی را ندارند.
  • سرمایه شرکت حداقل باید یک میلیون ریال باشد.
  • هیئت مدیره شرکت سهامی خاص حداقل باید از ۵ نفر باشد.
  • شرکت سهامی خاص حق انتشار اوراق قرضه را ندارد.
  • شرکت سهامی خاص نمی تواند سهام خود را برای پذیره نویسی یا فروش در بورس اوراق بهادار یا توسط بانک ها عرضه نماید یا با انتشار آگهی و اطلاعیه یا هر نوع اقدام تبلیغاتی برای فروش سهام خود مبادرت کند.
  • تعداد سهامداران شرکت سهامی خاص حداقل سه نفر می باشد.
  • حداقل تعداد مدیران ( هیئت مدیره ) سه نفر می باشد.
  • انتقال سهام در این شرکت ها ، مشروط به موافقت سایر شرکاء می باشد.

 

هزینه ثبت شرکت سهامی خاص

جهت اطلاع از هزینه ثبت شرکت سهامی خاص و شرایط پرداخت آن میتوانید با موسسه ثبت شرکت خوارزمی تماس بگیرید

 

مدارک لازم ثبت شرکت سهامی خاص

1- تکمیل دو نسخه اظهارنامه شرکت سهامی خاص

2- تکمیل دو نسخه اساسنامه شرکت سهامی خاص

3- ارائه دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومی موسسین

4- کپی شناسنامه برابر اصل شده تمامی اعضای هیات مدیره و سهامداران و بازرسین (در دفاتر اسناد رسمی) و یا وکیل رسمی شرکت

5-کپی کارت ملی برابر اصل شده تمامی اعضای هیئت مدیره و سهامداران و بازرسین (در دفاتر اسناد رسمی)ویا وکیل رسمی شرکت

6- درصورتیکه اعضاء هیئت مدیره یا سهامداران اشخاص حقوقی باشند ، ارائه کپی آخرین روزنامه رسمی  شخص حقوقی و نامه معرفی نماینده( در سربرگ شرکت ) و کپی شناسنامه و کپی کارت ملی برابر اصل شده نماینده شخص حقوقی .

7-در صورت داشتن سهامدار خارجی برای اشخاص حقیقی ارائه کپی برابر اصل پاسپورت و برای اشخاص حقوقی ارائه گواهی ثبت شرکت نزد مرجع ثبت شده حاوی آخرین وضعیت شرکت و همچنین ارائه اصل  و ترجمه وکالتنامه و اختیارنامه وکیل سهامدار خارجی ( اعم از حقیقی و حقوقی)

8-ارائه گواهی عدم سوء پیشینه کیفری کلیه اعضای هیات مدیره ، مدیرعامل و بازرسان شرکت از طرف متقاضی ثبت شرکت. ( مراکز پلیس +10)

9- ارائه اقرارنامه در متن صورتجلسه  جهت کلیه اعضای هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مبنی بر اینکه مشمول ممنوعیت های مندرج در اصل 141 قانون اساسی نبوده و هیچگونه ممنوعیت قانونی موضوع مواد 111 و 126 قانون تجارت برای آنها جهت عضویت در هیات مدیره و مدیرعاملی وجود ندارد . در زیر همین بند نمونه اقرار نامه آورده شده است :

نمونه متن اقرار نامه : کلیه اعضا هیئت مدیره و مدیر عامل  اقرار نمودند مشمول ممنوعیت های مندرج در اصل 141 قانون اساسی و مواد 111 و 126 لایحه اصلاحی قانون تجارت نمی باشند.

10- ارائه اقرار نامه  بازرس یا بازرسان در متن صورتجلسه  مبنی بر اینکه هیچگونه نسبت فامیلی اعم از نسبی و سببی با مدیران و مدیرعامل شرکت تا درجه سوم از طبقه اول و دوم ندارند و خود و یا همسرشان نیز از مدیران و مدیرعامل شرکت بطور موظفی حقوق دریافت نمی دارند .در صورت کشف خلاف مشمول بند 3 ماده 243 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت خواهد بود. ارائه گواهی عدم سوء پیشینه کیفری کلیه اعضای هیات مدیره ، مدیرعامل و بازرسان شرکت از طرف متقاضی ثبت لازم می باشد. در زیر همین بند نمونه اقرار نامه آورده شده است:

نمونه متن اقرار نامه : بازرس ( بازرسین ) اقرار نمودند مشمول ممنوعیت های مندرج در اصل 141 قانون اساسی و مواد 111 و 126 لایحه اصلاحی قانون تجارت نمی باشند.

11- ارائه اصل وکالتنامه یا کپی برابر اصل وکالتنامه .

12-ارائه اصل قیم نامه یا کپی برابر اصل قیم نامه .

13 – پرداخت فیش 000/40 ریال بعنوان هزینه

14- ارائه گواهی بانکی مبنی بر پرداخت حداقل 35% سرمایه اولیه شرکت

 

مراحل ثبت شرکت سهامی خاص

تمامی افراد می توانند با ورود به سایت http://irsherkat.ssaa.ir (اداره ثبت شرکتها) درخواست به ثبت و تأسیس شرکت یا مؤسسه غیر تجاری نمایند.

۱. در مرحله اول شما بایستی اطلاعاتی نظیر اطلاعات متقاضی، نام شرکت، موضوع شرکت، آدرس دفتر مرکزی شرکت، سرمایه اولیه شرکت، اشخاص شرکت، سهام و سرمایه هر شخص، سمت اشخاص، ارتباط ما بین اشخاص، شعب شرکت، روزنامه و سال مالی، متن صورتجلسه، درج متن اظهارنامه و اساسنامه شرکت، را وارد نمایید.

نکات قابل توجهی که برای انتخاب نام شرکت سهامی خاص وجود دارد به شرح ذیل می باشد :

باید درنام شرکت مطابق با قوانین و مقررات از اسامی خاص استفاده شود. نام شرکت باید دارای ریشه فارسی باشد و در آن از کلملات و عبارات انگلیسی استفاده نشود. نام شرکت نباید با شئونات و قوانین انقلاب اسلامی ایران در تضاد باشد، همچنین از به کار بردن نام های تکراری که قبلاً به ثبت رسیده اند خودداری نمایید.

۲. پس از درج اطلاعات خواسته شده در سامانه، باید منتظر بمانید تا کارشناس مربوطه اطلاعات شما را مورد ارزیابی قرار دهد و در صورتی که هیچ نقص و ایرادی در اطلاعات وارد شده وجود نداشته باشد، بایستی بنا به درخواست اداره ثبت شرکت ها مدارک را به این اداره ارسال نمایید.

۳. در این مرحله شما باید یک پرینت از اوراق چاپی در سامانه تهیه نمایید و به امضاء سایر اعضای شرکت برسانید. سپس مدارک لازم را از طریق پست به صورت سفارشی به آدرس مذکور در تاییدیه پذیرش ارسال کنید. پس از ارسال پستی، باید شماره مرسوله را در سامانه اداره ثبت شرکت ها وارد نمایید.

۴. در صورت عدم وجود نقص در مدارک تقدیمی، کارشناس مربوطه نسبت به تهیه پیش نویس آگهی ثبت اقدام می کند. در این صورت شخص متقاضی باید با همراه داشتن اصل شناسنامه و کارت ملی برای اخذ مدارک ثبتی و همچنین امضاء ذیل دفاتر به اداره ثبت شرکت ها مراجعه نماید.

۵.‌ پس از تأیید تمامی مراحل و دریافت شماره ثبت، بایستی آگهی ثبت شرکت را در روزنامه رسمی به ثبت برسانید.که در این صورت هزینه انتشار آگهی به صورت اینترنتی پرداخت می شود.

۶. پس از درج آگهی در روزنامه رسمی شما می توانید فعالیت خود را رسما ً آغاز نمایید.

 

آگهی دعوت شرکت سهامی خاص

تنظیم صورتجلسه نیاز به چاپ آگهی دعوت سهامی خاص در روزنامه رسمی دارد

آگهی دعوت مجامع عمومی می بایستی دارای شرایط ذیل باشد :

الف – مشخصات کلی آگهی دعوت مجامع عمومی

1-    در آگهی دعوت مجامع عمومی نام کامل شرکت ذکر شده باشد .

2-    در آگهی دعوت سهامی خاص یا آگهی دعوت شرکت سهامی عام الزاما ذکر شده باشد . (رعایت تبصره ماده 4 لایحه اصلاحی قانون تجارت )

3-    در آگهی دعوت سهامی خاص مجامع عمومی شماره ثبت ذکر شود . ( رعایت ماده 220 قانون تجارت )

4-    در آگهی دعوت سهامی خاص دستور جلسه به صورت مصرح بیان شود . ثبت شرکت سهامی خاص در سامانه ثبت شرکت ها

5-    نوع مجمع عمومی در آگهی دعوت ذکر گردد .

6-     در آگهی دعوت سهامی خاص تاریخ و ساعت تشکیل جلسه ذکر شود .

7-    محل تشکیل جلسه مجمع می بایستی به صراحت در آگهی دعوت قید گردد .

8-   آگهی دعوت سهامی خاص می بایستی دارای مقام دعوت کننده باشد .

9-   آگهی دعوت سهامی خاص در روزنامه کثیر الانتشار شرکت چاپ و منشر شده باشد .

ب- موارد مربوط به تاریخ و مواعد آگهی دعوت

1-    زمان تشکیل جلسه مجمع عمومی با قید ساعت و تاریخ  دقیق در متن آگهی دعوت  جهت انطباق با صورتجلسه مربوطه اعلام گردد .

2-    چنانچه دو مجمع عمومی ( عادی و فوق العاده ) که دارای صلاحیت جداگانه و اختصاصی می باشند ، در یک روز تشکیل گردند می بایستی ساعت تشکیل مجزا و دستور جلسه مشخص ومصرح  بیان شده باشد و صورتجلسات مجزا نیز به تبع آن تنظیم و ارائه گردد .

3-    فاصله بین زمان انتشار دعوت مجمع عمومی و تاریخ تشکیل آن حداقل 10 روز و حداکثر 40 روز می باشد ( رعایت ماده 98 لایحه اصلاحی قانون تجارت )

4-    استناد به مقررات مواعد در قانون آیین دادرسی مدنی در مورد مهلت در ماده 98 قانون تجارت توجیه قانونی ندارد. ثبت شرکت سهامی خاص در سامانه ثبت شرکت ها

5-    اساسنامه شرکت نمی تواند حداقل مواعد مقرر در ماده 98 (از 10 روز کمتر) و حداکثر را (از 40 روز بیشتر )پیش بینی نماید . در صورت مغایرت مواعد مذکور مقررات قانون تجارت حاکم می باشد .

6-     ساعت و تاریخ تشکیل مجمع عمومی در آگهی دعوت نباید با ساعت و تاریخ تشکیل مجمع در صورتجلسه  تنظیمی مغایر باشد .

7-    در مواقعی که کلیه صاحبان سهام در مجمع حاضر باشند نشر آگهی و تشریفات دعوت الزامی نیست .

8-    هر گاه در مجامع عمومی تمام موضوعات مندرج در دستور مجمع مورد اخذ واقع نشود ، هیات رئیسه مجمع با تصویب مجمع  عمومی می تواند اعلام تنفس نموده و تاریخ جلسه بعد را که نباید دیرتر از دو هفته باشد، تعیین نماید ، تمدید جلسه ( تنفس ) محتاج به آگهی دعوت مجدد نیست .

پ – موارد مربوط به محل تشکیل  مجمع در آگهی دعوت

1-    محل تشکیل مجمع می بایستی  با نشانی کامل در آگهی دعوت قید شود .

2-    چنانچه در متن آگهی دعوت سهامی خاص محل تشکیل اقامتگاه و یا مرکز اصلی شرکت ذکر شده باشد می بایستی با متن صورتجلسه مطابق باشد .

3-    تشکیل مجامع عمومی در محل شرکت ( اقامتگاه ) الزامی نیست .

4-    چنانچه در متن آگهی دعوت سهامی خاص نشانی کامل ذکر شده باشد بطوری که نام کامل ساختمان و یا کارخانه بصراحت بیان شده باشد و سهوا مغایرت در شماره پلاک در متن صورتجلسه بیان گردد ، با توجه به قرینه ای که وجود دارد ، اشتباه موثر تلقی نمی گردد  و مانع  ثبت صورتجلسات نمی گردد .

5-    چنانچه محل تشکیل جلسه مجمع عمومی ، دفتر شرکت و یا دفتر اصلی شرکت و یا سایر عناوین ذکر شده باشد با توجه به تصریح ماده 100 قانون مذکور نشانی کامل  می بایستی صراحتا اعلام گردد.

6-     مغایرت و اشتباه در طبقات محل تشکیل جلسه در متن آگهی دعوت و صورتجلسه تنظیمی مرتبط ، چنانچه بدون قرینه باشد ، می تواند اشتباه موثر تلقی شود .

ج – موارد مربوط به دستور جلسه در آگهی دعوت

دستور جلسه می بایستی بصورت مشخص و مصرح در آگهی دعوت بیان گردد . ثبت شرکت سهامی خاص در سامانه ثبت شرکت ها

 

انحلال شرکت های سهامی خاص

انحلال شرکت های سهامی ( عام و خاص) تحت شرایط ذیل محقق می شود :

الف- هنگامی که موضوع شرکت انجام یافته یا اینکه انجام آن غیرممکن باشد.

ب- چنانچه مدت تعیین شده برای فعالیت شرکت تمام شده باشد. مگر آنکه قبل از خاتمه مدت ، مدت شرکت تمدید شده باشد.

ج- در صورت ورشکستگی

د- در صورت موافقت مجمع عمومی فوق العاده

ه- حکم قطعی دادگاه صالحه

 

تفاوت شرکت سهامی خاص و شرکت مسئولیت محدود

در شرکت سهامی خاص حداقل ۳۵% سرمایه باید نقداً در یکی از شعب بانکهای منطقه تودیع و گواهی مربوطه ارائه و ۶۵% در تعهد سهامداران باشد در صورتیکه در شرکت با مسئولیت محدود باید ابتدا کل سرمایه توسط شرکا پرداخت گردد.

انتخاب بازرسان اصلی و علی البدل در شرکت سهامی خاص اجباری و در شرکت با مسئولیت محدود مدیران شرکت برای مدت زمان محدود یا نامحدود انتخاب می شوند.

سرمایه در شرکت سهامی خاص به سهام تقسیم و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی آنهاست. سرمایه در شرکت با مسئولیت محدود به سهام یا قطعات سهام تقسیم نمی شوند و شرکا فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات می باشند.

مدیران در شرکت سهامی خاص الزاماً بایستی سهامدار بوده و یا تعداد سهام وثیقه مقرر در اساسنامه را تهیه و به صندوق شرکت بپردازند.

مدیران در شرکت با مسئولیت محدود بصورت موظف یا غیر موظف که از بین شرکاء یا از خارج انتخاب می شوند انجام وظیفه خواهند نمود.

تقویم سهم الشرکه غیر نقدی در شرکت با مسئولیت محدود توسط شرکا صورت می گیرد . شرکا در این خصوص در مقابل اشخاص ثالث مسئولیت تضامنی دارند. تقویم آورده های غیر نقدی در شرکت سهامی خاص با کارشناس رسمی دادگستری خواهد بود . ثبت شرکت سهامی خاص در سامانه ثبت شرکت ها

توجه

شما میتوانید از طریق فرم روبه رو درخواست خود را ارسال کنید تا مشاورین ما در کوتاه ترین زمان ممکن با شما تماس بگیرند.
نکته : تمامی مشاوره ها به صورت رایگان انجام میشود.

با پر کردن فرم زیر، پاسخ خود مبنی بر " مدت زمان انجام"، "هزینه" و "مدارک لازم" را بروی تلفن همراه خود دریافت نمایید.

مقالات پایین ،پیشنهاد خوانندگان این مقاله برای مطالعه است.

اجاره کارت بازرگانی | نحوه اجاره و وضعیت قانونی آن

یکی از مهم ترین مسائلی که در حوزه بازرگانی همواره در مورد آن بحث می شود، اجاره کارت بازرگانی است. حرف های زیادی در مورد اجاره این کارت وجود دارند. برخی آن را غیرقانونی دانسته و از این کار اجتناب می کنند. اما برخی دیگر معتقدند که در  شرایطی می توان کارت بازرگانی را اجاره […]

راهنمای ثبت شرکت حفاظتی مراقبتی

ثبت شرکت حفاظتی مراقبتی یکی از مهم ترین اقداماتی است که جهت تاسیس قانونی شرکت های حفاظتی باید انجام دهید. در سال های اخیر در بخش خصوصی شرکت های زیادی در زمینه حفاظت و مراقبت ثبت شده و تاسیس شده اند. اما این بدین معنی نیست که ثبت این نوع شرکت ها آسان می باشد. […]

راهنمای ثبت شرکت در خوزستان و اهواز

استان خوزستان یکی از بهترین استان ها جهت ثبت شرکت مخصوصا شرکت های بازرگانی است. چرا که این استان مرزی بوده و شرایط بسیار مناسبی برای ثبت شرکت دارد. ثبت شرکت در اهواز تفاوت آنچنانی با ثبت شرکت در مناطق دیگر ایران ندارد. زیرا مراحل و فرایند ثبت شرکت طبق قانون ثبت شرکت ها صورت […]

در حال ارسال
نظرات کاربر
0 (0 رای)
نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان