اظهارنامه فصلی ارزش افزوده چیست و چه نکاتی دارد؟

اظهارنامه فصلی ارزش افزوده

مالیات انواع مختلفی دارد. یکی از مهم‌ترین تقسیم‌بندی‌های مالیات، دسته‌بندی آن به دو گروه مالیات‌های مستقیم و مالیات‌های غیر مستقیم است. مالیات بر ارزش افزوده از انواع مالیات غیر مستقیم است که طی چند مرحله از کالاهای فروخته شده یا خدمات ارائه شده کسر می‌گردد. این مراحل شامل واردات، تولید و توزیع می‌شوند. به عبارت ساده‌تر کالاها و خدمات در مراحل مختلف قیمت بیشتری پیدا می‌کنند و ارزشمندتر می‌شوند.

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

کالا در هر یک از مراحل تولید، واردات و توزیع قیمت بیشتری پیدا می‌کند که این قیمت، مشمول مالیات بر ارزش افزوده می‌شود. البته بهتر است بدانید که مالیات بر ارزش افزوده در آخرین مرحله از خریدار کالا یا مصر‌ف‌کننده نهایی دریافت می‌شود. در واقع این نوع مالیات به‌صورت فصلی (دوره‌ای) توسط مودیان مالیاتی که همان تولیدکنندگان یا واردکنندگان کالا یا ارائه‌کنندگان خدمات هستند به شکل درصدی از قیمت کالا یا خدمات، از مشتریان دریافت می‌شود. مودیان در نهایت باید این مبالغ را به‌عنوان مالیات بر ارزش افزوده به سازمان امور مالیاتی کشور پرداخت کنند.

در ادامه این مقاله از خوارزمی ثبت قصد داریم اظهارنامه فصلی ارزش افزوده را بیشتر مورد بررسی قرار دهیم. پس از مطالعه این مقاله چنانچه پرسشی درباره اظهارنامه فصلی ارزش افزوده  یا اظهارنامه صورت وضعیت خرید و فروش فصلی داشتید، می‌توانید با کارشناسان موسسه خوارزمی ثبت تماس گرفته و اطلاعات کامل‌تری دریافت کنید.

تنظیم و ارسال اظهارنامه فصلی ارزش افزوده

طبق تعریفی که قانون مالیات بر ارزش افزوده ارائه کرده است، ارزش افزوده در واقع تفاوت میان ارزش خدمات یا کالای تحصیل یا خریداری شده با ارزش کالا یا خدمات عرضه شده در یک دوره مشخص است. کلیه مودیان مالیاتی که مشمول مالیات بر ارزش افزوده هستند، باید در مواعد مشخص نسبت به تنظیم و ارسال اظهارنامه فصلی ارزش افزوده اقدام کنند. اما اظهارنامه فصلی ارزش افزوده چه زمانی باید ارسال شود؟

همانطور که از نام این اظهارنامه پیداست، باید پس از پایان هر فصل مالیاتی تنظیم و ارسال شود. ارسال نکردن اظهارنامه فصلی ارزش افزوده می‌تواند باعث محروم شدن مودیان از معافیت‌ها و بخشودگی‌های مالیاتی یا مردود شدن دفاتر حسابداری آنها شود. در حال حاضر روند تنظیم و ارسال اظهارنامه فصلی ارزش افزوده به‌صورت کاملا اینترنتی و از طریق سامانه‌ای که سازمان امور مالیاتی کشور برای انجام امور مالیاتی مهیا کرده است انجام می‌گیرد.

ارسال اظهارنامه فصلی ارزش افزوده

همانطور که تا این قسمت از مقاله متوجه شده‌اید، تنظیم و ارسال اظهارنامه فصلی ارزش افزوده یکی از مهم‌ترین وظایف مشمولین مالیات بر ارزش افزوده به شمار می‌رود. انواع مختلفی از اظهارنامه فصلی ارزش افزوده وجود دارد که با در نظر گرفتن نوع فعالیت مودیان، در دسته‌بندی‌های زیر قرار می‌گیرند:

– اظهارنامه عادی

– اظهارنامه عوارض آلایندگی

– اظهارنامه سوخت

– اظهارنامه شماره گذاری خودرو

– اظهارنامه ویژه دخانیات

مهم‌ترین نکات اظهارنامه فصلی ارزش افزوده

از جمله مهم‌ترین نکاتی که در مورد اظهارنامه فصلی ارزش افزوده وجود دارد، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

– مهلت پرداخت مالیات بر ارزش افزوده: کلیه مودیان وظیفه دارند حداکثر تا یک ماه پس از اتمام هر فصل، اظهارنامه فصلی ارزش افزوده خود را تنظیم و ارسال نمایند.

– نرخ مالیات بر ارزش افزوده: نرخ مالیات بر ارزش افزوده 9 درصد است که از این مقدار، 6 درصد مالیات و 3 درصد عوارض ارزش افزوده می‌‌باشد.

مدارک لازم برای ارسال اظهارنامه فصلی ارزش افزوده

از جمله مدارک و اسناد مورد نیاز برای تنظیم و ارسال اظهارنامه فصلی ارزش افزوده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

– گواهی ثبت‌نام در نظام مالیات بر ارزش افزوده

– کلیه نسخ اظهارنامه‌های تایید شده

– نوارهای صندوق

– اسناد بیمه و حمل و نقل و گمرکی

– رسیدهای بانکی که نشان‌دهنده پرداخت مالیات و عوارض باشد

– برگ‌های اعلامیه بستانکاری و بدهکاری

– تمامی صورت حساب‌های مرتبط با خرید و فروش کالا و خدمات

– کلیه دفاتر قانونی

– دیگر مستندات عملیات‌ها و معاملات

اظهارنامه فصلی ارزش افزوده

نحوه تنظیم اظهارنامه ارزش افزوده

برای تنظیم و ارسال اظهارنامه فصلی ارزش افزوده، باید مراحل زیر را طی کنید:

– در اولین قدم وارد سامانه مالیات بر ارزش افزوده به نشانی www.evat.ir شوید. سپس با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور خود، وارد حساب کاربری شوید.

– در صفحه‌ای که باز می‌شود، بر اساس نوع فعالیت خود اظهارنامه الکترونیکی مورد نظر را انتخاب کنید.

– سپس سال عملکرد و شماره دوره‌ای که مایل به تنظیم اظهارنامه آن هستید را وارد کنید.

– در مرحله بعدی باید اطلاعات خود را که شامل مشخصات هویتی و ملکی مودی، اطلاعات خرید، فروش و صادرات می‌شود را درج کنید.

– در نهایت جدول (ب) کلیه مالیات بر ارزش افزوده قابل پرداخت را نشان می‌دهد. سپس اطلاعات خود را مجددا بررسی کرده و نام و نام خانوادگی خود را ثبت کنید. پس از آن روی گزینه ثبت موقت و سپس گزینه تایید کلیک کنید.

– پس از اینکه کلیه اطلاعات ثبت شد، مجددا نشان داده می‌شوند. چنانچه اطلاعات مورد تایید شماست، می‌توانید گزینه تایید نهایی و ارسال اطلاعات را انتخاب کنید. در صورت وجود اشتباه در قسمتی از اطلاعات، می‌توانید مجددا آنها را ویرایش کنید.

نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان