تفاوت سهامی عام و خاص

احتمالاً بار‌ها برایتان سؤال شده که تفاوت سهامی عام در سهامی خاص چیست؟ این شرکت‌ها از چه مناظری به هم شبیه بوده و از زوایایی با هم تفاوت دارند؟ شرکت‌ها جزء مهمی از پایه‌های اقتصاد یک کشور را تشکیل می‌دهند. بدون شرکت‌ها گردش سرمایه به حداقل رسیده و اقتصاد فلج خواهد شد. اما همین شرکت‌ها در انواع مختلفی تأسیس می‌شوند که هر کدام ساز و کار متفاوتی دارند.

در این مقاله از سایت ثبت خوارزمی می‌خواهیم به صورت اساسی به تفاوت سهامی عام و خاص بپردازیم. در صورت داشتن هر گونه سؤال حقوقی در این زمینه می‌توانید از طریق تکمیل فرم زیر با کارشناسان ثبت خوارزمی مشاوره حقوقی داشته باشید.

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

با شرکت‌های سهامی آشنا شوید

اگر بخواهید بهتر تفاوت سهامی عام و خاص را دریابید، ابتدا باید با ماهیت این شرکت‌ها آشنا شوید. شرکت‌های سهامی عام و سهامی خاص هر دو جزء شرکت‌های سهامی دسته‌بندی می‌شوند. به صورت کلی تمامی شرکت‌ها در ایران به دو دسته شرکت‌های مدنی و تجاری تقسیم می‌شوند. شرکت‌های تجاری خود دارای هفت نوع هستند که شرکت سهامی یکی از این دسته‌ها است. شرکت‌های سهامی خود دارای دو زیر مجموعه شرکت‌های سهامی عام و سهامی خاص می‌باشند.

در شرکت سهامی، به تمامی شرکا در ازای مبلغی یا سرمایه‌ای که وارد شرکت می‌کنند، سهام یا سهم داده می‌شود. مجموعه‌ای سهام، شرکت‌های سهامی را تشکیل می‌دهد. به هر یک از شرکا بر اساس میزان مبلغ یا سرمایه‌ای که به شرکت وارد می‌کنند، سهم داده می‌شود.

شرکت سهامی عام چیست؟

برای درک بهتر تفاوت سهامی عام و خاص ابتدا بهتر است به توضیح مفهوم این دو بپردازیم. شرکت سهامی عام، شرکتی است که مؤسسین آن قسمتی از سرمایه لازم برای شرکت را از طریق فروش سهام به مردم عامه تأمین می‌کنند. این شرکت‌ها، شرکت‌های بزرگ و گسترده‌ای هستند که برای انجام پروژه‌های بزرگ تأسیس می‌شوند. بنابراین سرمایه فردی یا چند نفره برای انجام آن‌ها کفاف نمی‌دهد.

مثلاً برخی از اشخاص امتیاز تأسیس یک کارخانه، ساخت یک سد یا استخراج یک معدن را به دست می‌آورند. سپس برای اجرای این امور سرمایه خود را از طریق فروش سهام شرکت به مردم به دست خواهند آورد.

شرکت‌های سهامی عام، کامل‌ترین نوع شرکت‌های سهامی هستند. اگر در مورد تأسیس شرکت سهامی عام هرگونه سؤالی دارید، تنها با یک تماس با کارشناسان ثبت خوارزمی، ابهام خود را برطرف نمایید.

معرفی شرکت سهامی خاص

در این بخش از مقاله “تفاوت سهامی عام و خاص” می‌خواهیم شرکت سهامی خاص را معرفی کنیم. شرکت سهامی خاص، شرکتی است که تمام سرمایه آن توسط مؤسسین شرکت تأمین می‌شود. در واقع تمام سهام شرکت به مؤسسین شرکت تعلق دارند. بنابراین تعداد سهامداران این نوع شرکت‌ها بسیار کمتر بوده و به طبع میزان سرمایه آن‌ها نیز کمتر است.

همچنین حوزه فعالیت آن‌ها بسیار کوچکتر و محدودتر از حوزه فعالیت شرکت‌های سهامی عام است. در شرکت‌های سهامی خاص، تشریفات قانونی و اجرای امور قانونی بسیار ساده‌تر انجام می‌شود. سرمایه شرکت سهامی خاص نباید کمتر از یک میلیون تومان باشد.

تفاوت سهامی عام و خاص

احتمالاً تا اینجای مقاله تا حدودی با تفاوت سهامی عام و خاص آشنا شده‌اید. این دو شرکت از نظر‌های مختلفی با هم تفاوت دارند. در ادامه می‌خواهیم به مواردی بپردازیم که مهم‌ترین تفاوت سهامی عام و خاص هستند.

  • انتقال مالکیت در شرکت سهامی عام به سهولت انجام می‌شود. در واقع این انتقال مالکیت هیچ تأثیری بر تداوم شرکت ندارد. اما در شرکت سهامی خاص هر نقل و انتقالی باید با توجه به توافق مدیران شرکت انجام شود.
  • تعداد شرکا در سهامی عام حداقل باید ۵ نفر باشد. اما در سهامی خاص حداقل تعداد شرکت‌کننده ۳ نفر است.
  • امکان صدور اوراق قرضه فقط برای شرکت‌های سهامی عام ممکن است و شرکت‌های سهامی خاص این امکان را ندارند. اوراق قرضه، اوراق بهاداری هستند که طبق آن شرکت مورد نظر به خریدار اوراق بدهکار می‌شود. یعنی شرکت در زمان خاصی باید مبلغ خاصی را به خریدار پرداخت کند.

اگر می‌خواهید در مورد تفاوت سهامی عام خاص اطلاعات بیشتر و دقیق‌تری به دست بیاورید، با کارشناسان ثبت خوارزمی در ارتباط باشید. کارشناسان خبره این مجموعه تمامی تلاش خود را برای خدمت‌رسانی هر چه بیشتر به شما انجام خواهند داد.

تفاوت سهامی عام و خاص در روش تأمین سرمایه

بزرگ‌ترین تفاوت سهامی عام و خاص که در بخش‌های قبلی نیز به آن پرداختیم. روش تأمین سرمایه است. در شرکت‌های سهامی عام، مؤسسین برای تأمین سرمایه از روش پذیره‌نویسی استفاده می‌کنند. در واقع با این روش سهام مورد نظر را به عموم مردم فروخته و سرمایه شرکت تأمین می‌گردد. اما در شرکت‌های سهامی خاص کل بودجه شرکت توسط خود مؤسسین تأمین می‌شود و افراد متفرقه در این امر نقشی ندارند.

عرضه در بازار سرمایه، از تفاوت‌های سهامی عام و خاص

دیگر تفاوت سهامی عام و خاص، امکان عرضه سهام در بازار بورس است. شرکت‌های سهامی عام می‌توانند سهام و اوراق بهادار خود را در بازار بورس عرضه کنند. لذا عموم مردم در صورت تمایل می‌توانند اوراق را خریداری نمایند. اما شرکت‌های سهامی خاص امکان فروش سهام در بازار بورس را ندارند. به همین دلیل فعالیت‌های آنان به نوعی محدودتر می‌باشد.

تفاوت در تعداد سهامداران در سهامی عام و خاص

تفاوت سهامی عام و خاص در تعداد سرمایه‌داران نیز مشهود است. تعداد سهامداران سهامی عام بسیار بیشتر از سهامی خاص می‌باشد. زیرا محدودیتی برای خرید سهام گسترده این شرکت‌ها وجود ندارد. اما همیشه تعداد سهامداران در شرکت‌های سهامی خاص کمتر می‌باشد. زیرا سهام موجود در این شرکت‌ها محدودتر بوده و هر کسی نمی‌تواند نسبت به خرید آن‌ها اقدام کند.

اگر قصد ثبت شرکت سهامی خاص یا عام را دارید، ابتدا باید در مورد مراحل ثبت شرکت، شرایط، قوانین و… آن بدانید. تخصص در این امور لازمه داشتن دانش حقوقی و تجربه در امور حقوقی است. کارشناسان شرکت ثبت خوارزمی در امور حقوقی مربوط به ثبت شرکت، ثبت برند‌ها و کار با سامانه ثبت شرکت بسیار مجرب هستند. تنها با پر کردن فرم مشاوره، کارشناسان این مجموعه با شما تماس گرفته و تا رسیدن به اهدافتان شما را یاری خواهند کرد.

جمع‌بندی

در این مقاله به بررسی تفاوت سهامی عام و خاص و معرفی هر کدام به صورت جداگانه پرداختیم. به صورت کلی شرکت‌های سهامی عام شرکت‌هایی گسترده‌تر، بزرگتر و با سرمایه بیشتر هستند. در صورتی که شرکت‌های سهامی خاص با محدودیت بیشتری فعالیت خود را انجام می‌دهند.

در حال ارسال
نظرات کاربر
0 (0 رای)
نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان