ثبت شرکت سهامی خاص صدرنشین شرکتهای ثبت شده
طبق تعریف، شرکت سهامی خاص (Privately held company) به شرکتی اطلاق میشود که در آن هر یک از موسسان به اندازه سهم خود، نسبت به امور شرکت مسئولیت دارند. شرکتهای سهامی در دو دسته جای میگیرند و شامل شرکت سهامی عام و شرکت سهامی خاص میباشد. مراحل ثبت شرکت سهامی خاص نسبت به شرکت سهامی عام، از پروسه کمتری برخوردار میباشد. سهامی خاص جزو شرکتهایی است که بیشترین میزان ثبت در اداره ثبت شرکتها را دارد. علاوه بر شرایط مناسب ثبت شرکت سهامی، این نوع شرکتها برای اشخاص حقیقی و حقوقی دارای مزیتهایی میباشد. از جمله امتیازهای این شرکتها میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
- سرمایه گذاران شرکت سهامی، همان موسسان آن میباشند.
- اشخاص حقیقی و حقوقی که اقدام به تاسیس شرکت سهامی خاص میکنند، اغلب در گروه شرکتهای عمرانی، نفت، پتروشیمی و شرکتهای بورس قرار دارند.
- این شرکت در نزد بانکها از اعتبار بیشتری برخوردار هستند.
درست است که انجام اقدامات لازم برای طی کردن، مراحل ثبت شرکت سهامی خاص به اندازه شرکتهای عام، پیچیدگی زیادی ندارند؛ اما با این وجود برای ثبت آن به افراد متخصص و کاردان نیاز دارید.
مراحل ثبت شرکت سهامی خاص
برای تمام اشخاص حقیقی و حقوقی، گذر کردن از مراحل ثبت شرکت سهامی خاص، گاهی با دشواریهایی همراه است. علت این امر نیز به خاطر قوانین و مقرراتی است که درباره شرایط ثبت شرکت سهامی، وضع شدهاند. با این حال اگر قصد توسعه فعالیتهای اقتصادی خود را دارید، باید تمام این مراحل را گام به گام انجام دهید و شرکت سهامی خاص خود را تاسیس کنید. مهم ترین پروسهای که باید طی کنید، شامل مراحل ذیل میباشد:
- برای شروع کار، باید وارد سامانه http: //irsherkat. ssaa. ir شوید و درخواست خود را به ثبت برسانید.
- در گام اول باید تمام اطلاعات راجع به نام شرکت، موضوع شرکت، آدرس محل فعالیت، میزان سرمایه، تعداد شرکا، موقعیت اشخاص در شرکت، اظهارنامه و اساسنامه باید در سامانه قید شوند. در انتخاب نام شرکت نیز باید از یک سری اصول و ضوابط پیروی کنید.
- گام دوم از مراحل ثبت شرکت سهامی خاص، گرفتن پرینت از تمام اطلاعات ثبت شده است تا آنها را به امضای سایر اعضا برسانید.
- در گام سوم، کارشناس اداره ثبت اقدام به تهیه پیش نویس آگهی ثبت میکند. در صورتی که مدارک ارسال شده، ناقص باشد، باید با اصل شناسنامه و کارت ملی به اداره ثبت شرکتها مراجعه کرده و برای اخذ مدارک ثبتی، اقدام کنید.
- گام چهارم از مراحل ثبت شرکت سهامی خاص، مربوط به انتشار آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی با روزنامههای کثیرالانتشار میباشد. البته بعد از دریافت شماره ثبت باید به این کار مبادرت بورزید.
- آخرین گام شروع فعالیت رسمی بعد از درج آگهی در روزنامه میباشد.
شرایط ثبت شرکت سهامی خاص در قوانین تا سال 1401
قبل از اقدام به طی کردن مراحل ثبت شرکت سهامی خاص، باید شرایط لازم برای ثبت شرکت را داشته باشید. تا سال 1401 طبق قوانین، شرایطی که به اشخاص حقیقی و حقوقی اجازه ثبت شرکت سهامی خاص را میدهد، شامل موارد ذیل میباشد:
- اشخاص حقیقی یا حقوقی باید به سن قانونی رسیده باشند.
- در بدو تاسیس شرکت سهامی خاص، حداقل 3 عضو به عنوان هیئت مدیره و دو نفر بازرس به اداره ثبت شرکتها معرفی شوند.
- هیچ گونه رابطه فامیلی با بازرسان نباید وجود داشته باشد.
- کمترین میزان سرمایه در شروع تاسیس صد هزار تومان است. 35 درصد سرمایه باید در زمان تاسیس و بعد از تایید نام شرکت، توسط موسسین پرداخت شود.
- مسئولیت سهامداران به اندازه سرمایه آنها میباشد.
- نقل و انتقال سهام طبق رای تمام سهامداران امکان پذیر است.
- حق پذیره نویسی در این شرکتها وجود ندارد.
- اضافه شدن کلمه خاص به نام شرکت الزامی میباشد.
انجام مراحل ثبت شرکت سهامی خاص آسان به نظر میرسد. با این حال برای تاسیس شرکت سهامی خاص باید درباره تمام قوانین مربوط به آنها اشراف کامل داشته باشید. تعداد اعضا، شرایط، هزینه ثبت، مدارک لازم، اقدامات پس از تاسیس شرکت مثل اخذ کد اقتصادی، اخذ گواهی ارزش افزوده و اخذ کد کارگاهی همگی از اهمیت زیادی برخوردار هستند. به همین خاطر قبل از تاسیس هر شرکتی مانند شرکت سهامی خاص باید از صفر تا صد قوانین و شرایط ثبت آنها اطلاعات کافی در اختیار داشته باشید.
جمع بندی مطالب
شرکت سهامی خاص جزو آن دسته از شرکتهایی است که ثبت آن در بین اشخاص حقیق و حقوقی پرطرفدار میباشد. هر چند که شرایط ثبت شرکت سهامی خاص به اندازه شرکتهای سهامی عام، پیچیدگی خاصی ندارند؛ ولی نیاز است مراحل ثبت شرکت سهامی خاص طبق قوانین و ضوابط انجام شود. شما باید قبل از طی این مراحل، کاملا نسبت به این قوانین اشراف کامل داشته باشید. امکان ثبت شرکت سهامی خاص به صورت آنلاین و از طریق سامانه ثبت شرکتها است.