چگونه شرکت تاسیس کنیم؟

چطور شرکت تاسیس کنیم؟

این‌روزها اغلب افراد تمایل دارند برای انجام‌دادن فعالیت‌های مختلف صنعتی، کشاورزی یا تولیدی، اقدام به تاسیس شرکت‌های تجاری کنند. دلیل این مسئله را می‌توان مزایایی که فعالیت در قالب یک شرکت دارد در نظر گرفت. شرکت به‌عنوان یک شخصیت‌حقوقی مستقل، از اغلب تکالیف و حقوقی که اشخاص‌حقیقی طبق قانون دارند، برخوردار می‌شود. شرکت یک قرارداد است که بین دو یا چند نفر منعقد شده و براساس آن، سود و ضرر حاصل از فعالیت‌های تجاری، بین شرکا تقسیم می‌شود.

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

اما چطور یک شرکت تاسیس کنیم؟ در ادامه این مقاله، قصد داریم ضمن معرفی مزایای تاسیس شرکت، به‌طور مختصر مراحل تاسیس این شخصیت‌حقوقی را بررسی کنیم. پس از مطالعه این مقاله، چنانچه سوالی درمورد نحوه تاسیس و ثبت شرکت داشتید، می‌توانید با کارشناسان خوارزمی ثبت تماس بگیرید. کارشناسان ما در کلیه مراحل تاسیس و ثبت شرکت، شما را راهنمایی می‌کنند.

چرا شرکت تاسیس کنیم؟
چرا شرکت تاسیس کنیم؟

مزایای تاسیس شخصیت‌حقوقی

– محدودشدن مسئولیت: درحالی‌که تجار به‌تنهایی بار مسئولیت‌های مالی را به دوش می‌کشند و تمام دارایی شخصی آنها وثیقه طلب طلبکاران است، شرکای یک شرکت در مقابل اشخاص‌ثالث مسئولیت محدودتری دارند. این مزیت تاسیس شرکت، باعث شده‌است حتی بسیاری از افرادی که به‌صورت انفرادی به فعالیت‌های تجاری مشغول هستند، اقدام به تاسیس شرکت کنند.

– مقدار سرمایه بیشتر: همکاری افراد مختلف و تجمع سرمایه، امکان انجام‌دادن فعالیت های اقتصادی پرسودتر و بزرگتری را برای شرکا به وجود می‌آورد. اما اشخاصی که به‌صورت انفرادی تجارت می‌کنند، اغلب سرمایه‌های محدودتری دارند و یا درصورت داشتن سرمایه زیاد، مایل نیستند این ریسک را بپذیرند و تمام دارایی خود را وارد کسب‌وکار کنند.

– جمع‌شدن تخصص‌های گوناگون: افراد هرچقدر هم که باهوش باشند، نمی توانند در تمامی زمینه‌ها تخصص کافی داشته‎باشند. درحالی‌که با تاسیس شرکت، افراد با دانش‌ها و تخصص‌های گوناگون دور هم جمع شده و هریک، گوشه‌ای از مسئولیت‌ها را قبول می‌کنند.

– افزایش اعتبار: این مسئله که مشتریان در مقایسه با اشخاص‌حقیقی، راحت تر به شرکت‌ها اعتماد می‌کنند، واقعیتی غیرقابل انکار است. تاسیس شرکت، یک شخصیت‌حقوقی ایجاد می‌کند که از اعتبار زیادی برخوردار است و همین مساله، باعث می‌شود شرکت‌ها راحت‌تر بتوانند برای اخذوام و تسهیلات و شرکت در مزایدات و مناقصات اقدام کنند.

مراحل تاسیس شرکت

مراحل تاسیس شرکت: قسمت اول

– تعیین موضوع شرکت: اولین قدم برای تاسیس یک شرکت، مشخص‌کردن موضوع فعالیت‌های آن است. تعیین موضوع فعالیت، باعث می‌شود بتوانید قالب مناسب‌تری برای شرکت انتخاب کنید. علاوه‌براین، موضوع فعالیت‌های شرکت باید در اساسنامه یا شرکت‌نامه هم درج شود. توصیه می‌شود از عبارات کلی مثل واردات و صادرات یا خرید و فروش در اساسنامه استفاده کنید که تا در آینده بتوانید حوزه فعالیت شرکت را گسترش دهید و به فعالیت‌های خاصی محدود نباشید.

– تعیین نوع شرکت: در قانون‌تجارت هفت شرکت سهامی‌عام و خاص، تضامنی، مسئولیت‌محدود، مختلط سهامی و غیرسهامی و نسبی مشخص شده‌است. براساس قانون، برخی از فعالیت‌های تجاری باید حتما در قالب یک شرکت خاص انجام شود. به‌عنوان‌مثال، تصدی به امور صرافی باید حتما در قالب شرکت تضامنی انجام شود. به‌جز موارد خاصی که در قانون‌تجارت مورد اشاره قرار گرفته‌اند، اشخاص آزادند هریک از شرکت‌های ذکرشده در قانون‌تجارت را برای انجام فعالیت‎های تجاری خود انتخاب کنند. هرکدام از این هفت شرکت، شرایط ویژه‌ای دارند که باید رعایت شوند.

– اخذمجوز: بااینکه برای تاسیس شرکت نیاز به اخذمجوز نیست، اما برای انجام‌دادن برخی فعالیت‌ها باید از ارگان یا سازمان خاصی مجوز گرفت. به‌عنوان‌مثال، برای تولید و پخش دارو در ایران باید از وزارت بهداشت مجوز گرفت.

– انعقاد قرارداد: برای انعقاد قرارداد شرکت هم مانند هر قرارداد دیگری باید شرایط اساسی صحت معاملات ازجمله موضوع معین، اهلیت طرفین، مشروعیت جهت معامله و قصد و رضای طرفین وجود داشته‌باشد.

چطور شرکت تاسیس کنیم؟

مراحل تاسیس شرکت: قسمت دوم

 

– سرمایه: سرمایه‌ای که برای تاسیس شرکت آورده می‌شود، می‌تواند به‌صورت نقدی یا غیرنقدی باشد. توجه داشته‌باشید که سرمایه شخصیت‌حقوقی کاملا از دارایی شرکا مستقل بوده و بدهی‌های شرکت تنها از این محل پرداخت می‌شود. دواقع تقسیم سود حاصل از فعالیت‌های شرکت، تنها زمانی امکان‌پذیر است که بدهی‌های شرکت پرداخت شده‌باشد.

– نوع قرارداد شرکت: نکته‌ای که باید درمورد انعقاد قرارداد شرکت موردتوجه قرارگیرد، لزوم کتبی‌بودن این قرارداد است. برای اعتبار بخشیدن به قرارداد شرکت، کلیه شرکا یا نمایندگان قانونی آنها باید آن را امضا کنند. اطلاعاتی که باید در قرارداد شرکت آورده شود عبارتنداز: نوع و موضوع شرکت، آدرس‌پستی مرکزاصلی شرکت، اسامی و اطلاعات سهامداران یا شرکا، مدت اعتبار شرکت و زمان تشکیل‌شدن آن، سرمایه شرکت، میزان سهم هریک از شرکا، اشخاص دارای حق امضا، نحوه تقسیم سود و زیان، تعیین مدیرعامل، بازرسان و اعضای هیئت‌مدیره شرکت و حدود اختیارات این افراد.

– ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت‌ها: برای اینکه یک شرکت تاسیس کنیم و این شرکت بتواند به‌صورت قانونی و رسمی فعالیت‌های خود را شروع کند، باید پس از انجام اقدامات ذکرشده، مراحل ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت‌ها را هم طی کنیم. ثبت‌نکردن شرکت، می‌تواند این شخصیت‌حقوقی را در معرض خطر منحل‌شدن قراردهد. درخواست ثبت شرکت باید توسط مدیران ارائه شود. برای ثبت شرکت هم می‌توانید به‌صورت آنلاین و ازطریق سامانه ثبت شرکت‌ها و هم به‌صورت حضوری اقدام کنید.

در حال ارسال
نظرات کاربر
0 (0 رای)
نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان