هر کشور از پتانسیلها و منابع زیادی برخوردار است که در بسیاری از کشورها وجود ندارد. لزوم برقراری ارتباط تجاری با دیگر کشورها برای مبادلات کالا، قابل انکار نیست. کشورها با واردات و صادرات کالا، محصولات خود را به دیگر کشورها فرستاده و محصولات تولیدشده در آن کشورها را وارد میکنند. واردات و صادرات، زیرمجموعهای از فعالیتهای بازرگانی بهشمار میرود. افراد معمولا برای واردات و صادرات کالا، اقدام به ثبت شرکت میکنند.
فرم درخواست مشاوره رایگان
شما با ثبت شرکت واردات و صادرات، میتوانید بهصورت قانونی به فعالیتهای مرتبط با واردات و صادرات مشغول شده و کسبدرآمد کنید. در بین شرکتهایی که در قانونتجارت مشخص شدهاست، شرکت سهامیخاص و شرکت بامسئولیتمحدود برای واردات و صادرات کالا مناسبتر هستند و بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند. در ادامه این مقاله، قصد داریم ضمن بررسی مزایا و معایب ثبت شرکت واردات و صادرات، به این سوال پاسخ دهیم که آیا برای فعالیت در حوزه واردات و صادرات، باید حتما اقدام به ثبت شرکت کرد؟
مزایای ثبت شرکت واردات و صادرات
– سرمایه بیشتر: اشخاصحقیقی معمولا با مقدار سرمایه کمتری تجارت میکنند. اما زمانیکه یک شرکت واردات و صادرات تاسیس میشود، افراد مختلف دور هم جمع شده و سرمایههای خود را با هم شریک میشوند. این اقدام، باعث گستردهشدن محدوده فعالیت شرکت و پیشرفت سریعتر آن میشود.
– شرکت در مزایدات و مناقصات: درحالیکه اشخاصحقیقی برای شرکت در مزایدات و مناقصات محدودیتهایی دارند، اشخاصحقوقی یا شرکتها امکان شرکت در هر مزایده یا مناقصهای را دارند.
– ایجاد یک شخصیتحقوقی: در کنار هم قرارگرفتن افراد مختلف و تاسیس و ثبت شرکت، یک شخصیتحقوقی واحد ایجاد میکند. این شخصیتحقوقی بهطور مستقل از نام، موضوع فعالیت، سرمایه و تکالیف قانونی برخوردار است.
– دریافت تسهیلات: شرکتها (بهخصوص شرکتهای سهامیخاص) در مقایسه با اشخاصحقیقی راحتتر میتوانند از بانکها تسهیلات دریافت کنند.
– حمایت قانون: ثبت شرکت، یک چارچوب قانونی برای فعالیتهای این شخصیتحقوقی ایجاد میکند. بهطوریکه این شرکت توسط قانون مورد حمایت قرار میگیرد.
– افزایش اعتبار: معمولا شرکتها از اعتبار بیشتری در جامعه برخوردار هستند. همین مسئله باعث میشود دیگر اشخاصحقوقی یا حقیقی برای همکاری، انعقاد قرارداد یا.. راحتتر به شرکتها اعتماد کنند.
– اساسنامه: برای تاسیس و ثبت شرکت باید یک اساسنامه ارائه شود که کلیه اطلاعات راجع به چگونگی اداره شرکت، نحوه تقسیم سود و ضرر و هر چیزی که به فعالیت شرکت مربوط میشود در آن درج میشود. اساسنامه که در مسائل مختلف مورد استفاده قرار میگیرد، باعث مدیریت بهتر شرکت شده و از بروز اختلاف بین شرکا جلوگیری میکند.
معایب ثبت شرکت واردات و صادرات
بااینکه ثبت شرکت واردات و صادرات مزایای زیادی دارد، معایبی را هم میتوان برای آن در نظر گرفت که در ادامه مورد اشاره قرار میگیرند:
– تکمیل دفاتر مالیاتی: نماینده قانونی شرکت موظف است یک مرتبه در طول سال، دفاتر مالیاتی پلمپشده را تکمیلکرده و به اداره مالیات تحویل دهد.
– حقوق کارکنان: پس از ثبت شرکت، مدیران موظف میشوند حقوق کارکنان شرکت را مطابق با قانونکار پرداخت کرده و کلیه کارکنان را بیمه کنند.
– اقامتگاه شرکت: تهیه یک اقامتگاه مشخص که اقدامات و فعالیتهای مهم شرکت در آن انجام شود، از دیگر وظایفی است که پس از ثبت شرکت برعهده مدیران قرار میگیرد. تحمل هزینههای مرتبط با این اقدام، میتواند از معایب ثبت شرکت بهشماررود.
– تامین سرمایه: قانونگذار برای تشکیل و ثبت هریک از شرکتهای ذکرشده در قانون، مبلغ مشخصی را بهعنوان حداقل سرمایه در نظر گرفتهاست. بهعنوان مثال، این مبلغ در شرکت سهامیخاص و شرکت بامسئولیتمحدود، صد هزارتومان است. افرادی که قصد ثبت شرکت دارند، باید حداقل سرمایه برای تاسیس شرکت موردنظر خود را تامین کنند.
– مالیات: کلیه شرکتهایی که طبق قانون به ثبت رسیدهاند، موظف به پرداخت مالیات هستند. البته مالیات بر درآمد شامل اشخاصحقیقی که فعالیتهای تجاری انجام میدهند هم میشود.
هدف از ثبت شرکت چیست؟
شاید این سوال برای بسیاری از افراد پیش بیاید که هدف از ثبت شرکت چیست؟ چرا افراد باید بلافاصله پس از تاسیس شرکت، روند ثبت آن را طی کنند؟ دلیل اصلی ثبت شرکت را میتوان امکان نظارت دولت بر این شخصیتحقوقی دانست. شرکتها با انجام معاملات متعدد داخلی و خارجی، تاثیر زیادی در اقتصاد کشور دارند. بههمیندلیل، چنانچه دولت نظارت کافی بر عملکرد شرکتها نداشتهباشد، ممکن است صدمات جبرانناپذیری مانند پولشویی یا دیگر مفاسد اقتصادی به اقتصاد کشور وارد شود.
نکته حائز اهمیت دیگر که ثبت شرکت را به امری ضروری تبدیل میکند، این است که تا قبل از ثبت شرکت، فعالیتهای این شخصیتحقوقی جنبه قانونی ندارد. درواقع ثبت شرکت باعث بهوجودآمدن این شخصیتحقوقی میشود. از لحاظ قانونی، هیچ الزامی برای تاسیس و ثبت شرکت واردات و صادرات وجود ندارد و اشخاصحقیقی هم میتوانند در این زمینه فعالیت کنند. اما چنانچه شرکتی تاسیس شود، باید حتما در اداره ثبت شرکت ها به ثبت برسد.
بد نیست بدانید اکثر افراد ترجیح میدهند برای واردات و صادرات کالا و بهرهمندی از تمام مزایای قانونی شرکتها، اقدام به تاسیس و ثبت شرکت کنند. اما دلیل این مسئله چیست؟ با یک نگاه کلی به مزایا و معایب ثبت شرکت واردات و صادرات، متوجه میشوید که ثبت شرکت از اهمیت زیادی برخوردار است و مزایای این اقدام، از معایب آن بسیار بیشتر است.