تنظیم و تدوین اساسنامه یکی از اقدامات بسیار مهم جهت تأسیس انواع شرکتهای خدمات گردشگری میباشد. اساسنامه ثبت شرکت خدمات گردشگری به عنوان یک مدرک و سند مهم جهت اعتبار بخشیدن به فعالیتهای شخصیت حقوقی شناخته میشود. در اساسنامه مواردی مهمی ذکر میشوند که سازوکار شخصیت حقوقی و شرکت مورد نظر را به خوبی توضیح خواهد داد. اما نحوه تنظیم اساسنامه خود چالش جدی است که مؤسسان شرکت همواره با آن دست و پنجه نرم میکنند.
در این بخش از سایت ثبت خوارزمی قصد داریم به نحوه تنظیم اساسنامه ثبت شرکت خدمات گردشگری و باید و نبایدهای آن بپردازیم. در صورت داشتن هرگونه سؤالی در مورد اساسنامه فرم مشاوره سایت را پر کنید تا کارشناسان حقوقی در اسرع وقت با شما تماس گیرند.
ثبت شرکت خدمات گردشگری چه لزومی دارد؟
اساسنامه ثبت شرکت خدمات گردشگری جهت ثبت نهایی شرکت گردشگری جهت اداره ثبت شرکتها تنظیم میشود. شرکتهای خدمات گردشگری، شرکتهایی هستند که خدمات متنوع و مفیدی را به گردشگران ارائه میدهند. این خدمات شامل محل اقامت، حمل و نقل، خدمات مترجم، غذا و پذیرایی و… میشود. امروزه بسیاری از گردشگران جهت دریافت خدمات رفاهی در طول سفر خود به شرکتهای گردشگری مراجعه میکنند. زیرا این شرکتها با ارائه خدمات رفاهی سفری لذت بخش را به گردشگران هدیه خواهند داد.
اساسنامه ثبت شرکت خدمات گردشگری چیست؟
اساسنامه ثبت شرکت خدمات گردشگری، مدرک و سندی است که خط مشی، سرمایه اولیه، نحوه فعالیت و سایر سازوکارهای شرکت را مشخص میکند. بر اساس اساسنامه هر شخصیت حقوقی، میتوان به تمامی مشخصات، قوانین و ضوابط شرکت پی برد. تمامی باید و نبایدهای نحوه اداره و چگونگی نظارت بر روند کارکرد شرکت به صورت کامل در اساسنامه درج میشود. اساسنامه به شخصیت حقوقی اعتبار داده و فعالیت آن را رسمی میکند.
تنظیم اساسنامه ثبت شرکت خدمات گردشگری سلامت توسط هیئت مؤسس یا اعضاء و شرکای اصلی شرکت صورت میگیرد. همچنین اساسنامه باید به امضای هیئت مؤسس شرکت برسد تا به صورت رسمی تصویب شود. ارائه اساسنامه تصویب شده برای ثبت کردن شرکت خدمات گردشگری ضروری است.
نحوه تنظیم اساسنامه شرکت خدمات گردشگری
نحوه تنظیم اساسنامه ثبت شرکت خدمات گردشگری بستگی به نوع قالبی دارد که برای ثبت شرکت انتخاب کردهاید. در واقع قوانین و مقررات مربوط به هر شرکت در هر قالبی با شخصیت حقوقی دیگر متفاوت است. مثلاً اساسنامه یک شرکت تعاونی اصلاً با اساسنامه یک شرکت سهامی خاص یا مسئولیت محدود یکسان نیست. اما به صورت کلی تمام اساسنامهها دارای یکسری اطلاعات بسیار مهم هستند که به عنوان وجه مشترک آنان شناخته میشود. این اطلاعات به صورت زیر هستند:
- نام شرکت و نوع قالب آن، اهداف و موضوع فعالیت شرکت، روشهای اجرایی، مدت زمان و حوزه فعالیت، نشانی و تابعیت شخصیت حقوقی، میزان سرمایه اولیه و…
- تعیین سال مالی، چگونگی تقسیم سود و زیان در بین اعضاء، قوانین نقل و انتقال سهام، نحوه وصول قروض شرکت، چگونگی کاهش و افزایش سرمایه و…
- تعیین ارکان اصلی شرکت، تعداد آنها، نحوه انتخاب اعضای ارکان، وظایف و حوزه اختیارات آنها
- شرایط لغو و انحلال شرکت، وضعیت داراییها بعد از انحلال شخصیت حقوقی
- شرایط تغییر اساسنامه ثبت شرکت خدمات گردشگری
نمونه اساسنامه ثبت شرکت خدمات گردشگری
در این بخش میخواهیم یک نمونه از اساسنامه ثبت شرکت خدمات گردشگری را به شما معرفی کنیم. همان طور که قبلاً اشاره کردیم این شرکتها میتوانند در قالبهای مختلفی به ثبت برسند. به طبع اساسنامه مربوط به هر قالب از شرکت با قالب دیگر فرق میکند. در این بخش نمونه اساسنامه شرکت خدمات گردشگری در قالب تعاونی را معرفی کردهایم. دقت کنید که این اساسنامه صرفاً جهت آشنایی بیشتر شما با این نوع اساسنامهها ارائه میشود.
ماده ۱: نام و نوع شرکت: شرکت تعاونی…………… و نوع آن تولیدی توزیعی است که در این اساسنامه به اختصار، «تعاونی» نامیده میشود
ماده ۲: موضوع فعالیت شرکت به شرح زیر است:
- ترویج و تحكیم مشارکت، همکاری و تعاون عمومی
- ارائه خدمات مشاورههای تخصصی مرتبط در امور گردشگری
- تهیه و ارائه خدمات غذایی وپذیرایی و اقامتی وگردشگری به بخشهای دولتی وخصوصی
- بیمه مسافرین و مهمانان (گردشگران) ساختمان و تأسیسات گردشگری
- انجام فعالیت زیرساخت گردشگری از جمله حمل و نقل و اقامت
ماده۳: حوزه عملیات تعاونی فرا استانی است.
ماده۴: مدت تعاونی از تاریخ ثبت به صورت نامحدود است.
ماده۵: نشانی مرکز اصلی: استان……. شهرستان………. خیابان……. کوچه……. پلاک………. کدپستی………
ماده۶: سرمایه اولیه تعاونی مبلغ……. ریال است که به…… سهم…….. ریالی منقسم گردیده است، مبلغ……. ریال آن نقدا توسط اعضا پرداخت و مبلغ…….. ریال آن توسط اعضا تأمین و معادل……. نیز به صورت آورده غیر نقدی توسط اعضا تقویم و به تعاونی تسلیم و مابقی در تعهد آنها میباشد.
ماده۷: تعداد سهام اعضا برابر است مگر اینکه مجمع عمومی عادی تصویب نمایند. که بعضی از اعضا سهم بیشتری خریداری نمایند.
ماده۸: هام تعاونی با نام و غیر قابل تقسیم و انتقال است و انتقال ان به اعضا یا متقاضیان عضویت واجد شرایط جدید یا موافقت هیأت مدیره و با رعایت سقف موضوع ماده ۹ مجاز میباشد.
ماده۹: تعاونی ظرف مدت یكسال از تاریخ ثبت یا افزایش سرمایه، حسب مورد به هر یک از سهامداران به میزان سهامی که خریداری کردهاند، ورقه سهم صادر و تحویل خواهد نمود.
ماده۱۰: شرایط عضویت در تعاونی بشرح زیر است:
- تابعیت جمهوری اسلامی ایران
- عدم ممنوعیت قانونی و حجر
- عدم عضویت همزمان در تعاونی مشابه
- درخواست کتبی عضویت و تعهد رعایت مقررات اساسنامه و خرید حداقل یک سهم از سهامی تعاونی
ماده۱۱: ارکان تعاونی عبارت است از: ۱- مجامع عمومی (عادی و فوقالعاده) ۲- هیئت مدیره ۳- بازرس یا بازرسان
ماده۱۲: وظایف و اختیارات مجمع عمومی عادی بصورت زیر است:
- انتخاب هیئت مدیره و بازرس/ بازرسان.
- اتخاذ تصمیم نسبت به افزایش یا کاهش سرمایه در حدود قوانین و مقررات
- رسیدگی و اتخاذ تصمیم درباره ترازنامه و حساب سود و زیان
ماده۱۳: وظایف و اختیارات هیئت مدیره شرکت بشرح زیر میباشد:
- دعوت مجمع عمومی (عادی- فوقالعاده)
- اجرای اساسنامه و تصمیمات مجامع عمومی و سایر مقررات مربوط
- تعیین نماینده یا وکیل در دادگاهها و مراجع قانونی و سایر سازمانها با حق توكیل غیر
ماده۱۴: وظایف بازرسان شرکت تعاونی عبارت است از:
- نظارت مستمر بر انطباق نحوه اداره امور تعاونی و عملیات و معاملات انجام شده با اساسنامه و قوانین و مقررات و دستورالعملهای مربوطه.
- رسیدگی به حسابها، دفاتر، اسناد و صورتهای مالی
- ذکر کتبی تخلفات موجود در نحوه اداره امور شرکت به هیئت مدیره و مدیرعامل و تقاضای رفع نقص
ماده۱۵: ابتدای سال مالی تعاونی اول فروردین ماه و انتهای آن آخر اسفند ماه سال پیش خواهد بود به استثنای سال اول تأسیس که از تاریخ تشکیل تا پایان اسفند ماه است.
ماده۱۶: افتتاح هر نوع حساب نزد بانکها، صندوق تعاون و سایر مؤسسات اعتباری پس از تصویب هیئت مدیره با امضاهای مجاز معرفی شده از طرف هیئت مدیره امکانپذیر خواهد بود.
ماده۱۷: لیه اموالی که از منابع عمومی دولتی و بانکها در اختیار تعاونی قرار گرفته با انحلال آن باید مسترد شود.
ماده۱۸: انحلال، ادغام یا تغییر موادی از اساسنامه تعاونی که مغایر شروط و قراردادهای منعقده با منابع تأمینکننده اعتبار و کمک مالی و امکانات مختلف و سرمایهگذاری و مشارکت باشد موکول به موافقت مراجع مذکور خواهد بود.
جمعبندی
در این مقاله به معرفی کامل اساسنامه ثبت شرکت خدمات گردشگری و نحوه تنظیم آن پرداختیم. همچنین در انتهای مقاله شما را با یک نمونه از اساسنامه شرکت خدمات گردشگری تعاونی آشنا کردیم. امیدواریم با مطالعه این مقاله توانسته باشید اطلاعات مفید و جامعی را در مورد انواع اساسنامه شرکت خدمات گردشگری به دست بیاورید. اگر در خصوص تنظیم اساسنامه به کمک نیاز دارید، پس وقت را تلف نکنید. سریعاً از طریق شماره تلفنهای موجود در سایت با کارشناسان حقوقی ثبت خوارزمی تماس بگیرید.