آموزش ثبت شرکت

تاسیس شرکت

شرکت یک قرارداد است که طی آن، دو یا چند نفر سرمایه‌های خود را با هم شریک شده و با ایجاد یک شخصیت‌حقوقی مستقل، به فعالیت‌های تجاری مختلف مشغول می‌شوند. شرکای شرکت در سود و ضرر حاصل از این فعالیت‌ها شریک هستند. کلیه شرکت‌هایی که در ایران تاسیس می‌شوند، باید در اداره ثبت شرکت‌ها به ثبت برسند. درواقع شرکت‌های تجاری تنها زمانی می‌توانند فعالیت‌های خود را به‌صورت قانونی و رسمی آغاز کنند که ثبت شده‌باشند. ثبت شرکت، مزایای بسیاری ازجمله اعتبار بخشیدن به فعالیت‌های شرکت و ایجاد اطمینان در مشتریان دارد.

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

در ادامه این مقاله، قصد داریم مراحل ثبت شرکت را بررسی کنیم. توجه داشته‌باشید که فرایند به ثبت رساندن یک شرکت، امری پیچیده، تخصصی و زمان‌بر است. به‌همین‌دلیل، بسیاری از افراد این کار را به شرکت‌هایی می‌سپارند که در زمینه ارائه خدمات ثبت شرکت فعالیت می‌کنند. بااین‌اوصاف، چنانچه پس از مطالعه این مقاله نیاز به راهنمایی داشتید یا تصمیم گرفتید ثبت شرکت خود را به شخص دیگری بسپارید، می‌توانید با کارشناسان خوارزمی ثبت تماس بگیرید. کارشناسان ما شما را در کلیه مراحل تاسیس شرکت راهنمایی می‌کنند.

تاسیس شرکت

ثبت شرکت در سامانه ثبت شرکت‌ها

برای به‌ثبت‌رساندن یک شرکت در اداره ثبت شرکت‌ها، باید مراحل زیر را پشت سر بگذارید:

– تهیه مدارک موردنیاز: اولین اقدامی که باید برای ثبت شرکت انجام شود، تهیه‌کردن مدارک موردنیاز است. برای ثبت‌کردن هریک از شرکت‌های قانون تجارت (شرکت‌های سهامی‌خاص یا عام، شرکت تعاونی، شرکت تضامنی، شرکت‌های مختلط سهامی و غیرسهامی، شرکت نسبی و شرکت بامسئولیت‌محدود) مدارک متفاوتی موردنیاز است. متقاضی ثبت شرکت باید با توجه به نوع شرکت خود، مدارک خواسته‌شده را تهیه کند.

– ثبت‌نام در سامانه ثبت شرکت‌ها: پس از اینکه کلیه مدارک موردنیاز را آماده کردید، باید وارد سامانه ثبت شرکت‌ها به آدرس http://irsherkat.ssaa.ir شوید. استفاده از خدمات این سامانه، منوط به ثبت‌نام و ایجاد یک حساب‌کاربری است. پس از ثبت‌نام، با استفاده از رمزعبور و نام‌کاربری خود وارد سامانه شوید.

مراحل ثبت‌کردن شرکت روند ثبت شرکت: قسمت اول

پس از ورود به سامانه ثبت شرکت‌ها، باید روی بخش (پذیرش درخواست ثبت شرکت)کلیک کنید. پس از ورود به این قسمت، باید اطلاعات زیر را در قسمت‌های مختلف درج کنید:

– درج کدملی (اتباع‌ایرانی) یا شماره گذرنامه (اتباع‌خارجی)

– مشخص‌کردن نوع شرکت (در این قسمت باید مشخص کنید که آیا شرکت ایرانی است یا شعبه یا نمایندگی یک شرکت خارجی).

– درج کلیه اطلاعات متقاضی ثبت شرکت اعم‌از نام، نام‌خانوادگی و..

– درج سمت متقاضی ثبت شرکت (وکیل یا اصیل)

– درج‌کردن اطلاعات فردی که دفتر را امضا و اطلاعات واردشده درمورد شرکت را تایید می‌کند.

– درج سمت فردی که دفتر را امضا می‌کند (مدیرعامل، سهامدار، شریک یا وکیل)

پس از تکمیل‌کردن کلیه اطلاعاتی که در این قسمت از شما خواسته‌شده، باید گزینه گام بعدی را انتخاب کرده و اطلاعات مربوط به شرکت را در بخش‌های مشخص‌شده درج نمایید:

– درج 5 نام که برای شرکت انتخاب شده‌است (به‌تریتب اولویت). انتخاب نام باید با رعایت قوانین و ضوابط مختلفی صورت گیرد. یکی از مهم‌ترین ضوابط انتخاب نام، این است که قبلا به ثبت نرسیده‌باشد.

– درج موضوع شرکت، نوع و مدت فعالیت (محدود یا نامحدود بودن). توجه داشته‌باشید که هر موضوعی برای فعالیت شرکت انتخاب کنید، صرفا در همان حوزه می‌توانید فعالیت داشته‌باشید. چنانچه برای شرکت مدت فعالیت مشخص کنید، با رسیدن موعد، شرکت خودبه‌خود منحل می‌شود.

– درج آدرس مرکزاصلی (مرکز اداره یا اقامتگاه) شرکت و شعبه یا شعبات (درصورت وجود) به‌همراه کدپستی و شماره تلفن ثابت.

روند ثبت‌کردن شرکت

روند ثبت شرکت: قسمت دوم

– درج سرمایه شرکت: برای تشکیل هریک از شرکت‌های قانون تجارت، حداقل سرمایه مشخصی تعیین شده‌است. البته هیچ حداکثری در قانون مشخص نشده و شرکا تا هر اندازه که مایل باشند، می‌توانند سرمایه شرکت را افزایش دهند.

– درج تعداد و ارزش سهام شرکت به‌همراه اسامی شرکا و تعیین مقدار سهام هریک از آنها.

– چنانچه برای انجام فعالیت‌های شرکت، نیاز به اخذمجوز از سازمان یا ارگان خاصی است، باید شماره و تاریخ مجوز درج شود.

– درج اطلاعات و مشخصات شرکا ازقبیل نام، نام‌خانوادگی، شماره‌شناسنامه، نام‌پدر، کدملی و..

– تعیین سمت هریک از شرکا (اعضای هیئت‌مدیره یا مدیرعامل).

– درج تاریخ شروع سمت‌ها، مدت زمان و تاریخ اتمام سمت، تعیین وضعیت حق امضا و..

– درج اطلاعات خواسته‌شده درمورد نمایندگان قانونی.

– چنانچه شرکت دارای شعبه یا شعباتی باشد، باید اطلاعات مرتبط‌با آن ازجمله آدرس، کدپستی، شماره‌تلفن و.. درج شود.

– کامل‌کردن اطلاعات سال‌مالی شرکت و انتخاب یک روزنامه کثیرالانتشار.

– درج متن اظهارنامه، شرکت‌نامه و اساسنامه شرکت.

پس از طی‌کردن این مراحل، یک شماره ثبت به شما داده می‌شود که باید آن را برای ثبت در روزنامه نگهداری کنید. سپس روی گزینه تایید مدارک کلیک کرده و از رسید پذیرش نهایی پرینت بگیرید. این رسید باید توسط کلیه شرکا امضا شود. در نهایت باید کلیه مدارکی که در سامانه بارگذاری کرده‌اید را ازطریق پست پیشتاز به آدرسی که روی تاییدیه پذیرش درج شده‌است بفرستید. پس‌ازآن، چنانچه مدارک شما کامل بوده و مشکلی در پرونده وجود نداشته‌باشد، درخواست شما مبنی بر ثبت شرکت تایید می‌شود و باید آگهی ثبت شرکت را در روزنامه‌رسمی چاپ کنید.

در حال ارسال
نظرات کاربر
0 (0 رای)
نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان