هزینه انحلال شرکت

منحل‌کردن شرکت

شرکت به‌عنوان یک شخصیت حقوقی ممکن است به دلایل اجباری یا به خواست شرکا از بین‌ رفته یا منحل شود. اگر قصد دارید به فعالیت‌های شرکت خود خاتمه دهید، حتما این سوال برای شما پیش آمده‌است که آیا منحل‌کردن شرکت هزینه‌ای هم دارد؟ پاسخ این سوال، مثبت است. همان‌گونه که تاسیس و به‌ثبت‌رساندن شرکت هزینه‌هایی دارد، برای منحل‌کردن و پایان‌دادن به فعالیت‌های این شخصیت حقوقی هم باید مراحلی را پشت سر گذاشت و هزینه‌هایی را متحمل شد.

فرم درخواست مشاوره رایگان

  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

البته توجه داشته‌باشید که مقدار هزینه موردنیاز برای منحل‌کردن شرکت، بستگی به نوع انحلال دارد. به‌عنوان‌مثال، هزینه انحلال شرکت‌های مختلف با یکدیگر متفاوت است. نکته دیگری که بهتر است درمورد منحل‌کردن یک شرکت بدانید، این است که این انحلال برای رسمیت پیداکردن باید در اداره ثبت شرکت ها به ثبت برسد. اگر این کار انجام نشود، شرکت باید همچنان به‌صورت سالیانه مالیات پرداخت کند.

اما شاید بپرسید آیا راهکاری برای مطلع‌شدن از هزینه‌های منحل‌کردن شرکت وجود دارد؟ بله. شما با مراجعه به سایت ثبت انحلال شرکت و تکمیل‌کردن اطلاعات مرتبط با کسب‌وکار و دلیل منحل‌کردن شرکت، می‌توانید یک مبلغ تقریبی را به‌عنوان هزینه منحل‌کردن شرکت به دست آورید. در ادامه این مقاله، قصد داریم به بررسی هزینه‌هایی که به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم به منحل‌کردن شرکت مرتبط هستند بپردازیم.

منحل‌کردن شرکت
منحل‌کردن شرکت

هزینه‌های غیرمستقیم انحلال شرکت: قروض و بدهی‌های شرکت

قرض‌ها و بدهی‌هایی که شرکت به اشخاص حقیقی یا حقوقی دارد، ازجمله هزینه‌هایی هستند که باید پیش از منحل‌کردن شرکت به‌طور کامل تسویه شوند. البته قروض و بدهی‌های شرکت، از آن دسته هزینه‌هایی هستند که به‌صورت غیرمستقیم به منحل‌کردن شرکت مربوط می‌شوند.

بااین‌حال، برای ثبت انحلال شرکت، در اولین قدم باید برای تسویه بدهی‌ها و قروض شرکت اقدام کرد. بدهی‎‌هایی که شرکت به اشخاص حقیقی یا حقوقی دارد، موارد زیر را شامل می‌شود:

–  بدهی‌های مالیاتی شرکت به سازمان مالیات و دارایی: یکی از عوامل موثر در تعیین هزینه انحلال شرکت، به مالیات‌های عقب‌افتاده این شخصیت حقوقی مربوط می‌شود.

– حقوق معوقه و بدهی کارکنان شرکت

– بدهی به سازمان بیمه

زمانی‌که اعضای هیئت‌مدیره تصمیم به انحلال شرکت بگیرند، وکیل یا حسابدار یا به‌طورکلی هر کسی که مسئولیت پرداخت بدهی‌های شرکت را به‌عهده دارد، باید طی یک سال نسبت به تسویه کلیه قروض و بدهی‌های شرکت اقدام نماید.

هزینه‌های منحل‌کردن شرکت
هزینه‌های منحل‌کردن شرکت

هزینه‌های مستقیم انحلال شرکت

– هزینه ثبت انحلال شرکت: پس از اینکه مدیرتصفیه انتخاب و رای انحلال شرکت در صورت‌جلسه مجمع فوق‌العاده به ثبت رسید، کلیه شرکا و سهامداران باید این صورت‌جلسه را امضا کنند. پس از آن مدیرتصفیه باید صورت‌جلسه مزبور را به‌همراه یک سری مدارک دیگر، به اداره ثبت شرکت ها بفرستد. پس از ارسال این اوراق به اداره ثبت شرکت ‌ها، کارشناسان آنها را به‌طور دقیق بررسی کرده و اگر هیچ ایرادی در آنها وجود نداشته‌باشد، از متقاضی می‌خواهند هزینه‌های ثبت انحلال شرکت را پرداخت کند.

– هزینه درج آگهی انحلال شرکت در روزنامه‌رسمی و روزنامه کثیرالانتشار: برای اینکه منحل‌شدن شرکت به اطلاع عموم مردم برسد، آگهی مرتبط با آن در روزنامه‌رسمی و روزنامه کثیرالانتشار درج می‌شود که هزینه‌های این اقدام با شرکت خواهدبود.

شاید این سوال برای برخی افراد پیش بیاید که آیا منحل‌کردن شرکت، مشمول مالیات می‌شود؟ پاسخ این سوال، منفی است. مالیات بر مبنای درآمد اشخاص تعیین می‌شود و مربوط به زمانی است که شرکت درآمد دارد. در‌حالی‌که منحل‌شدن شرکت، هیچ درآمدی برای هیچ‌کس ندارد. پس اگر در روند منحل‌کردن شرکت با اخطار پرداخت مالیات روبرو شدید، این اخطار به دورانی مربوط می‌شود که شرکت، فعال و دارای درآمد بوده‌است.

مهم‌ترین نکات درمورد منحل‌شدن شرکت
مهم‌ترین نکات درمورد منحل‌شدن شرکت

چند نکته راجع به انحلال شرکت

– مسئولیت مدیرتصفیه: مدیرتصفیه از تاریخ انحلال شرکت تا 10 سال بعد از آن، در قبال کلیه بدهی‌ها و قروض شرکت مسئولیت خواهدداشت. درحالی‌که دیگر سهامداران و شرکای شرکت هیچ‌گونه مسئولیت یا اختیاری در این‌باره ندارند.

– مهلت‌های مشخص‌شده برای انحلال شرکت: پس از تشکیل مجمع فوق‌العاده، چنانچه تصمیم کلیه شرکا مبنی بر منحل‌نمودن شرکت باشد و تمامی مدارک مرتبط با انحلال را امضا کنند، صورت‌جلسه باید طی 5 روز از تاریخ تشکیل جلسه به اداره ثبت شرکت ها ارسال شود. پس از اینکه مدارک به اداره ثبت شرکت ها تحویل داده‌شد، طی 15 روز باید برای انحلال شرکت اقدام شود.

– اهمیت حضور شرکا در مجمع فوق‌العاده: زمانی می‌توان انحلال شرکت را به ثبت رساند که کلیه شرکا در مجمع فوق‌العاده‌ای که برای منحل‌کردن شرکت تشکیل شده‌است، حاضر باشند. حتی اگر یک نفر از شرکای شرکت یا وکیل تام‌الاختیار او در جلسه مذکور حضور نداشته‌باشد، امکان ثبت انحلال شرکت وجود نخواهدداشت.

– اهمیت درج آگهی ثبت انحلال شرکت: زمانی یک شرکت به‌طورکامل منحل می‌شود که آگهی مرتبط با این مسئله در روزنامه کثیرالانتشار و روزنامه‌رسمی درج شده و عموم مردم از این مسئله مطلع شوند. تا قبل از این اقدام، شرکت هنوز به‌صورت رسمی منحل نیست.

– مدت زمان انحلال شرکت: پس از تشکیل جلسه مجمع فوق‌العاده و امضای صورت‌جلسه آن توسط شرکا و همچنین ثبت انحلال شرکت در سامانه ثبت شرکت‌ها، بین 7 تا 10 روز کاری طول می‌کشد تا شرکت به‌صورت قانونی منحل شود.

نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان