تاجران و بازرگانان کشور بعد از تمام شدن مهلت کارت بازرگانی خود باید جهت تمدید کارت بازرگانی اقدام کنند. کارت بازرگانی، کارتی است که به تجار و بازرگانان مجوز لازم برای صادرات و واردات کالا را در زمان مشخصی میدهد. به عبارتی دیگر این کارت به نوعی دارای تاریخ انقضاء است. بنابراین صاحبان کارت بعد از اتمام مهلت کارت بازرگانی، جهت استفاده مجدد از کارت باید آن را تمدید کنند.
تمدید کارت بازرگانی به مدارک و شرایط خاصی نیاز داشته و مراحل مربوط به خود را دارد. در این مقاله از سایت ثبت خوارزمی میخواهیم به نحوه تمدید کردن کارت بازرگانی بپردازیم. در صورت داشتن هرگونه سؤالی در مورد تمدید این کارت میتوانید فرم مشاوره زیر را پر کنید. کارشناسان حقوقی در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.
فرم درخواست مشاوره رایگان
تمدید کارت بازرگانی چیست؟
تمدید کارت بازرگانی، به اموری گفته میشود که جهت تمدید کردن مهلت اعتبار کارت بازرگانی انجام خواهد شد. کارت بازرگانی که توسط اتاق بازرگانی و سازمان صنایع و معادن و کشاورزی ایران صادر میشود، یک ساله یا پنج ساله است.
مدت اعتبار این کارت به درخواست متقاضی بستگی دارد. در واقع برخی از کارتها تنها یک سال اعتبار دارند. اما برخی دیگر تا پنج سال نیز معتبر هستند. مهم نیست اعتبار کارت شما تا چه مدت است. زیرا بعد قبل از اتمام مهلت کارت باید نسبت به تمدید آن اقدام کنید.
لازم است بدانید که با استفاده از کارت بازرگانی نامعتبر نمیتوانید امور تجاری خود را انجام دهید همچنین تمامی امور تجاری انجام شده با کارت نامعتبر، غیرقانونی خواهند بود. بنابراین بهتر است همیشه نسبت به تاریخ اتمام مهلت کارت بازرگانی و تمدید آن هوشیار باشید.
سامانه تمدید کارت بازرگانی
متقاضیان جهت صدور و تمدید کارت بازرگانی دو سامانه هوشمند را در اختیار خواهند داشت. این سامانهها توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران و اتاق بازرگانی ارائه شدهاند. در ادامه به معرفی هر یک از این سامانهها جهت تمدید کارت بازرگانی میپردازیم.
- سامانه جامع تجارت ایران که ادرس آن به صورت www.ntsw.ir میباشد. متقاضیان برای تمدید کردن کارت خود ابتدا باید به این سامانه مراجعه کرده و درخواست خود را مبنی بر تمدید کارت ثبت کنند.
- سامانه یکپارچه کارت بازرگانی هوشمند که آدرس آن به صورت www.cscs. chambertrust.ir میباشد. این سامانه برای خدمات مربوط به کارت بازرگانی به کاربران ایرانی و خارجی اختصاص یافته است. بعد از ثبت درخواست مبنی بر تمدید کارت خود، میتوانید درخواست خود را در این سامانه پیگیری نمایید.
نحوه تمدید کارت بازرگانی مرحله به مرحله
اگر قصد تمدید کارت بازرگانی خود را دارید، باید این کار را به صورت مرحله به مرحله انجام دهید. تمدید کارت را باید به صورت اینترنتی و از طریق سامانههای داده شده انجام دهید. در این بخش میخواهیم به مراحل تمدید کارت بازرگانی به صورت مرحله به مرحله بپردازیم.
۱) ابتدا با استفاده از مرورگر وب وارد سامانه جامع تجارت ایران به آدرس www.ntsw.ir شوید. اگر تاکنون در این سامانه ثبت نام نکردهاید، وقت آن است که ثبت نام خود را انجام دهید.
۲) بعد از اتمام ثبت نام، به صفحه بارگذاری صلاحیت رجوع کنید. سپس بر روی گزینههای کارت بازرگانی و تمدید کارت بازرگانی کلیک نمایید.
۳) بعد از انتخاب این گزینه، باید اطلاعات و مدارک خواسته شده را در سامانه وارد نمایید. این اطلاعات شامل نام و نام خانوادگی، کد ملی، شماره تلفن، کد پستی، اطلاعات کارت بازرگانی منقضی شده و… میشود. البته لازم است اطلاعات مربوط به دسته چک صیادی و حساب جاری مربوط به آن را وارد نمایید.
۴) بعد از وارد کردن صحیح اطلاعات خواسته شده، درخواست تمدید کارت بازرگانی خود را ثبت نهایی کنید. درخواست شما توسط اتاق بازرگانی مورد بررسی قرار میگیرد.
۵) اگر اطلاعات و مدارک داده شده توسط شما نقصی داشته باشد، از طریق پیامک یاایمیل به شما اطلاع داده خواهد شد. این گونه میتوانید جهت تکمیل مدارک خود به سامانه مراجعه نمایید.
۶) برای پیگیری درخواست خود و اطلاع از روند بررسی میتوانید به سامانه یکپارچه کارت بازرگانی هوشمند به آدرس www.cscs. chambertrust.ir مراجعه نمایید.
اگر قصد تمدید کارت بازرگانی خود را دارید، از طریق شمارههای موجود در سایت خوارزمی با کارشناسان حقوقی در ارتباط باشید. کارشناسان حقوقی ثبت خوارزمی میتوانند تمامی روند مربوط به تمدید کارت را برای شما انجام دهند. همچنین از طریق تکمیل فرم مشاوره کارت بازرگانی میتوانید منتظر تماس کارشناسان حقوقی بمانید.
شرایط تمدید کارت بازرگانی
تمدید کارت بازرگانی به داشتن برخی از شرایط وابسته است. به همین دلیل همه افراد نمیتوانند نسبت به صدور و تمدید کردن کارت بازرگانی خود اقدام نمایند. در این بخش میخواهیم به شرایط لازم جهت تمدید کردن مهلت کارت بازرگانی بپردازیم.
- پیروی کامل از تمامی سیاستهای تجاری و اقتصادی دولت
- داشتن ۲۳ سال تمام برای اشخاص حقیقی
- داشتن حداقل سه سال سابقه کار بازرگانی یا ارائه مدرک تحصیلی مرتبط با کار بازرگانی (اشخاص حقیقی)
- ارائه تعهد نامه جهت عدم استفاده غیرقانونی از کارت بازرگانی و یا سوء استفاده از آن
- ارائه اسناد مالیاتی و پرداخت مالیات مربوط به کارت اعتباری به صورت تمام و کمال
- وارد شدن عبارت صادرات و واردات در اساسنامه شرکت (اشخاص حقوقی)
- داشتن مدرک تحصیلی حداقل دیپلم برای اشخاص حقیقی
- عدم واگذاری کارت بازرگانی به شخصی حقیقی یا حقوق دیگر جهت انجام بازرگانی
مدارک مورد نیاز برای تمدید کارت بازرگانی
مدارک مورد نیاز برای تمدید کارت بازرگانی اشخاص حقیقی و اشخاص حقوقی با هم متفاوت هستند. همچنین هر یک از این اشخاص به مدارک زیادی جهت تمدید کردن کارت بازرگانی خود نیاز دارند. در این بخش فقط میخواهیم به معرفی برخی از این مدارک بپردازیم. جهت اطلاع از فهرست کامل این مدارک میتوانید به مطلب مدارک مورد نیاز جهت تمدید کارت بازرگانی رجوع کنید.
اشخاص حقیقی
- ارائه مدارک شناسایی فرد به صورت کامل شامل شناسنامه، کارت ملیف کارت پایان خدمت یا معافیت از خدمت و…
- تصویر آخرین مدرک تحصیلی
- عکس رنگی پرسنلی
- گواهی عدم سوء پیشینه
- نتیجه استعلام از سازمان امور مالیاتی و گمرک
- کد اقتصادی
- موقعیت محل کسب یا موقعیت اداری، تجاری یا صنعتی
اشخاص حقوقی
- کپی اساسنامه، اظهارنامه ثبت شرکتها، آگهی تأسیس و آگهی آخرین تغییرات روزنامه رسمی
- کد اقتصادی کشور
- کارت پایان خدمت یا معافیت از خدمت مدیر عامل
- عکس پرسنلی مدیر عامل
- نتیجه استعلام اداره ثبت اسناد، بانک مرکزی، سازمان امور مالیاتی، اداره گمرک، اداره ثبت شرکتها، تأمین اجتماعی و….
- تصویر صفحات شناسنامه مدیر عامل شرکت به صورت پشت و رو
- واریز مبلغ مورد نیاز برای تمدید و ارائه رسید
جمعبندی
در این مقاله از سایت ثبت خوارزمی به صورت کامل به نحوه تمدید کارت بازرگانی و اهمیت آن در تجارت پرداختیم. امیدواریم با مطالعه این مقاله توانسته باشید اطلاعات مفیدی در مورد تمدید مهلت کارت بازرگانی به دست بیاورید. اگر وقت و زمان کافی برای انجام امورات اداری تمدید کارت را ندارید، میتوانید انجام آن را به کارشناسان حقوقی ثبت خوارزمی بسپارید.