کاربرد شرکت های پیمانکاری

کاربرد شرکت های پیمان کاری
کاربرد شرکت های پیمان کاری
کاربردهای قرار داد پیمان کاری

 

در دنیای امروز کسب‌وکارها نیاز به قرارداد پیمانکاری بیش از هر زمان دیگری ملموس‌تر شده است. با آنکه این قرارداد ممکن است بیشتر در زمینه‌های ساخت و ساز به کار گرفته شود، اا از آن می­‌توان در هر موضوعی که دارای نوع رابطه پیمانکاری است استفاده کرد. گاهی این سوال پیش می‌­آید که نیاز به قرارداد پیمانکاری خدمات در چه زمینه‌­ها و چه موقعیت‌­هایی به جز ساخت و ساز و امور ساختمانی احساس می شود؟. در پاسخ باید بین طبیعت امور کاری تفکیک قائل شد. برخی امور به دلیل دارا بودن ویژگی استمرار، نیازمند ادامه رابطه کاری بین طرفین قرارداد است. به طور مثال ممکن است کارفرمایی برای توزیع کالایش نیازمند خدمات حمل و نقل جاده­‌ای باشد. در این مورد وی می‌­تواند از قرارداد پیمانکاری حمل و نقل برای پروژه توزیع کالایش بهره­‌مند شود یا مثلا زمانی که یک کسب و کار کوچک یا بزرگ نیازمند طراحی وبسایت یا توسعه اپلیکیشن خود باشد می­‌تواند با یک برنامه­‌نویس یا طراح وبسایت، بوسیله قرارداد پیمانکاری ارتباط برقرار کند. به دلیل ضرورت همین موضوع در این مقاله قصد داریم به کاربرد شرکت های پیمان کاری بپردازیم.

این را هم بخوانید: ثبت شرکت پیمانکاری

نگاهی به قرارداد و کاربرد شرکت های پیمانکاری

نیاز به قرارداد پیمانکاری در بسیاری از موارد می‌­تواند برای اشخاص حقیقی و حقوقی پیش بیاید. گستردگی دامنه استفاده از این قرارداد سبب می‌شود تا در موضوعات تخصصی و فنی گوناگونی بتوان از آن استفاده کرد. همین موضوع موجب می­‌شود تا قراردادهای پیمانکاری در عین شباهت به یکدیگر دارای تفاوت‌­های عمده و متعددی باشند. به همین جهت بهره­‌مندی از تخصص یک مشاور حقوقی یا وکیل دادگستری می‌­تواند قرارداد پیمانکاری شما را تا حد زیادی در برابر مشکلات حقوقی و فنی بیمه کند.

گاهی باید بین طبیعت امور کاری تفکیک قائل شد. برخی امور به دلیل دارا بودن ویژگی استمرار، نیازمند ادامه رابطه کاری بین طرفین قرارداد است. در این مواقع استفاده از قراردادهای استخدام یا سایر قراردادهای خاص بنا به موضوع مستمر قرارداد پیشنهاد می‌­شود.

در مقابل به دلیل طبیعت موقت یا غیرمستمر بعضی امور، لازم است تا رابطه کاری به شکلی موردی یا معین باشد که در این موارد می‌­توان از قرارداد پیمانکاری استفاده کرد. پس به طور مختصر می­‌توان گفت قرارداد پیمانکاری مختص امور پروژه‌­ای و غیرمستمر است که مثال بارز آن قراردادهای ساخت و ساز است.

اما در این مطلب می‌­خواهیم نشان دهیم که قرارداد پیمانکاری برخلاف تصور عموم، می­‌تواند انواع مختلفی داشته باشد و طیف وسیعی از موقعیت­‌های کاری را در بر بگیرد و در امور غیرساختمانی هم بکار گرفته شود.

مزایای قرارداد پیمانکاری خدمات در روابط میان کارگر و کارفرما

امروزه فعالیت‌های بسیاری در بستر و قالب نوع خاصی از قرارداد ها مدیریت و اجرا می‌شود یعنی قرارداد پیمانکاری لذا به نظر می رسد که با کمک گرفتن از یک پیمانکار حرفه‌ای در زمینه فعالیت مورد نظرتان بسیار موفق‌تر ظاهر می‌شوید و مزایای قرارداد پیمانکاری خدمات تاثیر مهم و قابل توجهی بر سرنوشت رابطه کاری میان کارگر و کارفرما خواهد داشت:

1- قرارداد پیمانکاری به گونه‌ای است که با توجه به تنوع بالایی که دارد در مورد موضوعات و نیازهای متفاوت یک کارفرما کاربرد دارد و به احتیاج‌های متکثر کارفرما پاسخ می‌دهد از جمله نمونه‌های مختلف قرارداد پیمانکاری شامل قراردادهای پرداخت کلی، قراردادهای دائمی، قرارداد های سنجشی، قراردادهای مدیریتی، قراردادهای مدیریت پروژه، قراردادهای طراحی و ساخت، قراردادهای ساخت و توسعه و قرارداد پیمانکاری تک نفره است.

2- این قرارداد به گونه‌ای است که در بردارنده مجموعه اسناد و مدارکی می‌باشد که از آن به عنوان شرایط عمومی و شرایط اختصاصی یاد می‌شود. در واقع این شرایط یک چارچوب کلی برای پیمان و قرارداد شما را میان کارفرما و پیمانکار تعیین می‌کند.

3- با استفاده از قرارداد پیمانکاری و استخدام پیمانکار می‌توان به بسیاری از اهداف مهم که مقصود کارفرما از تنظیم این قرارداد هست رسید. برخی از مهم ترین این اهداف شامل حفظ و حراست از حقوق و منافع عمومی، جلوگیری از فساد و حیف و میل،حمایت از پیمانکاران و سازندگان است.

اما آنچه مهم به نظر می رسد آن است که برای تجربه تنظیم یک قرارداد معتبر و مطمئن باید اصول و قواعدی را رعایت کنید چرا که هرگونه بی‌توجهی شما به این موضوع سبب متضرر شدن شما خواهد شد

کاربرد شرکت های پیمان کاری در استارتاپ‌ها به چه صورت است؟

استارتاپ‌ها با هر زمینه فعالیت و عنوان و موضوعی که باشند، قطعا بی‌نیاز از تنظیم قرارداد نیستند چرا که لااقل نیاز به عقد قرارداد استخدامی و کار برای همکاری با کارمندان فعال در استارتاپ، برای همه کسب و کارهای نوپا وجود دارد. قراردادهای کار از ظرافت‌ها و پیچیدگی‌های خاص خود برخوردارند و بسیار دیده شده است که غفلت در تنظیم مفاد یک قرارداد استخدامی، چالش‌های کوچک و بزرگی در رابطه مابین کارفرما و کارمندان خود ایجاد کرده است.

اکثر استارتاپ‌ها به انعقاد قراردادهای پیمانکاری برای استفاده از ظرفیت اشخاص متخصص روی می‌آورند. تصور کنید یک استارتاپ بخواهد برای تامین شبکه و اینترنتش با یک شرکت اینترنتی قرارداد ببندد، یا به دنبال اسناد حقوقی برای اپلیکیشن موبابل می‌گردد، در چنین حالتی می‌تواند با استفاده از قرارداد پیمانکاری صفر تا صد کار را به آن شرکت سپرده و با تعیین بازه‌های زمانی معین، میزان تعهدات شرکت اینترنتی مذکور و نحوه پرداخت خود به او را مشخص نماید.

در موارد دیگر نیز قرارداد پیمانکاری گزینه مناسبی می‌تواند باشد مثل طراحی و بهینه‌سازی سایت و یا قرارداد پیمانکاری برای ساخت اپلیکیشن موبایل، قرارداد سئو،‌ قرارداد طراحی لوگو و آرم ، قرارداد برنامه‌نویسی اندروید و ios ، …

قراردادهایی مثل قرارداد توسعه نرم افزار و طراحی سایت در صورتی که در برابر مبلغ مقطوع صورت گیرد، قرارداد پیمانکاری محسوب می شود.

به عنوان یک طراح وب‌سایت فایده انعقاد قرارداد پیمانکاری چیست؟

به طور کلی انعقاد قرارداد بهترین راه شروع همکاری بین طرفین است شما می‌توانید با بستن قراردادی استاندارد و مشخص کردن جزئیات مختلف مورد نظرتان حقوق و تکالیف دو طرف را معین کنید همینطور در صورت بروز اختلاف بهترین سند و مدرک برای رجوع کردن به آن، قرارداد است.

بنابراین نوشتن قرارداد فوایدی از جمله:

۱. جلوگیری از بروز اختلاف

۲. جلوگیری از طولانی شدن دعوا و هزینه های اضافی

۳. اجرای به موقع و دقیق تعهدات و به پایان رساندن کار

۴. کاهش ریسک هایی مثل تورم های ناگهانی یا بیماری

۵. جلوگیری از ایجاد اختلاف نظر در مراجع قضایی

در حال ارسال
نظرات کاربر
0 (0 رای)
نوشته‌های پیشین نوشته‌های پیشین
پست جدیدتر پست جدیدتر

پیام بگذارید

مشاوره رایگان